ciasta czekoladowe - 15588 przepisów (strona:195/1040)

Domowy budyń bezglutenowy z czekoladą 147

zrezygnowałam z gotowych mieszanek, unikając sztucznych dodatków i aromatów oraz cukru a sama z siebie jakoś nie mogłam się zabrać za jego zrobienie. Wolałam piec ciasta, ciasteczka i robić inne, bardziej wymagające desery. Czekoladowy(...)pudding na mleku roślinnym Ten stan rzeczy trwał do czasu, aż pewnego dnia wymyśliłam sobie, że ze względu na duży zapas cukinii w spiżarni zrobię z niej mocno czekoladowe brownies . Przygotowując ciasto pomyślałam sobie, że fajnie by było, gdyby dodatkowo ciasto było oblane polewą, która zamiast zastygnąć będzie powodowała, że ciasto będzie jeszcze bardziej wilgotne i czekoladowe. Wtedy wpadłam

Book of spells
Ciasto Piernikowe z Kaszą Manną i Powidłami Śliwkowymi 519

formy wykładamy jeden ze spodów i smarujemy go niezbyt grubą warstwą konfitur śliwkowych. Następnie wykładamy 1/3 masy, powtarzamy czynność dwukrotnie do wyczerpania składników. Całość przykrywamy górną częścią ciasta. Polewa czekoladowa: Śmietankę podgrzewamy (nie doprowadzamy do wrzenia) i wrzucamy połamaną czekoladę oraz alkohol. Zdejmujemy z ognia i energicznie mieszamy do otrzymania gładkiej konsystencji. Powstałą kuwerturą polewamy wierzch ciasta piernikowego. Następnie

Słodka Strona
The Best of 2014 / Przepisy na sylwestra 207

glutenu   Moje ulubione przepisy (poza tymi, które pojawiły się już wcześniej ;) ) 1. Wykwintna beza z truskawkami  / 2. Pączki z ciasta parzonego  / 3. Brownie z malinami (bez glutenu i tłuszczu)  / 4. Makaron boloński  / 5. Czekoladowa babka bez jajek  / 6. Fish & chips  / 7. Sernik z kaszą manną i truskawkami   Moje ulubione zdjęcia(...)bezą  / 5. Krem z koglu-moglu z truskawkami  / 6. Lodowy tort z owocow leśnych  / 7. Beziki z truskawkami  / 8. Truskawkowy tort bezowy  / 9. Czekoladowo-malinowe ciasto  / 10. Krem truskawkowy z czereśniami i białą czekoladą Propozycje sylwestrowe na 2014 rok : 1. Tatar ze śledzia  / 2. Cynamonowe śledzie z jabłkiem  / 3. Bruschetta

Słodkie Przyjemności
CIASTO BURACZANE 207

Typowo jesienne ciasto, z niecodziennym dodatkiem - burakiem. Wilgotne długo zachowuje świeżości, i przede wszystkim bardzo smaczne. Składniki: (forma 24 x 24 cm) 5 jajek 1,5

RAROSSA
Czekoladowo - limonkowe ciasto bez mąki 180

Przepysznie czekoladowe, wilgotne ciasto z wybornym limonkowo - alkoholowym kremem. Nie bez powodu Nigella Lawson nazywana jest domową boginią :-) Połączenie kwaśnej, orzeźwiającej limonki z czekoladą to mistrzostwo smaku.  Ciasto jest niesamowicie proste i szybkie do wykonania. Jedyną rzeczą jaką zmieniłam to ilość cukru, na tym polu nigdy z Nigellą się nie zgadzam i po raz kolejny przekonałam się, że intuicja

maniapieczenia
Snickers Brownie jak z Coffee Heaven 492

Pierwszy raz zobaczyłam to ciasto w Coffee Heaven i od tej pory nie mogłam przestać o nim myśleć. Zawsze kiedy kupowałam kawę przyklejałam się do szyby

Mania Gotowania
Urodzinowe Nutella Cake 225

Ciasto upieczone na okoliczność moich dzisiejszych urodzin:) Czytaj więcej »

Zdrowa Kuchnia Sowy
Ciasto bezowe z orzechami i czekoladą 219

Ciasto upieczone z okazji Walentynek (każda jest dobra, żeby coś słodkiego zjeść;) Czytaj więcej »

Zdrowa Kuchnia Sowy
Mglisty listopad i babeczki Rocher 117

więc wychodzić wieczorami. I co na to wszystko poradzić...? Ja piekę babeczki. Czekoladowe. Te konkretnie upiekłam jako drugi przysmak na zakończenie mojej przygody ze szkołą językową. Bardzo mi się spodobały u Doroty - nie są trudne, a prezentują się niezwykle elegancko, wręcz wykwintnie. Zapakowałam je razem z ciastem pomarańczowym do pudełka, i poszłam na przystanek. Gdy wsiadłam do autobusu(...)czym dokładnie wymieszać. Dodać przesiane kakao, wymieszać, aby nie było grudek. Jajka ubić z cukrem na puszystą, jasną masę, dodać ekstrakt, połączyć. Wlać masę czekoladową, wymieszać. Dodawać partiami mąkę na zmianę z kwaśną śmietaną. Ciasto przełożyć do formy na muffiny wyłożonej papilotkami. Piec w 170 st. C. przez 20-25 minut, do suchego patyczka. Ostudzić. Na krem zmiksować serek

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tort mocno truskawkowy 152

Następnie zblenduj truskawki z ksylitolem i powoli wlewaj letnią żelatynę do całości, zblenduj. Odstaw do lodówki, aby troszkę stężała. Dodatkowo: 1 kg truskawek polewa czekoladowa do ozdoby Wykonanie: Truskawki umyj i usuń szypułki. Przekrój ciasto na pół. Jedną połowę umieść w tortownicy i wyłóż kilka łyżek masy serowej, rozsmaruj. Wokół ranty tortownicy ułóż jedna przy drugiej połówki truskawek, a następnie(...)wierzch tężejący mus truskawkowy. Ozdób pozostałymi truskawkami. Schłódź w lodówce. Po około 2-3 godzinach możesz ściągnąć rant tortownicy i przełożyć tort na paterę. Opcjonalnie można polać polewą czekoladową. Gotowe :) Ciasto należy przechowywać w lodówce. Najlepiej, aby po przygotowaniu chłodziło się około 12 h przed pierwszym rozkrojeniem, aby dobrze zastygło. Więcej naturalnych i zdrowych produktów znajdziesz w sklepie internetowym: www.naturalniezdrowe.com.pl

Kulinarna (nie)codzienność
Pychotka jabłkowo-orzechowa 193

smakiem bo słodycz masy orzechowej doskonale komponuje się z lekko kwaśnymi jabłkami z galaretką, puszysty biszkopt nie wymaga żadnego nasączania a kropką nad „i’ jest słodko gorzka polewa czekoladowa. Tradycyjne ciasto z nutką nowoczesności, tym przepisem walczę w konkursie swojej ulubionej firmy  #beko o swoje marzenie, trzymajcie kciuki za mnie a #ciastojakzobrazka   upieczcie może na Nowy(...)mlekiem, odstawić do spęcznienia.  Resztę składników umieścić w garnuszku i podgrzać w kąpieli wodnej aż składniki się połączą do gorącej czekoladowej masy dodać spęczniałą żelatynę mieszać do momentu uzyskania gładkiej lśniącej masy.  Gotową polewę rozprowadzić na cieście posypać orzechowym kro kantem, włożyć na całą noc do lodówki. Życzę słodkich wypieków

Wanilia i Kardamon
Ciasto z białą czekoladą i owocami lata 209

słodkie, zakalcowate i pełne owoców ciasta, to bardzo gorąco polecam! * biała czekolada- 200 g * masło- 120 g * mąka- 100 g * cukier- 80 g * jajka- 3 szt. * owoce- około 250 g Piekarnik nagrzać do 180 stopni. W garnuszku roztopić masło wraz z czekoladą, lekko przestudzić. Jajka wraz z cukrem utrzeć, dodać jeszcze ciepłą masę czekoladowo-maślaną, wymieszać. Wsypać mąkę i całość

Kraina Miodem Płynąca
Sztuka dekoracji cukierniczej - książka mistrzów Squires Kitchen 280

większej średnicy! W książce mamy przepisy na podstawowe ciasta - keks maderski, biszkopt Królowej Wiktorii, keks angielski na bogato, murzynek, ciasto marchewkowe są też przepisy na ciasta bezglutenowe i bezmleczne - ciasto czekoladowo-migdałowe, waniliowy biszkopt czy marchewkowe babeczki. Do każdego przepisu są podane podstawowe informacje - jakie są nam potrzebne przybory, w jaki sposób ciasto możemy przechowywać, jak możemy dane ciasto zmodyfikować(...)działać zanim babeczki zostaną włożone do piekarnika i znacznie wpłynie to na ich wygląd! Skoro mamy przepisy na ciasta, musimy mieć też coś czym je przełożymy! Są przepisy na m.in. dżem morelowy, dżem truskawkowy, krem cytrynowy, krem z serka kremowego, czekoladowy ganasz, krem maślany na bazie szwajcarskiej czy zwykły krem maślany! Oprócz samych przepisów mamy ponownie informacje o wymaganych przyborach

Plate of Joy
Ciasto Królewiec 456

uzyskania gęstej masy śmietanowej.  Do ostudzonego budyniu dodajemy masę śmietanowa i miksujemy.  Polewa czekoladowa: Do garnka wkładamy wszystkie składniki. Podgrzewamy na małym ogniu do rozpuszczenia składników. Gdy masa zacznie się gotować, polewę zdejmujemy z palnika i mieszamy do rozpuszczenia składników. Wykończenie ciasta: Jedną część ciasta miodowego układamy na  blaszkę. Ciasto smaruje połową(...)masy budyniowej. Na to układamy biszkopt. Możemy go posmarował dżemem jak chcemy złagodzić słodycz. Na  wierzch biszkoptu wykładamy resztę masy budyniowej i przykrywam drugim plackiem miodowym. Wierzch ciasta oblewamy polewą czekoladową. Posypujemy wiórkami kokosowymi. Ciasto schładzamy w lodówce. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić

W kuchennym oknie Ewy
Ciasto Makowo-Kokosowe z Warstwą Sernikową i Masą Budyniową 653

opakowania z którego ujęliśmy 2 łyżki do warstwy serowej łyżeczka mąki   6 łyżek cukru 150 g miękkiego masła Polewa Czekoladowa: 50 g czekolady gorzkiej 50 g czekolady mlecznej ok. 50 g masła   Ciasto Makowo Kokosowe z Warstwą Sernikową i Masą Budyniową - Sposób przygotowania: Warstwa Serowa: Warstwę sernikową warto przygotować dzień wcześniej, ponieważ musi być ona całkowicie wystudzona(...)minut do lodówki. Na spód formy wykładamy dolną część ciasta. Następnie smarujemy połową masy budyniowej, kładziemy warstwę sernikową i pokrywamy drugą częścią kremu. Całość przykrywamy górną warstwą ciasta.    Polewa czekoladowa: W kąpieli wodnej rozpuszczamy połamaną czekoladę wraz z masłem.  Gdy składniki się roztopią ściągamy z ognia i energicznie mieszamy do otrzymania gładkiej kuwertury.  Czekoladą polewamy wierzch

Słodka Strona

Proponowane wyszukiwania