chrupiące pieczarki - 959 przepisów (strona:38/64)

Przepis na pizze. Ciasto na pizze. 1967

przepis na pizzę! Ten przepis na pizzę skradł moje serce już jakiś czas temu, gdy po raz pierwszy w moje ręce trafiła książka kucharska „Przekąski” wyd. Olesiejuk. Chrupiące brzegi i pulchny miąższ ciasta na pizze – to cechy, moim zdaniem, idealnej pizzy. Ciasto na pizzę II ( z mlekiem ) Ciasto na pizzę II ( z mlekiem ) – przepis na pizze(...)Pizza capriciosa Pizza capriciosa – czyli ‚kapryśna pizza’ nazywana też czasami capri – jedna z najpopularniejszych, obok margherity pizz. Na tradycyjną capriciose składają się: podstawa, czyli pizza margherita oraz pieczarki i szynka. Pizza z rukolą, szynką parmeńską, oliwkami i mozzarellą Pizza z rukolą, szynką parmeńską, oliwkami i mozzarellą – przepis na pizze z szynką i zieloną rukolą, która nie tylko

Kulinarne Przeboje
Kurczak z cebulą i pieczarkami w kremowym sosie śmietanowym na bazie białego wina oraz francuskiego sera Roquefort 132

dodać cebulę, pieczarki, po 2 minutach dodać pokruszony ser, przemieszać całość, zalać winem, po 2 minutach dolać śmietankę, przyprawić do smaku solą i pieprzem (uwaga roquefort jest słony) i gotować jeszcze kilka minut do zredukowania się sosu i powstania kremowej konsystencji. Tak przygotowaną potrawę przyozdobić posiekanym szczypiorkiem i podawać z ulubionymi dodatkami. Najlepiej jednak pasować będzie świeża chrupiąca i rustykalna

Wino Francja Kuchnia
Smażone bułeczki faszerowane mięsem 144

chrupiącą panierką, takie „męskie”, bo wypełnione po brzegi farszem mięsnym. Wystarczy pół bułeczki by najeść się do syta:) Myślę, że to świetna propozycja na spotkania w gronie znajomych, czy choćby na Sylwestra. Podane z barszczykiem smakują wybornie. 6 – 8 kajzerek 500g mięsa wieprzowego np. z łopatki 1,5 szklanki mleka 1 cebula 150-200 g pieczarek

Smaki Na Talerzu
Zupa pieczarkowa inaczej 144

plasterki pieczarki. Smażyć co jakiś czas mieszając, aż grzyby lekko zmiękną i puszczą sok. Wlać wywar, dodać listki laurowe, ziele angielskie. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować na małym ogniu około pół godziny. Na koniec wlać śmietanę i zamieszać. Rozgrzać patelnię i wrzucić pokrojony w kostkę boczek wędzony. Smażyć na małym ogniu aż stanie się chrupiący a cały tłuszcz

Kuchnia Pokoleń
Kurczak w cieście francuskim 612

ostudzone pieczarki i plaster sera żółtego. Zapleść paski ciasta na zmianę (raz prawy, raz lewy).4. Gotowe porcje włożyć na 10-15 minut do lodówki, potem posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec na blaszce wyłożonej papierem w 200 st. C. Piec 30-50 minut (w zależności od piekarnika - u mnie piekły się 50 minut). Ciasto powinno być złociste i chrupiące.5. Podawać

Kuchnia domowa Ani
Jak zorganizować imprezę w stylu PRL? 148

pieczarkami. Następnie zimne nóżki – nie zapomnijcie o occie w szklanej butelce! Kolejnymi przysmakami była zimna płyta (a na niej kiełbasa, pasztet, kaszanka i wędlina), ogórki kiszone, śledzik (rolmopsy, w oleju, w occie), smalec, jajka z majonezem i zielonym groszkiem, koreczki z sera żółtego, korniszonów i kiełbaski, domowe pikle oraz tatar. Do zimnej płyty dodałam domowy chleb z chrupiącą skórką

CookYourself
pizza na piwnym spodzie 174

smaku, chrupiące z zewnątrz i mięciutkie w środku. Długo zachowuje świeżość, pizza była pyszna nawet następnego dnia, po odgrzaniu. Przepis z książeczki z serii "Smacznie i zdrowo" pt. "Pizza*focaccia*bruschetta*piada", wyd. SBM. składniki: ciasto: 500 g mąki pszennej 200 g serka wiejskiego 300 ml piwa 50 g świeżych drożdży płaska łyżeczka soli nadzienie: sos pomidorowy cebula pieczarki boczek

6niebo
Kotleciki z ziemniaków z sosem pieczarkowym 150

chrupiące. W mojej rodzinie podaje się je obowiązkowo z sosem pieczarkowym, ale pasuje również sos pomidorowy. Kotleciki z ziemniaków z sosem pieczarkowym 10-12 szt.   Kotleciki 3 większe ziemniaki 1 jajko 2-3 łyżki mąki 1 duża cebula lub 2 mniejsze sól, pieprz 1 łyżka masła do przysmażenia cebuli bułka tarta do obtoczenia kotlecików Sos 30 dag pieczarek

Posadzone i zjedzone
Create Your Taste w McDonald's - Czy nadchodzi burgerowa rewolucja? 118

Pieczywo: chrupiąca pszenno-żytnia bułka lub maślana brioche do wyboru Mięso: burger wołowy (maksymalnie 3 sztuki, pierwsza w cenie, kolejne po 5 zł) i bekon (maksymalnie 5 sztuk po 2,50 zł). Ser (maksymalnie 3 porcje do wyboru): topiony, topiony z papryczką lub naturalny cheddar i ser cesarski. Dodatki (do 8 porcji do wyboru): pomidor malinowy, grillowane pieczarki, sałata lollo

Food Square
Paszteciki w bułeczkach 108

zmielić . Pieczarki , cebulę obrać, opłukać, posiekać, podlać wywarem z tłuszczem i dusić około 20 minut. Następnie dodać wędlinę, zaciągnąć śmietaną wymieszaną z mąką, przyprawić do smaku i zagotować. Bułeczki naciąć od góry, zdjąć czapeczki, wyjąć miąższ. Następnie napełnić przygotowanym farszem, przykryć czapeczkami i ułożyć na blaszce. Posmarować masłem, przycisną dobrze czapeczki. Piec w piekarniku do zrumienienia aż będą chrupiące. Podawać

Tradycyjna Kuchnia
Dorsz cytrynowy panierowany, smażony 261

chrupiącą panierką? To klasyczne danie, często podawane w polskich domach na piątkowy obiad. Ja też taką czasami smażę. Mięso ryby otulone panierką jest soczyste a pieprz i cytryna nadają mu charakteru. Tym razem kupiłam i przyrządziłam nieduże filety - takie akurat były. Powstały rybne sznycle, które można zjeść na gorąco albo na zimno. Spróbuj też Dorsza smażonego z pieczarkami i pomidorkami

Smaczna Pyza
Wołowina po burgundzku (Manzo alla borgognona) 149

gałązki świeżego tymianku 2 gałązki świeżego rozmarynu 3 listki laurowe s ó l, pieprz oliwa z oliwek    Pieczarki 400 g pieczarek natka pietruszki oliwa z oliwek s ól, pieprz Cebulki 400 g cebulek 150 ml wywaru warzywnego 1 listek laurowy oliwa z oliwek s ó l, pieprz   **** INGREDIENTI Manzo(...)wszystko mieszamy. Mięso podpiekamy w piekarniku nagrzanym do 250 stopni przez ok. 10 minut, co jakiś czas mieszając. Mięso powinno mieć z zewnątrz lekko chrupiącą skórkę.   Formę do pieczenia wyjmujemy z piekarnika. Dodajemy wino, wywar mięsny wymieszany z koncentratem pomidorowym i skórę od boczku. Na koniec dodajemy

La grande e la piccola cuoca
Pizza z patelni bez drożdży 393

jaką grubość rozwałkujemy ciasto. Jeśli ciasto będzie troszkę grubsze, to nic się nie dzieje, bo surowa ani zakalcowata nie wyjdzie, ale najsmaczniejsza jest super cienka. Smakuje rewelacyjnie, jest chrupiąca… idealna. Co z dodatkami? De facto bez różnicy czy robimy pizze tradycyjną czy tą z patelni. Składniki są te same. Jedyna różnica może być taka, że część z nich lepiej(...)wcześniej podsmażyć, bo będzie mało czasu na to, żeby złapały ciepło, a co dopiero zmiękły. Ja osobiście nie lubię szaleć z dużą ilością dodatków. Dla mnie wystarczy cebula, pieczarki i papryka lub kukurydza. Czasami się pokuszę o wegański ser, który obklei składniki, ale w związku z tym, że już nauczyłem się jeść pizzę bez sera, to bardzo, bardzo rzadko

Blendman
Sałatka z pieczonym mięsem 207

smaczny sposób wypełnicie swoje brzuchy porcją zdrowia. I oczywiście jak to u nas bywa, można dodać prawie wszystko – bazą jest sałata, pomidor i mięso. Konieczny jest element chrupiący, w postaci prażonego sezamu, który w połączeniu z sojowym sosem „dosala” całe danie. Do przygotowania sałaty potrzebujemy: sałatę lodową lub mieszankę sałat 1 pomidora 2 garście sezamu oliwę(...)smażenia (2 łyżki) sos sojowy (1 łyżka w zupełności wystarczy) kawałek mięsa (upieczonego kurczaka, schabu itp), ilość wg uznania a jeżeli macie ochotę, to możecie dodać również: rzodkiewki surowe pieczarki marchewka utarta papryczki chilli i inne rzeczy, które lubicie.   Do miski dodajemy umytą i osuszoną sałatę lodową, pokrojonego w kostkę pomidora i wszelkie inne warzywa na które macie ochotę

Szybko Tanio Smacznie
Zapiekanki z pieczarkami na chlebie tostowym 133

pieczarkami. To danie to wspomnienie dzieciństwa, często robione przez moją mamę na kolację wczasach, gdy sklepy świeciły pustkami. Nie było wtedy grilli, tosterów, ale mieliśmy rożno (tak nie rożen, bo dla mnie rożen to hak do opiekania a ja zawsze na to ustrojstwo mówiłam rożno) i do niego właśnie mama wkładała kromki chleba z masą pieczarkową, które zapiekała. To chrupiące

Bernika - moj kulinarny pamietnik
O nieudanym początku. Z bardzo smacznym finałem. 174

trzech:). Za jedyne 5 zł mogliśmy zamówić pizzę z pieczarkami lub z szynką. Zamawiałam na przemian.  Grube, wyrośnięte ciasto  wielkości deserowego talerzyka, z niewielką ilością szynki (lub pieczarek), serem i, jak nam się wówczas wydawało obowiązkowym keczupem , odbudowało nie najlepszą reputację pizzy.  Później było już coraz lepiej. Pizzerie zaczęły wtapiać się w gastronomiczną mapę Polski(...)zagraniczne wyjazdy przynosiły coraz to smaczniejsze doświadczenia.  Jakież było nasze zdziwienie, gdy dotarło do nas, że tradycyjna pizza to jednak nie gruby mały placek z keczupem, a pyszne chrupiące ciasto z aromatycznym sosem i dodatkami, i bez keczupu!  Dla mnie jednak od planowanych lub spontanicznych wypadów do pizzerii, najmilsze były chwile, gdy domową pizzę piekła dla mnie Mama

KUCHARNIA