ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:858/2544)

Tarta ze śliwkami i kruszonką – ciasto do kawy 121

Tarta ze śliwkami i kruszonką Lubicie ciasta ze śliwkami? Ja uwielbiam. W szczególności te szybkie i proste. Taka właśnie jest tarta ze śliwkami i kruszoną. Słodkie, kruche ciasto i pyszne soczyste śliwki. Takim wypiekom ciężko się oprzeć. Gdy drzewo na naszej działce ugina się od śliwek, to taka tarta pojawia się w naszym domu dość często. Jej przygotowanie jest naprawdę(...)wsypujemy mąkę, dodajemy proszek do pieczenia, cukier puder, żółtko i posiekane masło. Zagniatamy ciasto, w razie potrzeby dodając 1-2 łyżki zimniej wody. Z ciasta formuje kulę. Schładzamy w lodówce przez około godzinę. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Ciastem wylepiamy formę na tartę (u mnie 35 x 11 cm, ale sprawdzi się też

Słodkie okruszki
Korzenne ciasteczka z miodem 194

zamrażalnika. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Blat/matę lekko podsypujemy mąką i rozwałkowujemy ciasto na grubość około 3 mm (można zrobić ciut grubsze). Foremką wycinamy ciasteczka. Układamy je w odstępach (niedużych,  ciasteczka mocno nie rosną) na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Blachę  z ciasteczkami wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około

Słodkie okruszki
Sernik raffaello – prosty, pyszny, bez cukru i słodzików 61

proste i szybkie. Najdłużej trwa samo pieczenie i schłodzenie go w lodówce, dlatego warto przygotować ciasto dzień wcześniej Najpierw zblenduj ze sobą twaróg, jajka, dojrzałego banana oraz gęstą część mleczka kokosowego. Następnie dodaj wiórki kokosowe oraz mąkę i całość dokładnie wymieszaj. Gotowe ciasto przelej do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto piecz w rozgrzanym na 180 stopni piekarniku(...)upieczone i nieco wystudzone ciasto. Na koniec delikatnie oprószamy wierzch ciasta wiórkami kokosowymi. Sernik przed spożyciem wkładamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Smacznego! 1 KAWAŁEK CIASTA TO: około 174kcal Białko: 6,4g Węglowodany: 13,1g Tłuszcz: 11,7g Błonnik pokarmowy: 2,2g Ładunek glikemiczny: 6,3 Spróbuj także: ciasto kokosowa chmurka, deser

Natka Pietruszki
Lekka babka z espresso, na majonezie 48

łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 szklanki gorzkiego kakao - 50 gram 2 jajka 2/3 szklanki cukru - 150 gram 1/2 szklanki majonezu łagodnego w smaku - 125 gram 150 ml mocnego espresso dodatkowo: 5 - 6 kostek rozpuszczonej czekolady  do ozdobnego polania wierzchu ciasta Wykonanie: Zaczynamy od zaparzenia espresso i przestudzenia naparu.  Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i mieszamy(...)masę przelewamy do keksówki  wyłożonej papierem do pieczenia, ja użyłam silikonowej, więc nie wymagała przygotowania. Pieczemy w 180 stopniach, bez termoobiegu, około 40 minut. Babeczka wyrasta z górką, pęka przez środek, pęknięcie może wydawać się wilgotne po upływie czasu pieczenia, jednak nie świadczy to o tym, że ciasto jest niedopieczone.  Zróbcie, jeśli nie macie pewności

Kronika Piekarnika
Łatwe ciasto waniliowe bez jajek 603

ciasto waniliowe bez użycia jajek. Pomysł na nie zrodził się ponieważ.. no.. nie miałam jajek :) A lenistwo nie pozwoliło mi na wyjście z domu. Przeszukałam internet i znalazłam ten przepis na stronie Mężczyzna Gotuje . Wszystkie miary podane są na szklanki, łyżki i łyżeczki więc nie ma potrzeby wyciągania wagi. Kolejny plus: nie potrzebujemy miksera :) Zapraszam do pieczenia(...)sobą i powoli wlewamy do suchych składników, mieszając. Gdy otrzymamy jednolitą masę bez grudek, przelewamy ją do natłuszczonej tortownicy (u mnie 23 cm) i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 50 minut do tzw. 'suchego patyczka'. Wyciągamy i odstawiamy do ostygnięcia. Gotowe! :) Gotowe ciasto można posypać cukrem pudrem, polać karmelem lub przekroić i przełożyć ulubionym kremem

My Culinary Art
Ciasto orzechowo budyniowe-pyszne, łatwe, kremowe +FILM 146

mąki pszennej tortowej -8g  proszku do pieczenia (około 1,5 łyżeczki) MASA BUDYNIOWA 1  -2 budynie śmietankowe lub waniliowe po 40g bez cukru -700ml mleka -120g cukru -1 łyżka mąki ziemniaczanej -125g masła MASA BUDYNIOWA 2 -2 budynie czekoladowe po 40g bez cukru -120g cukru -700ml mleka -1 łyżka(...)mąki ziemniaczanej -125g masła DODATKOWO -orzechy do posypania ciasta Na początek zrobimy biszkopt orzechowy. Jest to najlepszy przepis na biszkopt orzechowy jaki robiłam. Pięknie wyrasta i jest wilgotny. Idealnie nada się do innych ciast, lub tortów. Jajka ubijamy z cukrem na jasną masę, następnie stopniowo dodajemy mleko miksując, potem zmielone orzechy włoskie i cukier waniliowy-wszystko miksujemy na najniższych

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
C - Ciasto francuskie- wariacje i improwizacje 1039

Połówki brzoskwiń dzielimy na połowę i każdą porcję kładziemy na kwadracie ciasta francuskiego, przykrywamy drugim kwadratem i sklejamy boki. Przyotowane ciasteczka możemy posmarować rozkłóconym jajkiem - na zdjęciu wersja bez - na moje oko też wygląda w porządku:) Wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy około 15 minut. W tym czasie parzymy aromatyczną kawkę i czekamy(...)delektować się bezpośrednio po upieczeniu i oprószeniu cukrem pudrem. Mniam! A jeśli nie gorąca kawka i słodkie ciasteczka to może przekąska do chłodniejszego napoju?;) Piwna przekąska Składniki: 1 opakowanie ciasto francuskie             100 gram szynka parmeńska

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Sernik piernikowy z wiśniami 58

trzcinowym i cukrem wanilinowym na puszystą masę. Mąkę tortową, ziemniaczaną i proszek do pieczenia przesiewamy przez sitko, a następnie łączymy z ubitymi jajami i przestudzoną masą czekoladową. Całość wlewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 160 stopni (termoobieg) lub 170 C ( bez termoobiegu) przez 20 minut, nie więcej. Upieczony spód studzimy, odklejamy od papieru(...)wyrównujemy na spodzie piernikowym. Możemy zetrzeć na tarce wierzch, który odkroiliśmy wcześniej i wymieszać go ze startym na dużych oczkach ciastem czekoladowym. Posypujemy wierzch sernika i tak przygotowane ciasto wkładamy do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika. Pieczemy około 50 minut. Sernik studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika około 25 minut. Możemy posypać cukrem pudrem. Smacznego! Sernik piernikowy z wiśniami Sernik

Z Kuchni Do Kuchni
Kajmakowy sernik. 148

chce się sięgnąć po kolejny. Zapraszam :) Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki krupczatki pół szklanki cukru pudru 1 małe jajko 15 dag masła lub margaryny 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki masy krówkowej ( kajmaku ) Masa serowa: 1 kg sera na sernik ( użyłam gotowy w wiadereczku ) 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy(...)gorącej wody Dodatkowo: mąka pszenna do posypania stolnicy 1 łyżka kaszy manny dowolna cukrowa posypka do dekoracji Wykonanie: 1. Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto. Następnie wałkujemy je na lekko posypanej mąką stolnicy i wykładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 24 x 35 cm. Ciasto nakłuwamy widelcem, oprószamy kaszą manną i wkładamy do lodówki

Izabelawkuchni
Puszyste pizzerinki drożdżowe 109

godziny w ciepłym pomieszczeniu. Podczas wyrastania ciasta na pizzę co 1 godzinę zagniataj je w misie, podciągając ciasto z dołu i nakładając je na wierzch. Po 3 godzinach ciasto podziel nożem na 4 porcje. Bardzo delikatnie bez zagniatania i odgazowywania ciasta uformuj z nich kulki kulając kawałki na blacie kuchennym. Porcje ciasta ułóż na blacie oprószonym mąką, okryj ścierką(...)u0105gaj\u0105c ciasto z do\u0142u i nak\u0142adaj\u0105c je na wierzch.","url":"https:\/\/prostepesto.pl\/puszyste-pizzerinki-drozdzowe\/#wpzoom-rcb-direction-step-616ff4fc3aba4","image":""},{"@type":"HowToStep","name":"Po 3 godzinach ciasto podziel no\u017cem na 4 porcje. Bardzo delikatnie bez zagniatania i odgazowywania ciasta uformuj z nich kulki kulaj\u0105c kawa\u0142ki na blacie kuchennym. Porcje ciasta u\u0142\u00f3

ProstePesto.pl
Tarta borówkowa 62

Wszyscy znamy ten moment kiedy chce się nam coś słodkiego ale za bardzo nie ma czasu na pieczenie, a jednak wolimy coś domowego niż kupnego

Relaxtime
Kokosowo – budyniowe ciasto z brzoskwiniami 116

łyżki mąki ziemniaczanej, 150 g wiórków kokosowych, 200 ml kremówki 36% Ponadto: 2 budynie śmietankowe lub waniliowe ( bez cukru), 2 łyżki cukru, 750 ml mleka, 1 puszka brzoskwiń   Sposób przygotowania: Wszystkie składniki na ciasto umieszczamy w misce i dokładnie zagniatamy. Ciasto dzielimy na dwie części : 3/4 i 1/3  i Mniejszą część zawijamy w folię spożywczą i wkładamy(...)produkty ( budyń, mąka ziemniaczana, wiórki kokosowe), a na końcu śmietanę. Masę wykładamy na brzoskwinie. Wyjmujemy z zamrażarki pozostałą część ciasta i ścieramy je na tarce o dużych oczkach na masę kokosową. Ciasto wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około 50 – 60 minut (do suchego patyczka

Nie tylko w kuchni
Pyszne ciasto czekoladowe i kilka słów o oleju kokosowym 173

łyżki wody 2 łyżki kakao 2 łyżki cukru   Ponadto: 30 g wafli ryżowych naturalnych, bez dodatków   Przygotowanie Przygotowujemy biszkopt: jaja ucieramy z cukrem. Następnie, cały czas miksując, dodajemy mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i kakao, na końcu dolewamy ocet. Ciasto wlewamy na blaszkę wysmarowaną tłuszczem lub wyłożoną papierem do pieczenia (moja ma wymiary

e-PrzepisyKulinarne
Ślimaczki z ciasta francuskiego ze szpinakiem i serem 69

również bez okazji np. na kolację. Ślimaczki z ciasta francuskiego świetnie się sprawdzą jako imprezowa przekąska, z pewnością znikną ze stołu jako pierwsze. Polecam i zapraszam do skorzystania z przepisu na ekspresowe i pyszne ślimaczki z ciasta francuskiego ze szpinakiem i serem . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na ślimaczki z ciasta francuskiego ze szpinakiem i serem: 1 opakowanie ciasta francuskiego(...)być na zewnątrz, by ciasto się ładnie skleiło). Następnie ciasto francuskie pokroić w plastry o grubości około 2 cm. Ślimaczki ułożyć na blaszy, wyłożonej papierem do pieczenia. Z jednego opakowania ciasta francuskiego wyszło mi 18 ślimaczków. Ślimaczki wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec przez około 15 minut, funkcja góra-dół, bez termoobiegu. Bardzo polecam

Gotuj z Prezesem