ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:502/2544)

Najlepsze brownie 153

takiej, w której ciasto będzie wysokie na ok. 1,5 – 2 cm). Odłożoną czekoladę łamiemy na mniejsze części i wtykamy w ciasto. Pieczemy ok. 25 minut w 170°C (bez termoobiegu) lub 160°C (z termoobiegiem) – nie ma sensu wbijać patyczka bo będzie wilgotny od czekolady. Po wystudzeniu brownie kroimy na małe kwadraty lub prostokąty. Post Najlepsze

Poezja smaku
Biszkopt bez proszku do pieczenia 102

składniki* 1 jajko* 35 g mąki pszennej* 30 g cukru* aromat waniliowy 3-4 kropleSposób wykonaniaDo miski wybić jajko, wsypać cukier i ubijać przy pomocy miksera

Mix smaku
Ciastka z masłem orzechowym bez pieczenia 208

składniki: 2 paczki ciastek owsianych słoik masła orzechowego 1/4 kostka masła  tabliczka czekolady najlepiej gorzkiej Ciastka rozkruszamy na piasek w blenderze albo wałkiem

Bon Appetit Małgorzaty
3 BIT 258

Kochani,dzis zrobimy ciasto - 3 BIT - jest proste, a przede wszystkim bez pieczenia! I kazdemu sie uda a radosc z takiego 3 Bit-a jest ogromna- szczegolnie radosc dzieciakow bezcenna. Skladniki -  ok.400 g herbatnikow- petitki krakersy puszka masy krowkowej kostka masla 2 budynie smietankowe bez cukru pol litra smietanki kremowki do ubijania 30 % 2 fixy

Z Kuchni Do Kuchni
Ciasto Jabłecznik z Budyniem - Szarlotka z Budyniem 289

pieczenia ( ale można je rozwałkować na blacie lekko podsypanym mąką i przenieść na wałku do foremki ) . Na papierze zaznaczam sobie wielkość dna foremki . Jeżeli wałek klei się do ciasta można go posmarować mąką . Rozwałkowane ciasto przekładam razem z papierem do foremki i wyklejam dokładnie dno i dociskam do rogów tak żeby całe dno foremki było wyklejone ciastem . Na ciasto(...)zamrażalnika wyjmuję mniejszy kawałek ciasta i ścieram na tarce o grubych oczkach . Startym ciastem posypuję górę ciasta ( dokładnie pokazałam to na filmie) . Pieczenie jabłecznika z budyniem : Blaszkę z ciastem wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na drugą od dołu półkę i piekę około 60 minut . Piekarnik mam ustawiony na grzanie góra dół bez używania termoobiegu . Po upieczeniu

Uwaga Babcia Gotuje
Kawowe ciasto tiramisu na zimno 135

Kawowe ciasto tiramisu   na zimno to pyszny włoski deser o orginalnej nazwie tiramisù . Przygotowany jest na zimno i bez pieczenia. Jest przepyszny a co najważniejsze można zamrozić część deseru na jakąś następną okazję. Kawowe ciasto tiramisu SKŁADNIKI foremka szklana lub porcelanowa o wymiarach 25 cm x 20 cm 1 opakowanie podłużnych biszkoptów 200 g 2 filiżanki świeżo(...)espresso lub rozpuścić 3 łyżki kawy rozpuszczalnej w 1 szklance wrzątku. Dodać 2 łyżki cukru bo kawa ma być słodka. Wystudzić i wymieszać z likierem kawowym ( może być i bez likieru ) Przygotować masę ze śmietanki i maskarpone: Śmietankę ubić mikserem. Pod koniec ubijania (jak już będzie sztywna) dodać po łyżce cukieru pudru i 3 krople olejeku waniliowego (adsbygoogle = window.adsbygoogle

zielonacukinka
Kawowe ciasto tiramisu na zimno 205

Kawowe ciasto tiramisu   na zimno to pyszny włoski deser o orginalnej nazwie tiramisù . Przygotowany jest na zimno i bez pieczenia. Jest przepyszny a co najważniejsze można zamrozić część deseru na jakąś następną okazję. Kawowe ciasto tiramisu SKŁADNIKI foremka szklana lub porcelanowa o wymiarach 25 cm x 20 cm 1 opakowanie podłużnych biszkoptów 200 g 2 filiżanki świeżo(...)espresso lub rozpuścić 3 łyżki kawy rozpuszczalnej w 1 szklance wrzątku. Dodać 2 łyżki cukru bo kawa ma być słodka. Wystudzić i wymieszać z likierem kawowym ( może być i bez likieru ) Przygotować masę ze śmietanki i maskarpone: Śmietankę ubić mikserem. Pod koniec ubijania (jak już będzie sztywna) dodać po łyżce cukieru pudru i 3 krople olejeku waniliowego (adsbygoogle = window.adsbygoogle

zielonacukinka
Wiśniowa delicja 155

Bardzo dobre ciasto, trochę z nim pracy ale warto. Polecam bardzo. Przygotowanie bezy – białka ubić na sztywną pianę. Jak już białka są sztywne powoli wsypywać cukier biały i brązowy. Cały czas ubijać. Wlać ocet i dalej ubijać. Pieczenie bezy – blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i rozłożyć w niej masę bezową. Piekarnik nagrzać(...)bardzo delikatnie. Pieczenie – nagrzać piekarnik do 180 C. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać ciasto na biszkopt do blaszki. Piec 25-30 minut. Sprawdzić patyczkiem stan upieczenia ciasta. Patyczek po wyjęciu musi być suchy. Musi być ta sama blaszka co pieczona była beza. Odstawić biszkopt aż całkowicie ostygnie. Masa z galaretek – Galaretki zalać wrzącą wodą

Kuchnia Pokoleń
Łyżkowa szarlotka 166

Wyszła przepyszna. Składniki: Ciasto: jajko 3 łyżki mąki 6 łyżek otrąb pszennych 2 łyżki mąki ziemniaczanej (dodałam jej bo ciasto było strasznie klejące) 2 łyżki masła 3  łyżki cukru łyżeczka proszku do pieczenia pół opakowania cukru waniliowego (łyżka) Beza: 3 białka 5 łyżek cukru pudru łyżka mąki ziemniaczanej mój mus (a żeby i tu trzymać się reguły łyżkowej(...)ustawić tylko na pieczenie od dołu. Formę tortownicę 20 cm wysmarować masłem i obsypać bułką tartą. Białka ubić na sztywno, dodać powoli porcjami cukier i wolno ubijać, a na koniec łyżkę mąki ziemniaczanej, Ciasto wyjąć z zamrażalnika i rozwałkować, rozprowadzić na dnie formy. Ciasto jest bardzo delikatne. Na to nałożyć mus, a potem ubite białka. Piec 50-60 minut

Moje pyszne gotowanie
Chrupiące gofry z grilla 143

oleju Dodatkowo: cukier puder do oprószenia gofrów Wykonanie pysznych gofrów chrupiących: 1. Wszystkie składniki przekładamy do miski i miksujemy na gładkie bez grudek ciasto. 2. Następnie rozgrzewamy grill elektryczny, nakładamy po porcji ciasta, zamykamy grill i pieczemy aż będą rumiane i upieczone. 3. Zdejmujemy z grilla, oprószamy cukrem pudrem i podajemy. Moje rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności

Izabelawkuchni
Wielkanocny baranek 122

łyżeczka ekstraktu waniliowego Nie ma Świąt Wielkanocnych - bez świątecznego baranka :) Tym razem przypomnę prosty przepis, który można wykorzystać do wykonania figurek z ciasta, pieczonych w specjalnych do tego celu przeznaczonych foremkach. Jajka utrzeć z masłem. Ucierając, dodać cukier, cukier waniliowy, sól i oba rodzaje mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Na końcu dodać ekstrakt waniliowy i dokładnie wymieszać

Świat Ciasta
Orkiszowo-owsiane różyczki nadziane konfiturą jeżynową i z owoców grantu (bez cukru białego, laktozy, wegańskie) 120

Oj zachciało nam się zapachu pieczonego drożdżowego ciasta 😊 Znacie już nas na tyle, że wiecie iż zwyczajnie to u nas być nie może 😉 Takie różyczki są

Candy Pandas
Pizza na spodzie z cukinii 65

pizzę na spodzie z cukinii. Jest lekka, smaczna i prosta w wykonaniu. Najważniejsze jest dokładne wyciśnięcie soku z cukinii oraz przypilnowanie pizzy podczas pieczenia w piekarniku . Zrobisz ją bardzo szybko bez czekania na wyrośnięcie ciasta. Pizza na spodzie z cukinii – składniki: Spód z cukinii: 500 g cukinii (2 sztuki) 50 gram sera żółtego (np mozzarella lub parmezan(...)sobą. Ciasto na pizzę z cukinii powinno mieć konsystencję bardzo gęstego ciasta na placki ziemniaczane . Jeśli jest za rzadkie (wodnista i słabo odciśnięta cukinia) to zagęszczam mąką ziemniaczaną lub bułką tartą. Na koniec próbuję smak i ewentualnie dodaję ulubione przyprawy. Blaszkę piekarnika wyścielam papierem do pieczenia lub smaruję oliwą z oliwy. Wykładam ciasto za pomocą łyżki i wyrównuję powierzchnię

Ania gotuje