ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:865/2544)

pizza sycylijska 236

miejsce. Po wyrośnięciu przekładamy ciasto na blaszkę. składniki na wierzch: 4 pomidory 2 łyżki kaparów 20 oliwek bez pestek 100 g sera żółtego oregano sól, pieprz wykonanie: Na cieście układamy pomidory pokrojono w cząstki, oliwki, oraz opłukane kapary. Posypujemy przyprawami. Pieczemy przez 15 min. w 200 st. C a następnie posypujemy startym serem i ponownie pieczemy przez

Domowy Smak Jedzenia
Francuskie babeczki z fetą 202

ciasta francuskiego. Na cieście położyć połówkę oliwki. 4.  Foremki z babeczkami włożyć do gorącego piekarnika i piec ok. 17-20 minut. Trzeba kontrolować kolor ciasta. Jeżeli zaczyna ciemnieć oznacza to, że się przypala i trzeba wyciągnąć babeczki wcześniej. Babeczki bez problemu wyskakują z formy. Wystarczy lekko podważyć je widelczykiem

Trzeci talerz
Jak zrobić idealne kruche ciasto ? - porady kuchenne 193

maślany smak ciasta po upieczeniu. Jajko - najlepiej prosto od kury i świeże. Wiem, że jest wiele przepisów bez jajka ale ja jajko używam i używać będę. Cukier - tylko cukier puder. Zwykły cukier (kryształ) nie zdąży się rozpuścić w cieście podczas pieczenia i może brzydko wyglądać (brązowe kropki na cieście). Wyrabiać - jak najszybciej, żeby masło się nie rozpuściło

CookYourself
Szarlotka! 249

pieczenia. Pierwszą część ciasta wałkujemy i przekładamy do blaszki i dokładnie ją rozkładamy. Układamy obrane połówki jabłek i popsujemy cynamonem. Następnie wałkujemy drugą część ciasta i przekładamy ją na jabłka. Pieczemy w 180 stopniach przez ok.35-40min.  Polewa - Śmietanę mieszamy z cukrem pudrem i polewamy nią ciepłe ciasto. Jak napisałam wyżej - pierwszym razem ciasto jedliśmy bez polewy

Chocolate Stop Tempting
Rolada biszkoptowa z kremem śmietanowo-krówkowym 592

miękka, lekka i puszysta. Czekolada psuje do bitej śmietany i czekolady idealnie, nie mogło więc obyć się bez polewy. :-) Ciasto: 5 jajek 5 łyżek cukru 1 cukier waniliowy 4 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 330g śmietany 30% 3 łyżeczki cukru pudru 4 łyżki kremu krówkowego, u mnie Bonne Maman

Szefowa kuchni
Nocny drożdżowiec 386

wysmarowaną margaryną i posypaną delikatnie bułką tartą, do zimnego piekarnika. Teraz na ciasto układamy owoce jakie lubimy, mogą to być porzeczki, śliwki czy jabłka, a ja czasem robię bez owoców; na wierzch kładę tylko samą kruszonkę. Piec w 180 stopniach ok 50 minut (grzałka ustawiona na górę i dół). Składniki na kruszonkę: 1/2 kostki margaryny 3/4 szklanki cukru

upichcic
Czerwono mi.. czyli tarta na wikwintnie na Andrzeja 248

dnie formy nakłuć widelcem i piec ok 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 210 stopni (aby ciasto mi się nie unosiło dodatkowo wykładam go na górze papierem do pieczenia i wsypuję na niego fasolę) po 15 minutach można chwilkę dopiec bez obciążenia. - w tym czasie przygotowuję nadzienie pomidorki, paprykę, szpinak myję i osuszam, paprykę kroję w pół krążki

Basia w kuchni
Bajgle w wersji slow 216

cyklicznej akcji wspólnego pieczenia w   lipcowej piekarni  razem z innymi blogerkami piekłam bajgle. Przepis pochodzi z bloga   Gotuje bo lubi .  Amber podała nam przepis w dwóch wersjach, slow i fast. Ja wybrałam wersję slow, bo uważam, że najlepsze pieczywo to takie tworzone bez pośpiechu, powoli, pieczone na zaczynie i przefermentowane. Ponieważ robiłam(...)godzinę w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Po tym czasie ciasto wykładamy na blat, rozpłaszczamy i składamy na trzy tak jak list, a potem jeszcze raz na dwa. Ciasto przekładamy do miski, przykrywamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na co najmniej osiem godzin. Po tym czasie ciasto dzielimy na 18 kawałków, z każdego formujemy kulkę i zostawiamy

Kulinarne przygody Gatity
Liebster Blog Awards 187

Skłonił mnie mój mąż, który również założył za mnie bloga. 2.     Jakie smaki wolisz piec czy gotować? Wolę piec, gdyż bez słodyczy niestety nie umiem żyć J 3.     Ulubiony deser lub ciasto? Bardzo ciężko wybrać ale chyba nie umiałabym odmówić ciasta czekoladowego i tortu. 4.     Co jest dla Ciebie najcenniejsze

Mania Gotowania
TARTA CYTRYNOWA Z BEZĄ WŁOSKĄ 245

wymaga pieczenia - może zostać zrumieniona przy pomocy palnika cukierniczego. W tej wersji tarty cytrynowej można zrezygnować z włoskiej bezy. Każdy z nas może pozwolić sobie na przygotowanie tarty cytrynowej z bezą, nie musimy iść koniecznie do cukierni, zamawiać z pracowni... Zakasajmy rękawy i do pracy! Przepis pojawił się kiedyś na poprzedniej odsłonie naszego bloga. TARTA CYTRYNOWA Z BEZĄ (forma(...)bezę 4 białka 300 g drobnego cukru 60 ml wody Sposób przygotowania Zaczynam od spodu. Piekarnik rozgrzewam do 200 stopni Celsjusza. Zimne masło siekam z mąką pszenną, dodaję cukru pudru i rozcieram w palcach na masę przypominającą mokry piasek. Dodaję żółtka i ugniatam szybko gładkie ciasto. Jeśli jest za suche, dodaję łyżkę lub dwie zimnej wody. Owijam ciasto folią

W kuchni Karmel-itki
Chaczapuri megruli 302

wynosić 1:1. Ale oczywiście jeśli wolicie mniej sera w środku bez problemu możecie zmniejszyć jego ilość. Generalnie w większości przepisów zalecają albo pieczenie chlebków w piekarniku albo smażenie ich na patelni. W Gruzji tradycyjnie przed włożeniem chaczapuri do pieca podpieka się je na blachach pieców opalanych drzewem. Dlatego też ja najpierw podpiekam je na patelce, a dopiero(...)ciepłe miejsce na około 15 minut. Drożdże będą gotowe kiedy zaczną pracować, to znaczy kiedy zaczną rosnąć. Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy jogurt, olej, sól i zaczyn. Zaczynamy wyrabiać ciasto stopniowo dolewając ciepłą wodę. Ilość wody zależy od chłonności mąki, dlatego lepiej jest dodawać ją w czasie zagniatania ciasto po trochu. Zagniatamy ciasto. Ma ono być sprężyste i gładkie. Przekładamy

PatiGotuje
Sernik na zimno z truskawkami i brzoskwiniami 325

Składniki: Biszkopt: 3 jajka,  100g cukru, 1 budyń śmietankowy bez cukru, 85g mąki pszennej, 1/2 łyżeczki octu, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 4 łyżki oleju. Masa serowa: 500g twarogu tłustego, 250g mascarpone, 1 galaretka o smaku cytrynowym, 6 łyżek cukru. Ponadto: 4 kostki mlecznej czekolady, 1 galaretka o smaku pomarańczowym lub brzoskwiniowym, puszka brzoskwiń ( 247g po odsączeniu(...)żółtek. Białka ubić na sztywną pianę razem z cukrem. Żółtka wymieszać z proszkiem do pieczenia, octem i 1 łyżką oleju - pozostawić do wyrośnięcia. Do ubitych białek dodawać powoli i delikatnie mieszając, łącząc wyrośnięte żółtka, mąkę, budyń (proszek) i na koniec olej. Gotowe ciasto przełożyć do blaszki. Piec w rozgrzanym piekarniku w 180stopniach C przez ok. 20minut. Po upieczeniu pozostawić

W kuchni u Moniki
Świąteczny deser na szybkiego 115

Szwecji prawdziwym rarytasem. Szwedzi dodają borówkę do ciast , pieką z nią chleb , gotują z niej dżem, czy konfiturę. Szwedzkie köttbullar podaje się właśnie z czerwoną borówką. Czerwony to kolor świąt! Dlatego świąteczny deser z borówką smakuje więcej niż słodki deser. Na święta piekę sernik z borówkowym musem i galaretką . Bez wątpienia czerwona borówka jest moim ulubionym owocem w świątecznym

codojedzenia
Z ŁĄKI NA TALERZ: Babeczki z kremem z kwiatów czarnego bzu i morelami 230

baldachu czarnego bzu 5 świeżych moreli Sposób przyrządzenia: Ciasto: 1. Margarynę pokrój na mniejsze kawałki. 2. Dodaj do niej resztę składników i szybkimi ruchami zagnieć gładkie ciasto. 3. Ciasto uformuj w kulę, zawiń w folię spożywczą i włóż do lodówki na ok. 30min. 4. Po tym czasie wyłóż ciastem foremki do babeczek, ponakłuwaj widelcem i piecz 10min

Kuchnia w Słońcu Skąpana

Proponowane wyszukiwania