ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:699/2544)

Błyskawiczne rożki z ciasta francuskiego z rabarbarem 88

pudru+ łyżka gorącej wody. Przygotowanie: Ciasto wyjąć z lodówki i zastawić w temperaturze pokojowej na około 10-15 minut.  Rabarbar pokroić w kosteczkę i zasypać cukrem. Ciasto podzielić na 8 kwadratów. Na każdym kwadracie ułożyć rabarbar. Skleić ciasto po przekątnej tworząc trójkąt. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 200 stopni i pieczemy bez termoobiegu do ładnego zarumieniania

Kulinarne przygody
Biszkopt orzechowo - kakaowy 105

łyżką do połączenia składników. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tortownicę o średnicy 20cm wyłożyłam na dnie papierem do pieczenia, wpuszczając jego brzegi w obręcz. Do formy przelałam ciasto i wstawiłam je do piekarnika. Biszkopt piekłam ok. 40 minut w temp. 170 stopni bez termoobiegu. Po upieczeniu od razu wyjęłam go z piekarnika i studziłam w formie na metalowej kratce, przykryty

Waniliowe Improwizacje
KREM POMARAŃCZOWY z orange curd 129

Więcej inspiracji i wiedzy o pieczeniu na Instagramie! Krem pomarańczowy to połączenie pysznego curdu pomarańczowego z kremem śmietankowym. Intensywność smaku tego kremu zależy głównie od

Słodki Pomysł
Szarlotka warstwowa 99

Nakładaj paski na wierzch szarlotki w taki sposób, żeby były splecione i zakrywały jabłka (zobacz na zdjęciach poniżej). Włóż ciasto do nagrzanego piekarnika i piecz je 40-45 minut w temperaturze 180 stopni C (bez termoobiegu), do zarumienienia górnej warstwy. Szarlotkę można podać z lodami waniliowymi, bitą śmietaną albo samą. Najlepiej smakuje na ciepło. Wartości odżywcze (porcja): Kcal

Przepisy na widelcu
Jogurtowiec z galaretką o dwóch smakach 146

Delikatny, kremowy jogurtowiec z galaretką o dwóch smakach. Bez pieczenia, na spodzie z biszkoptów, słodki jogurt wzmocniony smakiem limonki. Dla wszystkich którzy lubią kwaskowe

dolcevitainmykitchen
Sernik na zimno “owocowy zamek” 133

Ten sernik na zimno to mocno owocowe mistrzostwo świata! A owocowy zamek, bo takie było życzenie dzieci. Challenge accepted 😉 ale nie 

Kolorowy Przepisownik
Rolada biszkoptowa z truskawkami 198

, wyrównuję i wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180 °C, na środkową półkę i piekę około 14 minut, tak aby ciasto się zrumieniło, podczas pieczenia nie należy otwierać piekarnika.  Piekarnik mam ustawiony na grzanie góra dół, bez używania termoobiegu. Upieczony biszkopt wyjmuję od razu z piekarnika i przekładam na papier oprószony cukrem pudrem (papier powinien być większy

Uwaga Babcia Gotuje
Wiśnie pod orkiszowo - jogurtową kołderką 68

wiśnie. Deser, który z ich udziałem przygotowałem, najlepiej smakuje na gorąco. Na zimno nie smakowałem :) Składniki : - około 500 g mrożonych wiśni bez pestek, - 2 - 3 łyżki cukru. Ciasto : - 3/4 szklanki mąki orkiszowej, - 1 łyżeczka proszku do pieczenia, - 2 łyżki cukru pudru, - 200 ml jogurtu naturalnego, - 1 łyżka roztopionego masła, - cynamon starty na wierzch. Wykonanie

Przepisy Mikołaja
babka piaskowa 120

połączenia się z ciastem. Do 1/3 części dodajemy kakao i mieszamy. Do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia (ok.22 cm długości) dajemy naprzemiennie ciasto jasne i ciasto ciemne. Pieczemy w 160 st. C do tzw. suchego patyczka, przez ok. 60 min., bez termoobiegu. Po upieczeniu możemy oprószyć cukrem pudrem, polać polewą czekoladową lub polukrować

Domowy Smak Jedzenia
Cinnamon rolls - najlepszy przepis na bułeczki cynamonowe! 112

które chce się zrobić tuż po zobaczeniu. Tak się stało u mnie! Zobaczyłem pewnego rana w instagramie zdjęcie przecudnych cinnamon rolls. Bez dłuższych zamyśleń pobiegłem do kuchni i rozpocząłem przygotowanie. Trochę pracy z ciastem, chwilka oczekiwania, pieczenie, momencik wykończenia i cinnamon rolls już były pojadane przez domowników. Z pewnością po przeczytaniu przepisu będziecie mieli podobnie.  Cinnamon rolls

Kuchnia Łukasza
Weselne ciastka z Węgier 127

Zastanawiałam się jakim przepisem zakończyć rok 2018 i najbardziej spodobały mi się weselne ciastka z Węgier. Kucha, delikatna beza i solidne ciasto drożdżowe to genialne połączenie

dolcevitainmykitchen
Świąteczna ściąga przepisów 137

świateczne dania.  Zupa grzybowa Śledź po kaszubsku Śledź w oleju Rolada szpinakowa z łososiem Tradycyjna sałatka jarzynowa Ryba po grecku Pieczona ryba z cebulą pomidorową Wilgotny piernik ekspresowy Sernik krakowski Sernik z brzoskwiniami Sernik bez sera Ciasto mandarynkowe Polecam! Natalia

Smaki Natalii
Ciasto cheeseburger z tortownicy XXL 159

plasterki. Dno tortownicy (24 cm) wykładam papierem do pieczenia, boki tortownicy smaruje olejem. Wyrośnięte ciasto dzielę na dwie części mniejszą i większą. Większą cześć należy rozwałkować tak aby starczyła na dno tortownicy oraz boki. Mniejszą część rozwałkowujmy tak aby przykryła całego cheeseburgera.( Patrz film poniżej). Gdy większy kawałek ciasta wyłożymy na blaszce zaczynamy układać składniki. Na dnie mięso mielone(...)smarujemy keczupem. Układamy ogórki konserwowe na całą blaszkę. Smarujemy musztardą a następnie całość posypujemy żółtym serem. Całość przekrywamy mniejszym kawałkiem rozwałkowanego ciasta, Smarujemy mlekiem i posypujemy sezamem. Całość pieczemy ok 25 minut w temperaturze 180 stopni bez termoobiegu. Smacznego! Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy

Kulinarne przygody
Sernik Isaura 112

stopniowo pianę i delikatnie mieszamy łyżką do połączenia. Połowę ciasta przelewamy do wyłożonej papierem formy do pieczenia. Następnie wykładamy masę serową, a na górę wylewamy resztę ciasta. Wkładamy do dobrze nagrzanego piekarnika i pieczemy około godzinę w 160°C z termoobiegiem (bez termoobiegu 180°) do tzw. suchego patyczka. Gotowy wystudzić. Smacznego Artykuł Sernik Isaura pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Sernik na zimno z oczkiem 233

Sernik na zimno z oczkiem Sernik na zimno, prosty i pyszny deser bez pieczenia. Mam nadzieję, że w takie upalne dni, nikt nie odmówi takiego deseru. Składniki: 1. warstwa 600 g sera tłustego 200 g jogurtu naturalnego 2 galaretki agrestowe 3/4 szkl gotowanej wody Dodatkowo :   herbatniki w polewie czekoladowej - 170 g 2. warstwa 400 g sera tłustego(...)zmiksować, wyłożyć na masę agrestową, schłodzić w lodówce. Ułożyć na środku markizy orzechowe, a za nimi przy brzegu, resztę herbatników czekoladowych. Wierzch zalać musem truskawkowym, odstawić do całkowitego stężenia. Ciasto jest najlepsze na drugi i trzeci dzień, aż zmiękną ciastka. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src

Kuchnia Danusi

Proponowane wyszukiwania