ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:706/2544)

BABECZKI KAWOWE 98

pieczenia. Wymieszać. Na samym końcu dodać zaparzoną, wystudzoną kawę (oczywiście kawę przelaną przez sitko, bez fusów). Wymieszać. Piekarnik nagrzać do 180'C. W tym czasie formę do babeczek wyłożyć papierowymi papilotkami. Nalewać ciasta do 2/3 wysokości foremek. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 30-35 minut.  Można posypać cukrem pudrem

Zrób to smacznie
Sernik na zimno z borówkami i bezą 102

stopniowo wsypujemy cukier. Na blaszce wyłożonej pergaminem formujemy taki kształt jaki chcemy uzyskać po upieczeniu. Pieczemy w 110 C około 2 godzin. Gdy beza ostygnie ostrożnie przekładamy ją na masę serową i zostawiamy w lodówce najlepiej na całą noc. Ozdabiamy borówkami i podajemy ciasto schłodzone

noteskulinarnyfiga
Ciasto ,, Ślimak ''. 146

koniec wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy. Ciasto wykładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 24 cm x 35 cm. Pieczemy około 15 minut w temperaturze 170 stopni. Jeszcze gorący biszkopt zdejmujemy z papieru i zawijamy w roladę w czystą ściereczkę. Studzimy. W ten sam sposób pieczemy jeszcze jeden biszkopt. 3. Krem: Budynie(...)brzoskwinie, dokładnie mieszamy i wykładamy na ciasto między rolady. 6. Tak wykonane ciasto wstawiamy do lodówki do stężenia na kilka godzin lub najlepiej na całą noc. Po tym czasie ciasto przekrawamy wzdłuż, a następnie kroimy w plastry. 7. Podajemy i życzę smacznego. Rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Budynie bez cukru i na pół litra mleka

Izabelawkuchni
BAKALIOWA, BEZGLUTENOWA I BEZ LAKTOZY BABKA WIELKANOCNA 192

Święta będzie hit! BAKALIOWA, BEZGLUTENOWA I BEZ LAKTOZY  BABKA WIELKANOCNA SKŁADNIKI: NA CIASTO: - 100 g orzechów włoskich - 50 g mąki kukurydzianej - 100 g mąki orkiszowej bezglutenowej - 100 g mąki owsianej - 5 jajek ekologicznych - 250 ml oleju kokosowego - 200 g startej na małych oczkach młodej marchewki - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1/3 łyżeczki sody oczyszczonej - 3 łyżki miodu(...)łyżki oleju kokosowego - 1 łyżka mleka bez laktozy Dzięki użyciu marchewki do ciasta, nie musimy dodawać do niego już cukru, marchewka odpowiednio nawilży babkę i nada jej słodkiego smaku. Margarynę, czy też masło zastępujemy olejem koksowym, którego prozdrowotne właściwości są Wam pewnie bardzo dobrze znane.Celowo do ciasta użyłam tylko mąki bezglutenowe. Aby ciasto miało aromatyczny i jedyny w swoim

SMYKWKUCHNI
Dietetyczne ciacho migdałowe z dużą ilością słodkich owoców :) 164

zakocha :) Delikatne, mięciutkie, migdałowe ciasto z kopiatą ilością prażonych jabłek i gruszek, z dodatkiem cynamonu! Pycha! Ciasto migdałowe: 60 g mąki migdałowej Fresano 40 g mąki żytniej 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 140 g dojrzałego banan (1 duży, już bez skórki) 1 łyżka miodu 1 jajko Masa owocowa: 2 duże gruszki 2 duże jabłka cynamon mielony Piątnica Dodatkowo(...)płatki migdałowe Fresano Przygotowanie: Mąkę migdałową wymieszaj z mąką żytnią, dodaj proszek do pieczenia, jajko, miód i zmiksowanego na mus banana. Miksuj do połączenia się wszystkich składników. Ciasto wylej do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piecz w nagrzanym piekarniku 180*C przez 25 minut, a następnie w 150*C przez 10 minut. Gruszki i jabłka obierz

Zdrowie na języku :P
Kruche ciasto z pianką i jagodami 112

białek 200g cukru 1 mały cukier waniliowy 2 opakowania budyniu waniliowego lub śmietankowego- bez cukru 125ml oleju 300g jagód lub borówek     *** Do miski przesiewamy mąkę wraz z cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia. Dokładamy miękkie masło oraz żółtka i zagniatamy ciasto. Wyrobione ciasto dzielimy na dwie nierówne części- jedną trochę większą ok 60% i drugą trochę

Blog z Apetytem
Babka drożdżowa - na bazie przepisu z 1963 roku 211

wyrośnięcia na około 60 do 90 minut (ciasto powinno podwoić swoją objętość). Po tym czasie ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą foremki i ponownie odstawić do wyrośnięcia na około godzinę. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni (bez teromobiegu, tylko górna i dolna grzałka) przez około 40 minut, najlepiej sprawdzić za pomocą patyczka czy jest

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Chleb bezglutenowy z siemieniem i słonecznikiem 171

pieczenia, następnie smarujemy wierzch papieru olejem za pomocą pędzelka. Wkładamy ciasto. Mokrą dłonią wyrównujemy. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 40°C na 30 minut, następnie zwiększamy temperaturę do 190°C z termoobiegiem (200°C bez termoobiegu) i pieczemy jeszcze ok. 50 minut. W czasie pieczenia można pryskać chlebek wodą, aby wytworzyła się chrupiąca skórka, ale nie jest

Poezja smaku
Zdrowe ciasto czekoladowe z malinami 323

pieczenia! Ten przepis może być świetnym pomysłem na deser dla Waszych dzieci. Nawet się nie zorientują, że jedzą ciasto bez białego cukru, bez białej mąki i niezdrowego tłuszczu. Składniki: (na keksówkę o wymiarach 20x10 cm) Ciasto czekoladowe: 2 duże banany 1 duże jajko 3 białka jaj 1 łyżka oleju kokosowego (25 g) 2 łyżki oleju rzepakowego(...)płynnego miodu (50 g) kilka kropel aromatu waniliowego 170 g mąki pszennej pełnoziarnistej typ 1850 szczypta soli 1 łyżeczka cynamonu 1/3 łyżeczki przyprawy do piernika 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej 2 kopiaste łyżki naturalnego kakao 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 200 g malin Polewa czekoladowa: 1 łyżka oleju kokosowego 1 łyżeczka miodu 1 płaska łyżka naturalnego

Nastoletnie Wypiekanie
Jogurtowa krajanka z borówkami 125

mogę się doczekać tego momentu ;) Na poprawę nastroju mam dla Was (i dla siebie) jogurtową krajankę z borówkami. Bez pieczenia, jeśli użyjecie gotowego spodu lub zwykłych biszkoptów. Delikatny, orzeźwiający smak, ładnie wygląda na stole. Polecam! :) Składniki na ciasto: 3 jajka 100 g cukru 50 g mąki pszennej 30 g mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Jajka

Domowa cukiernia Ewy
Pyszny makowiec na kruchym cieście 137

ciasto nakładam masę makową i równo rozprowadzam. Pozostałe ciasto cienko rozwałkowuję i wykrawam gwiazdki które układam na górze makowca.  Pieczenie makowca: Makowiec wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180°C, na drugą od dołu półkę i piekę około 42 minut. Piekarnik mam ustawiony na grzanie góra dół, bez używania termoobiegu. Długość pieczenia zależy od piekarnika.  Upieczony

Uwaga Babcia Gotuje
Placek z morelami 105

dodaję olej, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, śmietanę, miksuję. Białka zimne miksuję ze szczyptą soli na sztywno. Dodaję do masy, mieszam już delikatnie szpatułką. Ciasto wykładam do formy, wtykam posiekane morele, posypuję cukrem waniliowym. Piekę 55 minut w temp. 180 C grzaniem góra plus dół na środkowej półce piekarnika bez termoobiegu. PLACEK Z MORELAMI POLECA SIĘ

Zasmakuj Kuchni
Jesienny sernik ze śliwkami wg Aleex 80

Uwielbiam ciasta, które można przygotować bez wyciągania miksera. Takie, które robi się naprawdę błyskawicznie. Jesienny sernik ze śliwkami, inspirowany przepisem z Moich Wypieków właśnie taki jest. Ciasto przygotowujemy, rozcierając składniki między palcami. Masę przygotowujemy, mieszając składniki kuchenną trzepaczką. Wszystko trwa zaledwie kilka minut. Efekt jest pyszny – dostajemy aromatyczne, jesienne ciasto z soczystymi śliwkami. Doskonałe do niedzielnej, popołudniowej kawy. Polecam(...)opakowanie budyniu waniliowego bez cukru  • 1 szklanka drobnego cukru do wypieków  • 500 g śliwek bez pestek  Dodatkowo:   • cukier puder do posypania  Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.   Sposób przygotowania:   1. W misce umieścić mąkę, kakao, masło, cukier, proszek do pieczenia i wanilię. Wszystkie składniki na ciasto rozetrzeć między palcami

W mojej kuchni
CIASTO Z RUKOLĄ I KREMEM FIOŁKOWO-JAGODOWYM 96

letnie borówki, jagody z wiosennymi kwiatami. Składniki: CIASTO: 90 g rukoli 2 szkl. mąki 1 szkl. cukru 100 g orzechów 2/3 szkl. oleju słonecznikowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 jajka CUKIER FIOŁKOWY: 3/4 szkl cukru 3/4 szklanki fiołków MASA: 250 g masła 1 litr mleka 2 budynie śmietankowe bez cukru 2 płaskie łyżki mąki 3/4 szkl. cukru(...)lyzeczki cukru fi ołkowego) 3 żółtka borówki lub jagody Przygotowujemy ciasto: Białko ze szczyptą soli ubijamy na sztywno. Dodajemy w małych ilościach cukier miksując. Następnie dodajemy po 1 żółtku cały czas miksując. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Wlewamy cienkim strumieniem olej. Rukolę z olejem miksujemy na gładką masę. Do masy dodajemy przesianą mąkę wraz ze zblednowaną rukolą oraz

Kuchnia w oparach

Proponowane wyszukiwania