ciasta czekoladowe - 15588 przepisów (strona:189/1040)

Wuzetka 140

blogów kulinarnych w internecie tyle różnych wersji tego klasycznego ciastka :) To zróżnicowanie dotyczy zarówno przepisów na krem jak i na same blaty czekoladowe - tu spotkać się można i z ciastem ucieranym i oczywiście ze zwykłym biszkoptem. Natomiast krem to najczęściej bita śmietana, ale niektóre jego wersje to kremy na bazie twarogu, kwaśnej śmietany lub połączenie kwaśnej śmietany i śmietany kremówki(...)podgrzać, prawie do wrzenia. Dodać połamaną czekoladę, odstawić na chwilę, następnie wymieszać do całkowitego rozpuszczenia czekolady i otrzymania gładkiego, jednolitego sosu czekoladowego. Polewę odstawić do przestudzenia i lekkiego zgęstnienia.  Gęstniejącą polewę rozprowadzić na schłodzonym cieście. Wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia polewy. Po tym czasie, "rysując" nożem linie na powierzchni ciasta, podzielić je na mniej więcej równe kawałki

Opowieści z piekarnika
Mazurek mleczno-czekoladowy z bakaliami 117

herbatników kilka suszonych daktyli 50 g płatków migdałowych 50 g wiórków kokosowych 1/3 szkl siekanych orzechów włoskich 2/3 gorzkiej czekolady Terravita 70% Do ozdoby: czekoladowe jajeczka płatki migdałów kolorowe kandyzowane skórki zielone wiórki kokosowe Ciasto kruche : wszystkie suche składniki posiekać z margaryną i smalcem. Dodać jajko i śmietanę, szybko zagnieść gładkie ciasto. Ciasto zawinąć w folię i wstawić do lodówki(...)czekoladę, mieszać do rozpuszczenia. Wsypać mleko w proszku i zmiksować. Na koniec dodać drobno pokruszone ciastka i bakalie, wymieszać. Masę wylać na wystudzony spód mazurka. Udekorować bakaliami i czekoladowymi jajeczkami. Ciasto odstawić do lodówki do zastygnięcia

Smakołyki Asi
Ciasto czekoladowe z niespodzianką 238

moje drugie podejście do tego ciasta. Za pierwszym razem coś poszło nie tak ale postanowiłam  dać mu drugą szanse. I nie zawiodłam się;) Ciasto jest pyszne, puchate, delikatne i  mocno czekoladowe zarazem. Na ciacho skusiłam się po wielu bardzo dobrych opiniach na jego temat. Przyznam szczerzę, że trochę się go obawiałam z powodu dodatku jaki w sobie kryje(...)startej na dużych oczkach 100 gram gorzkiej posiekanej czekolady Na wierzch:  100 gram czekolady roztopionej czekolady (u mnie biała)  Wykonanie: Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, polać nią ciasto. Wykonanie: Masło wraz z cukrem zmiksować na jasną, puszystą masę. Powoli dodawać olej, ciągle miksując. Następnie dodać cukier, ekstrakt, sodę i sól, wymieszać. Kolejno wbić jajka (jedno po drugim) ciągle

Krakowskie smaki Ani
SERNIKOBROWNIE Z CZERWONYMI PORZECZKAMI 142

Ciasto genialne! Spód ciasta to czekoladowe brownie, a górna warstwa to sernik z białą czekoladą i czerwonymi porzeczkami. Ciasto wbrew pozorom nie jest ani skomplikowane, ani czasochłonne w przygotowaniu. Długi jest natomiast czas pieczenia ciasta bo około 60 min. Ciasto brownie i masę serową pieczemy jednocześnie, bez wcześniejszego podpiekania spodu. Ciasto nie jest za słodkie bo słodka masa serowa przełamana

Kuchnia MagdaLeny
SERNIKOBROWNIE Z CZERWONYMI PORZECZKAMI 163

Ciasto genialne! Spód ciasta to czekoladowe brownie, a górna warstwa to sernik z białą czekoladą i czerwonymi porzeczkami. Ciasto wbrew pozorom nie jest ani skomplikowane, ani czasochłonne w przygotowaniu. Długi jest natomiast czas pieczenia ciasta bo około 60 min. Ciasto brownie i masę serową pieczemy jednocześnie, bez wcześniejszego podpiekania spodu. Ciasto nie jest za słodkie bo słodka masa serowa przełamana

Kuchnia MagdaLeny
Tarta mocno czekoladowa z daktylami 149

kruche ciasto masę czekoladową wylałam, do której pokrojone daktyle dodałam. 😊 Orzechami włoskimi ozdobiłam i do zastygnięcia w chłodne miejsce pozostawiłam.  Dwie łyżki cukru  trzcinowego tylko do ciasta dodałam, a dzięki  daktylom słodki smak tarty uzyskałam. 🍰🍹 Jeśli takie smaki lubicie to z łatwością tą tartę zrobicie. 😉💛🎉 Prosta jest do przygotowania, a sama słodycz jest z jej smakowania. Składniki(...)się rozpuści.  Pozostawiamy do przestygnięcia. Czekolady dzielimy na kosteczki i roztapiamy w kąpieli wodnej. Roztopioną czekoladę dodajemy do śmietanki i mieszamy do połączenia się składników. Dno ciasta smarujemy niewielką ilością masy czekoladowej, na całej powierzchni rozkładamy pokrojone daktyle. Pozostałą masę przekładamy do rękawa cukierniczego i wypełniamy nią miejsca pomiędzy daktylami. Wierzch delikatnie wyrównujemy (dzięki temu, że masę przełożymy

Moniki Smakołyki
Czekoladowe brownie 162

obrotach 7. Zmniejszamy obroty do 5, czas wydłużamy o 2 minuty i dodajemy ostudzoną mieszankę masła i czekolady, przesianą mąkę i sól. Ściągamy pokrywę i łopatką łączymy ciasto z orzechami i groszkami czekoladowymi do pieczenia. Wlewamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Władamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, pieczemy 25 min i kroimy po całkowitym wystudzeniu. * użyłam szklanki

ladykitchen
TORT ORZECHOWO NUTELLOWY + FILMIK, oraz aplikacja MOJA GAZETKA 132

Tort orzechowy przygotowuje się na bazie kremu z mascarpone i nutelli oraz biszkoptu na roladę. Jest w miarę łatwy do przygotowania. Ciasto jest smaczne, delikatne i czekoladowo - orzechowe.  SKŁADNIKI :                            BISZKOPT :   5 dużych jaj 100 g mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku(...)PRZYGOTOWANIE :  BISZKOPT - białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli, następnie dodajemy żółtka, chwilkę miksujemy, dodajemy cukry i po zmiksowaniu wsypujemy przesiane mąki z proszkiem do pieczenia. Ciasto wylewamy na dużą blaszkę z piekarnika, wyłożoną papierem do pieczenia i równo go rozprowadzamy. Pieczemy w piekarniku 15 minut w temperaturze 180 % C. Po ostudzeniu zrywamy ciasto z papieru i ponownie

Kulinarne Fantazje Marioli
753. Czekoladowy chlebek cukiniowy. 138

czekoladowy cukiniowy chlebek z daktylami i gorzką czekoladą;  jogurt naturalny Myślałam, że nie wyjdzie, że zrobi się zakalec, w sumie byłam święcie przekonana, że się nie dopiecze, generalnie jedna wielka porażka, (na szczęście!)pomyliłam się, i to jak! :O Te ciasto zawładnęło moim sercem ( i żołądkiem), zdecydowanie! A mama się z tym zgadza i nadal nie wierzy

More food, love and dreams
ciasto ambasador 654

żółtka, miksujemy. Na koniec dodajemy przesianą mąkę z kakao i delikatnie mieszamy przy pomocy szpatułki. Przekładamy ciasto do foremki wyłożonej (samo dno) papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 25-30 min. w 170 st. C. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na masę czekoladowo bakaliową: 500 ml mleka 1 budyń waniliowy 2 łyżki mąki 2 żółtka 100 g cukru(...)Masło miksujemy z cukrem pudrem na puch. Dodajemy pokrojonego ananasa i mieszamy. dodatkowo: ok. 25 szt. herbatników ok. 125 mieszanki likieru kokosowego z wodą (proporcje wg uznania) polewa czekoladowa wykonanie ciasta: Do blaszki wkładamy jeden blat ciasta. Rozsmarowujemy na nim masę czekoladowo bakaliową. Przykrywamy drugim blatem, na którym równomiernie rozsmarowujemy masę z ananasem. Układamy na niej namoczone w likierze

Domowy Smak Jedzenia
Tort stracciatella z malinami 364

Pyszny włoski tort z nutką kawy, dużą ilością czekolady, śmietany i malin... Dla podkreślenia włoskiego smaku jeszcze odrobina mascarpone. Ciasto jest lekkie, puszyste, i mocno czekoladowe, wspaniale współgra z malinami i kremem śmietankowym... I ma jeszcze jeden plus - wbrew pozorom dość szybko się je robi:) Jeden z lepszych tortów jakie jadłam, polecam! Inspiracja Ciasto: 5 jajek, 200g

Z miłości do słodkości
Bułeczki cynamonowo czekoladowe 223

Bułeczki wyszły pyszne, puszyste i aromatyczne. Równie dobrze pracowało się z ciastem. Niestety nie dodałam pasty waniliowej, bo jej po prostu nie miałam. Polecam. Bułeczki cynamonowo czekoladowe Składniki na 18 bułeczek: Na ciasto 250ml ciepłego mleka 70g drobnego cukru  20g świeżych drożdży 100g stopionego, wystudzonego masła 2 łyżeczki pasty waniliowej(nie dodałam)  2 jaja 250g mąki pszennej 250g(...)powietrze. Wykładamy na oprószony mąką blat. Rozwałkowujemy na prostokąt o grubości 5mm i wymiarach 30x55cm. Na powierzchni ciasta łyżką lub łopatką rozsmarowujmy nadzienie. Równomiernie posypujemy czekoladowym groszkiem.  Zawijamy ciasto w roladę, nie rozciągając go, zaczynając od dłuższego boku. Kroimy ostrym nożem na plastry o grubości 3,5cm( ja użyłam woskowanej nici dentystycznej, która świetnie się tu sprawdza). Ślimaczki układamy

Mia Cucina Sofieta
Kostka budyniowa bez pieczenia 372

mąż przepada za budyniem czekoladowym. Czasami robię mu budyń na mleku ale tym razem pomyślałam, iż zaskoczę go czymś więcej. Stąd też ciasto. Baza ciasta to herbatniki maślano-kakaowe, które przełożyłam masą na bazie budyniu czekoladowego i dżemu porzeczkowo-aroniowego. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam do śledzenia mojego(...)użyłam była prostokątna i miała wymiary 20 na 30 centymetrów. Możecie użyć dowolnych herbatników. Polecam Wam jednak te o smaku kakaowym. Połączyły się one bardzo dobrze z czekoladową masą budyniową. Lubisz ciasta bez pieczenia? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Ciasto pomarańczowe bez pieczenia . The post Kostka budyniowa bez pieczenia appeared first on MeCooks

mecooks
Czekoladowe ciasto gryczane 157

Dziś mam dla Was ciasto z dodatkiem kaszy gryczanej. Dość ciężkie i wilgotne, mocno czekoladowe i do tego całkiem zdrowe. Jeśli jeszcze nie wykorzystywaliście kaszy w swoich wypiekach zróbcie je koniecznie.  Składniki: 200 g (szklanka) suchej kaszy gryczanej 100 g czekolady 4 jaja 100 g cukru 150 g mąki pszennej 150 g masła Kaszę zalewamy 2 szklankami wody

Cynamonowe szczęście
Muffinki Muffiny Mufiniątka - Pyszne babeczki z czekoladą 119

cukier waniliowy, wiórka i mieszam. Następnie dodaję mąkę i mieszam łopatką, tak aby mąka połączyła się z ciastem i nie było grudek. Na koniec dodaję około połowy kropelek czekoladowych, mieszam, ciasto jest gotowe. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pieczenie muffinek: Foremki smaruję olejem, nakładam po około 2 łyżki ciasta i na górę kładę po kilka kropelek czekoladowych. Foremkę z babeczkami wstawiam

Uwaga Babcia Gotuje

Proponowane wyszukiwania