ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:1508/2544)

Wieniec drożdżowy z makiem 75

środku, wlać składniki płynne, wyrabiać do momentu, aż ciasto przestanie się kleić do rąk. Pod koniec wyrabiania dodać masło. Ja wszystkie składniki umieszczać w misie miksera i miksuje około 10-15 min, hakiem do ciasta drożdżowego. Miksuje do momentu, aż ciasto jest elastyczne, rozciąga się jak guma, jest błyszczące. Ciasto odstawić w ciepłe nieprzewiewne miejsce do wyrastania, ma podwoić swoją(...)namiary wody, np. w pielusze tetrowej lub ścierce, wymieszać z cukrem. Wyrośnięte ciasto jeszcze raz krótko wyrobić, następnie podzielić na 8 części. Każdą część uformować w wałek i rozwałkować na wydłużony naleśnik, na każdy naleśnik posmarować cienką warstwą farszu makowego, zostawiając po 1 cm z każdej strony bez farszu, zawinąć, jak naleśnik, wzdłuż dłuższego boku. Cztery zwinięte wałki, złączyć

moj przepis na
Wieniec drożdżowy z makiem 73

środku, wlać składniki płynne, wyrabiać do momentu, aż ciasto przestanie się kleić do rąk. Pod koniec wyrabiania dodać masło. Ja wszystkie składniki umieszczać w misie miksera i miksuje około 10-15 min, hakiem do ciasta drożdżowego. Miksuje do momentu, aż ciasto jest elastyczne, rozciąga się jak guma, jest błyszczące. Ciasto odstawić w ciepłe nieprzewiewne miejsce do wyrastania, ma podwoić swoją(...)namiary wody, np. w pielusze tetrowej lub ścierce, wymieszać z cukrem. Wyrośnięte ciasto jeszcze raz krótko wyrobić, następnie podzielić na 8 części. Każdą część uformować w wałek i rozwałkować na wydłużony naleśnik, na każdy naleśnik posmarować cienką warstwą farszu makowego, zostawiając po 1 cm z każdej strony bez farszu, zawinąć, jak naleśnik, wzdłuż dłuższego boku. Cztery zwinięte wałki, złączyć

moj przepis na
Ciastka kruche z konfiturą różaną, czekoladą i migdałami 77

migdałów bez skórki, białko do smarowania ciasta, sól (najlepiej płatki soli) Ciasto: wszystkie składniki ciasta włożyć do malaksera i szybko, krótko zmiksować. Ciasto wyjąć na blat i zlepić w kostkę, zawinąć w folię spożywczą lub ściereczkę i włożyć co najmniej na godzinę do lodówki. Migały posiekać. Czekoladę zetrzeć. Ciasto rozwałkować. Wykrawać z ciasta koła. W połowie kół wyciąć środki(...)powstaną krążki) . Pełne koła smarować konfiturą różaną. Na konfiturze kłaść krążki. Ciastka posmarować rozmąconym białkiem. Posypać startą białą czekoladą. Ciastka ułożyć na blasze do pieczenia wyłożonej papierem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni. Piec 15 minut. Po 10 minutach środek ciastek posypać migdałami. Upieczone wyjąć i oprószyć solą

królestwo garów
Szarlotka królewska 136

łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Ubijamy białka  z solą i stopniowo wsypujemy cukier, a następnie dodajemy po 1 żółtku. Na koniec dodajemy mąki i proszek, mieszając delikatnie by piana nie opadła. Blaszkę (23x33 cm) wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy ciasto i pieczemy ok 25 minut w 180 st. C Masa jabłkowa(...)mieszając, aż jabłka niemal całkowicie się rozgotują. Zdejmujemy z ognia, wsypujemy galaretkę i żelatynę i mieszamy do ich rozpuszczenia. Studzimy. Masa budyniowa 1/2 litra mleka budyń waniliowy lub śmietankowy bez cukru 4 łyżki cukru pudru masło śmietankowe Gotujemy budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ugotowany budyń studzimy. Masło ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę, a następnie dodajemy

Cynamonowe szczęście
Kruche ciasto ze śliwkami 79

ciasto ze śliwkami. Często kiedy robię bezę i zostają mi żółtka przygotowuję kruche ciasto, które ląduje w zamrażalniku. Potem tylko parę chwil i mam gotowy spód do ciasta, na wierzch dowolne owoce, w tym przypadku śliwki, kruszonka i po około 40 minutach w piekarniku ciasto gotowe. :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Kruche ciasto ze śliwkami Składniki Składniki na kruche ciasto(...)szklanki mąki pszennej 3 żółtka (duże jajka) 0,5 szklanki cukru 0,5 kostki masła (125 g) schłodzonego 3 łyżki gęstej śmietany 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: około 1 kg śliwek cukier brązowy (opcjonalnie) Kruszonka: 100 g schłodzonego masła 150 g mąki 50 g cukru pudru Instrukcje Ciasto: Na stolnicę przesiewamy mąkę i proszek do pieczenia

To co lubię - gotuję i polecam
Tarta z malinami i budyniem 91

dodajemy jajko i zagniatamy ciasto. 2. Ciasto owijamy w folię i odstawiamy na 30 minut do lodówki. 3. Formę na tartę smarujemy masłem, piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.  4. Ciasto wyjmujemy z lodówki, musimy go rozwałkować i wyłożyć nim formę. Na ciasto kładziemy folię aluminiową i wsypujemy fasolę lub groch w celu obciążenia ciasta. Pieczemy 20 minut

kruche babeczki
Brownie z musem czekoladowym i owocami 124

Bez względu na porę roku czy pogodę ciasto czekoladowe to zawsze dobry pomysł. A jeśli dodamy do niego jeszcze czekoladowy mus i ulubione owoce otrzymamy obłędny deser, któremu nie łatwo się oprzeć. BROWNIE z MUSEM CZEKOLADOWYM I OWOCAMI Składniki: (forma20x30) brownie: 150 g gorzkiej czekolady 320 ml mleka 1 łyżka octu 80 ml rozpuszczonego masła 1,5 łyżeczki ekstraktu(...)waniliowego 240 g mąki 50 g kakao 200 g cukru 1 łyżeczka sody 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli mus: 175 g gorzkiej czekolady 240 ml śmietany dodatkowo: owoce sezonowe Przygotowanie: brownie: Mleko łączymy z octem i odstawiamy na 15 minut.  W misce mieszamy składniki suche (mąkę, kakao, cukier,sodę, proszek do pieczenia, sól

Bon appetit mon amie
Chleb bez wyrastania 122

Jest to chyba najłatwiejszy i najszybszy chleb jaki do tej pory upiekłam. Wystarczy wymieszać składniki i wstawić chlebki do pieca, bez wyrastania. Możecie użyć dowolnej mąki, może to być 1kg zwykłej pszennej. Możecie dodać dowolne ziarna i/lub płatki owsiane i zawsze się uda. Przepis od Małgosi z bloga Wędrówki po kuchni :) 800g mąki pszennej typ 405 200g mąki pszennej(...)łyżki soli 1/2 szkl siemienia lnianego 1l ciepłej wody Wszystkie suche składniki mieszamy w dużej misce, dolewamy ciepłą wodę i mieszamy dokładnie np. łyżką. Keksówki wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć ciasto. Chlebki wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na godzinę. Po tym czasie wyjąć i studzić na kratce

Smakołyki Asi
Ciasteczka kokosowe (vege) 95

Malutkie ciasteczka kokosowe w wersji wegańskiej , które zrobicie szybko i bez większego wysiłku. To ciasteczka dla miłośników kokosa Składniki na 35 ciasteczek: 1 ½ szklanki mąki (użyłam tortowej) 1 ½ łyżki mielonego lnu 6 łyżek gorącej wody 1 łyżka cukru pudru 120 g KASI dla wegan 2 garście wiórków kokosowych(...)gorącej wody dodaję len i dokładnie mieszam. Wszystkie składniki, razem z wymieszanym lnem z wodą, umieszczam w misce i zagniatam. Ciasto rozwałkowuję na grubość ok. 7 mm i wykrawam dowolne kształty. Ciasteczka układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piekę 12-15 minut, aż zaczną się leciutko rumienić. Kiedy ciastka ostygną

Słodki sentyment
Kryzysowy Mazurek wielkanocny 86

Kryzysowy Mazurek wielkanocny – bez jajek, bez masła, bez drogich i trudno dostępnych obecnie składników. Bardzo prosty do przygotowania, tani, smaczny i świąteczny. Stanowi bardzo porządny deser, ale też jest pomysłem na świąteczną, jadalną dekorację. Nie trzeba mieć robota kuchennego – i tak się uda! Mazurek przygotowałam z mieszanki maki(...)jasnej i pełnoziarnistej, ale jeśli macie w domu tylko jasną mąkę – też będzie ok! PRZEPIS KRYZYSOWY MAZUREK WIELKANOCNY Składniki kryzysowy mazurek wielkanocny: ciasto: 200g mąki jasnej 100g mąki pełnoziarnistej 3 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki oleju 0,5 szkl wody nadzienie: duży słoik (500ml) dżemu niskosłodzonego – u mnie domowe powidła morelowe posypka cukrowa Jak zrobić

Dorota Smakuje
Pasztet drobiowy 114

Wyjmujemy z garnka mięso i po ostygnięciu oddzielamy je od kości. Do garnka w tym czasie wkładamy kajzerkę, która powinna nasiąknąć wywarem. Mielimy obrane mięso (ze skórą lub bez), podroby oraz warzywa. Możemy również zmielić przyprawy z wywaru. Do mięsa dodajemy miękką już kajzerkę, rozpuszczone masło oraz żółtka. Wyrabiamy porządnie masę. Doprawiamy. Białka ubijamy na pianę i dodajemy(...)wysypanych bułką foremek. Masę dociskamy w foremkach i wyrównujemy ręką wierzch. Kilka razy stukamy wypełnionymi foremkami o blat stołu. Pasztet pieczemy w 180 stopniach ok 90 min. Artykuł Pasztet drobiowy pochodzi z serwisu Przepisy na chleb, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Wieniec drożdżowy z makiem 123

namiary wody, np. w pielusze tetrowej lub ścierce, wymieszać z cukrem. Wyrośnięte ciasto jeszcze raz krótko wyrobić, następnie podzielić na 8 części. Każdą część uformować w wałek i rozwałkować na wydłużony naleśnik, na każdy naleśnik posmarować cienką warstwą farszu makowego, zostawiając po 1 cm z każdej strony bez farszu, zawinąć, jak naleśnik, wzdłuż dłuższego boku. Cztery zwinięte wałki, złączyć(...)końcówkami, przeplatać jak warkocz, układając wałek na przemian raz na wierzchu, raz pod spodem pozostałych wałków taki filmik znalazłam . Dół chałki podłożyć pod spód. Delikatnie przełożyć na blaszkę do pieczenia. Odstawić do drugiego wyrastania. Piekarnik rozgrzać do 180 st. Piec około 30 min. Do złotego koloru. Po upieczeniu przełożyć do ostudzenia na kratkę. Smacznego! Wieniec drożdżowy z makiem Wieniec

moj przepis na
ciasteczka owsiane z żurawiną i słonecznikiem 118

jajka 2 łyżki mąki 3 łyżki cukru 100 g masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia garść żurawiny suszonej garść słonecznika Masło rozpuścić i wystudzić. Wszystkie pozostałe składniki przełożyć do miski, wlać masło i wymieszać. Blachę do pieczenia wyścielić papierem. Nakładać ciasto łyżką i delikatnie spłaszczać.  Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec około 10 minut

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
ciasto orzechowiec 950

gotowałam jeszcze chwilę. Jedną częścią ciasta wylepiłam blaszkę (24 x 32) wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiłam do gorącego piekarnika i piekłam 12 minut w temperaturze 180 stopni. W tej samej formie i w taki sam sposób upiekłam drugą część ciasta ale na wierzch surowego ciasta wyłożyłam orzechy w karmelu.    W garnku zagotowałam 2 szklanki mleka z cukrem(...)grudki. Gotowałam na małym ogniu przez 2 minuty. Odstawiłam do  wystygnięcia. Masło utarłam na puch, stopniowo dodając zimny budyń. Miksowałam, aż masa stała się kremowa.   Na blat bez orzechów wyłożyłam krem budyniowy. Przykryłam drugim blatem i lekko docisnęłam. Przykryłam folią i odstawiłam do lodówki na 24 godziny

babka w formie

Proponowane wyszukiwania