chrupiące pieczarki - 959 przepisów (strona:12/64)

Muszle zapiekane z szynką parmeńska i trzema serami 194

może w nim pływać.   Paprykę i obrane pieczarki kroimy w kosteczkę. Podsmażamy na patelni. Szynkę i pomidory suszone kroimy w paski. Dodajemy do pieczarek i papryki. Podsmażamy, aż szynka będzie chrupiąca. Składniki farszu mieszamy z sosem. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu (al Dente). Ser mozzarella ścieramy na tarce. Ser pleśniowy i ser raclette kroimy w drobną kosteczkę

Mania Gotowania
Krokiety z kapustą i grzybami 139

Krokiety z kapustą i grzybami, takie domowe, odsmażone i chrupiące. Farsz z kapustą kiszoną z dodatkiem tartej marchewki, suszonymi grzybami (własnoręcznie zbieranymi:) – podgrzybkami i borowikami) oraz pieczarkami. Wszystko delikatnie doprawione solą i pieprzem. Wspaniały dodatek do świątecznego barszczu czerwonego lub na co dzień na obiad, polecam!   Krokiety z kapustą i grzybami, takie domowe, odsmażone i chrupiące. SKŁADNIKI

Zasmakuj Kuchni
Kurczak w ziołach, frytki z batatów w chrupiącej parmezanowej skorupce z warzywami i sosem orzechowym 135

sosem na bazie masła orzechowego, tahini czy greckiego jogurtu i posypane ziarnami. Czy może być coś smaczniejszego? Moje pierwsze podejście to kurczak w ziołach, chrupiące frytki z batatów w parmezanowej skorupce, a do tego pieczarki, ogórki, pomidory, feta i pyszny sos orzechowy. Wszystko stworzyło niebiańsko dobre danie! Musicie spróbować! :) Z podanych poniżej porcji wyjdzie obiad na 3-4 osoby(...)układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika. Pieczenie:   Temperatura - 200ºC z termoobiegiem Czas - 25 minut Po tym czasie frytki wyjmujemy z piekarnika, są cieplutkie, chrupiące i gotowe do jedzenia! Kurczak w ziołach: 500 g piersi z kurczaka 4 łyżeczki ziół prowansalskich 1 łyżeczka mielonego chilli sól i pieprz 2 łyżki oliwy z oliwek Kurczaka możecie

Cooking Monster
Wegańska polenta z warzywami 146

cytryny, suszona bazylia oraz gałka muszkatołowa. Swoją polentę podałam z tym, co udało mi się znaleźć w kuchni– pozostałą z gotowania lecza cukinią, pieczarkami, żurawiną i orzechami. Wszystkie elementy idealnie się dopełniają – gładka, słodka polenta z chrupiącymi warzywami – a całe danie jest pyszne i lekkie.  Składniki na 2 porcje: 250 g małych pieczarek 1 mała cukinia 1 łyżka oliwy

Roślinna - blog wegański
Pieczony kurczak z warzywami i pieczarkami 188

soli niewiele zostało dodane. Kurczak 🐔 porządnie został nasmarowany, w lodówce schowany, potem w piekarniku „wygrzewał się” ☀  znakomicie, a w połączeniu z pieczonymi warzywami i pieczarkami smakował wyśmienicie.  Wewnątrz był soczysty, z zewnątrz chrupiący, pięknie przyprawami i ziołami pachnący 🌿🌾🌾👃❤. Składniki: 1 cały kurczak ok. 1 – 1,5 kg,   zioła i przyprawy do kurczaka: 1 łyżeczka pieprzu ziołowego Galeo(...)łyżeczki ziół prowansalskich Galeo , 1 łyżka soli, 2 łyżki musztardy Dijon,   ponadto: ok. 1,5 kg ziemniaków, świeży brokuł (ok. 0,5 kg), 2 - 3 garście średnich pieczarek, sól do smaku, olej rzepakowy, suszona natka pietruszki Galeo. Przygotowanie: Kurczaka myjemy i suszymy papierowym ręcznikiem. Kurczaka przecinamy wzdłuż mostka i spłaszczamy. Wszystkie zioła i przyprawy do kurczaka (wyróżnione w składnikach

Moniki Smakołyki
Kotlety mielone z pieczarkami 98

nadszedł czas na pieczarki. Uwielbiam pieczarki podsmażone, lekko podduszone, oddają cały swój smak, są świetnym dodatkiem do mięs uważam. Pyszne, chrupiące z zewnątrz i delikatne w środku kotlety mielone z mięsa indyczego z dodatkiem pieczarek i – klasycznie – drobno posiekanej cebulki (można ją wcześniej podsmażyć, ja robię bez podsmażania lub z – zależy;) Kotlety mielone z pieczarkami podane

Zasmakuj Kuchni
Jajka z pieczarkami smażone w skorupkach 124

potrawa na wielkanocne śniadanie. Farsz z jajek, pieczarek i szczypiorku umieszczony w skorupkach. Jajka smażę na maśle, na patelni, dzięki czemu mają chrupiący wierzch. 4 jajka na twardo skorupki z 5 jajek pęczek szczypiorku 150 g pieczarek 2 łyżki majonezu sól do smaku pieprz do smaku olej do smażenia łyżka masła bułka tarta Do wykonania tego dania potrzebujemy większej liczby

Bullio
Krem pieczarkowy z boczkiem 151

odłożyć ). Zalać 2 L wody i gotować do miękkości. Zmiksować. Doprawić solą, pieprzem i Vegetą. Boczek pokroić w kostkę i wytopić aż będzie chrupiący. Na drugiej patelnia na maśle i oleju zrumienić plastry pieczarek i dodać przed końcem gotowania. Zupę udekorować kleksem śmietany. Dodać boczek i posypać natką. Uwaga – sprawdzona rada 1)       nie jest

Świat Smaku
Calzone czyli pizza w kształcie pieroga :) 152

będą już usmażone, odkładam je do miski i na rozgrzaną patelnię z olejem wrzucam pierś kurczaka przyprawioną solą, curry i papryką słodką. Smażę aż będzie chrupiąca (taka najbardziej lubię, bardzo przysmażoną). Dodaję do kurczaka pieczarki z cebulą. Do miski wlewam ok 400 ml zimnej wody, mieszam z fixami i wlewam na patelnię. Całość gotuję przez około 3 minuty. Gdy ciasto

Kuchnia Viki
Piersi kurczaka z włoską nutą 114

mnie do kulinarnej podróży i tak powstała moja wariacja. Jak zawsze poszłam swoją ścieżką. Zapraszam do sprawdzenia, co z tego wyszło. SKŁADNIKI: 4 pojedyncze piersi z kurczaka 25 dag pieczarek puszka pomidorów 400g u mnie własne ze słoika 4 plastry szynki garść czarnych oliwek 1 średnia cebula pokrojona w drobną kostkę 2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę 2-3 łyżki(...)cebula, rozmaryn, lubczyk, pieprz, sól, oliwa,  do marynaty wkładamy mięso, odkładamy do lodówki na noc, szynkę kroimy na paski, smażymy na rozgrzanej łyżce masła, chrupiącą szynkę odkładamy na papier,aby odsączyć tłuszcz,   pieczarki obieramy , kroimy na cząstki i smażymy na złoty kolor na masełku,które zostało po szynce, dodajemy pokrojone pomidory bez skórki, smażymy 5-10 min., dodajemy

Kuchnia Beaty
Szaszłyki z mięsnych kuleczek i pieczarek 166

Pogoda sprzyja więc trzeba pogrillować. Polecam takie szaszłyczki z mięsnych kuleczek i pieczarek. Można też dodać cukinię lub paprykę. Do szaszłyczków jeszcze  chrupiąca surówka i już mamy pyszne danie.składniki:450 g mięsa mielonego wieprzowego2 łyżki posiekanego szczypiorku2 łyżki bułki tartej1 jajkoprzyprawa do hamburgerów10-12 średnich pieczarekprzyprawa grill ziołowyolej do skropienia pieczarekPieczarki skropić olejem i oprószyć przyprawą grill(...)ziołowy, odstawić. Mięso mielone dokładnie wymieszać z bułką tartą, jajkiem, posiekanym szczypiorkiem. Do smaku doprawić przyprawą do hamburgerów. Następnie z mięsnej masy uformować małe kulki wielkości pieczarek. Na patyczki do szaszłyków nadziewać na przemian pieczarki i kulki mięsne lekko dociskając aby mięso dobrze się trzymało. Szaszłyczki grillować z obu stron, aż mięso dobrze sie zarumieni. Gotowe szaszłyczki podawać z ulubioną

Monia miesza i gotuje
Kwadraciki z wędliną, pieczarkami i serem żółtym - przepis autorski 186

pieczarkami, cebulą i serem żółtym. Troszkę jak mini pizze, ale bez sosu. Dobry przepis na wykorzystanie resztek z lodówki.  I dobry pomysł na chrupanie podczas meczu ;) Składniki: ok. 100 gramów wędliny 5-6 sztuk pieczarek 1 mała cebula 5 plasterków sera żółtego, ale można dać drugie tyle jajko do posmarowania ciasta zioła prowansalskie Vegeta - opcjonalnie świeża bazylia 2 opakowania

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Naleśniki po chłopsku 202

Przepis, który chodził za mną od dawna Pyszne naleśniki z farszem ziemniaczanym i dodatkiem pieczarek w śmietanie. Są bardzo sycące. Jeden taki naleśnik wystarcza na obiad dla dorosłej osoby. Można je wykonać z prostych składników, które zazwyczaj mamy w lodówce. Smakują szczególnie dobrze przy takiej chłodnej pogodzie jak teraz Przepis jest dość popularny na blogach kulinarnych. Źródło z którego skorzystałam(...)naleśnika. Zawijać w krokiety. Wyłożyć do żaroodpornej formy, posypać startym, żółtym serem i zapiekać ok. 15 minut w temperaturze 200°C (wierzch sera powinien być chrupiący). W czasie kiedy naleśniki się pieką, przygotować pieczarki. Pieczarki w śmietanie: 500 g pieczarek 6 łyżek śmietany 18% sól i pieprz do smaku olej do smażenia Pieczarki pokroić w cienkie plastry i przesmażyć

Bullio
Sakiewki z pieczarkami i szpinakiem oraz "Sprzedawca arbuzów" 220

powinno być dobrze zorganizowane czasowo. Trzeba też pamiętać o układaniu farszu na kilku warstwach ciasta - farsz nie wypływa przez ewentualne pęknięcia i dostajemy efekt charakterystycznego chrupiącego listkowania. Składniki (na 6 sakiewek): 400 g pieczarek 150 g mrożonego szpinaku mała cebula łyżeczka pieprzu ziołowego sól olej do smażenia 80 g startego twardego sera (cheddar, grana padano, parmezan) 3 płaty ciasta filo

Weekendy w domu i ogrodzie
Kanapki śniadaniowe z jajecznicą, bekonem i guacamole 93

masła, to naprawdę robi różnicę. W ciągu jednego tygodnia zjedliśmy pięć śniadań, które wyglądały dokładnie tak samo. Były to rogaliki maślane z jajecznicą, chrupiącym bekonem i guacamole, dodatkowo wyłożone świeżym szpinakiem i smażonymi na maśle pieczarkami. I choć możecie myśleć, że to przesada – rozumiem, to dziwne jeść piąty dzień z rzędu dokładnie to samo – kiedy spróbujecie ich chociaż(...)tych kanapek nie żałujcie masła ani chrupiącego bekonu . Możliwe, że bez tego by się obeszło, ale po co? Kiedy śniadanie to najważniejszy posiłek dnia, ma być pyszny i sycący. Nie odbierajcie sobie tej przyjemności. Naładujcie maślane rogaliki puszystą jajecznicą i bekonem (koniecznie minimum po dwa plastry) posmarowane pastą z awokado i smażonymi pieczarkami. Zajadajcie, póki ciepłe i cieszcie się smakiem

Słodkie Gotowanie