Chleb z mąki gryczanej w lutowej Piekarni Amber

Chleb z mąki gryczanej w lutowej Piekarni Amber

Chleb z mąki gryczanej w lutowej Piekarni Amber

Tym razem w lutowej Piekarni Amber  pieczemy chleb gryczany. Ania zaproponowała dwa przepisy: pierwszy to chleb gryczany zwany tatarczuchem spod Radomska, drugi - chleb gryczany na zakwasie wg pomysłu Gucia . Mimo, że mieszkam bardzo blisko Radomska i wiele razy tam bywałem, nigdy nie słyszałem o tatarczuchu. Kusiło mnie jego upieczenie ale ostatecznie wybrałem wersję Gucia, czyli na zakwasie. Chleb wyszedł bardzo smaczny, gryka nie jest mocno wyczuwalna, chleb jest słodkawy, delikatny w smaku. Zdecydowan... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy na domowy ser i chleb

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.