Dziś zapraszam Was na szybką, pyszną chrupiąca sałatka z kukurydzą barbecue, pieczarkami i kabanosem. Idealna na spotkania z przyjaciółmi. Jedno z kilku dań, które znikają ze stołu w mgnieniu oka Polecam, spróbujcie i Wy. Prażona kukurydza o smaku barbecue nadaje sałatce niepowtarzalnego smaku i charakteru. Zachęcam Was do odwiedzin oficjalnej strony marki Moreso www.moreso.pl , jak i fanpaga na Facebook(...)Już niedługo wraz z marką Moreso będziemy mieli dla Was wspaniały konkurs. Dlatego zachęcam do aktywności Składniki: 1-2 kabanosy 1/4 czerwonej papryki 2 pieczarki 1 czubata łyżeczka masła około 3/4 opakowania QUICK SNACK chrupiąca kukurydza barbecue Moreso kilka liści sałaty 1 łyżka naturalnego jogurtu pieprz do smaku Przygotowanie: Pieczarki obieramy, kroimy w grubą kostkę i podsmażamy przez chwilę
Słodkie okruszkiPieczarki faszerowane są łatwe w przygotowaniu i przywołują smaki dzieciństwa. Podawać można je jako przystawkę, przekąskę lub element dania głównego. Zapiekane faszerowane pieczarki smakują rewelacyjnie ze świeżym, chrupiącym pieczywem. Składniki: 8-10 dużych pieczarek 0,5 kg mielonego mięsa 1 cebula 10 dag startego na drobnych oczkach tarki żółtego sera 1 jajko łyżka oleju sól
Symfonia smakowasolą i pieprzem. Parówki kroimy na mniejsze kawałki, w moim przypadku na półksiężyce i również podsmażam na patelni. Gdy warzywa w garnku będą już miękkie bądź jeżeli wolimy chrupiące, dodajemy przecier, pieczarki wraz cebulą i czosnkiem i podsmażone parówki. Wszystko razem mieszamy i gotujemy przez ok. 5 minut. Jeżeli zajdzie potrzeba doprawimy jeszcze wszystko. Potrawka najlepiej smakuje jak się "przegryzie
W Moim Magicznym DomuPyszna rybka inaczej niż zwykle,delikatna ,bardzo soczysta i do tego mięciutki ser feta,i smażone pieczarki ,zawinięte w chrupiące ciasto francuskie. Błyskawiczne i banalnie proste do przygotowania-polecam gorąco na wigilię i na co dzień na obiadek-mniam....... Składniki: ok 500 g fileta z łososia(bez skóry) op. ciasta francuskiego 25 dag pieczarek ok 25-30 dag sera typu
Swojskie jedzonkowychodzą przepyszne w smaku, są delikatnie a przy tym chrupiące, a domowy sos pieczarkowy idealnie komponuje się z nimi tworząc niezwykle apetyczne danie Placki Ziemniaczane z Sosem Pieczarkowym - Składniki: Placki Ziemniaczane: 4 duże ziemniaki 2 cebule jajko łyżka mąki ziemniaczanej łyżeczka mąki pszennej sól pieprz Sos Pieczarkowy: 250 g świeżych pieczarek cebula ok. 2 łyżki masła szklanka bulionu (jeżeli chcemy
Słodka StronaŚniadanie od święta – grzanki z bułeczek. A bo dawno nie było Zazwyczaj przygotowuję podobne śniadania z pieczywa ciemnego, pełnoziarnistego. Dziś zasmakowaliśmy w takich;) Chrupiące, aromatyczne dzięki pieczarkom (po prostu uwielbiam!), obowiązkowo z tartym serem, dziś padło na parmezan, zazwyczaj są to miękkie sery, gouda, morski, pleśniowe też znajdą wielbicieli Takie grzanki nawet na zimno znikają, są idealną propozycją
Zasmakuj Kuchnipracy, czy dziecko daje popalić. Jak dobrze, gdy wiesz, że jest ktoś, kto o ciebie dba, i jest ktoś o kogo można dbać. O mnie dba P. przygotował chrupiące bułki z pieczarkami i serem. Ja uwielbiam, gdy P. gotuje, lubię na niego patrzeć, smakować, wszystko wtedy ma jakby… więcej smaku. Polecam, bo są pyszne Składniki: - 1 kg pieczarek
dom-agi.plząbki czosnku sól, pieprz Podpłomyki: 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżki mąki żytniej (typ 2000) około 1 szklanki wrzątku sól, cukier Faszerowane kapelusze pieczarek: 6-8 dużych pieczarek 2 czerwone cebulki 1 ząbek czosnku tymianek, świeża szałwia grana padano sól, pieprz Idąc po kolei. Przed przygotowaniem tzatzików, musimy umyć nasze ogórki, rozciąć po długości na ćwiartki, wyciąć nasiona(...)być podobna jak przy pierogach. Takie placuszki ciasta układamy na patelni i suszymy je. Nic się nie stanie jeżeli się przypalą. Tak wysuszone podpłomyki powinny być kruche i chrupiące. Faszerowane kapelusze pieczarek, jak sama nazwa wskazuje potrzebujemy oczyszczonych i pozbawionych trzonków kapeluszy, trzonki kroimy w kostkę i wsypujemy do miseczki, cebulkę i czosnek kroimy w plasterki, na maśle klarowanym podsmażamy
Kuba GotujeChrupiąca pizza z pieczarkami, niezwykle aromatycznym, wyrazistym w smaku kurczakiem marynowanym w słodko-winnym sosie i orzeźwiającym, lekko pikantnym imbirem to nowe połączenie smaków, które warto spróbować. Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka cukru szczypta soli 1/2 szklanki ciepłej wody 4 łyżki oliwy 1 jajko 50g świeżych drożdży 5 łyżek letniego mleka mąka do podsypania Dodatki: 300g fileta
Szalona Kuchnia EwelinyZapiekane ziemniaki, chrupiąca cebulka i pieczarki - wszystko aromatycznie doprawione, a do tego pachnące czosnkiem polędwiczki otulone boczkiem... Taką oto zapiekankę dziś Wam proponuję na obiad :) Danie łatwe i przyjemne, nie napracujecie się przy nim dużo, a efekt jest naprawdę zaskakujący. Do tego całość pięknie wygląda na talerzu. Czego chcieć więcej! To co?! Do dzieła! :) SKŁADNIKI: 4 duże ziemniaki
Słodko-Słony Świat Ilonypytanie. Zapraszam Was na 8 przepisów (pomysłów) na obiad. Mam nadzieję, że każdy znajdzie coś dla siebie. Domowy gyros. Wegetariańskie leczo z cukinią. Razowe świderki z pieczarkami i ajvarem. Chrupiące nugettsy na bazie mąki kukurydzianej. Makaron w warzywno-koperkowym sosie. Naleśniki. Makaron z pieczarkowym sosem light na bazie mleczka kokosowego. Pierś z kurczaka pieczona w piekarniku w ziołowo-cytrynowej marynacie
Słodkie okruszkikremowy sos czosnkowy . Nadaje się doskonale nie tylko jako dodatek do dań, ale również jako ich składnik: sałatka z ogórkami kiszonymi i rzodkiewką w delikatnej majonezowo-czosnkowej odsłonie , pieczarki zatapiane w chrupiącej i delikatnie czosnkowej panierce oraz pieczarkowe poduszeczki idealne z kubkiem czerwonego barszczu . A jeśli, tak jak mój największy domownik, nie wyobrażacie sobie śniadania, kolacji lub kanapki do pracy
Słodkie okruszkiPuchate, chrupiące pierożki nadziane pieczarkami i czerwoną soczewicą. Pierożki idealnie sprawdzą się jako dodatek do barszczu lub jako danie główne :) Przepis inspirowany jest potrawą ze strony ' Kuchnia Tradycyjna ', wprowadziłam jednak kilka zmian. Zapraszam do pieczenia! Składniki na 18-20 pierożków: 4 szklanki mąki 1,5 kostki margaryny (300 g) 1 jajko 2 żółtka 200 g drożdży szczypta soli
My Culinary Artspotykam się w tymi grzybami. Są znakomite i intensywne. Duszone na masełku z dodatkiem czosnku i cebulki są rewelacyjne. Całość wzbogacone smakami chrupiącego kurczaka, warzyw i sosu słodko kwaśnego. Rewelacja. Polecam Pyszna Pita z Brązowymi Pieczarkami Składniki: na 4 Porcje: 4 Pity Brązowe 20 dag brązowych pieczarek 4 plastry sera żółtego albo 15 dag sera żółtego tartego(...)kroimy w plastry Obtaczamy w chrupiącej przyprawie do kurczaka- również użyłam tej przyprawy pierwszy raz jest znakomita, kurczak jest chrupiący i dokładnie przyprawiony Upieczonego kurczaka przekładamy na talerz Rukolę oraz szpinak myjemy Na pitę kładziemy pieczarki, mięso, ser żółty Całość wkładamy do piekarnika na 5-7 minut na 180 stopni Po wyjęciu polewamy ulubionym sosem, ja proponuje
Gotowanie PatkiTosty z pieczarkami i serem, smaczne chrupiące, doskonałe i dla małych i dla dużych. U nas bardzo lubiane, szybkie w przygotowaniu i bardzo syte. Świetny sposób na nagły głód, śniadanie, czy kolację. Polecam :) Składniki - chleb tostowy - pieczarki - ser żółty - domowa wegeta lub inne ulubione przyprawy - olej Wykonanie Pieczarki oczyszczam, myje i ścieram na tarce o grubych oczkach. Podsmażam na łyżce(...)oleju, do odparowania wody, przyprawiam. Rozgrzewam opiekacz ( zamykany sandwich ) Podsmażone pieczarki wykładam na kromkę chleba tostowego ( niedużo około łyżeczki ) na to układam plaster lub dwa sera żółtego i przykrywam drugą kromką. Wkładam do opiekacza i zapiekam aż będą rumiane i chrupiące. Smacznego
Kuchnia z widokiem na ogródDanie proste w przygotowaniu - chrupiące zapiekanki na paluchach z pieczarkami. Ser topiony po zapieczeniu zachowuje nadany mu kształt i pozostaje kremowy. Czytaj więcej
Przepisy Kulinarne