ciasta czekoladowe - 15588 przepisów (strona:190/1040)

Ciasto stracciatella z malinami 189

Czekoladowy biszkopt z kremem z bitej śmietany i mascarpone oraz malinami. Całość posypana startą, mleczną czekoladą. Ciasto nie jest bardzo słodkie. Biszkopt: 5 jajek 200 g cukru 150 g masła 75 g gorzkiej czekolady 50 g kakao 100 g śmietany 18% 4 łyżki mleka 200 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 600 ml śmietany

Bullio
Ciasto czekoladowe z czerwoną porzeczką 124

Czekoladowa słodycz przełamana kwaskową nutą czerwonej porzeczki. Ciasto w sam raz do kawy w ciepłe, letnie popołudnie. Koniecznie wypróbujcie przepis. Składniki w temperaturze pokojowej (forma 21 cm x 27 cm): Ciasto: 1 szklanka (150 g) mąki 0,5 kostki (100 g) masła 2 jajka 0,5 szklanki (125 ml) mleka 0,5 szklanki brązowego cukru 0,5 tabliczki(...)Jajka z cukrem utrzeć na jasną, puszystą masę. 3) Miksując na wolnych obrotach, do masy z jajek i cukru powoli dolewać masę czekoladowo-kakaową, a następnie partiami dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. 4) Ciasto przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia i równomiernie posypać czerwoną porzeczką obraną z szypułek. 5) Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni

Fitsweet.me
Czekoladowe limonczello 209

jasnych herbatników. Na wierzch herbatników wykładamy masę czekoladowa zostawiając 2 łyżki masy (posmarujemy boki ciasta). Wierzch posypujemy pokruszonym biszkoptem,który odcieliśmy wcześniej aby uzyskać płaski blat. Boki ciasta smarujemy pozostałą masa czekoladową i obsypujemy okruszkami biszkoptowymi

Bon appetit mon amie
Mississippi Mud Cake z kremem śmietanowym i czereśniami 168

zjedzeniu nawet najmniejszej porcji, na ich ustach zagości szczery, czekoladowy uśmiech ;) Polecam :) Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :)  Składniki na ciasto: 250 g margaryny Palma spółki Bielmar 250 g gorzkiej czekolady 2 łyżeczki kawy(...)Jajka roztrzepać z kefirem i olejem, dodać je do sypkich składników. Połączyć. Powoli dodawać masę czekoladową, cały czas mieszając, najlepiej drewnianą łyżką. Tortownicę o średnicy 22 cm natłuścić i wyłożyć papierem do pieczenia, tak by papier wystawał około 2 cm nad formą. Wyłożyć ciasto. Piec w temperaturze 160 stopni przez około 80 minut. Przed wyjęciem z piekarnika należy wbić patyczek

Domowa cukiernia Ewy
Eklerki mocno czekoladowe 154

konfiturą, chrupiące faworki to klasyka i jak nakazuje tradycja nie może ich zabraknąć,  dla tych którzy jednak za nimi nie przepadają proponuję mega czekoladowe eklerki.  Parzone ciasto ptysiowe i czekoladowy aksamitny   krem z odrobiną amaretto  lub  rumu do smaku. Spróbujcie je zrobić i zajadajcie się bez żadnych wyrzutów sumienia J   Życzę Wam słodkich chwil(...)będzie gładkie ciasto. Przełożyć ciasto do woreczka cukierniczego z tylką w postaci gwiazdki , wyciskać eklerki na wyłożonej papierem pergaminowym blaszce od piekarnika, zachowując odstępy (eklerki sporo urosną) Piec w nagrzanym do 200*c piekarniku na grzaniu góra dół przez 30 minut. Po upieczeniu wystudzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Zimne przeciąć wzdłuż na połowę. Nadziewać kremem czekoladowym, posypać cukrem pudrem . Słodkich

Wanilia i Kardamon
Kakaowe ciasto z kajmakiem, biszkoptami, morelami i galaretką 124

  Ciasto, które Wam dzisiaj przedstawię powstało z połączenia kilku części – czyli kakaowego ciasta, kajmaku, biszkoptów, moreli (które możecie zamienić na inne owoce) oraz galaretki

Via Gusto
STEFANKA Z MANNĄ NA MIODZIE + FILMIK 159

Stefanka to ciasto znane od dawna, dla niektórych to smak dzieciństwa, znany również pod nazwą miodownik, grysikowiec, ciasto z manną. Wszystkie nazwy przywołują do jednego, pysznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Potrójna SŁODYCZ z pikantną NUtkĄ 179

Składniki: ciasto: 1 kostka masła 6 żółtek 0,5 kubka cukru muscovado 6 łyżek kakao 2 budynie śmietankowe 3 łyżeczki proszku do pieczenia 2 kubki mąki

Luźna Kuchnia
Wuzetka na prostym cieście babkowym 176

Szukałam idealnego ciasta na wuzetkę, by było łatwe i szybkie w przyrządzeniu, lekko wilgotne i kakaowe, więc stwierdził am, że zrobię ją na spodzie z ciasta

Smakowy Raj
Ciasto porzeczkowe z masą serową 8610

Do tego ciasta zabierałam się od jakiś 2 miesięcy i zawsze coś mi w tym przeszkodziło:)) Gdy w końcu je zrobiłam żałowałam, że czekałam na to

Z miłości do słodkości
Murzynek 590

Ciasto przeze mnie zapomniane, a przecież w dzieciństwie tak bardzo uwielbiane- Murzynek z przepisu mojej babci, potem mamy, czyli pokoleniowy ☺️ Mięsisty i mocno czekoladowy, o delikatnym posmaku powideł śliwkowych, który po paru latach 'przerwy' nadal zachwyca smakiem! 😋 Doskonały zarówno z polewą jak i posypany cukrem pudrem. Blaszka 33x23 cm: * mąka pszenna- 4 szklanki * jajka- 4 szt. * mleko- 2 szklanki * cukier(...)ubić), dodać je do masy wraz z powidłami i całość połączyć. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać do masy i wymieszać. Na koniec delikatnie dodać pianę z białek. Ciasto przelać do dużej formy wyłożonej papierem do pieczenia (bądź wysmarowaną masłem i obsypaną mąką/kaszą manną). Piec około 40-45 minut w 180 stopniach. Smacznego

Kraina Miodem Płynąca
Ptysie z kremem czekoladowym, malinami i pudrem z hibiskusa 188

style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki (na 24 ptysie): Ciasto: 6 jajek 1 i 1/2 szklanki mąki 1 i 1/2 szklanki mleka 185 g masła Krem czekoladowy: 2 budynie do ciast i kremów „Winiary”- czekoladowy smak 2 serki mascarpone (500 g) około 4 łyżek cukru pudru maliny Puder z hibiskusa: 2 łyżki suszonego hibiskusa 1 łyżka cukru(...)pudru Przygotowanie: Ciasto: Zagotować mleko z masłem. Ustawić ogień na najmniejszy, wsypać mąkę i energicznie mieszać, aż składniki się połączą. Ostudzić. Następnie dodać jajka i wszystko dokładnie połączyć. Masę przełożyć do rękawa cukierniczego i wyciskać ptysie (wielkości mandarynki) na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Między ptysiami zostawić trochę miejsca bo urosną. Piec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około

Oryginalny smak
Gazowane babeczki czekoladowe z jeżynami 115

Czekoladowa propozycja z owocami na schyłek lata, gdy dojrzewają jeżyny, ciasto dzięki bąbelkom wody gazowanej jest mięciutkie o lekkiej konsystencji, polane polewą czekoladową, proste do przygotowania, nie wymagają praktycznie żadnych umiejętności. Składniki: Na 22 sztuki dużych babeczek 4 jajka 40 dag  mąki tortowej 25 dag cukru trzcinowego brązowego 200 ml oleju roślinnego(...)wody gazowanej 4 łyżki kakao 50 g startej gorzkiej czekolady 2 łyżki nalewki porzeczkowej 2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia 25 dag świeżych jeżyn Polewa czekoladowa Jeżyny do dekoracji Sposób wykonania: Ciasto: W jednej misce połączyć składniki suche: mąkę z proszkiem do pieczenia, kakao, oraz startą gorzka czekoladą. Do drugiej miski wbijamy jajka, wsypujemy cukier, miksujemy,  aż zrobią się

Wanilia i Kardamon
Murzynek z dżemem porzeczkowym 365

jest fajnie kwaskowe, wilgotne i dłużej utrzymuje świeżość. Naprawdę nie jestem w stanie powiedzieć ile kawałków zjadłam...;). Może to dlatego, że już od dawna chodziło za mną takie proste ciasto, bez żadnego kremu, bez przekładania. Nie mogłam się więc od niego oderwać ;). Możecie tu użyć innego kwaskowego dżemu, np. wiśniowego. I najlepiej gdyby ten dżem był domowej roboty ;). Polecam :). Składniki(...)dolnych około 22 x 33 cm, wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać. Piec w temperaturze 180°C przez około 45 minut, do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu ciasto wyjąć i odłożyć do wystudzenia. Polewa czekoladowa: Masło roztopić w garnuszku. Dodać posiekaną czekoladę i odstawić na chwilę, następnie wymieszać do otrzymania gładkiej, jednolitej polewy.  Jeszcze ciepłą polewę rozprowadzić na wystudzonym cieście

Opowieści z piekarnika
Ciasto Mleczna Kanapka 414

Czekoladowo-kakaowy, puszysty biszkopt z mocno mlecznym kremem i polewą czekoladową to połączenie przywodzące na myśl popularne kanapki mleczne dla dzieci. Kto kocha połączenie mleka z czekoladą z pewnością zachwyci się i tym ciastem. Ciasto Mleczna Kanapka - Składniki: biszkopt: 4 jajka 8 łyżek cukru 1/2 szklanki mąki tortowej 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 2/3 łyżeczki proszku do pieczenia(...)ubitym na puszysta masę masłem. Powstałym kremem przełożyć biszkopt naponczowany mlekiem.  Czekoladę wraz z masłem rozpuścić w kąpieli wodnej i polać nią całe ciasto. Po zastygnięciu polewy kroić na kwadraty.  Kostkę Mleczno - Czekoladową przechowywać w temperaturze pokojowej pod przykryciem. Moje posty

Słodka Strona