ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:513/2544)

Kawowo-malinowa delicja 54

Przy poniedziałku zapraszam Was na mega dobre ciasto które upiekłam na weekendowy poczęstunek. Wykorzystałam do niego białka które miałam zamrożone po pieczeniu kruchych ciast. Idealnie nadają się do takich przekładańców. Kawowo malinowa delicja to warstwowe ciasto składające się z kokosowego spodu bez mąki , warstwy kremu   na bazie śmietanki i   naturalnej kawy, malin zatopionych w galaretce(...)białka będą sztywne, nie przerywając ubijania wsypywać powoli partiami cukier puder aż do uzyskania gęstej lśniącej piany, takiej jak na bezę. Wsypać wiórka i delikatnie wymieszać szpatułką, wyłożyć ciasto do blaszki , wyrównać szpatułką i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec 17 minut. Po upieczeniu ciasto wyjąć   i wystudzić.   Krem kawowo-śmietankowy: Kawę zaparzyć 50 ml wrzątku. Żelatynę w listkach

Wanilia i Kardamon
Szybkie ciasto drożdżowe z owocami i masą serową na oleju bez wyrastania 711

u0107 razem.\r","\r","Ciasto prze\u0142o\u017cy\u0107 do foremki wysmarowanej t\u0142uszczem.\r","Na ciasto wy\u0142o\u017cy\u0107 mas\u0119 serow\u0105 i owoce.\r","Mo\u017cna posypa\u0107 kruszonk\u0105.\r","\r","Piec w 180 stopniach do suchego patyczka."]} Drukuj Szybkie ciasto drożdżowe z owocami i masą serową na oleju bez wyrastania Składniki Ciasto(...)kilka kropel aromatu. Masa serowa Składniki masy serowej wymieszać razem. Ciasto przełożyć do foremki wysmarowanej tłuszczem. Na ciasto wyłożyć masę serową i owoce. Można posypać kruszonką. Piec w 180 stopniach do suchego patyczka. 4.14 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciasta-drozdzowe/szybkie-ciasto-drozdzowe-owocami-masa-serowa-oleju-bez-wyrastania/ MieszamWGarnku Artykuł Szybkie ciasto drożdżowe z owocami i masą serową na oleju bez wyrastania pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta

Mieszam w Garnku
Wilgotne i wyraziste brownie – w czym tkwi jego sekret? 78

wszystkich zanieczyszczeń. Jajka z cukrem ubijaj na wysokich obrotach bez przerwy przez kilka minut, do chwili aż powstanie puszysta jajeczna masa. Zwróć uwagę także na to, w jaki sposób łączysz ze sobą składniki. Gwałtowne i intensywne mieszanie może przyczynić się do zaburzenia konsystencji. Zawartość tłuszczu w maśle Sekret wilgotnego ciasta tkwi w maśle dobrej jakości. Musi być go dużo(...)powstawanie kruchej warstwy na wierzchu brownie i wspaniały maślany smak. Długość pieczenia Podczas pieczenia brownie powinno być jednostajnie ogrzewane. Temperatura nie może być zbyt wysoka, ponieważ na zewnątrz ciasto się spali, a w środku zostanie surowe. Optymalna temperatura to 175°C. Piec należy bez termoobiegu na środkowej kratce przez około 45 minut. Nie wolno wydłużać tego czasu

Moja smaczna kuchnia
Sernik na białkach 84

Wyrabiamy ciasto robotem lub ręcznie. Jak by było za suche (u mnie było) to dodajemy 1 lub 2 łyżki śmietany. 2. Ciasto dzielimy na dwie części (70/30) i mniejszą część umieszczamy w zamrażalniku, a większą ja od razu starłam na tarce o grubych oczkach na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Po starciu ciasto troszkę ugniotłam ręką. 3. Ciasto zapiekamy(...)piana. 5. Teraz tą pianę dodajemy do masy serowej i delikatnie drewnianą łyżką mieszamy. 6. Masę serową wykładamy na podpieczone ciasto kruche, następnie na wierzch ścieramy drugą część ciasta kruchego. 7. Pieczemy w 180 stopniach przez 1 godzinę bez termoobiegu. Po upieczeniu studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Sernik podczas studzenia troszkę opadnie. Najlepszy jest na drugi dzień. Jeśli chcemy

kruche babeczki
Turcja - Simit 81

tureckiego śniadania bez pieczywa, a konkretniej tureckich "obwarzanków" (chociaż obwarzanki to nie są, bo ciasta na simity nie gotujemy przed pieczeniem). Simit i turecka herbata to połączenie niepowtarzalne, nierozerwalne i wprost genialne!  Składniki (7 sztuk): - 12 g świeżych drożdży lub 1.5 łyżeczki drożdży instant - 0.5 łyżeczki cukru  - 1/3 szklanki mleka roślinnego (my użyliśmy owsianego(...)blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. 4) Ciasto dzielimy na 7 równych części. Jedną z nich przekładamy na (najlepiej silikonową) stolnicę (bez posypywania mąka). Ciasto nie powinno kleić się do rąk i stolnicy. Lekko je rozpłaszczamy, później zaczynamy rolować. Chwilę to potrwa - musi mieć mniej więcej 75 cm długości. Następnie ciasto zawijamy w podkowę (oba boki równej długości

Roślinożerni urlopowicze
Sernik z brzoskwiniami 137

momentu ich połączenia. Przelewamy masę na ostudzony spód i na wierzch układamy pokrojone brzoskwinie. Blaszkę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i pieczemy 50 minut. Na dziesięć minut przed końcem pieczenia zacznij szykować bezę. Beza: 2 białka 120 g cukru Białka ubij na sztywną pianę po czym łyżka po łyżce dodawaj cukier ciągle miksując. Kolejną łyżkę cukru dodawaj(...)cukier nadal w niej jest). Masa powinna być gęsta i lśniąca. Gdy upłynie 50 minut sernika w piekarniku, wyjmij go i rozprowadź dokładnie bezę po wierzchu. Zmniejsz temperaturę do 150 stopni i piecz ciasto kolejne 15 minut. Po tym czasie wyłącz piekarnik i zostaw ciasto w zamkniętym piekarniku kolejne 15 minut. Dopiero po tym czasie można go delikatnie uchylić. Sernik

Relaxtime
Sernik złota rosa 122

szkl. mleka 1 szt. budyniu waniliowego/śmietankowego na 1l mleka sok z cytryny Beza 1 szkl. drobnego cukru 6 białek Wykonanie Ciasto Z podanych składników zagnieść ciasto. Owinąc w folię i odłożyć do lodówki na 30 min. Ciasto rozwałkowujemy, wyklejamy nim blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Nakłuwamy widelcem. Pieczemy ok 15 min w 180 stopniach, do lekkiego zezłocenia. Masa(...)Wyłożyć masę na podpieczony spód. Piec w 180 stopniach ok 45 min. Beza Ubijać pianę z dodtkiem cukru ok 8-10 min. Piana będzie błyszcząca i bardzo sztywna. Pianę wyłożyć na upieczony sernik, skręcić temperaturę piekarnika do 150 stopni i piec jeszcze ok 10-15 min. Ciasto wyjąć i ostudzić. Po ok. 30 min, zacznie się formować na wierzchu ciasta

Mieszam w Garnku
Murzynek bez miksera 142

ciasto, które uda się każdemu! Wystarczy wymieszać wszystkie składniki łyżką (polecam drewnianą), wstawić do piekarnika i ciasto gotowe. Odkąd mam bobasa w domu doceniam ciasta bez miksera, ciche i od ręki;) polecam! MURZYNKA przygotowałam z polewą czekoladową i posypałam płatkami migdałów. Składniki w temp. pokojowej: 350 g mąki pszennej 3 łyżki gorzkiego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)cały czas łyżką. Formę wykładamy papierem do pieczenia lub smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą, wylewamy ciasto, wyrównujemy. Można użyć formy silikonowej, wtedy nie smarujemy jej niczym. Dwie keksówki też się nadadzą. Tak przygotowane ciasto pieczemy ok. 55 minut do suchego patyczka. Studzimy, dekorujemy i podajemy. Gotowe! SMACZNEGO! Murzynek bez miksera, wspaniały i delikatny! POLECAM na każdą okazję

Zasmakuj Kuchni
Ciasteczka korzenne 68

Czas czytania: 2 min Ciastka, ciasteczka, ciastunia to najpopularniejszy wypiek w ostatnim czasie w mojej kuchni, a piekę ich po kilka blach każdego dnia! Ogromne ilości ciasteczek są dla znajomych i rodziny, których obdarowujemy w okresie świątecznym domowymi wypiekami. Na stronie jest już spory zestaw ciastek, z którego możecie skorzystać i upiec prezenty do zjedzenia. Dla tych, co im zawsze(...)połączenia na koniec dodać rodzynki/żurawinę i ponownie wymieszać. Miskę z ciastem wstawić do lodówki na około 1 godzinę, aby ciasto stwardniało. Piekarnik rozgrzać do temperatury 190 st C bez termoobiegu lub do 170 st C z termoobiegiem. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Z ciasta odmierzać kawałki o wadze 50 g, formować w dłoniach kulki, układać

SprawdzonaKuchnia.pl
Bananowa babka jaglana z budyniem (bez cukru, bez glutenu) 123

zadowoleni. Na całą porcję dodaje się jedynie 3 łyżki oleju, a ciasto jest bez białego cukru i glutenu. Ja upiekłam mini babkę w foremce o średnicy 14 cm, a resztę w keksówce i w obu przypadkach ciasto się udało, różni się jedynie czas pieczenia, bo małej foremce wystarczy 20 minut i jest gotowa Bardzo polecam zarówno w wersji(...)pieczenia wymieszać w osobnym naczyniu i dodać do mokrych składników. Krótko zmiksować do dokładnego połączenia. Wylać na foremkę wyłożoną papierem do pieczenia lub do silikonowej foremki na babkę. Piec około 40-45 minut w 180 stopniach (w przypadku użycia mniejszych foremek należy skrócić czas pieczenia). Przestudzone ciasto dowolnie udekorować.   Artykuł Bananowa babka jaglana z budyniem (bez

Fitkot
Pani Walewska 467

25x36 cm Przygotowanie: Spód: Wszystkie suche składniki wykładamy na stolnicę i mieszamy. Dodajemy żółtka oraz miękką margarynę i wyrabiamy z nich ciasto. Gotowe ciasto dzielimy na 2 równe połowy i wykładamy je na 2 blachy wyłożone papierem do pieczenia. Zwracamy uwagę aby było względnie jednej grubości. Dżem porzeczkowy również dzielimy na 2 równe(...)połowy i rozsmarowujemy je na obu ciastach. Beza: Do białek dodajemy cukier i mąkę i ubijamy na sztywną pianę.  // Pamiętajcie aby do białek nie wpadło Wam ani odrobiny żółtka bo się białko nie ubije. Pianę dzielimy na pół i również równomiernie rozprowadzamy ją na obu ciastach po równo. Oba ciasta pieczemy po 40 minut w temperaturze 175oC Krem

Mechanik w kuchni
Tarta ze śliwką i bezą na kruchym ścieranym kakaowym spodzie 116

małe tarty. W domu jej jeszcze same nie robiłyśmy, ale na pewno zrobimy. Składniki : Ciasto kruche ścierane kakaowe: 100 g mąki 60 g masła 3/4 łyżeczki (3,5 g) proszku do pieczenia 25 g cukru 1 żółtko 4 g kakao Beza: 5 białek 250 g cukru wanilia cytryna  Śliwki: 560 g śliwki  (mogą być zarówno, mrożone(...)Śliwki: Cukier skarmelizować na sucho, wrzucić do niego śliwki i smażyć do miękości na koniec posypać cynamonem. Na przygotowane schłodzone ciasto poukładąć śliwki, na śliwki rękawem cukierniczym nałożyć bezę wysoko w górę na kształt choinki. Posypać cynamonem. Piec 40 min. w tem. 150 stopni (góra - dół).         SMACZNEGO

Lili w kuchni
Kruche ciasto z winogronami 183

wiem swoje;) Jeśli nie lubicie zbyt słodkich ciast, delikatnie zmniejszcie ilość cukru. Ciasto: 400 g mąki pszennej 250 g masła 150 g cukru pudru (proponuję minimalnie zmniejszyć ilość) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 op. cukru wanilinowego (16g) 8 żółtek Beza: 8 białek 300 g cukru (proponuję minimalnie zmniejszyć ilość) 1 łyżka mąki ziemniaczanej 100 g płatków migdałowych Masa(...)blaszki (21x32cm) wykładamy papierem do pieczenia. Schłodzone ciasto kroimy na cienkie plasterki i wykładamy nimi dno blaszek (pomagamy sobie ręką oprószoną mąką – dzięki temu ciasto nie będzie lepić się do rąk). Ciasto nabijamy w kilku miejscach widelcem. Pieczemy około 10-15 minut (do zezłocenia) w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Składniki na bezę dzielimy na pół. Białka ubijamy

Smaki Na Talerzu
Czekoladowe ciasto z kokosem i kandyzowanymi czereśniami 161

pieczenia, miksujemy. I na koniec dodajemy 3 łyżki mleka, krótko miksujemy. Do masy dodajemy przecięte na pół kandyzowane czereśnie i całość mieszamy łyżką, tylko po to by czereśnie lekko wmieszały się w ciasto. Masę przekładamy do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej kaszą manną keksówki. Ciasto pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku (grzanie góra-dół, bez termoobiegu, środkowy poziom(...)Czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika, u mnie około 45-50 minut. Stosujemy zasadę tzw. suchego patyczka. Gdy ciasto przestygnie wyjmujemy je z formy i oblewamy polewą. U mnie polewa z tego przepisu ( klik ). Ciasto dowolnie zdobimy. Smacznego

Słodkie okruszki

Proponowane wyszukiwania