ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:525/2544)

Ciasto z rabarbarem i budyniem 139

budyniem polecam jeszcze ciasto z rabarbarową bezą :) Też jest pyszne! Ciasto z rabarbarem i budyniem tortownica 23 -24  cm Ciasto: 1,5 szkl. mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia ½ szkl. cukru pudru 70 g masła 2 jajka 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii oraz: 500 g rabarbaru 2 torebki budyniu waniliowego bez cukru 3 szkl. mleka 5 łyżek(...)łyżka masła Piekarnik nagrzać do 170°C . Składniki ciasta zagnieść w kulę. Schłodzić w lodówce minimum 30 minut. Rabarbar pokroić na 1 cm kawałki. Nie trzeba go obierać, chyba, że ma bardzo grubą skórkę. Ugotować budyń z torebki dodając cukier, masło i wanilię. Lekko przestudzić. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto podzielić na dwie równe części. Pierwszą część rozwałkować

Posadzone i zjedzone
Foccacia z oliwkami, czosnkiem i szparagami. Czym różni się foccacia od pizzy? 117

upieczeniu. Ciasto na foccacię najlepiej odstawić do wyrastania na noc do lodówki, aby wydłużyć proces fermentacji. Co to da? Smak ! Smak ciasta czyli foccaci, będzie się rozwijał właśnie w procesie fermentacji ciasta drożdżowego, to wtedy powstaje właśnie ten specyficzny smak ciasta włoskiego. Jeśli Twoje ciasto na foccacię wyrasta 30 minut czy 1,5 godziny, to pieczemy zwykłą drożdżową bułę(...)pomidorki, oprósz solą. Przykryj i odstaw na kwadrans. Piecz w gorącym piecu tak jak pizze. U mnie 250 stopni C w garnku żeliwnym. Pierwsze 15 minut z pokrywką, kolejne 10 - 15 minut bez pokrywki. Jeśli foccacie pieczesz bez formy, temp. 270 stopni C, czas w zależności od grubości ciasta 10- 20 minut. Foccacie tak jak i pizze wypiekamy

SMYKWKUCHNI
Gruszkowo-Jabłkowa tarta pod bezą. 173

których to wymagało schłodzenie naszego ciasta, tak więc kładziemy je na papierze do pieczenia,  rozwałkowujemy. Tak przygotowane ciasto wkładamy na blaszkę, możecie piec na papierze, możecie również położyć blachę na cieście i odwrócić tak aby ciasto przykleiło się do blachy, a wy zdejmiecie wtedy tylko papier i będzie tarta bez papieru. Ja wykorzystałem sposób drugi. Tak więc(...)teraz nasza tarta musi się podsuszyć, piekarnik 180 stopni, termoobieg i do nagrzanego pieca wkładamy ciasto na 10-15 min.   Nie zapominajcie mieszać jabłek z gruszkami, będą coraz bardziej przypominać budyń albo kisiel, a to lubi się przypalić. Gdy nasza tarta jest już podpieczona wyjmujemy ją z pieca i na ciepłe ciasto wykładamy nasze owoce. Przysypujemy je cynamonem

Kuba Gotuje
Chleb marchwiowy 194

drewnianą łyżką lub ręcznie, aż powstanie mokre, lepkie ciasto, około 30 sekund. Jeśli nie jest lepkie w dotyku, dodaj kolejną łyżkę lub dwie wody. Dodaj rodzynki i orzechy i wymieszaj, aż się połączą z ciastem. Przykryj miskę i odstaw, aż na powierzchni ciasta utworzą się bąbelki i ciasta jest więcej niż podwójna ilość. Trwa(...)gumową szpachelką zeskrob ciasto z miski w jednym kawałku. Omączoną ręką lub skrobaczką skieruj brzegi ciasta do środka. Umieść czystą ścierkę kuchenną na blacie roboczym i obficie posyp mąką i kminkiem.   Delikatnie umieść ciasto na ściereczce. Jeśli ciasto jest lepkie, posyp wierzch mąką. Zwiąż luźno rogi ściereczki, aby pokryły ciasto i umieść w ciepłym miejscu, bez przeciągów

Leśny Zakątek
Ciasto czekoladowe z kremem czekoladowym i pistacjami 174

opiniami. Zapraszam do śledzenia mojego Instagrama: mecooksblog oraz polubienia Facebooka: MeCooks Smacznego Składniki potrzebne do przygotowania ciasta czekoladowego. Ciasto czekoladowe: 30 dkg mąki bez glutenu 8 dkg kakao bez cukru 25 dkg brązowego cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1,5 łyżeczki sody 1/2 łyżeczka soli morskiej 250 ml kefiru 125 ml oleju słonecznikowego 2 jajka(...)kremówki 36% 10 dkg gorzkiej czekolady 6 dkg masła bez soli 250 gr serka mascarpone Dodatkowo: 4 łyżki pistacji Jak upiec czekoladowe ciasto bez glutenu . Ciasto czekoladowe: wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Potrzebne będą nam dwie duże miski. Do pierwszej miski przesiać mąkę, sodę, proszek do pieczenia, kakao i sól. Do drugiej miski wbić jajka

mecooks
Wegańskie ciasto porzeczkowe | Ciasto owocowe bez jajek i mleka 99

Ciasto bez jajek, nabiału czy napoju roślinnego, ze składników, które zapewne każdy znajdzie w swojej kuchni. Nektar porzeczkowy można zastąpić innym sokiem owocowym wg uznania :) 220 g mąki pszennej 40 g cukru trzcinowego łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody 1/3 szklanki oleju (80g) szklanka nektaru porzeczkowego (240g) łyżka soku z cytryny szczypta soli dodatkowo: 2 łyżki kropelek(...)świeże owoce Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Wszystkie składniki mieszamy trzepaczką do połączenia w gładką masę. Przelewamy do keksówki, posypujemy czekoladą i pieczemy 45 minut. Podajemy ze świeżymi owocami. Smacznego :) Artykuł Wegańskie ciasto porzeczkowe | Ciasto owocowe bez jajek i mleka pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
TORCIK CZEKO-WIŚNIA (bez glutenu, białego cukru) 228

miksując). 4. Mąkę wymieszać razem z kakao i przesiać stopniowo przez sitko do masy jajecznej. Wymieszać delikatnie szpatułką do uzyskania gładkiego ciasta bez grudek. 5. Dodać olej i znów całość krótko oraz delikatnie przemieszać. 6. Papierem do pieczenia wyłożyć tylko dno tortownicy. Wlać ciasto i piec przez około 25 minut w temperaturze 170-180’C (można sprawdzić

Candy Pandas
Siekane ciasto kruche z czereśniami 226

Bardzo szybko robi się to ciasto, jest bardzo proste. Bardzo dobre, kruche ciasto z owocami i bezą, pycha. Do miski wrzucić mąkę, cukier puder, żółtka, proszek do pieczenia, masło pokrojone na małe kawałki. Za pomocą noża posiekać ciasto, następnie szybko zagnieść dłońmi. Włożyć ciasto do woreczka. Wstawić do zamrażarki na 15 minut. Blaszkę o wymiarach

Kuchnia Pokoleń
Jabłecznik pełnoziarnisty 258

pieczenia, sodę oczyszczoną, cynamon i wymieszać. Suche składniki wmieszać do masy jajecznej na najniższych obrotach miksera. Jabłka z kompotu pokroić na mniejsze cząstki. Odmierzyć rodzynki. Jabłka i rodzynki wmieszać delikatnie łyżką do ciasta. Formę keksową wysmarować masłem i obsypać bułką tartą. Do tak przygotowanej blaszki przełożyć masę - pomagając sobie łyżką . Wierzch ciasta posypać brązowym cukrem. Ciasto wstawić do nagrzanego(...)170C piekarnika i piec ok 50 minut - na środkowym poziomie piekarnika, grzałka góra-dół, bez termoobiegu . Stan upieczenia ciasta sprawdzać testem "suchego patyczka" - być może będzie trzeba potrzymać w piekarniku trochę dłużej . Pozostawić do ostudzenia w blaszce. WYPIEKAŁAM WSPÓLNIE Z: SAMA S Ł ODYCZ I SZCZYPTA CHILI... - Jabłecznik z bit ą śmietaną SMAKO Ł YKI ASI - Szarlotka królewska

Grunt to przepis!
Strucla serowa 219

papierze do pieczenia, i na nim przełóż do formy. Piszę to z własnego doświadczenia, bo sama zapaskudziłam pół kuchni masą serową przekładając ciasto. Możesz dodatkowo posypać wierzch mieszanką cukru trzcinowego i cynamonu oraz odrobiną posiekanych orzechów, będzie jeszcze lepsze i zrobi się ta cudowna, chrupiąca skórka. Odstaw ciasto jeszcze na 20 minut do ponownego wyrośnięcia, po czym piecz w temp(...)środkowej półce piekarnika bez termoobiegi przez około godzinę. Smacznego! Ciasto, dzięki dodatkowi sera nie wysycha jak typowy drożdżak. Ps. Możesz oczywiście zamiast „serka” użyć tylko naturalnego tofu, ale wtedy zwiększ ilość cukru do 100 g i dodaj do masy 50 ml mleka sojowego

greenscarf
Ciasto jogurtowe z owocami letnimi 216

gęste, ale nadal wystarczająco lejące, aby nie mieć trudności z przełożeniem go do blaszki. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać do niej ciasto. Na wierzch wrzucić zamrożone porzeczki.   Piec około 45-55 min. w 180C - u mnie bez termoobiegu, na środku piekarnika . Koniecznie sprawdzać stan upieczenia "testem patyczka", bo duża ilość owoców zdecydowanie przedłuża tu standardowy czas(...)pieczenia.   Ciasto wychodzi wilgotne, bardzo delikatne w smaku i długo zachowuje świeżość - no w końcu jogurtowe

Grunt to przepis!
Makowiec 128

wciąż tak uważam, że makowiec drożdżowy to jedno z bardziej wymagających ciast. Tutaj każdy krok ma znaczenie, począwszy od temperatury składników, na samym owinięciu ciasta papierem do pieczenia skończywszy. Chyba jeszcze nigdy żadnego przepisu nie przetestowałam przed publikacją tyle razy. Pierwsza wersja była wizualną klapą – ciasto choć finalnie pyszne smakowo, było zbyt delikatne i mięciutkie i bardzo źle(...)lekko ciepłą (nie gorącą!) masą makową. Wyrośnięte ciasto dzielimy na dwie części, wałkujemy na lekko podsypanym mąką blacie na dosyć cienki prostokąt. Rozprowadzamy masę makową, pozostawiając z każdej strony około 1 cm ciasta bez nadzienia. Zwijamy w roladę (patrz poniższy obrazek). Gotową roladę owijamy sporym kawałkiem papieru do pieczenia, zostawiając około 1 cm luzu między ciastem, a papierem

Smaki Na Talerzu
Czekoladowy murzynek z buraków 226

miękkości 250 ml oleju 5 jajek - u mnie wielkości M W dużej misce wymieszać składniki suche: mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sodę oczyszczona - najlepiej przesiać je przez sito,w ten sposób wprowadza się bąbelki powietrza i ciasto lepiej rośnie. Dodać do tego cukier oraz cukier wanilinowy i razem wymieszać. W drugiej misce zblendować blenderem pokrojone buraki na papkę(...)30x15x 8 .  Wstawić do rozg rz anego piekarnika i piec w temp. 150C ok 1 i 1/2 godz. - środkowy poziom; grzałka góra-dół; bez termoobiegu. Stan upieczenia sprawdzać "testem patyczka" - będzie suchy, wtedy ciasto gotowe do wyjęcia . Po wystudzeniu wyjąć ciasto wraz z papierem do pieczenia z blaszki. Oblać domową polewą czekoladową . Po polaniu polewą, ciasto warto

Grunt to przepis!
Ciasto pomidorowo – czekoladowe z orzechami włoskimi – bez mąki pszennej, bez dodatku tłuszczu i białego cukru 332

brakiem masła, czy oleju. W skrócie to ciasto pomidorowe, bezglutenowe, bez laktozy i bez cukru, które nadal jest smacznym ciastem ;p W wersji fit zróbcie tylko ciasto – jego kawałek świetnie sprawdzi się jako drugie śniadanie lub jako zdrowe „coś słodkiego”. Do kawy jest po prostu idealne Do ciasta możecie zrobić też krem na bazie mascarpone(...)kawałki lub posiekaj, ale bez zbytniego wczuwania się w temat – niech będą wyczuwalne w cieście Wymieszaj orzechy z suchą masą. Przesyp suchą masę do mokrej i miksuj chwilę na wolnych obrotach lub dokładnie wymieszaj łyżką. Rozgrzej piekarnik do 160 stopni Celsjusza. Ciasto przelej do formy (kwadratowej lub okrągłej) wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw ciasto do piekarnika

Eat me! Fit me!

Proponowane wyszukiwania