Jest wiosna, za oknem słoneczna pogoda. Jak jest wiosna to jeszcze trochę i będziemy mieli Wielkanoc. Do wielkanocnych potraw , które co roku goszczą na moich stole dołączam faszerowane jajka . Za zwykłymi jajkami, gotowanymi na twardo nie przepadam- ale te, faszerowane mogłabym jeść codziennie. Są przepyszne, łatwe do wykonania i tanie . Połączenie pieczarek, świeżego ogórka i natki pietruszki jest rewelacyjne. Jeśli zostanie Wam trochę farszu to z powodzeniem może posłużyć on jako pasta do chleba... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...