doprawione mięso, kolorowe warzywa i chrupiące ciasto. Danie to nie wymaga dużo wysiłku, a prezentuje się bardzo ładnie. Jest to świetna alternatywa dla klasycznej potrawki Indyk z warzywami pod ciastem francuskim Składniki: 300 g filetu z indyka mały bakłażan cukinia połowa czerwonej papryki połowa żółtej papryki pół szklanki mrożonego groszku zielonego 4 średnie pieczarki 150 ml śmietanki 30% ciasto francuskie
PatiGotujeCappuccino brokułowe Chrupiąca ciabatta z pesto rosso Chrupiące grzanki czosnkowe Chrupiące grzanki z kremowym kozim serem Chrupiące czosnkowe grzanki z włoską oliwą Chrupiące naleśniki na słodko z twarogiem Chrupiące tosty z wędzonym serem Crumble z owocami leśnymi Crumble z truskawkami Cukinia z papryką i czosnkiem w pomidorach Cukinia zapiekana z pomidorową passatą Cykoriowe łódeczki parmezanowo - pieczarkowe Czekolada na gorąco(...)przyprawami Czekoladowa owsianka z orzechami i nasionami chia Domowy kisiel truskawkowy Drozdżowe ślimaczki z cukinią i czosnkiem Duszone warzywa śródziemnomorskie Duszone warzywa z włoskim serem mozzarella Duże fusilli z pieczarkami, rukolą, tymiankiem i octem balsamicznym Fasolka po bretońsku Flatbread z patelni Flatbread z masłem cukiniowo-paprykowym Focaccia z czarnuszką i majerankiem Focaccia z czarnuszką, majerankiem i oregano Focaccia z czarnymi
Moja smaczna kuchniasmaczne danie. Mięso dobrze doprawione pieczemy w piekarniku dzięki czemu uzyskujemy chrupiącą skórkę. SKŁADNIKI : 6 udek z kurczaka 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczka pieprzu po łyżeczce słodkiej i ostrej papryki 1 łyżeczka suszonego tymianku 1 łyżeczka suszonego czosnku 1 pokrojona cebula w talarki kilka pokrojonych pieczarek
Kulinarne Fantazje Mariolipizze, krówkowe szyszki z popcornu, jabłkowe mini pączki, pączki serowe, faworki, chrupiące kęski z kurczaka i domowy sos czosnkowy. Wszystkie przepisy znajdziecie na blogu. Wystarczy wejść w zakładkę „Na przyjęcie” . Poza tym polecam Wam mieć zawsze w lodówce ciasto francuskie. Możecie je nadziać dżemem, owocami, pieczarkami, mięsem, warzywami… Możliwości jest wiele. Dowolny farsz można umieścić w cieście
Słodkie okruszkipełna smaku – taka jest właśnie ta zapiekanka. Znajdziemy w niej chrupiące kawałki boczku, intensywny smak dojrzewającej szynki i ciągnący się ser. Jest to sycąca, szybka i prosta w wykonaniu propozycja na obiad – na pewno posmakuje wszystkim. Składniki (na 4 kokilki): 150g drobnego makaronu 400g pieczarek 150g surowego boczku 100g szynki szwarcwaldzkiej 1 średnia cebula 250ml mleka łyżka masła
Smaczna Stronalimonki, - fasolką szparagową, papryką, cukinią, cebulą, czosnkiem, chili, - pomidorkami koktajlowymi, najlepiej kolorowymi, pieczarkami, chili, marynowanymi kiełkami i poszatkowaną kapustą pekińską. Proste danie dla zabieganych. Połączenie wyśmienite. Warzywa lekko doprawione świetnie pasują do lekkiego ryżowego makaronu. Do tego rozpływający się w ustach parmezan na gotowym daniu i chrupiący sezam. W kilka chwil! Warzywa można podać także z ryżem. Składniki
Zasmakuj Kuchninich jest szynka i ser. Można spotkać się z tradycyjnym farszem czyli pieczarki i ser lub masło i natka pietruszki, które wypływa po przekrojeniu. Te najczęściej podawane w restauracjach. Devolay powinny być smażone na głębokim oleju, dzięki temu nie rozwalają się, mięso jest soczyste, a wierzch chrupiący i złocisty. ~~SKŁADNIKI~~ duże filety drobiowe 3 sztuki ser gouda w plastrach
Kuchnia PaulettesMakaron z soczewicą i mozzarellą w brokułowym pesto Mini penne rigate z chrupiącą cukinią i czerwoną fasolą Mini penne rigate z ciecierzycą w pomidorach Mini penne z żółtą fasolką szparagową i cukinią w ziołach Pappardelle z brokułami, czosnkiem i szczypiorkiem Pappardelle z mięsem, cukinią, papryką i pieczarkami w pomidorach Pappardelle w pomidorach z orzechami włoskimi Pappardelle w ostrym sosie
Moja smaczna kuchniaRewelacyjna rolada. Po upieczeniu ciasto serowe, czyli wierzch rolady jest niezwykle chrupiący i nawet gdy jest jeszcze ciepła to kroi się bez problemu - nic się nie rozwala. Na zimno również jest wspaniała, jako przekąska lub obkład na pieczywo. Polecam. 35 dkg żółtego sera 30 dkg pieczarek 35 dkg piersi z kurczaka 1 cebula 3 jajka 1/2 szklanki majonezu sól, pieprz
Jadło i czytadłostają się przezroczyste po to aby po chwili od nowa stać się chrupiące tylko już nie śnieżno białe ale brązowo - złociste... Małe cudeńka... Sajgonki z kurczakiem Składniki: pierś z kurczaka (może być ugotowane mięso np z rosołu) duża marchewka 1/4 kapusty pekińskiej (dałam więcej) 3-4 pieczarki 1 cebula 1 jajko 12 płatów ryżowych 70 g makaronu ryżowego olej
sierotka maRysia w kuchninależy przekroić wzdłuż i delikatnie posmarować masłem. Na wierzch wrzucamy solidną porcję pieczarek rozkładając ją na całej długości bagietki. Całość posypujemy startym żółtym serem. Podgrzewamy w mikrofalówce (30-40 sek. na pełnej mocy) tak by ser się rozpuścił. Przyozdabiamy ketchupem oraz posypujemy szczypiorkiem. Uwagi Jeżeli wolicie chrupiące zapiekanki (nie przepadam za takimi ze względu na wrażliwe dziąsła) całość możecie wrzucić
Mr. Tastedrobno i na talarki, 1 cebulę podsmażyć na 3 łyżkach oleju, dodać pieczarki i podsmażać z 5 minut, do smaku dodać pieprz mielony, przyprawę w płynie, na koniec dodać 1/2 szklanki gęstej śmietany 18% i na większym ogniu mieszając gotować z 2 minuty kotlety sa pysznie chrupiące, pikantne i z sosem pieczarkowym smakują wyśmienicie jako samodzielne danie na obiad
W Mojej Kuchni LubięZnów muffinki, ale tym razem w wersji wytrawnej :) Robi się je bardzo szybko i można je wzbogacić o ulubione dodatki - u mnie były to pieczarki, papryka i szynka drobiowa, dobrym pomysłem byłby na pewno też ser, bo muffinki w smaku przypominają nieco pizzę :D Robiłam też je w wersji super szybkiej, z samą tylko szynką i również wyszły bardzo smaczne(...)Muffinki można jeść na zimno, albo na ciepło, można je też przekroić i posmarować np. hummusem albo białym serkiem. Po upieczeniu z wierzchu są chrupiące i przypieczone, później nabierają nieco wilgoci i co ważne nie robię się suche, więc można je trzymać w lodówce do kilku dni. Takie muffinki t o świetny pomysł na szybką przekąskę do pracy, albo
Healthy food explorersposobów, z cukrem czy ketchupem, gulaszem czy sosem pieczarkowym ile pomysłów tyle też przepisów, na co kto ma ochotę. Obiad, którym dogodzi się każdemu. A to przepis na złote, chrupiące placki. 5 dużych ziemniaków 1 niewielka cebula 2 ząbki czosnku 2 jajka 2 czubate łyżki mąki szczypta soli szczypta pieprzu olej do smażenia Ziemniaki i cebulę zetrzeć na tarce(...)dodać resztę składników. Dokładnie wymieszać. Odlać powstałą wodę. Nakładać na patelnie z rozgrzanym tłuszczem za pomocą łyżki. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Sos pieczarkowy: 50 dkg pieczarek 2 łyżki masła 3,5 szklanki mleka 1 szklanka wody 2,5 łyżki mąki sól, pieprz natka pietruszki Pieczarki podsmażyć, posypać solą i pieprzem, przełożyć do garnka. wlać
Pelusiowa Kuchniakostkę. Cebulę i pokrojone pieczarki podsmażamy na patelni. Paprykę, cebulę i pieczarki dodajemy do mięsa, zalewamy 3 l wody i dodajemy przecier pomidorowy, liście laurowe i ziele angielskie. Na koniec doprawiamy do smaku. Zupa w obu wersjach jest pyszna. W wersji na szybko papryka jest bardziej chrupiąca i wyczuwalna a zupa jest rzadsza i lżejsza. Wersja “dopieszczona
Kulinarna Patilogia