ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:897/2544)

Karpatka z żurawiną 149

ciągle miksując. 3. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni, blaszki smarujemy masłem i posypujemy mąką. Ciasto dzielimy na dwie części i przekładamy do obu blaszek. Pieczemy 20 - 25 minut funkcja góra - dół, najpierw jedno, potem drugie. Studzimy. Krem: 2 budynie waniliowe lub śmietankowe  bez cukru (po 40 g każdy) 3 szklanki mleka 2% 2 całe jajka 1 żółtko(...)jasną, puszystą masę. Następnie dodajemy stopniowo budyń. Miksujemy do połączenia się składników. Na końcu dodajemy posiekaną żurawinę, mieszamy.  4. Masę przekładamy na jeden blat naszego ciasta, nakrywamy drugim blatem i wkładamy najlepiej na całą noc do lodówki. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem :-) Smacznego :-) Do pokrojenia ciasta użyłam noża Ambition

kruche babeczki
Drożdżowe pierogi z żółtym serem, cebulą i wędliną 143

ciasto. Ciasto powinno być miękkie, elastycznie, nie lepiące się do dłoni. W razie potrzeby dłoń podczas wyrabiania posypujemy mąką. Ciasto należy wyrabiać przez dłuższy czas. Ciasto odstawiamy na bok pod przykryciem (na czas przygotowania reszty składników i rozgrzania piekarnika, ciasto nie wymaga długiego wyrastania). Farsz: Cebulę kroimy i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Przekładamy do miski, dodajemy starty na dużych(...)wałkowaniu ciasta na pierogi pomagał mój mały pomocnik Każde kółko rozciągamy lekko w dłoniach, nakładamy farsz i zlepiamy palcami brzegi tworząc pieroga. Pierogi układamy na blaszce (dużej z piekarnika) wyłożonej papierem do pieczenia. Zachowujemy odstępy. Każdy pieróg smarujemy rozmąconym jajkiem. Pierogi pieczemy w nagrzanym piekarniku około 20-25 minut. Ja przeważnie pierwsze 15 minut piekę bez termoobiegu

Słodkie okruszki
Tarta z jagodami, budyniem i bezą 285

mleka Owoce: 500 g jagód 3 łyżki mąki ziemniaczanej Beza: 2 białka 100 g cukru 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej Przygotowanie: Zagniatamy kruche ciasto- mieszamy mąkę, cukier, dodajemy pokrojone w kostkę zimne masło i rozcieramy palcami lub ciekamy nożem aż powstania sypka, drobna kruszonka. Dodajemy żółtka i zagniatamy do powstania jednolitego ciasta. Delikatnie je rozpłaszczamy, zawijamy w folię i wkładamy(...)piekarnika i pieczemy 15  minut. Następnie zdejmujemy obciążenie i folię i pieczemyciasto lekko się przyrumieni (około 15 minut). Wyjmujemy z piekarnika, obniżamy temperaturę do 170 stopni C.  W czasie gdy piecze się spód gotujemy budyń. Po wyjęciu spodu z piekarnika przygotowujemy bezę. Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie stopniowo, po 1 łyżce dodajemy cukier, cały czas

Smakowity Blog Kulinarny
Razowe orkiszowe ze śliwkami i karobem (bez cukru) 167

chciałam sprawdzić, jak spisze się w cieście. Jest nieźle. Lekko cynamonowo, aromatycznie. Jesiennie.  Razowe orkiszowe ze śliwkami i karobem (bez cukru) 200 g mąki orkiszowej razowej 20 g mąki kokosowej 1/2 łyżeczki cynamonu  1/4 łyżeczki kardamonu 1 łyżka karobu 150 g jogurtu islandzkiego (typu skyr) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 jajka 3/4 szklanki erytrytolu(...)waniliowego śliwki bez pestek Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, cynamonem, kardamonem i karobem. Jajka ubić z cukrem na puszystą, jasną masę (kilka minut do zwiększenia objętości), powoli dodawać olej. Na wolnych obrotach miksera dodawać na przemian suche składniki i jogurt islandzki, ciągle miksując na wolnych obrotach. Na koniec dodać skórkę z cytryny i ekstrakt. Ciasto wylać

FitKot
czekoladowe ciasto z kremem budyniowym i orzechami 540

Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy. Pieczemy w 180 st. C przez ok. 30 min. Upieczone ciasto odstawiamy do wystudzenia i przekrawamy na 2 płaty. składniki na krem: 100 g masła 1 budyń waniliowy 1 i 1/2 szkl mleka 3 łyżki cukru pudru wykonanie: Budyń gotujemy na mleku, bez cukru wg przepisu na opakowaniu i studzimy(...)Masło ucieramy z cukrem, ciągle ubijając dodajemy po łyżce budyniu. składniki na wierzch ciasta: 100 g łuskanych orzechów włoskich 2 łyżki masła 1/2 szkl cukru wykonanie: Orzechy siekamy. Masło roztapiamy na patelni, dodajemy cukier, karmelizujemy. Dodajemy orzechy, które rumienimy. Masę przelewamy na papier do pieczenia i odstawiamy do ostygnięcia. Gdy masa stwardnieje kruszymy ją. Na ciasto czekoladowe wykładamy

Domowy Smak Jedzenia
Tort na roladzie z bananami 120

śmietany oraz bananów. Polecam jest naprawdę pyszny. Składniki (tortownica o średnicy 26cm): ciasto na roladę: jajka 12 szt, mąka pszenna 12 łyżek, cukier 12 łyżek, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, sól szczypta, dodatkowo: marmolada wieloowocowa 1 mały słoik, krem: mleko 1 litr, budyń waniliowy bez cukru 2 szt, mąka pszenna 3 łyżki, cukier 9 łyżek, masło(...)łyżce dodajemy cukier. Dodajemy po jednym żółtku. W oddzielnej misce przesiewamy mąkę pszenną oraz proszek do pieczenia, mieszamy i dodajemy do masy jajecznej. Wszystko delikatnie mieszamy szpatułką do połączenia. 2 blaszki o wymiarze 23/33 cm wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto biszkoptowe wylewamy na  obie blaszki i pieczemy w 170 st.C przez 15 min. do suchego patyczka. Ściereczkę

kulinarne odsłony pati
Ciasto Kakaowa Krówka z Krakersami 301

FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Kakaowa Krówka z Krakersami Składniki: Biszkopt: 5 jajek – osobno żółtka i białka 170g cukru 170g mąki pszennej (użyłam tortowej) 4 łyżki kakao bez cukru 5 łyżek oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia Do nasączenia: około 180ml wody 2-3 łyżki soku z cytryny 2 łyżeczki cukru(...)mikserem na jasną, kremową masę. 3. Do jajecznej masy dodać olej i wymieszać delikatnie szpatułką ( patrz FILM ). 4. Mąkę wymieszać z kakao, proszkiem do pieczenia i przesiać na wierzch jajecznej masy, wymieszać szpatułką. 5. Ciasto przełożyć do blaszki 25x30cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 25-30 minut. Po wyjęciu

Mała Cukierenka
Kubeczki czekoladowe 73

Chcesz zaskoczyć znajomych nietypowym deserem? Kubeczki czekoladowe z dżemem, bitą śmietaną i owocami chociaż są bardzo proste, ale są też bardzo efektowne. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type

Bardzo Gruby Smok
Trufle (kulki owsiane) 77

Dzisiaj proponuję kulki owsiane szumnie nazywane w latach 80-tych truflami (hmmm, jakie czasy, takie trufle ) To przepis, na widok którego dietetycy załamują ręce lamentując ze

Słodki sentyment
KRUCHA SZARLOTKA 165

Kruchy i delikatny spód najpierw krótko podpiekamy, a następnie przykrywamy sporą warstwą prażonych jabłek oraz cieniutką warstwą ciasta. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem. Przed podaniem najlepiej podgrzać. SKŁADNIKI 400 g /3 niepełne szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 200 g zimnego masła 50 g smalcu  4 łyżki cukru pudru 4 łyżki zimnej wody lub 1 jajko(...)słodkie WYKONANIE Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni C, bez termoobiegu. Formę o wymiarach 20x30 cm smarujemy masłem i wykładamy papierem do pieczenia. Masło kroimy w kostkę i wkładamy do miski. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, cukier puder i 4 łyżki zimnej wody lub 1 jajko. Zgniatamy gładkie ciasto, formujemy w kulę i dzielimy na 2 części (jedna

cool and minty
BABECZKI Z GOTOWANYMI GRUSZKAMI W CYDRZE 130

szklanki wody 1 szklanka cydru sok z 1 cytryny 1/2 szklanki drobnego cukru 1 łyżeczka cynamonu Ciasto: 200 g czekolady deserowej 180 g masła 3 łyżki kakao 2 jajka 150 g cukru pudru 180 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia DELECTA posypka delecta płatki czekoladowe Kremówka 2 łyżki cukru pudru barwnik czerwony Gruszki obieramy i kroimy w ćwiartki(...)minut po przykryciem. Zdjąć przykrywkę i gotować gruszki bez pokrywki. Czekoladę roztapiamy z masłem i kakao. Zdjąć z ognia. Ubijamy jajka z cukrem. Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Mieszamy i dodajemy masę czekoladową. Wszystko miksujemy. Dodajemy posypkę delecta i mieszamy. Gruszki wkładamy do papilotek. Ciasto przelewamy do papilotek z gruszką i i pieczemy w piekarniku nagrzanym

Kuchnia w oparach
SERNIK BUDYNIOWY Z MANGO 313

Ostatnio jakoś wolę piec ciasta aniżeli ciasteczka, dlatego tym razem padło na sernik budyniowy z mango .  Wypiek jest delikatny, a połączenie z mango jest wprost

Smaczne Zdrowe
Ciasto budyniowe z pomarańczą 144

każdym domu będzie gościł. Postanowiłam ten owoc wykorzystać w postaci ciasta z budyniem. Smak jest bardzo słodki i delikatny. Idealne na jesienno-zimowe dni. Składniki: 2 jaja 2 łyżki ertrytolu 1 łyżka oleju 1 opakowanie budyniu śmietankowego bez cukru (40g) 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia cynamon aromat pomarńczowy pomarańcza Sposób przygotowania: Jaja ucieramy z erytrytolem na puszystą masę

Truskawkowa Fiesta