ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:508/2544)

Muffinki kokosowe z malinami 196

każdego, bez miksera, raz dwa i jest 12 sztuk Do kawy, na spotkanie z bliskimi, gdy mamy niespodziewanych gości, wypróbujcie! Przepis jeden, zastosowań masa! Do takiego ciasta można dodać ulubione bakalie, owoce świeże i mrożone, kakao, posypki, polać polewą, lukrem tradycyjnym lub smakowym, oprószyć cukrem pudrem – warto za każdy razem tworzyć nowe smaki! Ja piekę je często wracając(...)suche składniki trzepaczką kuchenną do połączenia. Układam ciasto do foremek, po 1 łyżce na to 3 maliny (bez rozmrażania) i przykrywam maliny połową łyżki ciasta. Powinno być ciasta na ok. 2/3 wysokości foremek. Tak postępuję z 12 muffinkami. Piekę przez 20-25 minut na środkowej półce piekarnika bez termoobiegu do ładnego piaskowego koloru. Gotowe oprószam cukrem pudrem. SMACZNEGO

Zasmakuj Kuchni
GÓRA LODOWA 257

Dodawać po jednym żółtka, nie przestając ubijać. Mąki oraz kakao przesiać, dodać do piany, delikatnie wymieszać najlepiej łyżką. Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia, boki zostawić bez papieru czy smarowania. Piec w temperaturze 160-170 C około 35-40 minut (do tzw. suchego patyczka). Studzimy, ściągamy papier i kroimy na pół.  Krem budyniowy: Zagotować szklankę(...)jednej części dodajemy kakao, a do drugiej dwie łyżki mleka w proszku. Masa będzie dość płynna, ale trzeba szybko oblewać nią wierzch, bo szybko tężeje. Na pierwszy blat ciasta wykładamy połowę masy budyniowej i przykrywamy drugim blatem biszkopta i wykładamy pozostałą masę budyniową. Przekrojone   na pół biszkopciki, nasączamy delikatnie kawą i układamy na masie budyniowej.   Masy z mleka

RAROSSA
Muffinki limonkowe 160

limonki i startą z niej skórkę. Wszystko mieszamy na jednolitą masę i nakładamy do papilotek (tak do 2/3 wysokości). Papilotki z ciastem wkładamy do nagrzanego do 175 stopni piekarnika (bez termoobiegu) i pieczemy przez 25 minut. Po upieczeniu zostawiamy babeczki do wystudzenia i bierzemy się za śmietanę. Najpierw ścieramy skórkę z limonki i wyciskamy z niej sok. Następnie

Kuchenne Wariacje
Jabłka pod ciastem, jabłecznik z serkiem homogenizowanym bezjajek 147

się przepisem. 'jabłka pod ciastem, jabłecznik z serkiem homogenizowanym bez jajek' Składniki (na standardową blachę do ciasta 21x32 cm): - 3 szklanki mąki pszennej - 200g masła - 1/2-3/4 szklanki cukru pudru - 200g serka waniliowego homogenizowanego (jeśli serek będzie bardzo słodki, radzę dodać mniej cukru pudru) - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 2 łyżeczki cukru waniliowego lub ziarenka z 1 laski(...)szczyptę soli. Wymieszać. Dodać serek homogenizowany, miękkie masło i zagnieść elastyczne ciasto. Podzielić na 2 części. Ciasto rozwałkować między dwoma arkuszami papieru do pieczenia. Z rozwałkowanego ciasta zdjąć papier i przełożyć ciasto do formy, delikatnie dociskając do formy (szczególnie w rogach). Na ciasto wyłożyć, obrane jabłka (bez skórki i gniazda nasiennego), oprószyć cynamonem i przykryć drugim (rozwałkowanym) ciastem

CookYourself
Ciasto ze śliwkami, bezą i kruszonką 184

Prześwietne ciasto według receptury mojej mamy. Zapraszam! Składniki: Ciasto: 50 dag mąki 1 kostka margaryny 1 całe jajko 3 żółtka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy 3/4 szklanki cukru 2 łyżki śmietany Beza: 3 białka niecałe pół szklanki cukru szczypta soli 1 łyżka mąki ziemniaczanej Kruszonka: 50 g margaryny 100 g mąki 50 g cukru Dodatkowo(...)blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia - moja blaszka ma wymiary 25x30cm. 2. na cieście układamy wypestkowane śliwki skórką do dołu. Śliwki oprószamy cynamonem i ewentualnie cukrem. 3. Białka ubijamy ze szczyptą soli, dodajemy cukier, a na koniec mąkę. Miksujemy. 4. Pianę wykładamy na śliwki. 5. Składniki na kruszonkę mieszamy i rozkruszamy w palcach. Posypujemy bezę kruszonką. 6. Ciasto wstawiamy

Kuchnia domowa Ani
Ciasto z porzeczkami i bezą 170

siekaczką do kruchego ciasta. Gdy składniki zaczną formować się w kruszonkę szybko zagnieść jednolite, gładkie ciasto. Ciasto uformować w kulę, spłaszczyć, owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na około 1 godzinę ( ciasto można przygotować wieczór wcześniej, można je również zamrozić ). Formę o wymiarach dolnych około 23 x 33 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Schłodzone ciasto rozwałkować na blacie(...)dokładnie wylepić nim jej spód. Na czas nagrzewania piekarnika formę z ciastem wstawić do lodówki. Przed pieczeniem nakłuć widelcem. Piec przez około 15 - 18 minut w temperaturze 180°C, na jasnobrązowy kolor. Nadzienie z porzeczek: Odszypułkowane i umyte porzeczki wymieszać z mąką ziemniaczaną.  Beza: Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, następnie stopniowo dodawać cukier, łyżka

Opowieści z piekarnika
Ciasto czekoladowe z bezową chmurką 221

papierem do pieczenia w 170 stopniach przez 50 minut. Beza: 6 jaj szczypta soli 300 g drobnego cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli. Dodajemy po odrobinie cukru miksując na najwyższych obrotach. Gdy już zużyjemy cały cukier dodajemy mąkę i ocet, krótko miksujemy, wykładamy bezę do formy. Bezę suszymy(...)serek mascarpone masa krówkowa (400 g) Śmietanę miksujemy na piankę, dodajemy mascarpone i masę kajmakową miksujemy krótko.   Będzie nam jeszcze potrzebny 1 słoik powideł śliwkowych.   Układamy ciasto: Zaczynamy od dołu: Ciasto czekoladowe (1/2 ciasta bo ciasto przekrawamy na pół) powidła śliwkowe masa kajmakowa beza masa kajmakowa ciasto czekoladowe polewamy ciasto czekoladą i posypujemy migdałami.   Artykuł Ciasto czekoladowe

MojaQchnia.pl
KRUCHE CIASTO ZE ŚLIWKAMI 136

pieczenia. Piekarnik nagrzej do temp. 180 st. C grzaniem góra plus dół, bez termoobiegu. Po godzinie wyjmij ciasto. 1/3 ciasta wylep formę. Ja rwę je na kawałki i wylepiam nimi dno formy. Wyrównuję. Układam równomiernie śliwki i posypuję resztą ciasta. Kruche ciasto piekę 45 minut na środkowej półce piekarnika aż ładnie się zarumieni. Wystudzone oprószam cukrem pudrem, delikatnie

Zasmakuj Kuchni
Kruchy ananasowiec 295

Przepyszny, lekki, orzeźwiający... taki jest kruchy ananasowiec! Ciasto częściowo pieczone, częściowo robione "na zimno". Na liście moim ulubionych ciast i deserów znajduje się zdecydowanie na podium

Jedzeniomania
Kruche ciasto z truskawkami 282

masła lub margaryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia Z powyższych składników szybko zagnieść ciasto. Tak by powstała gładka kula. Połową ciasta wylepić blaszkę (23×33 cm). Resztę podzielić na dwie części, zawinąć w folię i włożyć do zamrażalnika. Na ciasto wyłożyć wcześniej przygotowane truskawki. Skropić sokiem z cytryny. Beza: 5 szt białek 1 szklanka cukru 2,5 łyżki(...)proszku, delikatnie mieszamy. Beza będzie delikatnie zaróżowiona. Z zamrażalnika wyjmujemy jedną część ciasta i na tarce o dużych oczkach ścieramy nad truskawkami tak by je przykryć. Całość smarujemy bezą. Wyjmujemy z zamrażalnika drugą porcję ciasta i znów ścieramy na tarce, tym razem przykrywając bezę. Całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175°C termoobieg i pieczemy ok. 45 min. Autor przepisu

Wasze Przepisy
Dziesięciominutowy łatwy placek z jednego jajka na kwaśnej śmietanie 126

cukrem ze słoika, które przygotowałam latem. Wszystko posypałam mnóstwem chrupiącej kruszonki. Uwielbiam takie wyzwania i tworzenie potraw z tego co jest w domu, bez specjalnej wyprawy na zakupy, a poza tym poza czasem pieczenia, ciasto jest mega ekspresowe i jego przygotowanie zajmuje zaledwie 10 minut. Na tortownicę o średnicy 24 cm: 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej (poj250

Krylowa Kuchnia
Pani Walewska 1752

bank mniej słodkie ;). Przepis pochodzi z blogu Moje Wypieki .  Z delikatną moją modyfikacją. Składniki na kruche ciasto: 500 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia pół szklanki cukru pudru 200 g masła Polskiego Mlekovita 6 żółtek Beza: 6 białek 1,5 szklanki cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej Dodatkowo: 1 słoiczek dżemu z czarnej porzeczki(...)pieczenia 2 blaszki o wymiarach 25 x 33 cm.  Do każdej wkładamy  jedną część ciasta na spód i wyrównujemy. Na każdym cieście rozsmarowujemy połowę dżemu z czarnej porzeczki. Następnie wykładamy po połowie masy bezowej. Na masę bezową wysypujemy posiekane  orzechy włoskie. Blaszki wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp 170 stopni C i pieczemy

Malinowe Pocałunki
Sernik z jogurtów bałkańskich 281

słodkim kierunku podążyć :) Tylko jaki rodzaj sernika tu upiec? Tyle mo ż liwości do wyboru! Czy na zimno czy pieczony, na biszkoptach czy na cieście kruchym, z bakaliami w środku czy polewą na wierzchu, z twarogiem czy kompletnie bez sera. W końcu właśnie tę ostatnią opcję wybrałam na weekendowe wypiekanie i prezentuję sernik z wykorzystaniem jogurtów bałkańskich :) Wychodzi bardzo(...)wymiarach 35x25 cm:  3 duże jogurty bałkańskie - kupuję firmy Maluta 340g; UWAGA nie mogą być light!  1 szkl. cukru  5 jajek  1 łyżeczka proszku do pieczenia  2 budynie śmietankowe na 3/4l mleka  80ml oleju  1-2 paczki biszkoptów - zależy od wielkości biszkoptów i paczki szczypta soli Żółtka oddzielić od białek do dużej

Grunt to przepis!

Proponowane wyszukiwania