sery wędzone, oczywiście naturalnie drewnem olchowym. No i w ofercie jest również pyszny twarożek. Do produkcji majonezu i wyrobu pasztetu używane są jajka ze specjalnie założonego Zakładu Produkcji Jaj Konsumpcyjnych (takie przepisy). Pani Grażyna piecze również chleb i bułki do pasztetów Upieczone bułki kroi i suszy w stygnącym piecu. Za swoje wyroby firma otrzymała liczne nagrody na różnych konkursach
królestwo garówwhisky – około 50 ml – ja dałam odrobinę mniej cynamon 1 łyżeczka miodu masło + dodatkowo: jogurt naturalny Wykonanie: W misce wymieszaj jajka, żółtko, mleko, ekstrakt waniliowy, cukier i szczyptę soli. W płaskim naczyniu rozłóż kromki chleba. Gdy składniki masy dobrze się połączą – zalej nią kromki. Odstaw na około 20 minut – musisz poczekać, aż chleb dobrze nasiąknie. Na dużej patelni
Moja pasja smakupasta najczęściej gości na moim stole. Szybka i prosta do przygotowania a do tego bardzo smaczna. Szczególnie lubię z kromką razowego chleba lub ze świeżą chrupiącą bułeczką. Składniki: 1 makrela wędzona 3 ogórki konserwowe 2 jajka ugotowane na twardo 1 mała cebula 0,5 łyżki miękkiego masła 1 płaska łyżka musztardy 2-3 łyżki majonezu sól pieprz Przygotowanie
Ala piecze i gotujecałkowitego ostygnięcia .Wszystkie składniki na ciasto , wrzucamy do misy , jajko , mąka , cukier, kurkuma ,sól , olej ,wrzątek -najlepiej w takiej kolejności , bo wtedy jajko będzie pod mąka i nie sparzy się wrzątkiem .Ciasto , najlepiej wyrobić automatem do chleba ( ja go zawsze katuję do tej roboty ) lub robotem na wolnych obrotach , gdyż na początku, ciasto jest dość gorące Po wyrobieniu ciasto , wyjmujemy
Ogrodnik w podróżyCo zrobić na śniadanie jak nie mamy w domu świeżego pieczywa, a owsianka akurat się nam skończyła? Idealną propozycją na weekendowe śniadanie będzie omlet ze szpinakiem
Ana Mari's worldpieprzu Wszystkie składniki na ciasto , wrzucamy do misy , jajko , mąka , cukier, kurkuma ,sól , olej ,wrzątek -najlepiej w takiej kolejności , bo wtedy jajko będzie pod mąka i nie sparzy się wrzątkiem .Ciasto , najlepiej wyrobić automatem do chleba ( ja go zawsze katuję do tej roboty ) lub robotem na wolnych obrotach , gdyż na początku, ciasto jest dość gorące . Po wyrobieniu ciasto , wyjmujemy , formujemy
Ogrodnik w podróżyCo zrobić na śniadanie jak nie mamy w domu świeżego pieczywa, a owsianka akurat się nam skończyła? Idealną propozycją na weekendowe śniadanie będzie omlet ze szpinakiem
Ana Mari's worldkostkę, paski, trójkąty… Polentę smażymy na patelni na rozgrzanym oleju (lub oliwie do smażenia), na rumiano. Podajemy do mięs, ryb, owoców morza, jajek sadzonych, z sezonową surówką… i nie tylko. Kaszka kukurydziana to składnik tortilli, omletów, chlebów, placków, zup, wszelkiej maści zapiekanek czy słodkich wypieków. Z łatwością zastąpi też panierkę do kotleta. Ugotowana, jest produktem wyjściowym do przygotowania ciekawych
mojewypiekiinietylkoprzez 15 do 18 minut na złoty kolor. Upieczone wyjąć z piekarnika i studzić na kratce. Smacznego! W maszynie do chleba Wszystkie składniki umieścić w maszynie do pieczenia zgodnie z instrukcją, u mnie: płynne (jajko, woda, roztopione masło), sypkie - mąka, cukier i sól w dwa narożniki, na końcu drożdże na środek mąki. Nastawić program do wyrabiania
Stare GaryMałe kulki farszu ziemniaczano-cebulowego zawinięte w kruche, listkujące ciasto. Bomba węglowodanowa, istna eksplozja smaku. To właśnie jest knysza. Knysze, w odróżnieniu od większości pierogów, są
Gotuj z Blue Ravenlodowej, czerwonej kapusty,oliwek, selera naciowego,szczypiorku, mixu kolorowych sałat, pomidorka koktajlowego -do dekoracji użyłam Majonezu Kieleckiego Ugotuj jajo na twardo. Posmaruj chleb serem topionym i połóż wędzony rycki ser Ramzes. Na sałate lodową wyłóż połówki jajek. Pozostałe składniki rozłóż w ilości jakiej chcesz. Polej majonezem dekoracyjnym! Posyp szczypiorem! Skomponuj swoje pyszne śniadanie! Smacznego
Z Kuchni Do Kuchniłyżka masłakilka kropel oliwy4 plastry gruszki2 łyżki konfitury z czerwonej cebuli (np. z tego przepisu)pomidory koktajlowe, rukola (do dekoracji)Przygotowanie:Jajka, mleko, sól, gałkę i pieprz mieszamy trzepaczką lub widelcem. Dodajemy ser. Moczymy kromki chleba w mieszance, tak aby nasiąknęły. Na patelni rozgrzewamy masło z oliwą. Kładziemy kromki i ewentualnie zalewamy pozostałością masy jajecznej. Smażymy z każdej strony
Food SquarePasta z ciecierzycy, cukinii, cebuli i czosnku z dodatkiem sezamu. Składniki:cukiniacebulka czosnek (1-2 ząbki)2 kubki ciecierzycy (ugotowanej lub z puszki)2 łyżki tahini
prawdziwe jedzeniekanapki składają się z: pieczonego indyka lub pieczonego schabu hummusa , który z powodzeniem zastępuje masło szczypiorku lub rukwi wodnej/rzeżuchy sera żółtego jajka ugotowanego na twardo czerwonej papryki (jest słodsza od zielonej) ogórka sałaty rzodkiewki ciemnego chleba z ziarnami pieprzu soli (opcjonalnie, według mnie ta przyprawa jest już niepotrzebna) Smacznego
Przepisy Aleksandry