diecie i nie tylko. SKŁADNIKI: - filet z piersi kurczaka - (120g) - miód - (10g) - olej kokosowy - (5g) - sałata lodowa - (60 g) - cebula czerwona - (20 g) - pomidorki koktajlowe - (40g) - chleb żytni z ziarnami żyta - (75g) WYKONANIE: Kurczaka przygotować wg. przepisu: https://www.pik-fit-trener.pl/2018/09/kurczak-w-miodzie-standard.html Sałatę porwać w drobne kawałki, pokroić cebulę i pomidorki w ćwiartki. Wymieszać składniki z kurczakiem w miodzie. podawać
Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czasbryndzy, tosty francuskie z chałki, krem cytrynowy (lemom crud), ciemnie pieczywo (21 zł) energetyczne śniadanie - łosoś wędzony, awokado, jajka w koszulkach, kremowy serek z rzodkiewką, młody szpinak, ziarna słonecznika, domowy chleb bananowy, ciemne pieczywo (21 zł) śniadanie polskie - jajecznica, grilowany boczek, żółty serek, kremowy serek z warzywami, frankfurterki, sałatka warzywna śniadanie krakowskie - sadzone jajka, bajgiel z pastą z pstrąga, sałatka
Kulinarne przygody Gatitysię spodziewałam i wreszcie inaczej. Wiem, że bryndzę się albo kocha albo nienawidzi, więc jeśli jesteście z tych drugich to niestety dalej nie czytajcie;) Składniki: 8 kromek chleba tostowego z ziarnami pół wędzonej makreli 4 łyżki bryndzy 2 jajka pomidor Jajka ugotować na półtwardo. Rybę przebrać z ości. Pomidora pokroić w plastry. Ugotowane jajka obrać i pokroić w plasterki
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaChlebek samo zdrowie! Bez mąki, glutenu, bez drożdży, jajek. Chleb na bazie ziaren, nasion, migdałów i orzechów, gdzie spoiwem jest ryż i banany. Można go jeść na słodko z dżemem i na wytrawnie jako dowolną kanapkę. Fajnie chrupie i jest bardzo sycący. Składniki: – 3/4 szklanki ziarna słonecznika – 3/4 szklanki siemienia lnianego
To co kochamsmarowidło do chleba lub krakersów. Dobrze się komponuje jako dip do warzyw (lasek selera naciowego, słupków marchewki, itp.). U nas została pochłonięta w trakcie śniadania na kromkach domowego chleba ze skiełkowanych ziaren orkiszu i gryki (pyyycha!). Właściwości marchewki chyba każdy zna, a o walorach pestek dyni - drugim głównym składniku pasty - przeczytasz TUTAJ . Do jej przyrządzenia (poza smakiem
Jeść, by żyć w zdrowiuchleba jasnego, jak i razowego. Aby poprawić strukturę miękiszu i przyspieszyć wyrastanie, stosuje się tu niewielki dodatek mąki pszennej i drożdży. Przepis na jego wykonanie podałem tutaj: Chleb żytni z ziarnami . Jedyną zmianą jaką wprowadziłem piekąc razem z Wami w marcu, było pominięcie dodania soli do zaczynu, a więc także przyspieszenie czasu jego fermentacji do ok.15
Przepisy na domowy ser i chlebchociażby Drożdżówka z dynią i powidłami śliwkowymi albo Ciasto marchewkowo-dyniowe ze skórką pomarańczową czy Korzenne ciasto dyniowe , ale również w wielu potrawach wytrawnych, od chleba poczynając: Chleb dyniowy z ziarnami słonecznika , a na zupach kończąc: Pikantny krem z dyni . Tym razem wykorzystując dynię, pozostałam w tych bardziej płynnych klimatach. Prezentuję dziś kolejną propozycję na szybki, smaczny i pożywny
Grunt to przepis!razem proponujemy domowy chleb z prażonymi ziarnami słonecznika. Składniki: -0,7 kg mąki pszennej 650 -5 dkg mąki żytniej 720 -5 dkg drożdży -płaska łyżka cukru -2 łyżeczki soli -600 ml ciepłej wody -15 dkg ziaren słonecznika Drożdże, cukier i 150 ml wody mieszamy, dodajemy 5 łyżek mąki pszennej, mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia. Ziarna słonecznika prażymy
Maminek kulinarnyVEGE VEGE - wegańska kanapka z bułki orkiszowej z pastą tofu, pomidorami i aromatyczną bazylią. Wartość odżywcza to 168 kcal. SZYNKA BURAK ADVERTISING - kanapka z gotowanym burakiem na chlebie z samych ziaren. Wartość odżywcza to 427 kcal. Po spróbowaniu każdej kanapki mogę śmiało wyłonić zwycięzcę - kanapkę z burakiem! Słodycz gotowanego buraka idealnie współgra z lekko słonym serem, a do tego
Kuchnia Bon AppetitWszystko smakuje najlepiej, kiedy się zrobi to samemu. Polecam Wam pyszny, chrupiący chleb graham, który na pewno już na stałe zagości w mojej domowej piekarni :) Chleb graham z ziarnami Składniki: Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 2 szklanki mąki graham (typ 1850) 2 szklanki mąki pszennej 2 szklanki letniej wody (dałam
Smaki NataliiOstatnio dostałam do przetestowania gotową mieszankę chlebową bez mąki od Melvit. W skład tej mieszanki wchodzą otręby pszenne, płatki owsiane, pestki słonecznika,pestki dyni, siemię lniane, ziarna orkiszu, ziarna sezamu,czarnuszka. Chleb szczególnie polecany dla alergików, sportowcó w i osób które lubią się zdrowo odżywiać . Do przygotowania takiego chleba wystarczą jajka i maślanka. Zapraszam do wypróbowania bo jest pyszny
Sama słodycz i szczypta chilisłodkich wypieków czy pieczywa , no i oczywiście wszelkiego rodzaju zup . W tym sezonie dynię wykorzystywałam już w wielu potrawach: Pikantny krem z dyni - przepis wkrótce na blogu Chleb dyniowy z ziarnami słonecznika Ciasto marchewkowo-dyniowe ze skórka pomarańczową Tym razem natchnienie dyniowe spożytkowałam w kolejnym cieście :) Składniki na blachę ciasta o wymiarach LxW 28x24cm 4 jajka - całe 2 szkl. mąki
Grunt to przepis!solą. Zmiksuj zupę za gładki krem. Jeżeli zdążyła przestygnąć, podgrzej ją ponownie w garnku. Gotową zupę przelej do misek, udekoruj kleksem jogurtu naturalnego lub śmietany i posyp mieszanką ziaren. Podawaj z chlebem. Uwagi: Zupa wychodzi dość rzadka. Jeżeli wolicie bardziej gęstą konsystencje, proponuję dodać mniej bulionu albo dodatkowego ziemniaka. Zupę możecie podać również według propozycji Gennaro Contaldo, czyli posypaną parmezanem
Chilli Czosnek i OliwaProsty i łatwy sposób, a smak zupy… wyjątkowy. Składniki: - 5 łyżek mąki żytniej razowej; - 4 ząbki czosnku; - 3 listki laurowe; - łyżka majeranku; - 5 ziaren ziela angielskiego, 3 ziarna pieprzu; - kromka chleba żytniego razowego (KONIECZNIE na zakwasie), ja użyłam takiego ; - 0,5 l letniej przegotowanej wody; Wykonanie: Do słoika wsypać mąkę, dodać wodę, czosnek przekrojony na pół, listki laurowe, ziele
dom-agi.plnastęnie układamy warzywa Smażymy ok. 10 minut na małym ogniu, a po tym czasie składamy omlet na pół i jeszcze smażymy ok. 5 minut Jadłam z dwoma kromkami chleba tostowego z ziarnami - podpiekłam je w opiekaczu do sandwichy. Na zdrowie
www.szczesliwakuchnia.blogspot.com