ciast - 9500 przepisów (strona:520/634)

Chrupiące gofry na oleju rzepakowym 361

wodę i olej. Dodać cukier,sól i jajka, dokładnie wymieszać mikserem. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dokładnie wymieszać aby składniki się połączyły i nie było grudek. Ciasto ma gęsta konsystencję ale powinno powoli spływać z łyżki. Rozgrzać gofrownicę i piec gofry. Czasu nie podaję bo to zależy od sprzętu. Gofry wystudzić i zajadać z dowolnymi dodatkami

Monia miesza i gotuje
Wafel snikers 198

Oto obiecany na Facebooku przepis na wafle snikers. Są naprawdę smaczne. Sprawdzą się na każdą okazję. Składniki: paczka wafli kwadratowych (5 listków) 1,5 kostki margaryny

Kuchnia domowa Ani
Ryba po japońsku 197

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Ryba po japońsku to danie, które przygotowuję nie tylko na święta, ale również na wiele innych rodzinnych

Marta Gotuje
Korzenny wegański sernik z chałwą 234

Wymyśliłam sobie na tegoroczne święta korzenny sernik, piernikowy inaczej mówiąc, a że to eksperyment to zrobiłam próbę w małej tortownicy. Nie bez powodu nazywam go sernikiem

greenscarf
BEZA PAWŁOWEJ 166

Składniki: 6 białek 300 g cukru pudru 1 łyżeczka octu winnego 400 ml śmietany kremówki do ubicia 100 g rodzynek Sposób przygotowania: Rozgrzej piekarnik do temperatury

Przepisy kulinarne babci Antoniny
KRUCHE ROGALIKI Z CZEKOLADĄ 293

Wiemy, że dorośliśmy, kiedy w Święta bardziej ucieszą nas KRUCHE... Artykuł KRUCHE ROGALIKI Z CZEKOLADĄ pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Syrop cukrowy wg Aleex 176

Dzisiaj pokazuję Wam, jak zrobić syrop cukrowy. Jest to jeden z ważniejszych składników wielu drinków, ale można go wykorzystać także do deserów lub… dosłodzenia zbyt wytrawnych

W mojej kuchni
Wegańskie brownie z chałwą 240

Przepis absolutnie najlepsze moje brownie, do tego robi się je błyskawicznie, a jeżeli dodacie dodatkowo do niego opakowanie przyprawy korzennej do pierników i śmiało może zastąpić

greenscarf
Babka herbaciana z rodzynkami 172

Babka herbaciana zrobiona z okazji dnia herbaty...Babeczka z dodatkiem dużej ilości rodzynek namoczonych wcześniej w gorącej herbacie..Prosto, szybko i smacznie..wg oryginalnego przepisu na

Moje domowe kucharzenie
CIASTECZKA MIGDAŁOWE 206

Migdały pachną i smakują zniewalająco. Mają w sobie coś tak... Artykuł CIASTECZKA MIGDAŁOWE pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
„Czekoladowe salami”- włoski deser Salame di cioccolato 886

Czekoladowy baton na zimno wypełniony kruchymi ciasteczkami to deser, który wywodzi się z Włoch i jest znany i wykonywany też w wielu innych krajach, m.in w

Wiszniówka
Lukrowane pierniki na miodzie 167

Lukrowane pierniki z przyprawami korzennymi swoim smakiem i zapachem przypominają nam o nadchodzących świętach. Ich przygotowanie zajmuje dużo czasu, ale na szczęście możemy, a nawet powinniśmy

Przepisy Kulinarne
JABŁKA – NA SŁODKO LUB WYTRAWNIE 199

Są powszechne jak chleb i tanie jak barszcz. Może dlatego,... Artykuł JABŁKA – NA SŁODKO LUB WYTRAWNIE pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Sernik bez mielenia 197

Prosty i zarazem smaczny, który zrobicie przy użyciu praski lub tłuczka do ziemniaków. Nie jest grudkowy i smakuje zupełnie jak zwykły sernik.  O taką wersję

Kuchnia w czekoladzie
Keks orzechowy 202

Bardzo smaczny i wilgotny keks z dodatkiem orzechów włoskich, idealny do popołudniowej kawy. Zawsze piekę go na święta Bożego Narodzenia, nie wyobrażam sobie bez niego świąt

Bajeczna Kuchnia