chrupiące pieczarki - 959 przepisów (strona:10/64)

Roladki schabowe z mozzarellą i pieczarkami 182

Soczyste roladki wieprzowe, połączone z mozzarellą i aromatycznymi pieczarkami. Otulone w mąkę z zielonego grochu i chrupiącą panierkę. Kilka chwil i gotowe. Składniki 4 szt kotletów schabowych (po 150 g) kilka łyżek mąki z zielonego grochu starta wędzona mozzarella kilka pieczarek 1 jajko kilka łyżek mleka bułka tarta smalec wieprzowy do smażenia sól, pieprz Przygotowanie S Mięso cienko rozbijamy, oprószamy

R'n'G Kitchen
Tosty francuskie z sucharków 243

Tosty francuskie są zawsze robione z chleba tostowego, ja tym razem użyłam do tego sucharków. Po usmażeniu z zewnątrz są miękkie a w środku chrupiące. Składniki: - 6 sucharków Mamut - 4 pieczarki - 6 plasterków sera cheddar - 1 jajko - 3 łyżki mleka - masło - sól - pieprz Przygotowanie: Pieczarki myjemy lub obieramy, kroimy na pół i siekamy. Przekładamy na patelnie s smażymy na patelni

Kulinarne życie
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami 1717

Chrupiące paszteciki z ciasta francuskiego nadziane pieczarkami z cebulką, takie nieduże, na kilka kęsów. Idealne do barszczu czerwonego. I znacznie mniej pracochłonne niż ich siostry z ciasta drożdżowego, a w zabieganym przedświątecznym czasie to ogromny plus :)  Składniki: ok. 350- 400 g pieczarek 1 duża cebula sól, pieprz, pieprz ziołowy 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 jajko   Cebulę i pieczarki

Simply Food
Pieczone pierożki z mąki orkiszowej wegetariańskie 214

znalazłam właśnie taki, od zwyczajnego ciasta różni je to, że zamiast wody dodaje się do nich maślankę, ciasto pięknie wyrasta i do tego jest bardzo chrupiące, nadzienie do nich zrobiłam z pieczarek i czarnej fasoli. Wypróbujcie koniecznie.  Składniki (ok 35-40 pierożków) 300g mąki orkiszowej (lub innej im bardziej pełnoziarnista mąka tym więcej wchłonie płynu) 4-5 g suchych

zdrowa vege kuchnia
Krokiety z pieczarkami i mozzarellą 170

Naleśniki można przygotować na tysiące przepysznych sposobów, zarówno na ciepło i zimno, na słodko jak i wytrawnie, a dziś przedstawiam jeden z nich- pod postacią chrupiących krokietów wypełnionych farszem na bazie pieczarek i mozzarelli. Ja wykorzystałam mozzarellę w wiórkach, ale jeżeli zależy Wam na ciągnących się kawałkach sera po ugryzieniu, to polecam użyć mozzarellę w kulce i pokroić

Kraina Miodem Płynąca
Bułeczki nadziewane pieczarkami + film 228

Chrupiące i bardzo smaczne bułeczki nadziewane pieczarkami to znakomita przekąska w sam raz  na śniadanie i kolację, może również stanowić sycące danie obiadowe. Bułeczki najlepiej smakują  podane na gorąco z czerwonym barszczem lub bulionem . składniki na 4 porcje 8 małych bułek kajzerek 40 dag pieczarek 3 jajka 1 duża cebula 1 szklanka bułki tartej natka pietruszki olej

Smakowite Dania
wiosenna sałatka z brokułami 309

Idealna na każdą okazję! Lekka, chrupiąca i pyszna… SKŁADNIKI 1 szt. brokułów 30 dag pieczarek (najlepiej drobnych) 1 duża papryka 1 puszka kukurydzy 4 jajka 4-5 łyżek majonezu pieprz sól PRZYGOTOWANIE W dwóch garnkach zagotować wodę – jedna na brokuły, druga na pieczarki. Ma być jej tyle, by przykryła warzywa. Wodę posolić. Brokuły podzielić na różyczki, pieczarki umyć

zabawa smakiem
Zupa z czerwonej soczewicy 133

można ją ugotować w kilku wariantach. Na samych warzywach – wersja wegetariańska  lub z dodatkiem boczku, gotowanego (czy też pieczonego, bądź usmażonego) kurczaka, a także z pieczarkami. Tym razem, dodatkiem jest podsmażony, chrupiący  boczek.Składniki:   - ok. 3 l bulionu- 400g czerwonej soczewicy- puszka (400ml) mleka kokosowego- kilka ziemniaków- 250g boczku- 1-2 marchewki- por- cebula- 5 ząbków czosnku

mojewypiekiinietylko
Krokiety z pieczarkami i zieloną soczewicą 302

przepis na krokiety z pieczarkami i zieloną soczewicą. Miękkie, pełne farszu, z chrupiącą panierką. Doprawiłam je podsmażoną cebulą i majerankiem. Zachęcam do zrobienia :) Składniki farszu: 3 duże cebule 1,5 czubatej łyżeczki majeranku sól pieprz olej 1 kg pieczarek 100 g zielonej soczewicy (polecam Skworcu ) Składniki ciasta na naleśniki: 250 g mąki 2 jajka 2 łyżki oleju 350 ml mleka

Smak mojego domu
Kotleciki z kaszy kuskus i pieczarek 172

obiadu, a ponieważ słyszałam o kotletach z kaszy jaglanej, postanowiłam spróbować je zrobić z kuskusem. Kotleciki pachną cebulką i pieczarkami, są mięciutkie w środku, a na zewnątrz chrupiące. Idealnie pasuje do nich sos czosnkowy i zielenina. Składniki: – 1,5 szklanki kaszy kuskus ( już gotowej do jedzenia) – 2 jajka

To co kocham
Ryż curry z cukinią i boczkowymi chipsami 131

łączy się z większością dodatków. Lubię ryż z pieczarkami, lubię z kurczakiem i sosem słodko-kwaśnym. W tym przepisie połączyłam ryż z przyprawą curry, pieczarkami i cukinią. Do tego olej z pestek dyni i chrupiące chipsy z boczku. Musicie spróbować tego połączenia koniecznie. Składniki :* torebka białego ryżu* cukinia* 5-6 pieczarek* 2 plasterki boczku wędzonego * curry, wędzona papryka czerwona

Magiczne Życie Marty
Naleśniki z pieczarkami i cebulą 178

dżemem i serkiem homogenizowanym. A wracają do naleśników z pieczarkami i cebulą to pamiętajcie, żeby przed podaniem na talerz podsmażyć naleśniki żeby były chrupiące a ser w środku ciągnący się.  Składniki: Naleśniki 8 szt. pieczarki 0,5 kg cebula 3 szt. (średnie) vegeta, pieprz ser ok 50 g  olej (u mnie kokosowy) Najpierw zaczynam od naleśników, na które

Kuchnia Viki
Kotleciki z indyka i kaszy owsianej 119

bardzo smaczny obiad -  kotleciki "wszystko w jednym" ;) Kotleciki można robić w różnych wersjach i z ulubionymi dodatkami, u mnie było to mięso mielone, cebula, pieczarki i kasza owsiana. Kotleciki po upieczeiu wyszły chrupiące, co pewnie było zasługą kaszy owsianej, która jest dość twardawa. Początkowo wydawało mi się, że kotlety po upieczenieu się rozpadną, ponieważ przez to że kasza(...)szybka sałatka lub surówka i obiad albo kolacja gotowe. Ja podałam kotleciki z pyszną i chrupiącą surówką zrobioną ze świeżej cukinii, marchewki i szyczpiorku. Składniki (ok. 8 kotlecików): ok. 350 g mielonego mięsa z indyka woreczek kaszy owsianej lub ryżu  kilka sztuk pieczarek 1 średnia cebula 1 łyżeczka słodkiej papryki  1 łyżeczka oregano (lub innych ulubionych ziół) sól

Healthy food explorer
domowa pizza z mięsem kebab 123

placek. Przenieść je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Posmarować sosem pomidorowym (warstwa sosu nie może być zbyt gruba, bo ciasto nim nasiąknie i nie będzie chrupiące). Posypujemy 2/3 sera, układamy cebulę, kurczaka, pieczarki, posypujemy kukurydzą, resztą mozzarelli i oregano.  Pizzę piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15 minut

Cook&Love
chow mein z tofu, fasolką i orzechami 148

muszę robić wielkich zapasów :) Dodałam kilka pieczarek, które znalazłam w lodówce. Całość posypałam siekanymi orzechami ziemnymi, które wspaniale się tu wkomponowały i fajnie chrupały :) CHOW MEIN Z TOFU W SOSIE SOJOWYM, FASOLKĄ MAMUT, PIECZARKAMI I ORZECHAMI ZIEMNYMI (VEGAN) przepis autorski // 1-2 porcje ~70g makaronu chow mein ~1/2 kostki (90g) tofu naturalnego Polsoja ~do zamarynowania tofu: sos sojowy, czosnek granulowany

chili & sugar
Wątróbka drobiowa z fenkułem i pieczarkami 147

prostu zamieniłam składniki.Fenkuł ma posmak ni to selera ni to pietruszki lecz dobrze doprawiony i usmażony z wątróbką jest smaczny i lekko chrupiący. Składniki: wątróbka drobiowa 500 g fenkuł 1-2  szt pieczarki 10 szt sól i pieprz do smaku Dodatkowo :  mąka pszenna olej do smażenia Wykonanie: Wątróbkę drobiową oczyszczamy z błonek i odcinamy(...)osuszamy. Wątróbkę obsypujemy mąką i smażymy na oleju z obu stron, aż będzie chrupiąca i pyszna. Fenkuł obieramy ( podobnie jak cebula ma warstwy) odcinamy koniec i początek i kroimy w słupki dosyć cienko jak cebulę by nam się usmażył, dodajemy do wątróbki i smażymy razem. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plastry, smażymy na drugiej patelni,po podduszeniu i usmażeniu dodajemy

Różowa kuchnia
Co jeść w podróży? 139

jeść w podróży? Kupować "gotowce" na dworcach czy stacjach benzynowych, a może przygotować w domu świeży, własnej roboty prowiant? Chrupiące tosty z wędzonym serem Chrupiąca surówka z sałaty lodowej Drożdżowe pierożki z kapustą i pieczarkami Drozdżowe ślimaczki z cukinią i czosnkiem Flatbread z patelni Flatbread z masłem cukiniowo-paprykowym Focaccia z czarnuszką i majerankiem Focaccia z czarnuszką, majerankiem i oregano(...)bulgur z brokułami i czosnkiem Kasza gryczana z pieczarkami i czarnymi oliwkami z tymiankiem w occie balsamicznym Kasza gryczana z pieczarkami, rukolą i włoskimi orzechami Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Śliwkowe ciasto z chrupiącymi płatkami migdałów Tarta z ciasta francuskiego z cukinią  Tarta z ciasta francuskiego z cukinią i czerwoną cebulą Tarta z cukinią

Moja smaczna kuchnia
ROŻKI Z FARSZEM PIECZARKOWO-ZIEMNIACZANYM 293

pogoda bardzo jesienna. Chce się jeść treściwsze i ciepłe dania. Do barszczu można podać chrupiące rożki z ciasta francuskiego nadziewane ziemniakami i pieczarkami.  To danie można przygotować z ziemniakami, które zostały z obiadu.  Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy

Przepisy Aleksandry
Krokiety z farszem pieczarkowo-ziemniaczanym 337

Chrupiące na zewnątrz, delikatne w środku a do tego baaardzo aromatyczne. Maż powiedział żebym już więcej ich nie robiła bo nie może się opanować i najchętniej zjadał by tyle ile jest zrobione :) Super komplement nie? :) Co tu więcej pisać, zachęcam Was do wypróbowania przepisu. Składniki (na ok 14 szt.): naleśniki (  przepis  ) pieczarki 500-700 g cebule 4 średnie

Kuchnia Viki