ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:521/2544)

Sezamek 127

swojej wiedzy i fantazji?  Wracając do Sezamka to wysokie ciasto z efektem wow, w którym znajdziecie placki kruche z warstwą sezamu, oraz kokosową bezę i idealnie łączący wszystko krem budyniowy. Jest to ciasto z gatunku czasochłonnych i pracochłonnych, ale dla efektu końcowego warto się poświęcić. Ciasto kruche (blaszka 23x33 cm):  3 szklanki mąki pszennej 250 g masła(...)płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 6 żółtek 1/4 szklanki cukru  2 łyżeczki cukru z wanilią   2 łyżki kwaśnej śmietany Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy i dzielimy na 3 równe części. Chłodzimy co najmniej 30 minut w lodówce. Następnie ciasto rozwałkowujemy i wykładamy do blaszki do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia (najlepiej rozwałkować

Cynamonowe szczęście
Czekoladowe ciasto kokosowo-śmietankowe z porzeczkami 504

2 łyżki kwaśnej śmietany 18% Masa śmietanokwo - kokosowa: 4 białka 1 szklanka cukru 2 budynie śmietankowe bez cukru 500 ml kwaśnej śmietany 18% 150 g wiórków kokosowych 3 szklanki czerwonych porzeczek Najpierw wykonujemy ciasto. Mnie pomógł robot. Ze składników na ciasto zagniatamy kulę. Dzielimy ją w proporcji 60 % i 40 %. Obydwie porcje zawijamy w folie spożywczą(...)ścieramy na dużych oczkach wprost na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. I pieczemy w 200 stopniach około 20 minut. Upieczone ciasto wyciągamy z piekarnika i pozostawiamy na 5 minut. Międzyczasie robimy masę kokosowo - śmietankową. Ubijamy białka na sztywno i dosypujemy bardzo powoli cukier, aż do powstania lśniącej bezy. Dołożyć śmietanę, wymieszać łopatką. Na koniec dodać wiórki oraz budynie. Wymieszać

Z Kuchni Do Kuchni
Szarlotka a'la American Paie 202

dnia i roku. Polecam! Składniki: (na formę o średnicy 22-23 cm) Ciasto półkruche: 120 g zimnego masła 250 g mąki pszennej 3 żółtka (białka pozostawić do bezy) 1 łyżka kwaśnej śmietany 18% 100 g cukru pudru   1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Nadzienie jabłkowe: 4 duże jabłka  3 łyżki cukru(...)łyżeczka cynamonu 1 op. cukru wanilinowego (16 g) Beza: 3 białka w temperaturze pokojowej 100 g cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Dodatkowo: cukier puder do oprószenia Przygotowanie: Ciasto półkruche: Żółtka utrzeć z cukrem, następnie wymieszać ze śmietaną. Do miski przesiać mąkę, sól oraz proszek do pieczenia. Dodać masło oraz żółtka z cukrem i śmietaną. Całość szybko

Nastoletnie Wypiekanie
Jabłkowy kwiat na kruchym spodzie 141

przesypując mąkę by ciasto się napowietrzyło. Powinna powstać nam struktura przypominająca bułkę tartą. Na koniec dodać jajko i szybko zagnieść, tak aby ciasto się nie lepiło i nadal było zimne. Uformować z ciasta kulę, lekko spłaszczyć, zawinąć w przejrzystą folię spożywczą i włożyć na 30 minut do lodówki. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 ° C. Schłodzone ciasto odwinąć z folii(...)głównie na centralnej części. Boki ciasta zwinąć na jabłka i włożyć ciasto do piekarnika. Piec przez 30 minut, po czym zmniejszyć moc piekarnika do 170 ° C i piec kolejne 15 minut. Po tym czasie wyłączyć piekarnik, ale go nie otwierać przez kolejne 5 minut. Następnie uchylić drzwiczki piekarnika i tak też studzić ciasto. Ciasta nie należy przechowywać w lodówce

Passions hobbies life
Ciasto ucierane ze śliwkami 99

papierem do pieczenia. Układam w równych odstępach śliwki przekrojone na pół i ułożone skórką do dołu. Tak przygotowane ciasto wkładam do nagrzanego piekarnika do temp. 150 C i piekę 15 minut, a następnie przełączam na 180 C i piekę około 50 minut do uzyskania złotego koloru i suchego patyczka. Piekę grzaniem góra plus dół bez termoobiegu na środkowej

Zasmakuj Kuchni
Dyniowe babeczki z jabłkiem 141

u017ce by\u0107 ro\u015blinne)","100 g erytrol","2 \u0142y\u017ceczka proszek do pieczenia","150 g m\u0105ka ry\u017cowa","1 szt jajko","1 \u0142y\u017cka olej kokosowy","1 \u0142y\u017ceczka cynamon"],"recipeInstructions":["Puree z dyni mo\u017cemy otrzyma\u0107 poprzez zmiksowanie dyni: pieczonej przez ok. 30 minut w 180 st. C lub ugotowanej do mi\u0119kko\u015bci(...)kokilek na muffiny. Pieczemy ok. 30 minut w 180 st. C."],"recipeCategory":"Ciasto","recipeCuisine":"Bez glutenu"} Dynioe babeczki Danie Ciasto , Słodkie przekąski Kuchnia Bez glutenu , Słodkości Porcje 12 babeczek Porcje 12 babeczek Składniki 200 g puree z dyni 160 g jabłka 250 ml mleko może być roślinne 100 g erytrol 2 łyżeczka proszek do pieczenia

Kucharzyca
Sernik z bezą i brzoskwiniami 126

kawy ;) chętnych zapraszam, póki nie zjedzone :) Składniki: Ciasto kruche: 2,5 szkl. mąki 1 kostka masła 2 żółtka 5 łyżek cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: około 1 kg mielonego twarogu 1 budyń waniliowy 1/2 szkl. cukru 1/2 kostki masła 4 żółtka rodzynki (120-150g) Beza: 6 białek 3/4 szkl. cukru Dodatkowo: 1 puszka brzoskwiń Sposób(...)oprószamy mąką. Wrzucamy do masy serowej i mieszamy. Schłodzone ciasto kruche rozwałkowujemy i wykładamy na blaszkę (25x36) wyłożoną papierem do pieczenia. Rozsmarowujemy masę serową, na wierzchu układamy pokrojone brzoskwinie i lekko je wciskamy. Pieczemy 50 minut w temperaturze 180 stopni, następnie zmniejszamy do 160 stopni i pieczemy jeszcze 20 minut. Rada: Nad sernikiem do piekarnika wkładamy pustą brytfannę - zapobiegnie

Kolorowy Przepisownik
SERNIK JAJKO SADZONE – sernik na zimno z brzoskwiniami 249

mieszamy całość, tylko do momentu połączenia się składników. Ciasto przekładamy do formy o śr 20 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok 20 – 25 minut w 175°C (bez termoobiegu) lub dłużej, do suchego patyczka. Wyciągamy ciasto i studzimy. Żelka brzoskwiniowa – forma o śr 18 cm: 300 g brzoskwiń z puszki […] Artykuł SERNIK JAJKO SADZONE

Słodki Pomysł
Orzechowe ciasto z jabłkami i cynamonem 187

orzechy laskowe, wanilię, proszek do pieczenia, cynamon oraz jogurt i całość ucieramy, na małych obrotach, tylko do połączenia się składników. Ciasto będzie gęste. Dodajemy jabłka i całość mieszamy łyżką. Ciasto wykładamy na blaszkę. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 60 minut w temperaturze 175 stopni. Grzałki: dolna + grzałka górna, bez termoobiegu. Przed wyciągnięciem ciasta, sprawdzamy

Smak mojego domu
Tartaletki z konfiturą jagodową i kremem waniliowym 237

odstawiamy do lodówki na 30 minut. Po tym czasie wylepiamy ciastem foremki na tarlatelki (foremki wcześniej smarujemy masłem). Ciasto nakłuwamy widelcem. Tartlatki pieczemy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku (grzanie góra-dół, bez termoobiegu, środkowy poziom piekarnika). Czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika i wielkości foremek czy grubości ciasta (u mnie około 15 minut, tartaletki

Słodkie okruszki
Ciasto z budyniem i jabłkami. 140

pianę z białek z cukrem i wyłożyłam na owoce, a na pianę dopiero  utarte ciasto. Tym razem zrobiłam tradycyjnie bez pianki.  Białka wykorzystałam na bezy.  Składniki na ciasto: 3 szklanki mąki 3 żółtka 1/2 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia  200 g. masła lub margaryny 3 łyżki śmietany Składniki na budyń: 3 budynie(...)śmietankowe bez cukru 5 łyżek cukru 1 litr mleka  Dodatkowo: 1 kg. jabłek  cukier puder do posypania Wykonanie: Mąkę cukier i proszek do pieczenia wysypać na stolnicę i wymieszać. Dodać masło i wysiekać. Zrobić kopczyk, wbić żółtka i dodać śmietanę. Zagnieść na gładkie ciasto. Składniki na ciasto można przełożyć do miski  i zagnieść mikserem

Agusiowe smakołyki
Tarta z budyniem i truskawkami 76

Najlepsza tarta z budyniem i truskawkami ciasto na lato, tarta z owocami, Tarty, Kruche ciasto polska, francuska, międzynarodowa Ilość: 10 Autor: Kasia Jastrzębska | pełny talerz Drukuj ze zdjęciem bez zdjęcia Tarta z budyniem i truskawkami Najlepsza tarta z budyniem i truskawkami przygotowanie: 15 min pieczenie / smażenie / gotowanie: 40 min czas całkowity: 3 godziny Składniki: Ciasto 175 g mąki(...)mąką. Piekarnik z termoobiegiem rozgrzać do 180°C. Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość 4-5 mm przełożyć do formy, docisnąć. Przykryć arkuszem papieru do pieczenia i obciążyć ciasto kulkami ceramicznymi lub suszoną fasolą. Piec 10 minut z obciążeniem, następnie je ostrożnie usunąć i piec jeszcze 15-20 minut bez obciążenia. Wystudzić na kratce. Żóltka utrzeć z cukrem

Pełny talerz
Pleśniak z masą budyniową z rabarbaru 456

będzie zaskoczony, gdy zimą uraczymy go takim pysznym kawałkiem ciasta :) Ciasto: 3 ½ szklanki mąki 1 szklanka cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 żółtek 250g masła lub margaryny Masa rabarbarowa: 1kg obranego rabarbaru (około 1,2 kg całego) 1 szklanka cukru 2 budynie waniliowe lub śmietankowe (bez cukru) Masa bezowa: 5 białek ¾ szklanki cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej(...)Gotową masę przekładamy na ciasto, wyrównujemy i wkładamy do piekarnika. Ciasto pieczemy około 20 minut w 180 ⁰ C. Po upływie 10 minut ubijamy białka na sztywno, a następnie dodajemy do nich cukier i miksujemy jeszcze około 5 minut. Na koniec dodajemy łyżkę mąki ziemniaczanej lub budyniowego proszku. Ciasto wyjmujemy z piekarnika, rozsmarowujemy na nim równomiernie bezę, po czym na wierzch

Smakowy Raj
Cantuccini 148

pieczenia, cukier trzcinowy oraz skórkę otartą z 1 cytryny, 2 duże jajka oraz całe migdały.Ciasto zagniatamy na jednolitą masę. Z tak przygotowanego ciasta formujemy wałek o średnicy 3-4 cm i przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, a następnie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopnic C (z termoobiegiem) lub 190 -200 (bez termoobiegu(...)upływie tego czasu ostrożnie przekładamy ciasto na deskę do pokrojenia. Używamy do tego bardzo ostrego noża. Kroimy plastry na grubość ok. 1,5 cm. Układamy je na blaszce i ponownie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni C (z termoobiegiem) lub 170 -180 stopni C (bez termoobiegu). Pieczemy przez 10-12 minut, po czym przewracamy ciasteczka na drugą stronę

I LOVE LIFE