chleb z cebulą - 3258 przepisów (strona:27/218)

Pulpety drobiowe w sosie dyniowym 191

swoją opinią w komentarzu. Więcej przepisów na dania mięsne znajdziecie na blogu w zakładce MIĘSA. Pulpety 500 g mięsa mielonego drobiowego 1 jajko 2 kromki chleba 2 łyżki  bułki tartej 1 mała cebula 1/2 łyżeczki słodkiej papryki sól pieprz olej do smażenia 2 łyżki mąki pszennej do obtoczenia Sos 600 g dyni 1,5 l bulionu mięsnego 1 łyżeczka

O kuchni z uczuciem
Polsko- włoska zupa dyniowa z grzankami parmezanem i serem korycińskim 121

już co poczuje na języku. Zaszły zmiany w mojej zupie. I są niezłe:)  Potrzebujesz: 500 gram dyni 1,5 litra bulionu cebula biała włoska 2 łyżki oliwy z oliwek kromka chleba wiejskiego boczek lub panczetta 2 łyżki tartego parmezanu 2 łyżki śmietanki 36% 1 łyżeczka tymianku  plaster sera korycińskiego  Cebulę pokrój w kosteczkę, zeszklij

AZgotuj!
Paccheri z sosem romesco i wstążkami cukinii. 198

oliwy sól Sos romesco. 1 cebula 4 ząbki czosnku 1 puszka pomidorów 1 papryka czerwona 1 garść orzechów laskowych lub migdałów 2 kromki chleba oliwa sól, pieprz Cukinia. 0,5 cukinii sól chilli Zrobić sos. Cebulę posiekać i zrumienić na oliwie. Dodać posiekany czosnek i pomidory. Zmniejszyć ogień i dusić około 10minut,aż płyn się zredukuje. Po 5 min. dodać

Kulinarny karnet Christophera
Zapiekanki z czerstwego chleba 214

Idealny sposób na stworzenie niezłej przekąski i nie zmarnowaniu ani piętki z starszego chleba. Składniki: Kilka kromek czerstwego pieczywa masło szynka ogórek konserwowy 1 cebula 1-2 pomidory 200 g żółtego sera w plastrach oregano, bazylia Wykonanie: Kromki chleba smarujemy niewielką ilością masła, następnie układamy nasze składniki. Ilość składników zależy od naszego osobistego uznania. Ważne aby przyprawić zapiekanki, przykryć serem

W Moim Magicznym Domu
Zupa cebulowo-serowa w swoim wykwintnym smaku 126

oliwa z oliwek szczypta białego pieprzuszczypta gałki muszkatołowej1 serek topiony  - smak śmietankowy5 plastrów żółtego sera typu gouda (najlepiej ser tarty)2 kromki chleba (albo pół bagietki )świeży tymianek albo suszony2 ziela angielskie1 liść laurowy Cebulę obrać, każdą przekroić na pół i pokroić w cieńkie plasterki. W rondlu rozgrzać wcześniej klarowane masło, wrzucić cebulę i bardzo powoli smażyć często mieszając(...)Zupę zdjąć z ognia i doprawić swieżym tymiankiem (ewentualnie suszonym). Na osobnej patelni rozgrzać oliwę z oliwek, chleb pokroić w kostkę i usmażyć z obu stron na oliwie aż osiągnie rumiany kolor. Zupę podawać z grzankami i z wyjętą wcześniej z zupy cebulą. Mniammmmm! zupa cebulowo - serowa

Bon Appetit Małgorzaty
Domowy pasztet. 148

kurczaka   400 g surowego boczku   400 g wątróbki   łyżka masła   1 marchewka   1 pietruszka   5 jaj   2 cebule   1 bułka kajzerka lub 2 kromki chleba   8 ziaren jałowca   8 ziaren ziela angielskiego   4 liście laurowe   sól, pieprz i gałka muszkatołowa Przygotowanie: Mięso myjemy, zalewamy zimną wodą i dodajemy(...)ziele angielskie, jałowiec i liście laurowe oraz łyżkę soli. Zagotowujemy i na wolnym ogniu gotujemy ok. 1,5 godziny. Wyjmujemy z wywaru mięso i warzywa, studzimy. Następnie wątróbkę z cebulą pokrojoną w kostkę smażymy na 1 łyżce masła i studzimy. Ugotowane mięso, warzywa z wywaru, usmażoną wątróbkę, namoczoną w mleku lub wodzie i odciśniętą bułkę mielimy trzykrotnie w maszynce

Symfonia smakowa
Smalec wiejski babci Basi 261

Nadeszła jesień, więc ochota na pajdę chleba ze smalcem . Podaję prosty przepis : Składniki : 1 kg słoniny, cebula, 30 dag łopatki, sól, pieprz, Wykonanie : Słoninę stopić , pod koniec dodać cebulę pokrojoną w kostkę, Podrumienić , Posolić , popieprzyć i dodać zmieloną łopatkę . Chwilę podsmażyć . Uwaga : Tężejący smalec w naczyniu nie należy ruszać aż do momentu, kiedy nie jest dobrze twardy , bo może zrobić

Pysznosci Babci Basi
Krem czosnkowy wg Anny Starmach 325

Podobno leczy przeziębienia, dodaje energii i odstrasza niechcianych gości ;) Zapraszam do wypróbowania!  Składniki (dla 4 osób): 1l bulionu warzywnego* 10-12 ząbków czosnku 1 cebula 4 ziemniaki 250 ml śmietanki kremówki 3 kromki chleba oliwa z oliwek 1 łyżka świeżego rozmarynu  lub 1/2 łyżki suszonego sól świeżo mielony pieprz ser do podania CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MIN POZIOM TRUDNOŚCI(...)ŁATWY 1. Czosnek i cebulę obieramy i drobno kroimy. Podsmażamy na 1 łyżce oliwy do zeszklenia. Dodajemy rozmaryn, ziemniaki pokrojone w drobną kostkę, pieprz i smażymy jeszcze 3 minuty (pilnujemy, żeby czosnek się nie przypalił). Wlewamy bulion i gotujemy bez przykrycia 20 minut. 2. Zupę miksujemy na gładki krem, wlewamy śmietankę. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy ostatnie 2 minuty, doprawiamy

My Culinary Art
Zupa czosnkowa ze szpinakiem 160

rozdrobnionego szpinaku  3 szklanki rosołu drobiowego (  przepis  ) 1 szklanka mleka 2 łyżki oleju 1 łyżeczka tymianku sól, pieprz kilka kromek pełnoziarnistego chleba Sposób wykonania: W garnku rozgrzewamy oliwę i lekko rumienimy cebulę pokrojoną w kostkę razem ze zmiażdżonym czosnkiem. Podlewamy rosołem, dodajemy tymianek i gotujemy na małym ogniu przez 20 minut. Po tym czasie zdejmujemy z ognia

Qchnia po prostu
Kotlety mielone z karpia 150

Okrasy. Kotlety jak marzenie, smakują wybornie <3 Składniki 500 g mięsa z karpia 2 łyżki masła oliwa 100 g wędzonego boczku 1 cebula 2 ząbki czosnku 50 g suszonych żurawin sól pieprz 4 łyżki suchego chleba razowego, zmielonego     Przygotowanie   Mięso z karpia zmieliłem dwa razy. Na patelni rozpuściłem masło z odrobina oliwy, dodałem pokrojony boczek, przesmażyłem(...)dodałem pokrojona cebule i posiekany czosnek. Smażyłem do zeszklenia, wystudziłem. Przestudzoną cebulę, boczek i czosnek dodałem do zmielonego mięsa z karpia, dodałem pokrojone żurawiny. Doprawiłem sola i pieprzem. Uformowałem małe kotlety, obtoczyłem je w zmielonym, suchym chlebie razowym, usmażyłem na patelni. Podałem z sosem

R'n'G Kitchen
Panzanella – toskańska sałatka chlebowa 363

smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki : 3 czerstwe bułki lub 5-6 kromek czerstwego chleba 4 duże pomidory ( najlepiej malinowe ) 1 średniej wielkości cebula biała garść oliwek duża ,garść , liści bazylii ( kolorowej -wtedy będzie apetyczniej) sól do smaku ewentualnie parmezan do posypania ( nie konieczny ) sos : 5 łyżek oliwy(...)sosu . Połowę sosu łączymy z porwanym chlebem – mieszamy ,aż chleb wchłonie całość . Następnie wysypujemy na blaszkę i suszymy w piekarniku nastawionym na 200 C z włączonym termoobiegiem przez około 10 minut ( najlepiej sprawdzać , czy są już ładnie zarumienione ) . Wyjmujemy , odstawiamy do wystygnięcia . Pomidory kroimy w dość duże kawałki , cebulę w cieniutkie piórka – wsypujemy do miski , dodajemy resztę sosu

Ogrodnik w podróży
Zupa kalafiorowa - krem - z grzankami 174

selera kawałek pora 1/2 dużego kalafiora 3 liście laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego sól pieprz czarny pieprz ziołowy gałka muszkatołowa czosnek granulowany kilka kromek czerstwego chleba 1 łyżka oleju Ziemniaki, pietruszkę, seler, pora i cebulę obrać i pokroić na większe kawałki. Skrzydełka umyć i wrzucić do garnka z wodą, dodać pokrojone warzywa, liście laurowe i ziele angielskie. Gotować, aż warzywa(...)można obrać skrzydełka i również je zblendować). Jeśli jest za mało wody trzeba troszkę dolać do właściwej konsystencji. Całość doprawić solą, pieprzem ziołowym, pieprzem czarnym, gałką i czosnkiem. Kromki chleba pokroić w kostkę i wrzucić na rozgrzaną patelnię z łyżką oleju. Prażyć grzanki, aż będą złociste. Zupę podawać gorącą z grzankami. Smacznego

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Pulpeciki wieprzowo - cielęce po królewsku. 219

królewsku.Z dodatkiem klusek śląskich i patisonów Orzech obiad smakował wyśmienicie. Zapraszam :) Składniki : 3oo g mielonego mięsa wieprzowego 100 g mielonej cielęciny 2 kromki pszennego chleba  + 2 szklanki mleka do namoczenia 1 cebula pokrojona w kostkę 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 łyżka śmietany domowa vegeta, pieprz do smaku 2 jajka 1 l bulionu 3 łyżki masła 1 łyżka(...)mąki ziemniaczanej  1 duży ząbek czosnku Wykonanie : Do miski przełożyć mięso mielone,następnie dodać posiekaną natkę pietruszki,przeciśnięty przez praskę czosnek, namoczony w mleku i zmielony przez maszynkę chleb,1 łyżkę śmietanki, jajka, pieprz i vegetę do smaku. Dobrze wyrobić masę mięsną i formować malutkie kotleciki. Bulion zagotować, dodać masło, włożyć pulpeciki i gotować na małym ogniu około 15/20

Sama słodycz i szczypta chili
Tatar z Pomidora na grzance z dipem śmietanowym i cebulką 183

innego nowego, w nowej odsłoniei coś tradycyjnie, Polska potrawa w nowej odsłonie:) Produkty potrzebne: Pomidor- 2 sztuki sól - łyżka pieprz ziarnisty mielony- 2 szczypty cebula- 1 sztuka 0,40 gram szczypiorek- 10 gram kromki chleba- 2 sztuki śmietana 18%- 120ml czosnek- ząbek Sposób przygotowania: Siekamy na bardzo drobno czosnek solimy,zalewamy śmietaną, mieszamy dokładnie i wsadzamy na 20 minut(...)starter na inny mój przepis) i kroimy bardzo drobno i ugniatamy, solimy 2 szczyptami soli i pieprzem. Wycinamy kóleczka z chleba i wsadzamy do piekarnika na 180 stopni na około 3 minuty lub do tostera Kroimy drobno cebule i szczypiorek. Układamy grzankę, na to Naszego Tatara, i do okoła dekorujemy jak chcemy cebulkę i dip śmietanowy

pichciszto
Szakszuka z papryka, cebulą i kiełbasą 176

Danie jest dziecinnie proste, a jest świetnym urozmaiceniem śniadania. Do tego pajda świeżego chleba z masełkiem i śniadanie jak marzenie 😋😋😋😋😋😋😋.       Składniki: papryka cebula ząbek czosnku łyżka oliwy pół łyżeczki cukru 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1/3 pętka dobrej jakości kiełbasy pieprz, sól jajka (zależy od liczby osób) Cebulę kroimy w piórka, na patelnię wlewamy łyżkę oliwy

Gotuj z Agnes