Prosiaczek w koronie #1

Prosiaczek w koronie #1

Prosiaczek w koronie #1

Z całego prosiaczka najbardziej lubię karkówkę. Najczęściej, bo najszybciej, przyrządzam ją panierowaną w jajku i bułce tartej. Ale przecież zwykły płat mięsa wcale nie musi być nudny. Odpowiednie dodatki mogą zmienić ją w królewskie danie. I tak też będzie dzisiaj. Po królewsku! Karkówka po królewsku płaty karkówki bez kości  przyprawy (sól, pieprz, czosnek) bułka tartaroztrzepane jajkooliwa Karkówkę umyłam, obiłam tłuczkiem. Płaty mięsa natarłam przyprawami, a następnie panierowałam w jajku i b... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu bastalena

Autor

bastalenabastalena

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

karkówka, tarta, cebula, ser żółty, pieczarki, jajko, bułki, ogórki, warzywa, ogórek, duszone, kurki, mięso, kurki, ogórki kiszone, papryka, czosnek, smażony ser, karkówka w cebuli, dania bez mięsa, warzywa na patelnie, mięso duszone, tarta ser, jajka z farszem, dodatki do mięs

Inne przepisy z bastalena

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.