ciasta czekoladowe - 15588 przepisów (strona:183/1040)

Makowiec z jabłkami (makowiec japoński) 1598

kasza manna, która świetnie pochłania nadmiar soku z jabłek i sprawia, że makowiec jest zwarty, nie kruszy się. Jeśli dorzucicie do niego ulubione bakalie, a wierzch zwieńczycie polewą czekoladową, uzyskacie pyszne ciasto z makiem, które na pewno będzie dużą konkurencją dla klasycznych makowców czy strucli. Przepis można wykorzystać w formie o wymiarach 23x23cm . Makowiec z jabłkami (makowiec japoński) Składniki: CIASTO(...)ciasto przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać - piec w piekarniku nagrzanym do około 170-180 stopni przez 50-55 minut lub do tzw. suchego patyczka - upieczone ciasto ostudzić POLEWA CZEKOLADOWA - czekoladę posiekać na mniejsze kawałki - śmietankę podgrzać w kąpieli wodnej, aż będzie gorąca, zdjąć na blat, dodać czekoladę, wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji - polewę odstawić do lekkiego zgęstnienia

Smakołyki Bereniki
Tarta z kremem czekoladowym 73

tarta, nie wspominając o kremie. I trafiłam na świetną stronę – From movie to the kitchen, gdzie Paulina zdobyła moje serce przepisem na tą tartę. Idealne kruche ciasto, plus przygotowanie masy czekoladowej na mleku […] Artykuł Tarta z kremem czekoladowym pochodzi z serwisu Pink Envelope

Pink Envelope
Tarta z kremem czekoladowym 122

tarta, nie wspominając o kremie. I trafiłam na świetną stronę – From movie to the kitchen, gdzie Paulina zdobyła moje serce przepisem na tą tartę. Idealne kruche ciasto, plus przygotowanie masy czekoladowej na mleku […] Artykuł Tarta z kremem czekoladowym pochodzi z serwisu Pink Envelope

Pink Envelope
Puszysty sernik z czekoladową nutą 83

szklanki mączki ziemniaczanej ½ łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka kakao Wykonanie: Jajka, cukier i masło utrzeć mikserem. Dodać sypkie składniki i dalej chwilę ucierać do uzyskania jednolitej konsystencji. Gotowe ciasto przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Przygotować masę serową. Masa serowa: Składniki: 4 jajka 1 cukier waniliowy ¾ szklanki cukru 1 opakowanie budyniu waniliowego Otarta skórka z 1 cytryny(...)górę. Piec w temperaturze 170 stopni C przez 60 minut. Po upieczeniu zostawić sernik w wyłączonym i uchylonym piekarniku na 15 minut. Smacznego!!! Puszysty sernik z czekoladową nutą Wiele ulubionych smaków w jednym cieście - twaróg, cytryna i kakao. Serdecznie polecam!!! Porcje 16 porcji Czas przygotowania 40 minut Czas gotowania 60 minut Składniki Składniki na spód : na formę 23cm x 23cm

Przepisy Babci
Walentynkowy tort migdałowy 165

śmietankę i dodajemy łyżkę waniliowego cukru. Ubijamy ją na najwyższych obrotach do momentu, aż będzie całkowicie sztywna (nie będzie spadała z trzepaczki), następnie przykrywamy pojemnik i wstawiamy do lodówki. Ciasto na blaty wyjmujemy z zamrażalki i dzielimy na 5 części. Cienko rozwałkowujemy i wycinamy koła o tej samej średnicy. Wstawiamy do rozgrzanego do 180`C piekarnika na blacie wyłożonym papierem(...)czekolada stwardnieje, za pomocą ostrego przyrządu - u mnie nożyk do ziół - przeciągamy po blacie tworząc czekoladowe płatki, zawijasy itd. Gotową czekoladową posypkę układamy na wierzchu tortu. Odstawiamy na co najmniej 4 godziny w zimne miejsce, aby ciasto zmiękło (ja zostawiłam na noc w szczelnym pojemniku). Smacznego

Słodkie Przyjemności
Karpatka z kremem budyniowo-czekoladowym. 130

cieplutko :) Dzisiaj częstuję Was pyszną karpatką. Nie pamiętam już kiedy jadłam to ciasto, chyba wieki temu. A z racji tego, że naszła mnie ochota na kawałek domowej własnoręcznie przygotowanej karpatki to upiekłam. Jaka wyszła pyszna...mówię Wam. Najlepsza jaką do tej pory jadłam. Mocno czekoladowy krem doskonale komponuje się z niesłodkimi chrupiącymi blatami. Nieskromnie napiszę, że wyszła mi taka(...)każdy ) 4 lekko kopiaste łyżki cukru pudru 2 kopiaste łyżki ciemnego kakao 5 dag mlecznej czekolady Dodatkowo: cukier puder do oprószenia  Wykonanie pyszne karpatki z kremem budyniowo-czekoladowym: 1. Ciasto: Wodę i masło lub margarynę przekładamy do garnka i zagotowujemy, następnie wsypujemy mąkę i energicznie mieszamy, aż powstanie gęsta jednolita masa, można mieszać mikserem ( ja tak zrobiłam ). Gotujemy kilka

Izabelawkuchni
Czekoladowe z kaszą manną 195

Uwielbiam wszystko co czekoladowe dlatego tak często, właśnie tego typu ciasta u mnie goszczą, to już chyba 3 po Czekoladowym Napoleonie i Czekoleonce , wyglądają podobnie ale smakują zupełnie różnie, które najlepsze ocenić musicie sami :) Ciasto: 2 1/2 szklanki mąki pszennej  1/4 szklanki kakao 1/2 kostki (100 g)  masła 1/2 szklanki cukru 1 białko 100 g kwaśnej śmietany

Cynamonowe szczęście
Churros z sosem czekoladowym 260

cynamonie. Warto wspomnieć, że jest to tradycyjny hiszpański wypiek przygotowywany na Tłusty Czwartek. Taką przekąskę możecie jeść samodzielnie lub podać z sosem czekoladowym (z hiszp.  chocolate con churros ).  Składniki na porcję dla 3-4 osób: ciasto  1,5 szklanki mąki pszennej (200 g) 1 łyżeczka cukru z wanilią 1 szklanka mleka 1/4 kostki masła(...)stron na złoty kolor. Usmażone churros przełożyć na ręcznik kuchenny. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Przed podaniem obtoczyć w cukrze pudrze wraz z dodatkiem cynamonu. Churros podawać z sosem czekoladowym*. Przygotowywanie ciasta parzonego Smażenie i obtaczanie w cukrze pudrze wraz z dodatkiem cynamonu *Sos czekoladowy Do rondelka wlać śmietanę oraz wsypać gorzkie kakao. Całość wymieszać. Kakao musi rozpuścić się w śmietanie

Ugotować
Wilgotny tort czekoladowo-kokosowy z malinami 216

było ciasta, a tortu zwłaszcza, więc zebrałam się wreszcie w sobie i odtworzyłam tort, który upiekłam jakiś czas temu na urodziny koleżanki. Tort, który powstawał bardzo opornie i wydawał się być kompletną katastrofą, a okazał się jednym z najlepszych jakie jadłam od dłuższego czasu. I mówię to ja – osoba, która za… Continue reading Wilgotny tort czekoladowo-kokosowy

brunetkawkuchni
Wegańskie CIASTO CZEKOLADOWE z orzechami 212

Ciasto jak zwykle - banalne, szybkie, pyszne, do zrobienia w formie okrągłej lub babeczek, jak kto woli. Znalezione kiedyś na puszce  ale oczywiście zmodyfikowane, bo w oryginale było 1,5 szklanki cukru (!) i zmniejszyłam ilość oleju na rzecz mleka. Zaczynamy od nagrzewania piekarnika (180-200 stopni), bo reszta robi się błyskawicznie. Jeśli chcemy zrobić muffinki, postępujemy wg zasady starej(...)listopada ;)  Dla zainteresowanych skład: cukier, orzechy laskowe 42,5%, tłuszcz kakaowy, miazga kakaowa. Na górę jeszcze obowiązkowo posiekane orzechy laskowe i mamy super muffiny czekoladowo-orzechowe do codziennej kawy albo okrągłe ciasto na 35 urodziny, SMACZNEGO

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Ciasto a la milky way – prosty przepis 192

Ciasto a la milky way – prosty przepis Prosty, pyszny, szybki przepis na ciasto a la milky way. Kakaowe ciasto z pysznym, mocno mlecznym kremem i czekoladową polewą. Idealne na każde przyjęcie, idealne na Sylwestra. To ciasto znika równie szybko, jak się je przygotowuje. Przepisów na tego typu ciasta jest mnóstwo ja dziś dzielę się z Wami moją wersją(...)kremu zamiast skondensowanego mleka. Upieczone ciasto studzimy, a następnie kroimy ostrym dużym nożem na dwa blaty (jak biszkopt). Na spód nakładamy nasz mleczny krem. Przykrywamy drugim blatem ciasta. Całość polewamy czekoladową polewą i opcjonalnie zdobimy. Ciasto należy dodatkowo schłodzić w lodówce. Smacznego

Słodkie okruszki
Babka „Murzynek” z powidłami 142

Babka „Murzynek” z powidłami Mocno czekoladowa, niesamowicie wilgotna i bardzo prosta w przygotowaniu – taka właśnie jest ta pyszna babeczka „murzynkowa” z dodatkiem powideł śliwkowych, które nadają jej wspaniałego aromatu i dodatkowo nawilżają ciasto. Polecam!     Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka cukru 16g cukru waniliowego 2 jajka 100g masła (rozpuszczonego i wystudzonego(...)szklanka mleka 2 łyżeczki sody oczyszczonej 3 łyżki kakao 5 łyżek powideł śliwkowych Polewa czekoladowa: 50g czekolady mlecznej 50 g czekolady gorzkiej ok 50ml mleka Dodatkowo: masło lub margaryna do wysmarowania foremki – około 1 łyżka bułka tarta do obsypania formy – około 1/3 szklanki     *** Foremkę do babki dokładnie smarujemy tłuszczem i obsypujemy bułką tartą *** *** Jajka, mleko, rozpuszczone

Blog z Apetytem
Czekoladowa Rolada z Karmelem i Bananami 144

zrobić to jako dodatek do innego ciasta np. ciasto z roladkami . Postanowiłam rzucić sobie roladowe wyzwanie i tym sposobem powstała pyszna czekoladowa, z karmelem, bananami i honeycomb. Ciasto roladowe jest mocno czekoladowe, idealnie współgra z kremem na bazie mascarpone, z dodatkiem karmelu i bananów, z chrupiącym honeycomb. Całość dodatkowo polana karmelem i posypana słodką przekąską to już czysta rozkosz podniebienia(...)łyżką do połączenia się składników. Dodatkowo: pozostały z puszki karmel honeycomb do posypania Wykonanie: Roladę rozwijamy. Smarujemy ciasto kremem. Zwijamy ponownie w rulon. Odstawiamy w chłodne miejsce na około 2 h. Przed podaniem polewamy pozostałym karmelem i posypujemy honeycomb. The post Czekoladowa Rolada z Karmelem i Bananami appeared first on Made

Made By Mom And Son
Czekoladowa Rolada z Karmelem i Bananami 153

zrobić to jako dodatek do innego ciasta np. ciasto z roladkami . Postanowiłam rzucić sobie roladowe wyzwanie i tym sposobem powstała pyszna czekoladowa, z karmelem, bananami i honeycomb. Ciasto roladowe jest mocno czekoladowe, idealnie współgra z kremem na bazie mascarpone, z dodatkiem karmelu i bananów, z chrupiącym honeycomb. Całość dodatkowo polana karmelem i posypana słodką przekąską to już czysta rozkosz podniebienia(...)łyżką do połączenia się składników. Dodatkowo: pozostały z puszki karmel honeycomb do posypania Wykonanie: Roladę rozwijamy. Smarujemy ciasto kremem. Zwijamy ponownie w rulon. Odstawiamy w chłodne miejsce na około 2 h. Przed podaniem polewamy pozostałym karmelem i posypujemy honeycomb. The post Czekoladowa Rolada z Karmelem i Bananami appeared first on Made

Made By Mom And Son
Brownies czekoladowe 151

uczelnię - sałatkę grecką - przed wyjściem na studia wystarczy, że wszystko pomieszam i gotowe :) Na deser tym razem nie zabiorę nic, ale po powrocie do domu upiekę takie ciasto - a dokładniej Brownie czekoladowe, które zdecydowanie najlepiej smakuje na ciepło, więc lepiej jeść je w domu. Spróbujcie koniecznie! Dosłownie rozpływa się w ustach" Składniki : 100 g masła 100 g maki(...)przestudzenia. Oddzielamy białka od żółtek i ubijamy żółtka z cukrem na gładką masę. Do ubitych żółtek partiami dodajemy ostudzoną masę czekoladową, aż do całkowitego połączenia. Następnie dodajemy mąkę i kakao, a potem ubitą pianę z białek i delikatnie mieszamy. Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy i wstawiamy do nagrzanego do 170`C piekarnika na około 40 min. Smacznego

Słodkie Przyjemności