ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:503/2544)

MUFFINKI Z KWIATEM CZARNEGO BZU 174

, szczyptę soli i dokładnie wymieszaj. Wlej rozpuszczone masło, śmietanę i 6 łyżek syropu z kwiatów czarnego bzu, całość dobrze wymieszaj. Rozgrzej piekarnik do temperatury 180°C. Wlewaj ciasto do wyłożonych papilotkami lub natłuszczonych foremek do muffinek, wypełniając je do ¾ ich wysokości. Piecz około 20 minut. Pozostaw w uchylonym piekarniku do ostudzenia, udekoruj kwiatami czarnego bzu i podaj. *Tak przygotowany

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Ciasto maślankowe z truskawkami i kruszonką-szybkie, pulchne i pyszne :) 249

przepis na blaszkę 25x25cm CIASTO -2,5 szkl mąki pszennej tortowej (szklanka 250ml) -125ml oleju -250ml maślanki -3/4 szkl cukru -2 łyżeczki proszku do pieczenia -2 jajka KRUSZONKA -10 łyżek mąki -8 łyżek oleju -6 łyżek cukru -pół łyżki cukru waniliowego DODATKOWO -około 200g truskawek Dno blaszki wykładamy papierem do pieczenia. Jajka ubijamy z cukrem(...)gładką masę bez grudek. Ciasto przekładamy do blaszki, wyrównujemy. Na cieście układamy truskawki pokrojone w połówki. (ciasto jest gęste , truskawki pozostaną na górze po upieczeniu) KRUSZONKA wszystkie składniki dajemy do miski i mieszamy do połączenia-powstanie nam  sypka kruszonka. Kruszonką posypujemy ciasto,  i wstawiamy je do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około 40 minut

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
KRUCHE CIASTO ZE ŚLIWKAMI I BEZĄ 145

Dodatkowo:  * śliwki węgierki, umyte, przekrojone na pół, bez pestek Wykonanie: Ze wszystkich składników na kruche ciasto zagnieść gładką masę. Ciasto podzielić na 2 części w proporcji 1/3 i 2/3. Mniejszy kawałek ciasta zawinąć w woreczek i włożyć do zamrażalnika. Większym wylepić dno formy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ułożyć połówki śliwek. Blachę włożyć do lodówki

Zrób to smacznie
Wykwinty sernik z ajerkoniakiem i kawą, cudeńko :) 193

Taki sernik zaskoczy każdego, będzie super niespodzianką na walentynkowy dzień. Przepyszny smak i aromat. Ajerkoniak pięknie wyczuwalny, ubite białka powodują że sernik jest bardzo delikatny. Oczywiście

Kuchnia Pokoleń
Kawowo-malinowa delicja 90

Przy poniedziałku zapraszam Was na mega dobre ciasto które upiekłam na weekendowy poczęstunek. Wykorzystałam do niego białka które miałam zamrożone po pieczeniu kruchych ciast. Idealnie nadają się do takich przekładańców. Kawowo malinowa delicja to warstwowe ciasto składające się z kokosowego spodu bez mąki , warstwy kremu   na bazie śmietanki i   naturalnej kawy, malin zatopionych w galaretce(...)białka będą sztywne, nie przerywając ubijania wsypywać powoli partiami cukier puder aż do uzyskania gęstej lśniącej piany, takiej jak na bezę. Wsypać wiórka i delikatnie wymieszać szpatułką, wyłożyć ciasto do blaszki , wyrównać szpatułką i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec 17 minut. Po upieczeniu ciasto wyjąć   i wystudzić.   Krem kawowo-śmietankowy: Kawę zaparzyć 50 ml wrzątku. Żelatynę w listkach

Wanilia i Kardamon
Szybkie ciasto drożdżowe z owocami i masą serową na oleju bez wyrastania 760

u0107 razem.\r","\r","Ciasto prze\u0142o\u017cy\u0107 do foremki wysmarowanej t\u0142uszczem.\r","Na ciasto wy\u0142o\u017cy\u0107 mas\u0119 serow\u0105 i owoce.\r","Mo\u017cna posypa\u0107 kruszonk\u0105.\r","\r","Piec w 180 stopniach do suchego patyczka."]} Drukuj Szybkie ciasto drożdżowe z owocami i masą serową na oleju bez wyrastania Składniki Ciasto(...)kilka kropel aromatu. Masa serowa Składniki masy serowej wymieszać razem. Ciasto przełożyć do foremki wysmarowanej tłuszczem. Na ciasto wyłożyć masę serową i owoce. Można posypać kruszonką. Piec w 180 stopniach do suchego patyczka. 4.14 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciasta-drozdzowe/szybkie-ciasto-drozdzowe-owocami-masa-serowa-oleju-bez-wyrastania/ MieszamWGarnku Artykuł Szybkie ciasto drożdżowe z owocami i masą serową na oleju bez wyrastania pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta

Mieszam w Garnku
Wilgotne i wyraziste brownie – w czym tkwi jego sekret? 122

wszystkich zanieczyszczeń. Jajka z cukrem ubijaj na wysokich obrotach bez przerwy przez kilka minut, do chwili aż powstanie puszysta jajeczna masa. Zwróć uwagę także na to, w jaki sposób łączysz ze sobą składniki. Gwałtowne i intensywne mieszanie może przyczynić się do zaburzenia konsystencji. Zawartość tłuszczu w maśle Sekret wilgotnego ciasta tkwi w maśle dobrej jakości. Musi być go dużo(...)powstawanie kruchej warstwy na wierzchu brownie i wspaniały maślany smak. Długość pieczenia Podczas pieczenia brownie powinno być jednostajnie ogrzewane. Temperatura nie może być zbyt wysoka, ponieważ na zewnątrz ciasto się spali, a w środku zostanie surowe. Optymalna temperatura to 175°C. Piec należy bez termoobiegu na środkowej kratce przez około 45 minut. Nie wolno wydłużać tego czasu

Moja smaczna kuchnia
Sernik na białkach 114

Wyrabiamy ciasto robotem lub ręcznie. Jak by było za suche (u mnie było) to dodajemy 1 lub 2 łyżki śmietany. 2. Ciasto dzielimy na dwie części (70/30) i mniejszą część umieszczamy w zamrażalniku, a większą ja od razu starłam na tarce o grubych oczkach na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Po starciu ciasto troszkę ugniotłam ręką. 3. Ciasto zapiekamy(...)piana. 5. Teraz tą pianę dodajemy do masy serowej i delikatnie drewnianą łyżką mieszamy. 6. Masę serową wykładamy na podpieczone ciasto kruche, następnie na wierzch ścieramy drugą część ciasta kruchego. 7. Pieczemy w 180 stopniach przez 1 godzinę bez termoobiegu. Po upieczeniu studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Sernik podczas studzenia troszkę opadnie. Najlepszy jest na drugi dzień. Jeśli chcemy

kruche babeczki
Turcja - Simit 118

tureckiego śniadania bez pieczywa, a konkretniej tureckich "obwarzanków" (chociaż obwarzanki to nie są, bo ciasta na simity nie gotujemy przed pieczeniem). Simit i turecka herbata to połączenie niepowtarzalne, nierozerwalne i wprost genialne!  Składniki (7 sztuk): - 12 g świeżych drożdży lub 1.5 łyżeczki drożdży instant - 0.5 łyżeczki cukru  - 1/3 szklanki mleka roślinnego (my użyliśmy owsianego(...)blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. 4) Ciasto dzielimy na 7 równych części. Jedną z nich przekładamy na (najlepiej silikonową) stolnicę (bez posypywania mąka). Ciasto nie powinno kleić się do rąk i stolnicy. Lekko je rozpłaszczamy, później zaczynamy rolować. Chwilę to potrwa - musi mieć mniej więcej 75 cm długości. Następnie ciasto zawijamy w podkowę (oba boki równej długości

Roślinożerni urlopowicze
Sernik z brzoskwiniami 182

momentu ich połączenia. Przelewamy masę na ostudzony spód i na wierzch układamy pokrojone brzoskwinie. Blaszkę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i pieczemy 50 minut. Na dziesięć minut przed końcem pieczenia zacznij szykować bezę. Beza: 2 białka 120 g cukru Białka ubij na sztywną pianę po czym łyżka po łyżce dodawaj cukier ciągle miksując. Kolejną łyżkę cukru dodawaj(...)cukier nadal w niej jest). Masa powinna być gęsta i lśniąca. Gdy upłynie 50 minut sernika w piekarniku, wyjmij go i rozprowadź dokładnie bezę po wierzchu. Zmniejsz temperaturę do 150 stopni i piecz ciasto kolejne 15 minut. Po tym czasie wyłącz piekarnik i zostaw ciasto w zamkniętym piekarniku kolejne 15 minut. Dopiero po tym czasie można go delikatnie uchylić. Sernik

Relaxtime
Sernik złota rosa 155

szkl. mleka 1 szt. budyniu waniliowego/śmietankowego na 1l mleka sok z cytryny Beza 1 szkl. drobnego cukru 6 białek Wykonanie Ciasto Z podanych składników zagnieść ciasto. Owinąc w folię i odłożyć do lodówki na 30 min. Ciasto rozwałkowujemy, wyklejamy nim blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Nakłuwamy widelcem. Pieczemy ok 15 min w 180 stopniach, do lekkiego zezłocenia. Masa(...)Wyłożyć masę na podpieczony spód. Piec w 180 stopniach ok 45 min. Beza Ubijać pianę z dodtkiem cukru ok 8-10 min. Piana będzie błyszcząca i bardzo sztywna. Pianę wyłożyć na upieczony sernik, skręcić temperaturę piekarnika do 150 stopni i piec jeszcze ok 10-15 min. Ciasto wyjąć i ostudzić. Po ok. 30 min, zacznie się formować na wierzchu ciasta

Mieszam w Garnku
Murzynek bez miksera 170

ciasto, które uda się każdemu! Wystarczy wymieszać wszystkie składniki łyżką (polecam drewnianą), wstawić do piekarnika i ciasto gotowe. Odkąd mam bobasa w domu doceniam ciasta bez miksera, ciche i od ręki;) polecam! MURZYNKA przygotowałam z polewą czekoladową i posypałam płatkami migdałów. Składniki w temp. pokojowej: 350 g mąki pszennej 3 łyżki gorzkiego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)cały czas łyżką. Formę wykładamy papierem do pieczenia lub smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą, wylewamy ciasto, wyrównujemy. Można użyć formy silikonowej, wtedy nie smarujemy jej niczym. Dwie keksówki też się nadadzą. Tak przygotowane ciasto pieczemy ok. 55 minut do suchego patyczka. Studzimy, dekorujemy i podajemy. Gotowe! SMACZNEGO! Murzynek bez miksera, wspaniały i delikatny! POLECAM na każdą okazję

Zasmakuj Kuchni
Ciasteczka korzenne 100

Czas czytania: 2 min Ciastka, ciasteczka, ciastunia to najpopularniejszy wypiek w ostatnim czasie w mojej kuchni, a piekę ich po kilka blach każdego dnia! Ogromne ilości ciasteczek są dla znajomych i rodziny, których obdarowujemy w okresie świątecznym domowymi wypiekami. Na stronie jest już spory zestaw ciastek, z którego możecie skorzystać i upiec prezenty do zjedzenia. Dla tych, co im zawsze(...)połączenia na koniec dodać rodzynki/żurawinę i ponownie wymieszać. Miskę z ciastem wstawić do lodówki na około 1 godzinę, aby ciasto stwardniało. Piekarnik rozgrzać do temperatury 190 st C bez termoobiegu lub do 170 st C z termoobiegiem. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Z ciasta odmierzać kawałki o wadze 50 g, formować w dłoniach kulki, układać

SprawdzonaKuchnia.pl
Bananowa babka jaglana z budyniem (bez cukru, bez glutenu) 161

zadowoleni. Na całą porcję dodaje się jedynie 3 łyżki oleju, a ciasto jest bez białego cukru i glutenu. Ja upiekłam mini babkę w foremce o średnicy 14 cm, a resztę w keksówce i w obu przypadkach ciasto się udało, różni się jedynie czas pieczenia, bo małej foremce wystarczy 20 minut i jest gotowa Bardzo polecam zarówno w wersji(...)pieczenia wymieszać w osobnym naczyniu i dodać do mokrych składników. Krótko zmiksować do dokładnego połączenia. Wylać na foremkę wyłożoną papierem do pieczenia lub do silikonowej foremki na babkę. Piec około 40-45 minut w 180 stopniach (w przypadku użycia mniejszych foremek należy skrócić czas pieczenia). Przestudzone ciasto dowolnie udekorować.   Artykuł Bananowa babka jaglana z budyniem (bez

Fitkot