Chleb gryczany zwany tatarczuchem spod Radomska - lutowa piekarnia

Chleb gryczany zwany tatarczuchem spod Radomska  - lutowa piekarnia

Chleb gryczany zwany tatarczuchem spod Radomska - lutowa piekarnia

W lutym w piekarni  Amber  chleb gryczany. Dwie wersje: na drożdżach ( przepis Ani) i zakwasowy ( przepis   Gucia ). Piekłam na zakwasie, chleb wyszedł bardzo smaczny, mimo że w trakcie pieczenia nieco siadł. Jak dla mnie trochę mało słony, ale to kwestia upodobań. Foremkę wysmarowałam olejem i obsypałam otrębami. Pominęłam miód, do ciasta dodałam kminek - kminek w chlebie uwielbiam. Być może mój chleb to nie tatarczuch spod Radomska, ale wart upieczenia i spróbowania. Polecam! Chleb gryczany zwany ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Stare Gary

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.