Mieszanina mąk razowych sprawia że chleb jest w 100 % zdrowy, pyszny i godny polecenia. Czeka się na niego dość długo ale jest tego wart, polecam wszystkim
Moje Małe CzarowanieChleb z dodatkiem werbeny cytrynowej, pyszny i aromatyczny. O zbawiennych działaniach werbeny poczytajcie tutaj [ klik ] a o chlebku ja Wam napiszę. Jest miękki, szybko się przygotowuje
Moje Małe CzarowanieMoja propozycja na dziś to chlebek bo je kocham piec i piekę dużo. Ten chleb zauroczył mnie chociażby tym że pachnie latem i ogórkami małosolnymi. Jest
Moje Małe CzarowanieDawno nie brałam udziału w Piekarni Amber bo zawsze tak jakoś brakowało mi czasu. Tym razem nie przepuściłam i dzięki temu chleb wyszedł pyszny, puszysty i
Moje Małe CzarowaniePrzepis Zaczyn 100 g mąki żytniej typ 2000 100 g zakwas żytni 100 g wody Składniki na ciasto właściwe 350 g mąki żytniej typ 720 50
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.Teraz to już nikt mi się nie wymiga, tak szybko jeszcze nie było. Chleb ten wyrasta 15 minut + wypiekanie czyli chleb do wypieku przez każdego i
Moje Małe CzarowanieSzybko się robi te bułeczki i szybko znikają. My lubimy takie świeże na śniadanie i do pracy, są najlepsze z masłem. Zachęcam do pieczenia. Domowe bułeczki
Moje Małe CzarowanieDawno, dawno temu przeczytałam książkę Małgorzaty Kalicińskiej "Nad rozlewiskiem", bardzo mnie wtedy urzekła i pospisywałam niektóre przepisy do wypróbowania. Było to wtedy jak jeszcze
Moje Małe CzarowanieEksperymenty z mąką w wypiekach chleba to moja specjalność. Tym razem wykorzystałam zdrową mąkę sojową oraz trochę pszennej i pszennej graham. W rezultzcie chleb wyszedł pyszny
Moje Małe CzarowanieChrupiący, aromatyczny bochenek mam dzisiaj dla Was moi mili. Tak przyznam szczerze że już prawie zjedzony i dlatego mogę powiedzieć z czystym sumieniem że pyszny on
Moje Małe CzarowanieChleb pieczony w garnku, u mnie w naczyniu żaroodpornym, ma chrupiącą skórkę, puszyste wnętrze i jest bardzo aromatyczny dzięki suszonej cebulce i oregano a dodatkowo nie
Moje Małe CzarowanieTak jak pisałam wczoraj, mam dla Was chleb, który robi się w sposób bardzo prosty, i którego chętnie używam jako bazę do bruschetty. Chleb ten to
W kuchni wieczoremSkładniki na zaczyn zakwas żytni, 30g mąka pszenna, 145g mąka żytnia, 10g woda, 90ml Składniki na chleb zaczyn mąka chlebowa (typ 750-1050), 805g maka żytnia, 40g woda, 560ml sól, 18g Przygotowanie Wieczorem dzień wcześniej przygotowujemy zaczyn. Wszystkie składniki mieszamy, przykrywamy i odstawiamy na 12 godzin. Rano przygotowujemy ciasto chlebowe. Mąkę chlebową i żytnią mieszamy z wodą, zagniatamy ciasto
Gotowanie moimi oczamiZostało niewiele czasu do Świąt Wielkanocnych, więc najwyższa pora przygotować domowy zakwas na żurek. Składniki: - 1 szklanka mąki żytniej razowej - skórka z 1 kromki chleba żytniego - 3 ziarna ziela angielskiego - 3 ziarna pieprzu - 1 liść laurowy - 2 ząbki czosnku - 1/2 łyżeczki soli - woda Przygotowanie: Mąkę wsypujemy do garnka, zalewamy 1 i 1/2 szklanki gorącej wody i mieszamy. Gdy wystygnie dolewamy
Zainspirowana w kuchniMięciutki, pyszny chleb z dodatkiem dyni, wilgotny, wyśmienity na śniadanie. Prosty w wykonaniu, szybko rośnie i jeszcze szybciej znika, polecam gorąco. Chleb dyniowy na drożdżach. ROZWIŃ
Moje Małe Czarowanie