ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:524/2544)

Jabłecznik z bezą 156

łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na warstwę jabłkową: 8 średnich jabłek (najlepiej twardych i słodko - kwaśnych) sok z 1/2 cytryny 30 gramów cukru waniliowego cukier drobny do wypieków (do smaku) cynamon (do smaku) Składniki na piankę (bezę): 5 białek  szczypta soli 2/3 szklanki drobnego cukru do wypieków Wykonanie: Z podanych składników zagnieć ciasto. Podziel je na dwie części(...)piekarnika, tym razem na 15 minut, aż wierzch się zarumieni.  Ubij białka na sztywno z odrobiną soli i cukrem. Wyjmij ciasto z piekarnika i rozsmaruj bezę na wierzchu. Wyrównaj.  Wstaw do piekarnika i piecz jeszcze przez 30 minut.  Gotowe

Garniec Magalie
Ciasto bez miksera – migdałowe 63

składników i wstawić do piekarnika. Do wykonania ciasta nie jest wam potrzebny mikser. Wręcz przeciwnie, lepiej mieszać ciasto rózgą czy nawet widelcem. Do ciasta możecie dodać dowolne owoce, u mnie były to akurat wiśnie z syropu. Myślę, że będą tu pasować prawie wszystkie owoce. Ciasto jest miękkie i wilgotne. Pyszne Ciasto bez miksera przepis na blaszkę(...)momentu połączenia składników. Nie trzeba używać miksera. Dorzucamy: mąkę, migdały, sól i proszek do pieczenia. Jeszcze raz krótko mieszkamy. Wylewamy do foremki, układamy wiśnie i pieczemy 30 min w 170 stopniach. Studzimy i oprószamy cukrem pudrem Ciasto migdałowe – bez miksera Pyszne, proste i ekspresowe ciasto z owocami Ciasto migdałowe z owocami Proste ciasto bez

Relaxtime
KETO JAGODZIANKI BEZ GLUTENU I CUKRU (bez glutenu i cukru, adaptacja) 80

keto jagodzianki bez glutenu i cukru (6 sztuk) Ciasto 55 g  błonnika bambusowego/mąki bambusowej  (ilość zależy od wielkości jajek) 20 g łupin/łuski babki jajowatej ( ilość zależy od wielkości jajek) 4 średniej wielkości jajka 200 g  serka naturalnego śmietankowego 30 g erytrolu 3 g drożdży suchych 2 łyżeczki proszku do pieczenia bez glutenu Nadzienie 200 g jagód 30 g białej czekolady bez cukru 30 g śmietanki 30% Przygotowanie Odważyć składniki na ciasto i dokładnie wymieszać. Gdy jajka są większe i konsystencja masy zbyt rzadka należy dosypać błonnika bambusowego lub/i łupin babki jajowatej. Ciasto ma być lepkie i wilgotne, ale z możliwością uformowania kształtu bułek. Następnie gotowe ciasto odstawić

Ola la LCHF
Bezglutenowe kruche ciasto z karmelizowanym rabarbarem i bezą – przepis krok po kroku 145

rabarbaru. Moja odsłona jest nieco inna, bezglutenowa i mniej klasyczna, ale za to równie pyszna. Zapewniam Was, że dla tego ciasta, warto na chwilę zrezygnować z diety   Bezglutenowe kruche ciasto z karmelizowanym rabarbarem i bezą Do przygotowania kruchego ciasta będziecie potrzebować: 10 dag mąki ryżowej 5 dag mąki kukurydzianej 5 dag skrobii ziemniaczanej 10 dag schłodzonego masła lub margaryny(...)będziecie potrzebować: 80 dag rabarbaru 10 dag cukru (u mnie cukier trzcinowy) 2 łyżki wody Do przygotowania bezy będziecie potrzebować: 6 białek 10 dag cukru (u mnie cukier trzcinowy) 1 łyżki skrobii ziemniaczanej I oczywiście formy do pieczenia. Ja piekłam ciasto w tortownicy o średnicy 26 cm. Wykonanie krok po kroku: Zaczynamy od przygotowania ciasta. W tym celu

Okiem Blondynki by McBlondi
Bezglutenowe kruche ciasto z karmelizowanym rabarbarem i bezą – przepis krok po kroku 197

rabarbaru. Moja odsłona jest nieco inna, bezglutenowa i mniej klasyczna, ale za to równie pyszna. Zapewnia Was, że dla tego ciasta, warto na chwilę zrezygnować z diety   Bezglutenowe kruche ciasto z karmelizowanym rabarbarem i bezą Do przygotowania kruchego ciasta będziecie potrzebować: 10 dag mąki ryżowej 5 dag mąki kukurydzianej 5 dag skrobii ziemniaczanej 10 dag schłodzonego masła lub margaryny(...)będziecie potrzebować: 80 dag rabarbaru 10 dag cukru (u mnie cukier trzcinowy) 2 łyżki wody Do przygotowania bezy będziecie potrzebować: 6 białek 10 dag cukru (u mnie cukier trzcinowy) 1 łyżki skrobii ziemniaczanej I oczywiście formy do pieczenia. Ja piekłam ciasto w tortownicy o średnicy 26 cm. Wykonanie krok po kroku: Zaczynamy od przygotowania ciasta. W tym celu

Okiem Blondynki by McBlondi
Tarta ze śliwkami 109

gorącej wody Sposób przygotowania: W misce umieściłam składniki na kruche ciasto, czyli: mąkę, cukier puder, pokrojone na plasterki zimne masło, żółtko, jajko, sok z cytryny i olejek pomarańczowy. Składniki posiekałam nożem, a następnie zagniotłam szybko luźne ciasto. Ciasto wstawiłam na około pół godziny do lodówki. Po tym czasie ciasto wyjęłam i rozwałkowałam na okrągły placek i przeniosłam je do formy(...)wcześniej rozmrozić i odsączyć na sicie. Ugotowany budyń wyłożyłam na przygotowany spód. Na budyniu ułożyłam połówki śliwek. Tartę wstawiłam do piekarnika i piekłam ją około 45 minut w 180 stopniach bez termoobiegu. Po upieczeniu ciasto wystudziłam na kratce. Galaretkę przeźroczystą rozpuściłam w 450ml gorącej wody i odstawiłam do wystygnięcia. Tężejącą wylałam na tartę. Ciasto schłodziłam w lodówce. Gdy galaretka

Waniliowe Improwizacje
Ciasto Gumiś 64

dziś świetną propozycję na ciasto o nazwie Gumiś, które jest bardzo smaczne i efektowne, a na dodatek bez pieczenia. Ten smakołyk zawsze się udaje no i jest bardzo uwielbiany przez dzieci. Sprawdzi się na każdym przyjęciu. Wypróbujcie koniecznie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Gumiś – składniki: Składniki na masę serową: 2 galaretki agrestowe 250 ml przegotowanej gorącej wody

Olcia gotuje!
Makowiec bez drożdży 70

Makowiec bez drożdży i zawijania: szybki i łatwy przepis na ciasto z makiem. Składniki: Ciasto 3 szklanki mąki 1 szklanka cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 kostka margaryny 1 jajko 2 żółtka (białka ubiłam i dodałam do maku(...)łyżki śmietany 30% 1/ 3 szklanki mleka Sposób przygotowania: Ciasto ugnieść i podzielić na części. Mak na łatwiznę z puszki. Dodałam białko trochę kokosu i orzechów. Do formy do pieczenia kłaść ciasto-mak-ciasto-mak-ciasto. Piec 1 godz. w 180 stopniach. Autor przepisu: Bernadeta Nowak Artykuł Makowiec bez drożdży pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Placek z rabarbarem i truskawkami z kokosową kruszonką 120

pieczenia. Jeśli masa byłaby zbyt sucha i składniki nie chciały się połączyć dodać 1-2 łyżki śmietany 18%. Ciasto jest gęste ale powinno bez problemów rozsmarować się łyżką. Ciasto przełożyć do blaszki 35x25 wyłożonej papierem do pieczenia i ładnie równo rozsmarować. Rabarbar pokroić na małe kawałki. Pokrojony rabarbar i małe truskawki rozłożyć na cieście. Przygotować kruszonkę. Wiórki

Monia miesza i gotuje
Ciasto drożdżowe ze śliwkami (bez wyrabiania) 235

Ciasto drożdżowe, bez wyrabiania jest świetnym pomysłem dla zapracowanych lub leniwych czy w ogóle niepiekących. Przepis znalazłam z przepisu Ewy Wachowicz z lekkimi moimi modyfikacjami. Ciasto jest banalnie proste wystarczy ułożyć warstwami składniki i po trzech godzinach je wymieszać. Jest lekkie i puszyste. Do ciasta dodałam śliwki i słodką kruszonkę. Polecam na śniadanie jak i na deser :) Polecam! Czytaj

Ana Mari's world
Ciasto drożdżowe ze śliwkami (bez wyrabiania) 235

Ciasto drożdżowe, bez wyrabiania jest świetnym pomysłem dla zapracowanych lub leniwych czy w ogóle niepiekących. Przepis znalazłam z przepisu Ewy Wachowicz z lekkimi moimi modyfikacjami. Ciasto jest banalnie proste wystarczy ułożyć warstwami składniki i po trzech godzinach je wymieszać. Jest lekkie i puszyste. Do ciasta dodałam śliwki i słodką kruszonkę. Polecam na śniadanie jak i na deser :) Polecam! Czytaj

Ana Mari's world
Szokoladowy piyniek ze 1921 roku (Czekoladowy pieniek) 140

czasu, to sie mogecie wziōńć jako miska, warzecha i to bez pó [27] godziny uciyrać. Inksi niech włōnczōm mikser i nawet zaroz mogōm do tego dodać tyn cuker i to fajnie rozmiyszać. Potyn yno dodejcie tam ta szokolada, trocha pomiksujcie i fertich. [28] Tera sie bierymy za ciasto. Jajca ubijcie ze cukrym na garcu, we wtorym [29] wrze woda(...)proszku do pieczynia, to niy je fyjler, [32] bo w tamtych czasach jeszcze niyftorzi go niy używali, a i bez tego proszku mie to fajnie wyrosło. Wrojście [33] blacha do pieca na 20 min- jak sie ciasto zrobi take barzi złote, to wyciōngejcie. Potyn rozciōngcie sie na stole ryncznik do naczyń, przeciepcie na niego upieczone ciasto i ściōngcie

Chop w kuchni
Karpatka 107

nastroju niż kawałek pysznego ciasta z kremem? Karpatka, trochę zapomniana, ale pewnie dla niejednego z Was wspomnienie z dzieciństwa. Jeśli dawno jej nie piekliście to zachęcam do przypomnienia. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Karpatka Składniki Składniki na ciasto: 1 szklanka wody 0,5 kostki masła 1 szklanka mąki pszennej 5 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na krem(...)termoobiegiem lub 220 C bez termoobiegu. Pieczemy 10 minut, a później zmniejszamy temperaturę do 180 C i pieczemy jeszcze około 15 minut, żeby ładnie się wysuszyło i zrumieniło. Nie otwieramy piekarnika w czasie pieczenia. Studzimy. Jeśli nie macie piekarnika z termoobiegiem wtedy najlepiej piec ciasta oddzielnie. Gotujemy szklankę mleka, w 1/3 szklanki mieszamy obie mąki i wlewamy

To co lubię - gotuję i polecam
Kruche ciasto 216

już w pełni rozgrzanego piekarnika. Jeśli udostępnia on termoobieg, wystarczające będzie 170-180 stopni i 15 minut. W piekarnikach bez termoobiegu musimy jednak liczyć się raczej z temperaturą ok. 200 stopni. Czas pieczenia będzie również dłuższy jeżeli ciasto jest niestandardowo grube, ale może być też krótszy (zwykle ok. 10 minut) jeśli będzie potem ponownie dopiekane razem z dodatkowym

Kulinarna Pokusa