Przyszła leniwa niedziela i jak się okazało, w lodówce do przygotowania śniadania, niewiele było rzeczy. Zapaliła mi się w głowie żarówka, zupełnie jak u Pomysłowego Dobromira
Mieszam w Garnkuserem), praktyczniejszą (bez świeżej bazylii) i smaczniejszą (z suszonymi pomidorami) wersję pesto . Pesto to nie tylko sos do makaronu , jeśli lubisz ten smak, to znakomicie doprawi ono chleb paleo (np. niskowęglowodanowy ), jajka na twardo, omlety, naleśniki paleo, majonez paleo, warzywa, sosy do sałatek albo mięsa, a nawet makaron z warzyw. Pesto możesz używać jako sos do warzyw na zimno pokrojonych(...)składzie nie ma świeżej zielonej bazylii, możesz mieć wszystkie składniki pod ręką w domu i w błyskawicznie przygotować pesto, kiedy tylko przyjdzie na to ochota. Zobacz też przepis na chleb, który w składzie zawiera to właśnie pesto : Chleb paleo śródziemnomorski . Tradycyjne przepisy na pesto zawierają orzeszki piniowe, które nie dość, że są drogie, to jeszcze zawierają ogromne ilości tłuszczów wielonienasyconych
PaleoSMAKpekińska 200 g szynki w plasterkach 200 g sera żółtego w plasterkach 5 łyżek majonezu 1 duża cebula 150 g pieczarek 200 g śmietany (dałam 18%) 2 jajka sól pieprz szczypiorek Kromki chleba tostowego zrumienić na patelni lub w tosterze. Na dnie naczynia do zapiekania ułożyć podpieczone kromki chleba, posmarować je cienką warstwą majonezu, na każdą kromkę ułożyć plasterek
O kuchni z uczuciemklasykę. Będą to gnocchi z masłem i parmezanem z odrobiną orzechów włoskich. Będzie prosto, smacznie i szybko! Koniecznie spróbujcie, bo na prawdę są genialne! SKŁADNIKI: * chleb ( czerstwy ) – 400 g * mleko – 250 ml * jajko – 1 szt * skórka z cytryny – 1 łyżka * starty parmezan – 3 łyżki * gałka muszkatołowa, sól, pieprz – do smaku SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Chleb kroimy
Ostra na Słodkozrobią się kluchy z mąki. Całość zlać do zupy i podgotować chwilę. Doprawić solą i pieprzem. Na koniec dodać śmietanę i doprowadzić do wrzenia. Podawać z jajkiem na twardo i chlebem. Smacznego
Ze smakiem bez glutenumąki pszennej 12g suszonych drożdży 250ml letniej wody 2 kopiaste łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka soli 1 łyżka miękkiego masła 1 łyżka miodu 1 łyżeczka przyprawy do chleba (opcjonalnie) Dodatkowo: 1 jajko do posmarowania bułek ziarna słonecznika do posypania Wykonanie: Drożdże rozpuszczamy w wodzie. Obie mąki mieszamy, dodajemy sól, miód, masło, jogurt, przyprawę i mieszamy. Wlewamy wodę
Smak mojej kuchnidiety rozdzielnej jest nie mieszanie białek z węglowodanami, więc nie mieszajmy! Nie zatoksyczniajmy organizmu z powrotem w 2-3 dni , przez nie właściwe procesy trawienia wymieszanego chleba, ziemniaków, z kotletami, jajkami i wędlinami. Odłóżmy ziemniaki, pieczywo, ciasta na inną okazję. A jeśli chcemy już tak bardzo posmakować słodkości, to może do herbatki wieczorem na 1-2 godziny przed snem
Dieta Rozdzielna i ZdrowiePasztet z wątróbki należy do klasyki kuchni francuskiej. Jest to smarowidło do pieczywa o intensywnym smaku i aksamitnej konsystencji. Pasztet serwuje się w temperaturze pokojowej, aby
Codziennik KuchennySmażone bez tłuszczu i bez panierki. Składniki łopatka bez kości 30 dkg cebula 1 szt chleb czerstwy 1 kromka jajko 1 szt orzechy włoskie 5 dkg przyprawa do mięsa mielonego … Czytaj dalej Mielone z orzechami
czarrna od kuchnibekonem i czosnkiem wszystko smakuje jeszcze lepiej! SKŁADNIKI na dwie osoby 400g rzodkiewek 40-50g masła 82% tłuszczu lub masła klarowanego szczypior z cebulką 2 jajka M grzanki z chleba na zakwasie posmarowanego oliwą sól pieprz
Karo in the KitchenMłodą kapustę można dodać do wszystkiego Składniki 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego 1/4 główki młodej kapusty 1/2 pęczka koperku 1 jajko 1 kromka czerstwego chleba sól, pieprz do panierowania: mąka … Czytaj dalej Kotlety mielone z młodą kapustą
czarrna od kuchniśniadanie Składniki chleb czerstwy 4 kromki jajka 4 szt szynka 4 plasterki ser żółty 5 dkg cebula 1 szt czosnek 3 ząbki szpinak mrożony 70 g sól i pieprz … Czytaj dalej Babeczka jajeczna z grzankami i szpinakiem
czarrna od kuchnizaczyn. Wyrabiamy kilka minut, do połączenia składników (ciasto będzie mieć luźną konsystencję). Misę przykrywamy folią i odstawiamy na 60 minut. Chleb przekładamy do wysmarowanych tłuszczem keksówek. Wierzch chleba zwilżamy wodą, lub smarujemy jajkiem i posypujemy ziarnami. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na ok godzinę (do wyrośnięcia). Piekarnik nagrzewamy do temp 230 stopni, pieczemy chleb przez 15 min. Zmniejszamy temperaturę
Mieszam w GarnkuPropozycja na pyszne śniadanko. Naprawdę fajne i smaczne połączenie paru składników i uwierzcie niebo w gębie;-) Zastanawiałam się nad dodaniem anchois...ale to był jednak
potrawyregionalneżeby zacząć funkcjonować, powinno też smakować na tyle dobrze, żeby dać nam dobry humor od rana. To śniadanie spełnia te obie funkcje bardzo dobrze: połączenie chleba z awokado i jajkiem sadzonym jest sycące i bogate w składniki odżywcze a z dodatkiem pomidorków smakuje naprawdę przepysznie a można na przykład dołączyć do kompletu jeszcze świeżo wyciśnięty sok pomarańczowy
Milion Smaków