ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:844/2544)

Ciasto jabłecznik z kokosem 91

powinna być zrobiona warstwa kokosowa i na koniec biszkopt, który będzie na spodzie ciasta z jabłkami . Biszkopt piecze się tylko 15 minut i na gorącym układa się pozostałe warstwy, dlatego muszą one być przygotowane wcześniej. Z przepisu wychodzi pyszna, umiarkowanie słodka i lekka szarlotka na biszkopcie . Ciasto jabłecznik z kokosem do krojenia nadaje się dopiero po schłodzeniu, ale niecierpliwi mogą(...)minut + pieczenie Forma: 29 cm x 24 cm x 7 cm lub nieco większa Przepis na ciasto jabłecznik z kokosem: Biszkopt do jabłecznika: 4 jajka + 1 białko 1/2 szklanki cukru 2 łyżki oleju 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Warstwa z jabłek: 1 1/2 kg jabłek 1 budyń waniliowy bez

Kuchcik gotuje
Ruisleipa bułki z fińskim rodowodem na żytnim zakwasie 104

Odkąd po raz pierwszy kupiłam ten rodzaj bułek z Lidlu za cel postawiłam sobie nauczyć się piec, a gdy cena osiągnęła jak dla mnie cenę krytyczną to już nie miałam wyjścia. W sklepie występują pod nazwą Owsiane bułki BIO, a oryginalny przepis na nie pochodzi z Finlandii i nazywają się Ruisleipa.  To rodzaj płaskiego  pieczywa na żytnim zakwasie(...)łyżeczka soli łyżka cukru (polecam trzcinowy) Przygotowanie: Ze wszystkich składników zagnieć w dużej misce ciasto, jest dosyć rzadkie i lekko się klei, ale tak ma być Odstaw pod przykryciem na 6-8 godzin (najlepiej na noc). Blachę do pieczenie wyłóż papierem. Porcję ciasta  -około 120 g (nabieram łyżką) obtocz w mące (owsianej lub żytniej). Uformuj płaskie, okrągłe placki

greenscarf
Panettone 111

zaczyn i resztę składników bez rodzynek i skórek przełożyć do misy miksera i wyrobić na gładkie i lśniące ciasto. Przykryć i odstawić na godzinę do wyrośnięcia. W międzyczasie namoczyć rodzynki przez kilka minut w gorącej wodzie i odcedzić. Do wyrośniętego ciasta dodać rodzynki, kandyzowaną skórkę pomarańczową i skórkę otartą z cytryny. Ponownie zagnieść ciasto i przełożyć do formy(...)odstawić do podwojenia objętości na około 2 godziny. Po tym czasie wstawić babę do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Po 10 minutach obniżyć temperaturę do 180 minut i piec jeszcze około 25-30 minut

wyzwania kuchenne
Ciasto bananowo-jogurtowe z rabarbarem 70

rabarbar w pełni, więc trzeba to wykorzystać! Podsuwam pomysł na przygotowanie ciasta bananowo-jogurtowego z rabarbarem! Składniki: 2 jaja 50ml miodu wielokwiatowego 40ml oleju rzepakowego  100g banana bez skórki 100ml jogurtu naturalnego  100g mąki pszennej pełnoziarnistej T1850 100g mąki orkiszowej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 100g obranego rabarbaru Sposób przygotowania: Jaja utrzeć z miodem na puszystą

Truskawkowa Fiesta
Babeczki serowo -makowe 109

ciasto. Pyszne, nie za słodkie, pachnące świętami a pieczenie ich zajmie Wam razem z przygotowaniem około godziny. Składniki na ciasto kruche ( ok . 10-12 sztuk babeczek) 1 ½ szklanki mąki pszennej ¼ szklanki cukru cukier waniliowy 100 g masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 żółtka Z podanych składników zarabiamy ciasto kruche. Wkładamy do zamrażarki na 20 minut. Ciasto rozwałkowujemy(...)soli. Stopniowo wsypujemy cukier i ubijamy na sztywną bezę. Dodajemy proszek budyniowy i miksujemy na najniższych obrotach. Delikatnie łączymy ze śmietaną. Dodatkowo: około 2/3 puszki gotowej masy makowej   WYKONANIE: ciasto kruche wyłożone do foremek 2-3 łyżki masy makowej do każdej foremki 3-4 łyżki masy „sernikowej” na każdą babeczkę pieczemy w piekarniku nagrzanym do 175 stopni z termoobiegiem

Domowe ciasta
Maślane jagodzianki z kruszonką 138

Najpyszniejsze bułeczki z jagodami! Puchate maślane ciasto drożdżowe, duża ilość jagód oraz chrupiąca kruszonka, koniecznie do upieczenia choć raz w jagodowym sezonie. Nie ma lata bez jagodzianek . Najlepszy przepis na  słodkie bułeczki, zawsze wychodzą cudowne.    Nie zamieniajcie masła na margarynę, bułeczki stracą cały smak, mają być prawdziwie maślane! Do pieczenia użyłam dwustronnie powlekanego silikonem

Wanilia i Kardamon
Łatwy chleb pszenno-żytni z ziarnami na zakwasie 197

pieczenia. Ciasto zakrywamy folią spożywczą lub zwykłą reklamówką do wyrośnięcia. Powinno wyrosnąć do brzegów blaszki. U mnie zazwyczaj rośnie 1-1,5h. 2. Wyrośnięty chleb można posypać ziarnami lub oprószyć mąką. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 250 st.C (funkcja "góra-dół" bez termoobiegu). Piec najpierw 10-15 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 200 st.C i piec jeszcze 45 minut(...)minut przed końcem pieczenia chleb wyjmujemy z formy, ściągamy papier i wkładamy do piekarnika (bez formy) na ostatnie 10-15 minut. Chleb będzie upieczony, jeśli ostukany od spodu wyda głuchy odgłos i będzie ładnie zarumieniony. 3. Wystudzony chleb można także zamrozić. Po wyjęciu i odmrożeniu będzie jak świeży :) Uwaga: Dodatek drożdży można pominąć, ale wówczas chleb będzie wyrastał

Kuchnia domowa Ani
Jabłecznik na kruchym cieście z kokosem Siostry Anastazji 255

podanych składników zagniatamy ciasto. Dzielimy na dwie części 70/30. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, większą część ciasta musimy rozwałkować i wykładamy na blaszkę, drugie ciasto wkładamy do lodówki. Składniki warstwa jabłkowa: 1,5 kg jabłek 1 budyń śmietankowy 40 g bez cukru 1 szklanka rodzynek cukier woda 1. Jabłka ścieramy na tarce na grubych oczkach. Przekładamy do większego(...)misie miksera ubijamy białka, dodajemy cukier, wiórki kokosowe, mieszamy. Na końcu dodajemy mąkę ziemniaczaną, delikatnie miksujemy. Na ciasto, które wyłożyliśmy na blaszkę dajemy ciepłe jabłka z budyniem, na to warstwę kokosową. Na warstwę kokosową ścieramy na tarce drugą część kruchego ciasta :-) Ciasto pieczemy w 180 stopniach 60 minut. Studzimy na kratce, po upieczeniu dobrze jest wyjąć z blaszki i odsunąć

kruche babeczki
Ciasto drożdżowe bez zasad 187

mleka lub podsypuję mąką i dokładnie rozcieram masło. Ciasto ma wyjść jednolite i lekko twardawe. Zajmuje mi to jakieś 15 min. Wyrobione ciasto wsadzam do inkubatora w piekarniku. Wsadzam razem z miską, w której wyrabiałam i zapominam o nim na 1,5h. Po tym czasie mamy fajne, lekkie i wyrośnięte ciasto. Przekładam do wyłożonych papierem keksówek. Ta ilość starczyła(...)zostawiam na blacie na 20 min przykryte ściereczką. Piekarnik nagrzewam do 180 stopni i piekę ciasto 30-35 min. Studzę i jem. Babcia pochwaliła i domagała się jeszcze, a ponieważ jest wymagająca co do ciasta drożdżowego więc chyba jest dobre Post Ciasto drożdżowe bez zasad pojawił się poraz pierwszy w LADY KITCHEN

ladykitchen
Urodzinowe czekoladowe babeczki z różanym kremem 206

mleko. Całość miksujemy chwilę na najniższych obrotach. Do miski z płynnymi składnikami wsypujemy suche. Ciasto mieszamy łyżką. Formę na muffinki wykładamy papilotkami i nakładamy masę (do 3/4 wysokości). Babeczki wkładamy do nagrzanego do 170-175 stopni piekarnika (środkowy poziom, grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Pieczemy około 20-25 minut, do tzw. suchego patyczka. Nie pieczemy babeczek za długo

Słodkie okruszki
Pieczemy ciasteczka! Przepisy na pierniczki bez cukru 139

trochę na tym stracą. Piernikowe ciasteczka owsiane bez cukru Szybkie, nie wymagają wykrawania foremkami. Dla miłośników owsianych ciasteczek – wersja korzenna, pierniczkowa Kruche bezglutenowe pierniczki bez jajek Bardzo je lubię, chociaż ciasto nie należy do najłatwiejszych w obróbce – trzeba uważać, bo mocno się kruszy. Smak za to wynagradza wszystko Pierniczki jaglane Kruche i aromatyczne, nie trzeba czekać(...)zmiękną. Mam nadzieję, że przepisy przypadną wam do gustu Dodatkowy przepis znajdziecie w najnowszym wydaniu Magazynu Bezbolesne Usuwanie Cukru z Diety, który dostępny jest do pobrania tutaj . Artykuł Pieczemy ciasteczka! Przepisy na pierniczki bez cukru pochodzi z serwisu Fitkot

Fitkot
Muffinki waniliowe z kremem orzechowym 97

cukru wanilinowego 2 niepełne szklanki mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 12 niepełnych łyżek dowolnego kremu orzechowego Przygotowanie: Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia. Miękkie masło utrzeć na jasną, puszystą masę. Następnie powoli wsypywać cukry. Kolejno dodawać po jednym jajku – bez pośpiechu, proszę. Cały czas mieszając stopniowo wsypywać mąkę z proszkiem. Gotową(...)masę przełożyć do foremek, do połowy wysokości. Na to chlapnąć po niepełnej łyżce kremu czekoladowego, a kolejno przykryć warstewką ciasta. Nie musi być to dokładne przykrycie. Piec w temperaturze 160-170°C przez ok. 15-20 minut. Chciałam je udekorować czekoladą, ale nie warto. Spróbujcie sami. Może polubisz mnie na Facebook? https://www.facebook.com/kochamczekoladeAK/ będzie mi bardzo miło. Dziękuję

Kocham Czekoladę
Muffinki waniliowe z kremem orzechowym 134

Następnie powoli wsypywać cukry. Kolejno dodawać po jednym jajku – bez pośpiechu, proszę. Cały czas mieszając stopniowo wsypywać mąkę z proszkiem. Gotową masę przełożyć do foremek, do połowy wysokości. Na to chlapnąć po niepełnej łyżce kremu czekoladowego, a kolejno przykryć warstewką ciasta. Nie musi być to dokładne przykrycie. Piec w temperaturze 160-170°C przez ok. 15-20 minut

Kocham Czekoladę
Ciastka gnieciuchy serowe z rabarbarem 119

mąkę, proszek, mieszamy łyżką a następnie zagniatamy, dodajemy rabarbar, zagniatamy w ten sposób, żeby połączył się równomiernie z ciastem. Ciasto dzielimy na 20 kulek nieco większych niż orzech włoski, nieco spłaszczamy, obtaczamy w cukrze, układamy na dużej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia zachowując odległość między ciastkami. W trakcie pieczenia troszkę się rozszerzą.  Wkładamy do nagrzanego piekarnika

Bułka z Chlebem

Proponowane wyszukiwania