chrupiące pieczarki - 959 przepisów (strona:37/64)

Pasztet z kaczki z orzechami włoskimi 127

chrupie dzięki orzechom. Kawałek został skonsumowany w okamgnieniu, a resztę zamroziłam na świateczny stół. Składniki: • 1 gotowana kaczka z rosołu • warzywa z rosołu – 4 marchewki, 2 pietruszki, kawałek selera, 2 pory, 3 cebule • tłuszcz z rosołu • 1 szklanka rosołu • 500 g wątróbki z indyka • garść suszonych grzybów leśnych • 250 g pieczarek

To co kocham
Krokiety z mięsem, kapustą i grzybami. 243

dzisiaj ochotę na coś o chrupiącej, złocistej skórce, skrywającej aromatyczny, mięsno-kapuściany farsz, to zapraszam na krokiety, kilka zostało :-) Składniki na krokiety z mięsem, kapustą i grzybami FARSZ: 500g ugotowanego wcześniej mięsa (np. z rosołu, choć ja ugotowałam kawałek wieprzowiny, a na wywarze przygotowałam barszcz czerwony) 500g kiszonej kapusty garść suszonych grzybów 3 spore pieczarki 2 średnie cebule sól pieprz

Rozpustne gotowanie
Dziki ryż ze szparagami, brązowymi pieczarkami i pecorino 134

podsmażone na maśle pieczarki. Dolać wino i przyprawy i dusić od czasu do czasu mieszając aż płyn wyparuje, a ryż będzie miękki. Dodać ser i wmieszac aby się rozpuścił. Na patelnię wrzucić łyżkę masła, szparagi, posolić i dusić około 5-7 minut w zależności od tego czy szparagi mają być bardziej czy mniej chrupiące. Zdjąć z patelni i przełożyć

Gosia gotuje
Domowa pizza 180

pizze. Ciasto jest chrupiące i bardzoooooo szybkoooo znika :)SKŁADNIKI:z tego zrobi się dwie pizze o średnicy ok 35-40 cm3 szklanki mąki 1 szklanka ciepłej wody 0,5 kostki drożdży 1 łyżeczka soli1 łyżeczka cukru 2 łyżki oliwy FARSZ(użyłam tych składników, ale równie dobrze można wykorzystać to co lubimy )pieczarki 3 sztczerwona cebula

Basia w kuchni
WYTRAWNE PLACKI O SMAKU PIZZY 95

smaku pizzy? Pyszne, chrupiące, szybkie w przygotowaniu. Doskonale nadają się na obiad ale i kolację. Najlepiej smakują na ciepło z ketchupem lub innym ulubionym sosem. Moja rodzina była nimi zachwycona, zniknęły z talerza w błyskawicznym tempie :) Składniki na około 24 placki: * 120 g kabanosów (użyłam kabanosów o smaku sera chedar  Henryk Kania ) * 200 g pieczarek * solidna garść startego

Zrób to smacznie
Domowa pizza z grilla z warzywami i serem śródziemnomorskim 155

grilla jest cudownie chrupiące od spodu, a pizza ma lekko dymny posmak i ślady po kratce grilla. Na pizzy z grilla możecie ułożyć dowolne dodatki (sos pomidorowy, mozzarellę i inne składniki), ale ja proponuję Wam bardzo prosty przepis, który nie wymaga sosu pomidorowego i maksymalnie dużo czasu spędzicie na dworze. Na pizzy ułożyłam warzywa - pieczarki portobello , czerwoną cebulę i paprykę

Chilli Czosnek i Oliwa
Gulasz z fasolą i serem na ostro 142

papryki, i przesmażone pieczarki. Duszę kolejne 10 minut. Pod koniec dodaje fasolę, ser który się rozpuści, koncentrat , doprawiam solą, pieprzem. Gulasz podaję z natką, pieprzem czerwonym. Bułkę kroję na kromki, polewam olejem  i kruszę na nie pozostałe kawałki sera. Grzanki wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 200 stopni na 10 minut. Gulasz podaję z grzankami chrupiącymi

wesoła kuchnia
serowa tarta z brokułami 149

bardzo dobre, delikatne i chrupiące. Połączenie sera pleśniowego i brokułów to sprawdzony wielokrotnie duet. Tartę podałam z kubeczkiem czerwonego barszczu, było pysznie. Później podjadałam jeszcze na zimno i też było ok:) składniki: ciasto: 250 g twarogu 2 łyżki kaszy manny 2 łyżki mąki pszennej jajko szczypta soli nadzienie: brokuł 125 g sera pleśniowego 200 g pieczarek cebula 2 łyżki oliwy

6niebo
Pizza z pleśniowym serem i warzywami 150

pizza na cienkim i chrupiącym spodzie. Smaku nadają kolorowe warzywa oraz słonawy ser z niebieską pleśnią. Pizza wyszła przepyszna! Ciasto: 1,5 szklanki mąki pszennej 2 łyżki oleju 0,5 łyżeczki cukru 0,5 łyżeczki soli 15 g świeżych drożdży 0,5 szklanki letniej wody Dodatkowo: 2 łyżki sosu pomidorowego Kilka plastrów szynki 5-6 pieczarek 150 g mieszanki warzywnej

VioletoweKucharzenie
pizza na szybko na cieście francuskim... 183

pokrojone drobno, pół talarki pieczarek rozsypać talarki ogórka gruntowego, pół talarki pomidorów, pokrojoną drobniej cebulę i czosnek piekarnik nagrzać do 180C, blaszkę ustawić na 3 poziomie, nadmuch gorącego powietrza, 20 minut - z 3 minuty przed końcem posypać wierzch pizzy startym żółtym serem, użyłam królewski pizzę kroić na porcje ciut przestudzoną, spód ciasta jest cienki i chrupiący.............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Ciasto na pizzę 128

umiarkowana). Jeśli dacie pieczarki czy wędlinę pod spód sera, to woda i tłuszcz jaki puści wsiąknie Wam w ciasto i nie wyrośnie ono ładnie. Kolejna kwestia to temperatura pieczenia. Przed wstawieniem pizzy do środka, nagrzejcie piekarnik na maksymalną temperaturę. Ja daję 265 stopni, więcej trochę się bałam przyznaję Dzięki temu pizza ładnie wyrośnie a pozostanie chrupiąca. Polecam Wam zabawę

Mieszam w Garnku
Wegańskie kiełbaski hot-dogi 187

pikantne, z chrupiącą skórką i miękkie w środku,przez co  idealnie komponowały się z warzywami, sosem i przypieczoną na ruszcie bagietką :) Następnym razem planuję dodać płyn wędzarniczy a same wege kiełbaski zapakować w osłonki foliowe. Polecam wegańskie kiełbaski szczególnie na grilla, choć nadają się do usmażenia patelni i upieczenia w piekarniku.  Składniki: 5 niedużych pieczarek 1 cebula

VegUlka
Zdrowa pizza ? Czy fast food może być zdrowy ? 119

podgrzewam szynkę oraz pieczarki z cebulą.  Z koncentratu , łyżeczki oliwy oraz ziół robię sos na pizzę. Rozwałkować ciasto i formujemy pizzę. Na tak przygotowaną pizzę wykładamy sos pomidorowy oraz wszystkie dodatki. Pieczemy około 20 minut po czym posypujemy żółtym serem i dopiekamy aż się ser rozpuści. Można spód pizzy podsypywać kaszą manną - wtedy będzie bardziej chrupiący

Magiczne Życie Marty
Udka pieczone z pieczarkami 214

chrupiące mięsko.  Można podawać z ziemniakami, frytkami, ryżem lub kaszą. Do tego polecam surówkę z ogórków małosolnych i kukurydzy  . Więcej przepisów na dania mięsne znajdziecie w zakładce MIĘSA. Jeśli wypróbowaliście jakiś przepis z mojego bloga to proszę podzielcie się swoją opinią, a może też i zdjęciem potrawy. Składniki 12 podudzi z kurczaka 250 g pieczarek 2 średnie cebule

O kuchni z uczuciem
Wegetariańska pizza z chrupiącym brzegiem 146

Jest wiele osób, które w pizzy lubią chrupiący brzeg, ja do nich należę. Postanowiłam zrobić pizzę z dużym, solidnym, chrupiącym brzegiem. Do pizzy nie dodałam żadnych wędlin, ani mięsa i wyszła równie pyszna. Zapraszam!!! SKŁADNIKI: Ciasto:  3,5 szklanki mąki,  40g świeżych drożdży,  350 ml letniej wody niegazowanej,  4 łyżki oleju,  1,5 łyżeczki cukru(...)łyżeczki soli,  Sos:  1/2 puszki pomidorów,  1/2 cebuli,  oliwa,  bazylia,  oregano,  sól,  pieprz,   Dodatki:  3 cebule,  150g pieczarek,  1 papryka czerwona,  1 pomidor,  3 ogórki konserwowe,  100g sera żółtego,  oliwa,  sól,  pieprz,  zioła prowansalskie. PRZYGOTOWANIE: 1. Ciasto : W 100ml wody rozpuszczam

Tradycyjna kuchnia Kasi