ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:901/2544)

Parówki w cieście francuskim z czarnuszką 197

można ją wykorzystywać na wiele sposobów. Parówki w cieście francuskim z czarnuszką. Składniki: - opakowanie ciasta francuskiego (375 g) - 6 szt. parówek z szynki (bez osłonek) - 1 jajko do posmarowania - czarnuszka Dodatkowo: - 6 wykałaczek - 2 patyczki do szaszłyków - ketchup, musztarda - posiekany szczypiorek Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180°C. Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy na 6 prostokątów. Na każdy prostokąt kładziemy(...)parówki zostało trochę ciasta. Ciasto z parówką kładziemy na 2 patyczki do szaszłyków (mogą to być też rurki do napojów) i nacinamy, mniej więcej co 6 mm, ale nie do końca (właśnie po to są patyczki lub rurki). Ponacinane parówki z ciastem zwijamy w kółko, a końce spinamy wykałaczką. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy roztrzepanym jajkiem

mojewypiekiinietylko
Bezglutenowe naleśniki kasztanowe 229

wzbogaca smak wszystkich przepisów począwszy od ciast przez naleśniki aż po gulasze i zupy. Jest to mąka bezglutenowa, którą uzyskuje się poprzez zmielenie pieczonych, obranych i wysuszonych kasztanów. Do przygotowania poniższego przepisu zainspirowały mnie włoskie naleśniki Necci, które są tradycyjną toskańską przekąską podawaną z serem ricotta. U mnie wersja bezglutenowa i bez nabiału za to doprawiona ciemnym kakaem. Jest(...)trzepaczką. 2 Mąkę i kakao przesiewam przez sitko i mieszam dokładnie. 3 Dodaję po 1 łyżce mąki z kakao do płynnych składników dokładnie mieszając blenderem do połączenia składników. 4 Ciasto odstawiam na 15 minut. 5 Rozgrzewam suchą patelnię na średnim ogniu. 6 Wylewam 2-3 łyżki ciasta rozprowadzając je równomiernie po całej powierzchni. 7 Smażę ok. 2 minuty z jednej

Book of spells
Słodkie bułeczki otrębowe z czarnym bzem, suszonymi śliwkami i płatkami czekoladowymi 150

Słodkie bułeczki otrębowe z czarnym bzem, suszonymi śliwkami płatkami czekoladowymi to propozycja na pyszne śniadanie. Składniki 200 g białego sera 150 g otrębów owsianych 80 g suszonych śliwek 200 ml mleka 2 łyżki  dżemu z czarnego bzu Łowicz 2 łyżki płatków czekoladowych 2 łyżki syropu klonowego 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia BIO 1 łyżeczka cynamonu(...)delikatnie mieszamy z masą otrębową. Z powstałego ciasta dłońmi formujemy kulki wielkości mandarynki i umieszczamy w foremkach do muffin. Każdą bułeczkę smarujemy z wierzchu syropem klonowym. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni. Pieczemy przez 30 minut, ale można zostawić je jeszcze na kwadrans w ciepłym piekarniku. Słodkie bułeczki otrębowe z czarnym bzem i suszonymi śliwkami podajemy jeszcze ciepłe

My Chcemy Jeść
Gniazdo serowe z ciasta francuskiego 71

podobnym kształcie ślimaczka. Oto najprostsza wersja. Posmaruj ciasto sosem pomidorowym lub koncentratem pomidorowym (możesz do przecieru dodać łyżeczkę żurawiny do mięs lub majonezu), posyp oregano lub lubczykiem, solą i pieprzem, nałóż kilka plastrów wędliny i żółtego sera, zwiń podobnie jak gniazdo serowe i piecz w podobnej temperaturze i czasie. SKŁADNIKI: 1 opakowanie ciasta francuskiego – 275 g 120 g twarogu(...)dół, bez termoobiegu. Na blacie rozkładam ciasto francuskie, posypuję 1 łyżką cukru pudru, rozprowadzam tylną częścią łyżki. Lekko rozwałkowuję ciasto, jednocześnie dociskając cukier do ciasta. Na rozwałkowane ciasto nakładam łyżką farsz serowy. Równomiernie, lecz omijając brzegi. Tak przygotowane ciasto zwijam w rulon wzdłuż dłuższej części. Identycznie jak na zdjęciu. Ciasto smaruję 1 łyżeczką roztopionego masła. Gniazdo serowe piekę

Zasmakuj Kuchni
Sernik "Śnieżka" 146

białą czekoladę a do drugiej deserową - obie masy w miskach dobrze wymieszaj. Z lodówki wyjmij blaszkę i wlewaj na środek (na przygotowany wcześniej spód ciasta) naprzemiennie partię masy jasnej i ciemnej - tak pokryjemy całe dno ciasta. Włóż do lodówki na min. 1,5 godziny.   Warstwa 2: Żelatynę wsypujemy do dużego kubka, zalewamy zimną wodą i mieszamy - odstawiamy do napęcznienia(...)nieregularny tworząc wzorki (ja robiłam to za pomocą łyżeczki - polewając na jasną warstwę ciemny strumień ciasta :) Przygotowane cisto odstaw do lodówki na min. 4 godziny. Gotowy sernik posyp jadalnymi ozdobami świątecznymi. Ps. Sernik zainspirowany przepisem z bloga Smakołyki Bereniki - "Sernik łaciaty bez pieczenia" (mój przepis został troszkę zmodyfikowany

Alutka-Gotuje
Piegus z dżemem 188

przełamuje słodycz.  Składniki: 6 jaj 1 szklanka cukru 1 szklanka maki 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 5 łyżek maku słoik dżemu porzeczkowego Jajka ubijamy z cukrem do uzyskania puszystej piany, dodajemy mąkę, mak i proszek do pieczenia. Ciasto wylewamy do blaszki (23x33 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok 35 minut

Cynamonowe szczęście
Sernik gotowany przekładany-pyszny i szybki 448

łyżka cukru waniliowego  -3/4 szkl cukru -2 łyżeczki proszku do pieczenia  -3 łyżki śmietany kwaśnej 18% -200g zimnego masła lub margaryny MASA SEROWA -750g sera białego tłustego -3 jajka -1 cukier waniliowy -200g masła lub margaryny -2 budynie śmietankowe lub waniliowe bez cukru po 40g sztuka -250ml mleka -3/4 szkl cukru(...)masła -3 łyżki mleka -trochę zmielonych orzechów włoskich do posypania ciasta Składniki na 3 spody dajemy do miski i zagniatamy ciasto,  dzielimy je na 3 części i wkładamy na około 20 minut do lodówki. Następnie wałkujemy i przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczeniapieczemy na złoty kolor w temperaturze 180 stopni, tak postępujemy z całym ciastem

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Lunchbox #1 161

ciasto. Odstawiamy na pół godziny. Po tym czasie ciasto dzielimy na 6 części, rozwałkowujemy cienkie placki i smażymy na mocno rozgrzanej patelni, bez tłuszczu z obu stron. Po zdjęciu z patelni trzymamy pod przykryciem i studzimy. Wtedy tortille trochę zmiękną i łatwiej się będą zawijać. Roladki z tortilli z pieczoną papryką 2 małe papryki pół opakowania serka typu Almette(...)sól, pieprz tortilla Paprykę kroimy na pół, usuwamy gniazda nasienne. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach około 30-40 minut. Skórka papryki powinna się pomarszczyć i pojawią się na niej pęcherze. Po tym czasie wyciągamy ją z piekarnika i wkładamy każdą połówkę oddzielnie do woreczka foliowego. Czekamy aż wystygną. Zdejmujemy skórkę i kroimy

Czerwona Porzeczka
Co oznaczają symbole na piekarniku? 56

potraw, lub tych samych, ale z dokładniejszym gotowaniem. Istnieją specjalne symbole piekarnika dla pieczeni, placków, ciast, biszkoptów, makaronów, zapiekanek. Oczywiście, w zależności od modelu i marki, symbole piekarnika mogą się zmieniać i różnić w niektórych aspektach, ale podstawowe, które posiadają wszystkie piekarniki są następujące. Znaczenie symboli pieca. Przyjrzyjmy się po kolei możliwym symbolom piekarnika i niektórym wariantom, które mogą się(...)będą równomiernie upieczone w całym wnętrzu. Jest to dobra opcja do pieczenia ciast i ciasteczek, na jednym lub dwóch poziomach jednocześnie. Symbol grilla z żarem i wentylatorem. Są to bardzo specyficzne funkcje, które służą do aktywacji dolnego źródła ciepła i górnego grilla, zarówno z wentylatorem, jak i bez niego. Funkcja wentylatora zapewnia bardziej równomierne gotowanie, chociaż funkcja grilla

ProstePesto.pl
Ciasteczka orzechowe z uszkami (bez cukru i masła) 150

piekąc ciasteczka? Ciasteczka orzechowe z uszkami (bez cukru i masła) około 32 sztuki 125 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 20 g mąki kokosowej 90 g ksylitolu 1 małe jajko 1/4 szklanki Oleju Wielkopolskiego (około 40 g) 100 g mielonych orzechów włoskich 1/2 łyżeczki cynamonu cejlońskiego 1 łyżeczka karobu 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody dodatkowo: płatki migdałów(...)Wbić jajko i wlać olej. Wszystko dokładnie wymieszać i zagnieść gładkie ciasto. Odrywać niewielkie kawałki, formować kulki. Lekko spłaszczyć i ozdobić płatkami migdałów i pestkami dyni w taki sposób, by powstały kocie uszka. Piec około 15-20 minut w 180 stopniach. Artykuł Ciasteczka orzechowe z uszkami (bez cukru i masła) pochodzi z serwisu Fitkot

Fitkot
Chleb marchwiowy na zakwasie w październikowej piekarni i "Biegając boso" 152

trzeba ciasta specjalnie wyrabiać). Jeśli jest zbyt gęste, dodaj więcej soku lub wody. Dodaj żurawinę i namoczony wcześniej słonecznik. Wymieszaj, aż się połączą z ciastem. Przykryj miskę wilgotną ściereczką i odstaw na kilka godzin lub na noc, by ciasto wyrosło. Powinno być go ok. 2 razy więcej.  Zwilżoną ściereczkę posyp mąką i kminkiem. Przełóż ciasto z miski na mąkę(...)elipsę. Zwiąż luźno rogi ściereczki, aby przykryły ciasto. Umieść w durszlaku w ciepłym miejscu, bez przeciągów, do ponownego wyrośnięcia na 1-2 godziny. Bardzo ostrożnie przełóż ciasto ze ściereczki – górą do dołu, do garnka lub formy.  Odstaw na kwadrans pod przykryciem.  Piecz ok. 50-55 minut do „suchego patyczka” w temperaturze 190 stopni C. Wyjmij chleb

Weekendy w domu i ogrodzie
Naleśniki amerykańskie. Robi się inaczej niż nasze, te są grube i bardzo puszyste. PRZEPIS 166

łyżki cukru, 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia, szczypta soli, olej do smażenia. Jak zrobić pancakes – amerykańskie naleśniki? Do miski wsyp mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól, wymieszaj. Masło rozpuść. Mieszając mikserem lub ręcznie trzepaczką, wlej mleko i masło oraz wbij jajo. Mieszaj aż ciasto będzie jednolite i bez grudek. Powinno wyjść bardzo gęste

Kulinarna Polska
CIASTECZKA FRANCUSKIE Z BUDYNIEM I BRZOSKWINIAMI 56

wtedy ściągamy z palnika przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do wystudzenia. ciasto francuskie wyjmujemy z opakowania i rozwijamy.kroimy na prostokąty.W międzyczasie włączamy piekarnik na 200C grzanie góra/dół. Na lewą stronę prostokąta z ciasta francuskiego kładziemy łyżkę budyniu a na budyń kawałki brzoskwiń. Prawą stronę ciasta nakłuwamy nożem w paru miejscach.Stronę z nacięciami zakładamy na lewą stronę(...)sobą brzegi.Można docisnąć widelczykiem. Tak przygotowane ciasteczka przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia zachowując odstęp,ponieważ ciasto jeszcze urośnie.Smarujemy górę ciasteczek rozmąconym jajkiem. Blaszkę wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok.20-25 minut. Wystudzone ciasteczka posypujemy cukrem pudrem lub pozostawiamy bez posypki.Są tak smaczne że zaraz znikają z talerza :). Polecam upiec i życzę smacznego

Mała w garnku miesza
Chleb żytni na zakwasie – trójfazowy 74

człowieka chęć zabrać się za coś innego. Taki chleb na przykład. Kto nie lubi zapachu i smaku świeżo upieczonego chleba (nawet jeśli pamiętamy, że jedzenie takiego gorącego, prosto z pieca nieszczególnie jest zdrowe)?  A przy tym chleb też jest w gruncie rzeczy robiony głównie z mąki i wody. Zupełnie jak makaron…  Zapraszam zatem na bochenek pysznego żytniaka(...)sposobem rozluźnimy ciasto. Następnie dodajemy mąkę i ew. dodatki. Mieszamy, tylko do dobrego połączenia.  przekładamy ciasto do nasmarowanej formy (powinno ją wypełnić mniej więcej do połowy), dokładnie ugniatając i wyrównując powierzchnię. Wierzch można posypać pestkami, nasionami, albo oprószyć mąką. pozostawiamy do wyrośnięcia na ok. 3-4 godziny – ciasto powinno dochodzić do brzegów foremki. do pieca wstawiamy metalowe lub żaroodporne

Pasta Po Polsku