ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:836/2544)

Ciasto na niedzielę – szybkie i łatwe #1 Tarta Black Red White 5234

wykładamy papierem do pieczenia, a piekarnik nagrzewamy do 190 stopni. Po 30 minutach ciasto wałkujemy i przekładamy do foremki, podnosząc brzegi na około 2 cm. Nie mam obciążników do ciasta kruchego więc zanim włożę ciasto do nagrzanego piekarnika wkładam je (razem z foremką) na 10 min do zamrażarki. Potem piekę 25 – 30 min. Ciasto musi być mocno(...)przelewamy na ciasto i wstawiamy je do lodówki. Po 10 minutach układamy na cieście maliny lekko je wciskając w czekoladę, która nie będzie już całkiem płynna, ale jeszcze nie zastygnie i ponownie wstawiamy ciasto do lodówki. Mi z podanej porcji wyszło za dużo masy jogurtowej. Mam w domu malutką keksówkę, której dno i ścianki wyłożyłam papierem do pieczenia

Relaxtime
Sernik klasyczny 302

Kolejna propozycja sernikowa, według domowników najlepszy sernik, jaki do tej pory piekłam. Taki smak kojarzy mi się z dzieciństwem i smakiem sernika na wsi. Delikatne ciasto, które jest tylko na spodzie i dużo, dużo masy serowej, bez zbędnych dodatków, taki właśnie sernik klasyczny. Musiał być pyszny, bo duża blacha sernikowa zniknęła wciągu dwóch dni. Powoli dostrzegam ile się zmieniło(...)chociaż nasze wybredne nie są i lubią zajadać się przysmakami przygotowanymi przez mamę Składniki: Ciasto: – 125 g margaryny; – 1 szklanka mąki – 1/2 szklanki cukru; – 2 łyżki mąki ziemniaczanej; – 3 jajka; – 2 łyżki oleju; – 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Margarynę i olej rozpuścić w garnku, nie gotować, dodać pozostałe składniki i dokładnie

dom-agi.pl
Tarta po lotaryńsku (Quiche Lorraine) 156

bcie na jednolitoł masa. Potyn wejście sie 2 k ō nski 14 papi ō ru do pieczynioł, wrołźcie 15 sie pomiyndzy te ciasto i nudelkul ō m rozwałkujcie na łokr ō ngło. 16 Wł ō nczcie sie piec na 200 stopni. Jedyn papi ō r ściepcie 17 i t ō m seblecz(...)wejście wiynkszoł forma na torta abo jako inkszo łokr ō ngłoł 20 ). Ta reszta ciasta, co wyłajzi 21 ze formy, mogecie 22 urwać i wkleić kaj 23 na środku- co sie moł 24 marnować. Tera wrołźcie tyn spodek do pieca na 15 minut. Bez tyn czas 25 pokr ōno wyndzōnka dejcie 26 na patelnia i niech sie fajnie podpiecze

Chop w kuchni
Słonecznikowiec 152

przeszkadza to w sięgnięciu po następny kawałek :) W dodatku inne niż większość ciast ze słonecznikiem bo bez masy kajmakowej. Składniki: Biszkopt kakaowy: 8 jajek 1 1/4 szklanki cukru 1 1/4 szklanki maki 3-4 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 3 szklanki mleka 3 budynie waniliowe 200 g masła 1/3 szklanki cukru Słonecznik: 300 g słonecznika(...)jajek ubijamy na sztywno. Partiami dodajemy cukier. Nie przerywając miksowania dodajemy po jednym żółtku. Następnie dodajemy porcjami przesianą mąkę z proszkiem i kakao i miksujemy na najniższych obrotach miksera. Ciasto wylewamy do blaszki o wymiarach 22 x 37 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Biszkopt pieczemy w temperaturze 180 stopni ok. 35-40 min. Następnie studzimy i przekrawamy

Na Ciasteczkowych Papierach
CIASTECZKA MAŚLANE NA MĄCE ORKISZOWEJ, BEZ CUKRU 224

   Pyszne, bardzo kruche i baaardzo maślane. Ciasteczek nigdy za wiele, przynajmniej u nas w domu. Jako iż nie kupuję gotowych ciast i ciasteczek a

Smaczne Zdrowe
Drożdżowa gwiazda z makiem 163

klejące ciasto - miskę z ciastem przykryć ściereczką, pozostawić w ciepłym miejscu do podwojenia objętości - wyrośnięte ciasto krótko wyrobić, podzielić na trzy równe części - każdą z części podsypać mąką i rozwałkować na placek o średnicy około 25cm - pierwszy placek umieścić na blasze wyłożonej papierem do pieczenia - na placku rozsmarować połowę masy makowej, przykryć drugim plackiem i nałożyć drugą część masy(...)środku niewielki okrąg bez nacinania - rozpocząć zawijanie gwiazdy, począwszy od dwóch naciętych kawałków obok siebie i postępując dalej tak samo z pozostałymi kawałkami: oba kawałki przekręcić 2-3 razy do wewnątrz i skleić ze sobą końcami - tak przygotowaną gwiazdę przykryć ściereczką i pozostawić do napuszenia - wyrośnięte ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni, piec przez 25-30 minut

Smakołyki Bereniki
PIECZONE MINI DONATY 99

kolorowe płatki jadalne Uwagi do przepisu: Składniki mam w temp. pokojowej. Szklanka ma u mnie pojemność 250 ml. Z przepisu wychodzi 30-40 sztuk w zależności od formy. Do pieczenia mini donatów używam formy silikonowej do mini donatów, niczym jej nie smarowałam. Jeśli używacie innej formy, np. ze stali (słynny Wilton) to spryskajcie ją delikatnie olejem lub roztopionym masłem(...)połączenia składników. Piekarnik nagrzewam do temp. 220 st. C, grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Nabieram łyżką ciasto i napełniam wgłębienia formy do 2/3 wysokości. Im mniej ciasta tym donaty zachowają ładniejszy kształt. Tak przygotowaną formę wkładam do piekarnika na środkową półkę i piekę około 5-7 minut, do ładnego złotego koloru. Upieczone wyjmuję, dobrze studzę i delikatnie wyjmuję

Zasmakuj Kuchni
Rogale marcińskie 157

Prostokąt ponownie złożyć na 3 części. Ułożyć ciasto tacce wyłożonej papierem do pieczenia, przykryć szczelnie folią spożywczą i odstawić do lodówki na godzinę. Po godzinie wyjąć ciasto , ponownie rozwałkować na duży prostokąt, znów złożyć i na godzinę odłożyć do chłodzenia - ten proces powtórzyć jeszcze dwukrotnie. Po ostatnim wałkowaniu i składaniu ciasto odłożyć do lodówki na całą noc - musi być(...)wymieszać dokładnie.  Białka ubić na sztywną pianę i partiami wmieszać ją do masy makowej. Ciasto wyjęte z lodówki i nieco ogrzane w temperaturze pokojowej podzielić na 2 części. Każdą rozwałkować leciutko podsypując mąką na prostokąty szerokości ok. 20 cm i długości takiej żeby ciasto miało ok. 0,5 cm grubości. Pokroić je na trójkąty, których podstawa

Kolorowa kuchnia Elki
Gwiazda drożdżowa z makiem 78

jajko, rozpuszczone masło i wyrośnięty rozczyn. Wyrobić ciasto, najlepiej mikserem lub robotem kuchennym, używając haka do zagniatania ciasta. Miskę z ciastem przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na ok. 1 godzinę, aż podwoi swoją objętość. Ciasto wyłożyć na stolnicę oprószoną mąką. Uformować kulę i podzielić na 4 części. Pierwszy kawałek ciasta chwilę zagnieść, następnie rozwałkować na okrąg o średnicy(...)pieczenia. Rozsmarować 1/3 masy makowej, pozostawiając ok. 1 cm wolnego brzegu. Chwilę zagnieść i rozwałkować drugi kawałek ciasta i położyć go na pierwszym placku. Ponownie posmarować masą makową i położyć 3 blat z ciasta. Posmarować resztą masy i przykryć ostatnim krążkiem. Ciasto pokroić na 16 lub 12 części, nie docinając go do samego środka (pozostawić środek bez nacinania

I LOVE LIFE
Smaczne GOFRY 146

Dziś przedstawiam fajny przepis na pyszne i chrupiące gofry. Warto podawać je z bitą śmietaną i owocami. Ja lubię robić je również z dodatkiem dżemów oraz

Blog kulinarny S9.PL
Budyniowe pancakes + film 55

mleka 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru ( 40 g ) 1 łyżka cukru 2 jajka 3 łyżki oleju szczypta soli dodatkowo 2-3 banany 2-3 kiwi 300 g czerwonych winogron cukier puder przepis Do miski wsypujemy suche składniki mąkę, proszek do pieczenia, proszek budyniowy, cukier oraz szczyptę soli, wszystko mieszamy do połączenia(...)się składników. Następnie wlewamy mleko oraz olej, dodajemy jajka i wszystko dokładnie miksujemy. Tak przygotowane ciasto odstawiamy na pół godziny. Banany i obrane owoce kiwi kroimy w plastry. Winogrona przekrawamy na pół. Na rozgrzaną patelnię ( najlepiej do naleśników ) bez dodatku tłuszczu, wlewamy niewielkie porcje ciasta i smażymy pankejki na lekko brązowy kolor, naleśniki odwracamy na drugą stronę

Smakowite Dania
Ciasto marchewkowe z kremowym serkiem – bez cukru i słodzików 69

składniki dodajemy do mokrych i mieszamy ciasto łyżką. Wykładamy je do tortownicy z papierem do pieczenia. Ciasto pieczemy w rozgrzanym na 180 stopni piekarniku, funkcja góra-dół, przez około 50 minut. Po upieczeniu czekamy, aż ciasto ostygnie i smarujemy je serkiem. Na koniec zdobimy skórką pomarańczy i jagodami goji. Smacznego! 1 KAWAŁEK CIASTA, TO: około 256kcal Białko(...)Spróbuj także: jagielnik orzechowy z kremem daktylowym, przepyszne ciasto z ciecierzycy. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na  Facebooku  i  Instagramie    Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności  Artykuł Ciasto marchewkowe z kremowym serkiem – bez cukru i słodzików pochodzi z serwisu Natka-Pietruszki.pl

Natka Pietruszki
Binsztych - tarta orzechowa 164

Jeśli ciasto będzie się słabo kleić dodać czwartą łyżkę wody. Wyrobić składniki tylko do ich połączenia się. Ciasto ułożyć pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia i rozwałkować na wymiar formy. Formę wysmarować masłem, wyłożyć ciastem kruchym. Widelcem podziurkować ciasto. Włożyć do chłodzenia do lodówki na 30 minut. Po tym czasie ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika 180 stopni ( bez(...)jajka, cukier, przyprawę korzenną. Wszystko rozkłócić przy pomocy rózgi kuchennej lub widelca. Dodać posiekane orzechy i całość wymieszać łyżką. Z piekarnika wyjąć podpieczoną tartę i wyłożyć farsz. Ciasto może być gorące. Kontynuować pieczenie w 180 stopniach przez 5-10 minut czyli do momentu kiedy wierzchnia warstwa nadzienia się zetnie/ podpiecze. Wyjąć tartę z piekarnika. Na patelni stopić cukier. Kiedy

W garach u Gosi
Binsztych - tarta orzechowa 148

Jeśli ciasto będzie się słabo kleić dodać czwartą łyżkę wody. Wyrobić składniki tylko do ich połączenia się. Ciasto ułożyć pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia i rozwałkować na wymiar formy. Formę wysmarować masłem, wyłożyć ciastem kruchym. Widelcem podziurkować ciasto. Włożyć do chłodzenia do lodówki na 30 minut. Po tym czasie ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika 180 stopni ( bez(...)jajka, cukier, przyprawę korzenną. Wszystko rozkłócić przy pomocy rózgi kuchennej lub widelca. Dodać posiekane orzechy i całość wymieszać łyżką. Z piekarnika wyjąć podpieczoną tartę i wyłożyć farsz. Ciasto może być gorące. Kontynuować pieczenie w 180 stopniach przez 5-10 minut czyli do momentu kiedy wierzchnia warstwa nadzienia się zetnie/ podpiecze. Wyjąć tartę z piekarnika. Na patelni stopić cukier. Kiedy

W garach u Gosi
Ciasto biszkoptowe z cappuccino 197

biszkopt z cappuccino i z jednym z moich ulubionych kremów, czyli budyniowym. Ciasto idealne dla miłośników kawy, a w szczególności cappuccino :) Biszkopt: 4 jajka 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 czubata łyżka kakao Krem cappuccino: 2 budynie waniliowe (bez cukru) ¾ litra mleka 3,2% ½ szklanki cukru 1 opakowanie cappuccino np. orzechowe (110g(...)szklanki przegotowanej wody lub wódki Polewa: 100g czekolady 100ml śmietanki kremówki (lub 80ml mleka) Do dekoracji: Kolorowe cukrowe posypki, kokos lub bakalie Mąkę, proszek do pieczenia i kakao, przesiewamy przez sito, by w cieście nie było grudek. Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy mikserem na sztywno, następnie dodajemy cukier i stopniowo żółtka. Po dodaniu wszystkich żółtek miksujemy jeszcze około

Smakowy Raj