ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:704/2544)

Brzoskwiniowa chmurka 296

papierze do pieczenie odrysować formę o wymiarach 23x33cm, a w jej zakresie rozsmarować pianę z białek, wyrównać i posypać wierzch płatkami migdałów. Piec bezę w temperaturze 140 st.C przez około 60 minut aż beza będzie dobrze wypieczona. Pozostawić bezę w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami, najlepiej na całą noc, by odpowiednio się wysuszyła. Przygotować spód z kruchego ciasta (można dzień(...)minut. Blaszkę (o wymiarach 23x33cm) posmarować masłem (lub innym tłuszczem) wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć spód ciastem. Blaszkę wraz z ciastem ponownie schłodzić w lodówce przez ok. 30 minut. Nakłuć spód widelcem. Piekarnik rozgrzać do 200 st.C i piec spód ciasta przez ok. 15 minut (do lekkiego zarumienienia). Wyjąć, ostudzić. Przygotować warstwę galaretkową: Brzoskwinie odsączyć z syropu, pokroić

Kulinarne Przeboje
Ciasto cztery smaki z masą serową 326

części ciasta, ale po upieczeniu kolor pozostaje bez zmian, a nawet ciasto ma siny brzydki kolor, dlatego dodałam odrobinę barwnika spożywczego . Stąd taki czerwony kolor. Źródło Ciasta S. Anastazji Ciasto 350 g margaryny (dałam masło) 1,5 szklanki cukru 9 jajek 9 łyżek oliwy 3 szklanki mąki 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka kakao 1 czerwony kisiel(...)pieczenia  i zmiksować. Białka ubić na sztywną pianę i wymieszać z ciastem. Podzielić ciasto na cztery równe części . Do pierwszej dodać kakao i wymieszać. Do drugiej wiórki kokosowe i wymieszać do trzeciej suchy mak i wymieszać. do czwartej mąkę ziemniaczaną z barwnikiem (lub czerwony kisiel). Blaszkę o wymiarach 23x38 cm wyłożyć papierem i wykładać ciasto naprzemiennie obok siebie

O kuchni z uczuciem
Najprostszy chleb z garnka na zakwasie i na drożdżach 181

dodajemy do ciasta zioła albo Np. zamiast wody maślankę czy serwatkę. Pamiętacie chleb toskański w Weekendowej piekarni w 2009r? To był chleb pieczony bez soli. Ja piekąc go posypałam wierzch bochenka solą gruboziarnistą dla smaku, bo bałam się że nikt nie będzie chciał jeść. Chleb został zjedzony a to doświadczenie pokazało mi jak ważna jest sól. Piekłam chleby(...)mnie ciasto spędziło w lodówce 11,5 godziny. Po tym czasie ciasto wyjęłam na blat posypany mąką i uformowałam bochenek. Włożyłam do koszyczka do ostatecznego wyrośnięcia. W oryginalnym przepisie jest mowa o 40 minutach. U mnie ciasto rosło o wiele dłużej, prawie 2 godziny zanim włożyłam je do piekarnika nagrzanego do 230st. Piekłam 45 minut obniżając temp. do 210st

Leśny Zakątek
Truskawkowa chmurka 4062

papierze do pieczenie odrysować formę o wymiarach 23x33cm, a w jej zakresie rozsmarować pianę z białek, wyrównać i posypać wierzch płatkami migdałów. Piec bezę w temperaturze 140 st.C przez około 60 minut aż beza będzie dobrze wypieczona. Pozostawić bezę w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami, najlepiej na całą noc, by odpowiednio się wysuszyła. Przygotować spód z kruchego ciasta (można dzień(...)wymiarach 23x33cm) posmarować masłem (lub innym tłuszczem) wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć spód ciastem. Blaszkę wraz z ciastem ponownie schłodzić w lodówce przez ok. 30 minut. Ponakłuwać ciasto widelcem. Piekarnik rozgrzać do 200 st.C i piec kruchy spód przez ok. 15 minut (do czasu zarumienienia ciasta). Wyjąć, ostudzić. Przygotować warstwę galaretkową: Jeśli używacie mrożonych truskawek, to trzeba je wcześniej

Kulinarne Przeboje
Cytrynowy sernik z bezową pianką 132

Ze swojego dzieciństwa pamiętam sernik, który bardzo często piekłyśmy z siostrami w sobotnie popołudnie. Jeden z takich serników stał się nawet tematem zabawnej w efekcie historyjki

Codzienna kuchnia niecodzienna
Proste ciasto jabłkowo-orzechowe 444

Kolejne z moich ulubionych ciast, czyli ciast mieszanych bez użycia miksera i ciast, które zawsze wychodzą. Na dodatek ciasto to jest wyjątkowo pyszne i nie zawiera tłuszczu w postaci masła, czy oleju. Mimo to, ciasto nie jest suche a swoją wilgotność zawdzięcza jabłkom, które posypane cukrem puszczają sok. Ciasto to często gości na moim stole, ze względu na składniki(...)wymieszać z sodą i proszkiem wsypać do miski z jabłkami. Dodać jaja. Wszystko dokładnie wymieszać łyżką. Masę przełożyć na blachę. Piec ok. 35 minut. Ostudzić na kratce. Posypać cukrem pudrem. Dla tych, którzy preferują ciasta proste, szybkie i bez użycia miksera polecam także Ciasto bananowe .     The post Proste ciasto jabłkowo-orzechowe appeared first on Moja Delicja - Przepisy

Moja Delicja
CIASTO KAKAOWE BEZ MLEKA I JAJEK 140

pierwsze jest szybkie,   po drugie proste, po trzecie wilgotne, po czwarte kakaowe, po piąte bez jajek i mleka , a po szóste za każdym razem może smakować   inaczej dzięki dodatkom, piekłam różne kombinacje i za każdym razem wychodzi pyszne. A na dodatek ciasto należy do tych zdrowszych. Więc polecam na święta i nie tylko :)   Składniki: 1 ½ szklanki

Słodkie zapomnienie
Biszkopt z 3 składników do ciast i tortów (różne wymiary). Przepis na biszkopt 2 67

Biszkopt z 3 składników do ciast i tortów , który zawsze się udaje, pięknie wyrasta i nie opada! Jest to biszkopt bez mąki ziemniaczanej oraz bez proszku do pieczenia .  Przepis ten wykorzystałam już nie jednokrotnie i jeszcze nigdy mnie na zawiódł. Także jeśli szukacie receptury na lekki oraz puszysty biszkopt to koniecznie wypróbujcie ten! Ps. Drugim sprawdzonym(...)klik . Różnica polega na tym, że biszkopt z mąką ziemniaczaną jest bardziej sypki i nie taki mięsisty jak biszkopt z samej mąki pszennej . To od Was zależy jaką strukturę ciasta bardziej lubicie.    Biszkopt z 3 składników - składniki:  (Tortownica o średnicy 18-20 cm) 4 jajka 100g cukru  100g mąki pszennej (Tortownica o średnicy

Di gotuje
Ciasto na białkach z makiem i powidłami 351

odpowiednią ilość - piekę ciasta, które nie mają w składzie żółtek. Oto jedno z nich, pyszne, świąteczne ciasto na białkach z dodatkiem maku, przekładane powidłami. Samo w sobie nie jest słodkie, dlatego można nie szczędzić mu lukrowej polewy, choć ja wybrałam wersję bez niej. 6 białek szczypta soli  3/4 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki(...)Białka ubijamy na sztywną pianę, nadal ubijając dodajemy cukier puder.  3. Miksując na najwolniejszych obrotach miksera, do piany dodajemy kolejno: mąkę, mak, masło, sok z cytryny. 4. Ciasto przekładamy do formy keksowej, pieczemy przez 40 minut w temperaturze 180 stopni.  5. Po wystudzeniu ciasto kroimy na pół (wszerz), przekładamy powidłami. składamy. Cukier puder rozpuszczamy w odrobinie wody, gotowym

Szefowa kuchni
Sernik z posypką na spodzie z płatków kukurydzianych i urodziny bloga 119

posypania stolnicy dowolna cukrowa posypka ( opakowanie 5 g ) Wykonanie pysznego sernika: 1. Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto, na koniec dodajemy płatki kukurydziane i zagniatamy. 2. Do blaszki: Ciasto przekładamy do blaszki o wymiarach około 35 cm x 24 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto ciężko się wałkuje, więc ja rozprowadzałam je po  blaszce za pomocą widelca(...)następnie wbijamy po jednym jajku i ucieramy, następnie wsypujemy budynie w proszku i dodajemy ser, dokładnie ucieramy.  4. Do pieczenia: Na wcześniej przygotowane ciasto wykładamy równomiernie masę serową i posypujemy posypką cukrową. 5. Pieczenie: Sernik pieczemy w temperaturze 170 stopni do ładnego zrumienienia się przez około 60-70 minut. Upieczony studzimy, ja zawsze studzę w piekarniku

Izabelawkuchni
CIASTO KUKURYDZIANE ZE ŚLIWKAMI 130

miksera, bez oleju, bez białej mąki – dziś ciasto kukurydziane na maślance z dodatkiem pysznych posiekanych śliwek. Ciasto pięknie wyrasta, cudnie pachnie i nieziemsko smakuje, polecam, bo jest szybkie, smaczne i można je przygotować na kilka sposobów. Do ciasta kukurydzianego możecie dodać inne owoce, np. borówki, truskawki lub jabłka. Gotowe ciasto posypuję cukrem pudrem, podaję z radością domownikom(...)kostkę. Piekarnik nagrzewam do temp. 180 st. C, grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Kawałek papieru do pieczenia gniotę i moczę pod bieżącą wodą, dzięki temu łatwiej przywiera do formy, której nie muszę niczym smarować. Wykładam keksówkę papierem do pieczenia, wylewam ciasto, na wierzch układam posiekane śliwki, lekko wtykam je w ciasto. Ciasto kukurydziane ze śliwkami piekę

Zasmakuj Kuchni
Ciasto ucierane z truskawkami 165

mnie w chwili obecnej jest to ciasto z truskawkami, ale w najbliższej przyszłości zrobię je z borówkami lub porzeczkami, itp. Ciasto ucierane z truskawkami przygotujemy w bardzo krótkim czasie, bo wystarczy nam na to zaledwie 20 minut plus czas pieczenia. Ja to ciasto zrobiłam z kruszonką, ale można ten punkt pominąć i ciasto po upieczeniu oprószyć cukrem pudrem. Ważną(...)miękkiego masła 4 jajka 1 budyń waniliowy lub śmietankowy bez cukru (40 g) 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia około 600 g truskawek Kruszonka: 120 g mąki pszennej 80 g masła 80 g cukru 1 cukier wanilinowy (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Ciasta ucieranego z truskawkami: Z truskawek usunąć szypułki, umyć, przełożyć na sitko w celu odsączenia

Danka Pichci
Ciasto góra lodowa 105

wart zachodu. Ciasto góra lodowa bardzo ładnie się prezentuje i jest bardzo smaczne, wręcz rozpływa się w ustach. Idealnie sprawdzi się na specjalne okazje takie jak urodziny czy święta, jak i na codzień do popłudniowej kawki czy herbatki. Jeśli poszukujecie oryginalnego pomysłu na ciasto, które zachwyci wasze podniebienia, to ciasto góra lodowa sprawdzi się idealnie. PRZEPIS NA CIASTO GÓRA LODOWA(...)mąką i resztą składników. Całość delikatnie mieszamy. Bezę przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 30 min w temperaturze 180 stopni, grzanie góra-dół. Na biszkopt wykładamy połowę masy budyniowej, pzykrywamy bezą orzechową, a na nią wykładamy pozostałą masę. Okrągłe ciasteczka kroimy na pół i układamy pionowo na masie. Ciasto wstawiamy na godzinkę do lodówki. Polewa: Masło

Alle Dobre!
Sernik z nutą cytrynową 283

kakao masa - 1 kg sera (podwójnie zmielonego) - 1 kostka margaryny - 500 g cukru pudru - 10 jajek - 1 budyń śmietankowy (bez cukru) - 2 łyżeczki domowego ekstraktu cytrynowego lub olejku cytrynowego Przygotowanie: Składniki na ciasto łączymy i zagniatamy. 1/4 część ciasta wkładamy do zamrażarki a pozostałym wyklejamy blachę o wymiarach 25 cm x 35 cm. Margarynę ucieramy z cukrem pudrem(...)utartej masy dodajemy zmielony ser, budyń śmietankowy oraz ekstrakt cytrynowy. Białka ubijamy na sztywno i dodajemy do masy serowej, delikatnie mieszając. Masę wylewamy na ciasto a na wierzch ścieramy pozostałe ciastoPieczemy w 180 C przez około 1 godzinę

Zainspirowana w kuchni
Kruche z mango 152

mango jak i z truskawkami:) Składniki : 2 szklanki mąki pszennej 4 jajka 20 dag masła lub margaryny 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia mango, kilka truskawek Przygotowanie : Masło posiekać, dosypać mąkę, wbić żółtka, wszystko połączyć mokrymi palcami Ciasto podzielić na 2 części, jedną mniejszą włożyć do zamrażalnika na co najmniej godzinę, drugą większą wylepić foremką i włożyć do lodówki Mango(...)ubijać, wlać delikatnie olej i nadal ubijać Na ciasto w foremce wylać pianę, ułożyć mango, ewentualnie umyte pokrojone truskawki (lekko je wcisnąć), na wierzch zetrzeć zamrożone ciasto Pieczemy ok. 40 min. Składniki na pianę: białka z 4 jaj 3/4 szklanki cukru 1/4 szklanki oleju 2 budynie na 500 ml mleka bez cukru Kiedy tylko będą maliny i jagody

Proste Potrawy

Proponowane wyszukiwania