Chleb Wigilijny Składniki; chleb żytni -1 mały bochenek 1 makrela wędzona 3 ogórki kwaszone 3 jajka masło -3 łyżki sól i pieprz Przygotowanie: Jajka gotujemy w osolonej wodzie(...)twardo. Następnie obieramy ze skorupek i ścieramy na tarce o drobnych otworach. Ogórki kwaszone zetrzeć też na tarce o drobnych otworach. Z chleba odciąć piętki, wydrążyć miąższ ze środka. Jajka wymieszać z ogórkami, masłem i drobno pokruszonym miąższem z chleba, dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotową masą nadziać chlebek, dołączyć piętki
Kuchnia Danusiefekt :lol: ) jajka. Chrupiąca wędlina (rodzaj wedle uznania) i świeże pachnące pomidory. Tosty z jajkiem. Cudowny początek dnia. Składniki (1 porcja): – 2 kawałki chleba, najlepiej tostowego – 2 jajka (nie sugerujcie się ilością żółtek na zdjęciu – cudem całe pudełko było z podwójnymi ;) ) – 1 pomidor – sól, pieprz – 2 łyżki masła – kilka plasterków szynki/wędzonki
Pociąg Do Kuchniwaniliowego1/2 łyżeczki cynamonu4 kromki4 łyżeczki masła orzechowego8 łyżeczek powideł śliwkowych domowej roboty2 łyżki oliwy z oliwek do smażeniaPrzepis:Jajko z cukrem, mlekiem i cynamonem roztrzepujemy. Następnie kromki chleba porządnie maczamy w jajku i kładziemy na rozgrzaną oliwę. Smażymy na rumiano z obu stron. Po usmażeniu tostów odkładamy je na papierowe ręczniki i "osuszamy". Następnie rozsmarowujemy masło orzechowe (po jednej łyżeczce
Emcia Pichciinne ciepłe dania na śniadanie to przygotujcie tartę z piersią kurczaka i szpinakiem lub parówki owinięte z serem i boczkiem . Składniki na porcje dla dwóch osób: 4 jajka 8 kromek chleba tostowego 2 plasterki żółtego sera 4 plasterki boczku sól, pieprz odrobina masła Z chleba odciąć skórki. Następnie każdy kawałek rozwałkować. Spłaszczone kromki chleba ułożyć w kokilce lub formie
Ugotowaćbomba kaloryczna jakich mało, ale też źródło protein i zastrzyk energii na znaczną część dnia. Poza tym, ładnie wygląda na zdjęciach, nieprawdaż? 50 min 2 os. składniki: 2 jajka 4 kromki chleba tostowego 4 plasterki wędzonego boczku 2 białe kiełbaski (parzone) 1 puszka fasolki w sosie pomidorowym HEINZ oliwa z oliwek masło sól i pieprz wykonanie: Rozgrzej piekarnik(...)rondelka i podgrzej. Rozgrzej patelnię, ale nie dodawaj tłuszczu. Chleb tostowy posmaruj z obu stron masłem, a następnie połóż na rozgrzanej patelni. Podsmaż z obu stron na złocisty kolor. Zdejmij i przekrój w poprzek, robiąc trójkąciki. Na tą samą patelnię wlej 2 łyżki oliwy z oliwek i posadź jajka. Rozgrzej drugą patelnię i przygotuj bekon. Podsmaż boczek z obu stron
Ania i Marcin gotująwykonania i tanie . Połączenie pieczarek, świeżego ogórka i natki pietruszki jest rewelacyjne. Jeśli zostanie Wam trochę farszu to z powodzeniem może posłużyć on jako pasta do chleba. Składniki: 8 jajek 6 średniej wielkości pieczarek mały ugotowany ziemniak 3 ząbki czosnku natka pietruszki 1/2 ogórka wężowego 1 łyżka majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego sól, pieprz chilli 2 łyżki oliwy
Pobite gary Barbarysobie nie pozwoliła na opychanie się nimi w środku nocy, tak jak prowadząca, ale od czasu do czasu delektuję się nimi na śniadanie. Składniki: 2 kromki chleba tostowego 1 jajko 30 ml mleka 2 łyżki cukru pudru masło i olej do smażenia + dodatki wedle uznania: u mnie maliny, dżem malinowy, cukier puder i bita śmietana Do miski wbijamy jajo
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!szklaneczce, jak bananowiec ma być dziś numerem jeden. SKŁADNIKI:- banany, 4 duże, 6 małych,- mąka owsiana bezglutenowa (sygnowana znaczkiem przekreślonego kłosa), 100 gram,- mąka chleba świętojańskiego - KAROB, - jajka, 4 (8 przepiórczych).- masło, 1/4 kostki,- serek mascarpone. 1/3 opakowania,- cukier trzcinowy, pół szklanki,- cukier waniliowy domowy, odrobina,- mleko w proszku pełne, 3/4 łyżki- ziarenka - mieszanka "Cynamonowy Raj"- morwa biała
Wypisz Wymalujkomu bardziej w niej przypadło do gustu, na pewno będzie gościć na naszym stole. Sałatkę można robić partiami, tak jak ja dzisiaj. Wstawiłam brokuła na parę i jajka. Obok kroiłam chleb, szykowałam ser i wędlinę i w międzyczasie kroiłam a to cebulkę, a to pomidora czy rzodkiewkę. W sumie nie wiem kiedy, sałatka okazała się być gotowa Jeśli nie macie
Mieszam w GarnkuPonieważ śniadanie może być królewskie proponuję pyszne grzanki z ulubionymi dodatkami... SKŁADNIKI: 2 kromki chleba razowego 1 jajko szynka pokrojona w paski starty ser na grubych oczkach około 10dag. mały pomidor i ogórek kiszony pokrojony w kostkę lub paski ulubione przyprawy: sól, pieprz z moździerza, kamis :suszone pomidory z bazylią i czosnkiem 2 łyżki masła klarowanego lub oliwy
Kuchnia Beatysokiem z cytryny i pieprzymy. Dodajemy maslo i wszystko razem miksujemy 20 sekund Odstawiamy do lodówki ,na 20-30 minut do polączenia smaków-u mnie jedli od razu.Smarowali chleb i plaster jajka na wierzch
w mojej kuchnimąka pszenna 300 g -woda dawałem na wyczucie ciasto ma być mocno gęste i po wyrobieniu ma się nie kleić mocno do rąk -sól dwie łyżeczki -jajko do posmarowania chleba po wyrośnięciu Zaczynamy od zrobienia zaczynu i odstawiamy na noc w ciepłe miejsce.Po tym czasie wykonujemy dalsze czynności. Do zaczynu dodajemy resztę składników i wyrabiamy ciasto aż przestanie się
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.jest mój autorski przepis :) Ja jedynie go trochę zmodyfikowałam na własne potrzeby. Szukałam inspiracji do wykorzystania czerstwego chleba, ale nie chciałam robić grzanek, białego barszczu, chleba maczanego w jajku, czy czegoś co jest mi dobrze znane w smaku. Przeszukałam czeluści internetu i Moje Dietetyczne Fanaberie podpowiedziały mi, że jest coś takiego jak to oto quiche :) Wypróbujcie i Wy - warto(...)jajka 1 łyżka oregano ( ja daje dodatkowo 1 łyżeczkę bazylii) 2/3 łyżeczki pieprzu 1/2 łyżeczki soli + do podgotowania brokułów Przygotowanie: Soli wodę i gotujemy w niej kalafior oraz brokuły (brokuły wyjęłam po 5 minutach, a kalafior po 10). Paprykę, 2/3 cebuli i oliwki kroimy drobno i wkładamy do dużej miski. Do tej samej miski wkrajamy chleb
ChilliJemyChleb pszenny razowy z burakami...Pyszny, domowy chleb o niespotkanym wyglądzie. Wypieczony z mąki pszennej razowej.Z dodatkiem wiórków czerwonych buraków.Pełen ziaren słonecznika.Polecam!Kromki
Gospodyni Miejskarolady. Gotowe zrazy podawać polane sosem z knedlami i gotowaną kiszoną kapustą. Knedle z chleba 16-18 szt. 300 g czerstwego chleba 2 cebule 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 200 ml mleka 3 jajka(...)sól i pieprz masło do smażenia Cebule obrać, posiekać, zeszklić na maśle. Chleb pokruszyć lub pokroić na małe kawałki. Wymieszać z cebulą i natką pietruszki. Jajka roztrzepać z mlekiem, doprawić pieprzem i solą, zalać chleb. Odstawić na 20 minut. Zagotować garnek z wodą. Z masy chlebowej formować niewielkie kulki. Wrzucić do wrzątku, zmniejszyć moc i gotować ok. 15 minut. Wyjmować
Pełny talerz