chleb na zakwasie - 3901 przepisów (strona:208/261)

Chleb na zakwasie żytnim z żurawiną 88

Na śniadanie świeże pieczywo? jadacie? lubicie? Wystarczy wtedy masło albo miód i śniadanie gotowe, porcje warzyw zjadam wówczas na drugie śniadanie. Chleb prosty w przygotowaniu, żurawina

Moje Małe Czarowanie
Chlebki pita 88

razu podawać. Są przepyszne! Polecam Wam także inne przepisy na pieczywo: – proziaki –  kajzerki –  bagietki –  chleb pszenny z garnka –  bajgle –  chlebek z pesto –  focaccia z pomidorami –  bułki do hamburgerów –  pieczywo na zakwasie –  pieczywo na drożdżach Ilość: 5-6 sztuk Przygotowanie: 2 h Składniki: – 195 g mąki pszennej

nietylkopasta.pl
Żur ze śląskiego domu. Tak zrobiony podaje się na co dzień. PRZEPIS 110

wrzuć ziemniaki pokrojone w kostkę, posiekany czosnek, dopraw majerankiem, pieprzem i solą, gotuj kilka minut – aż ziemniaki zmiękną. Teraz wlej zakwas, wymieszaj, zagotuj i trzymaj na ogniu jeszcze kilka minut. Podawaj z kawałkami ugotowanych jajek i chlebem. Rada: niektóre gospodynie zaprawiają żur śmietaną, ale w tej wersji zdecydowanie bardziej lubimy go bez. Zupę można też ugotować na wędzonej kości

Kulinarna Polska
Precle 87

podawaj do jeszcze lekko ciepłych precli. Polecam Wam także inne przepisy na pieczywo: –  kajzerki –  bagietki –  chleb pszenny z garnka –  bajgle –  chlebek z pesto –  focaccia z pomidorami –  bułki do hamburgerów –  pieczywo na zakwasie –  pieczywo na drożdżach Ilość: 5 sztuk Przygotowanie: 3 h minut Składniki: – 340 g mąki pszennej

nietylkopasta.pl
Podpłomyki 125

Zdarza się czasami, że brakuje w domu pieczywa. Szewc bez butów chodzi, mądre powiedzenie. Zakwas siedział sobie wygodnie w lodówce. Domowi piekarze wiedzą, co to znaczy. Podpłomyki, to taka namiastka chleba, całkiem przyzwoita. Kolejny przysmak dzieciństwa Jadłam je ze śmietaną, konfiturą a najczęściej bez niczego. Jak mąka, woda i sól są w domu, głód nam nie grozi! Podpłomyki piecze się

Leśny Zakątek
Chleb orkiszowy na dzikich drożdżach z winogron 136

Do wypieku chleba użyłam dzikich drożdży które poczęły się z fermentacji winogrona. Chleb na takich drożdżach ma piękny zapach, cudny smak i jest pyszny. Znika szybko

Moje Małe Czarowanie
Chleb pszenny na dzikich drożdżach z jabłek i winogron 155

Przedstawiam kolejny pyszny bochen, których jest na blogu sporo, zajrzyjcie a może coś znajdziecie dla siebie. Przepisy pod etykietą chleby . Tym razem dzikie drożdże wyhodowałam z

Moje Małe Czarowanie
Chleb na dzikich drożdżach z czarnej porzeczki 137

Kolejny pyszny bochen na dzikich drożdżach wyrósł w mojej kuchni. Bardzo aromatyczny, rósł jak szaleniec, w rezultacie pyszne kromki chleba na śniadanie zajadałam. Koniecznie upieczcie sobie

Moje Małe Czarowanie
Zakwas z buraków 126

Buraki obieramy, kroimy na plastry i wkładamy do kamionkowego garnka. Dokładamy główkę czosnku (przekrojoną na pół), ziele angielskie, listek laurowy i chleb. Całość zalewamy woda zsoląi kminkiem. Garnek przykrywamy ręcznikiem i odstawiamy na 5-6 dni. Następnie zakwas zlewamy w butelki i chowamy do lodówki

Kopystką po garach
Chleb zmieniający życie. Bez glutenu 142

Chleb zmieniający życie, tak nazwała go autorka (oryginał znajdziesz tutaj ). Chleb posiada jedynie same zalety. Idealny w profilaktyce zdrowia, leczeniu candidy, nietoleracjach pokarmowych, alergiach i problemach jelitowych. Chlebek to 100% z naturalnych składników, zero przetworzonych dodatków, zero glutenu, zero drożdży, a nawet zakwasu. Najważniejsze - jest bardzo łatwy do przygotowania. Nie rośnie, a więc i nie opada, uda się na pewno

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Bułki do hamburgerów 129

Z tego miejsca pragnę serdecznie podziękować Madzi i Pawłowi za przepis [ klik ] na te buły bo one są idealne i nie mogą się nie udać. Robiłam

Moje Małe Czarowanie
Bułeczki ziemniaczane z makiem 161

Kolejny weekend i kolejne "Wypiekanie na śniadanie" [ klik ] ale tym razem niespodzianka. Gocha zaproponowała dwie opcje do wyboru : pierwsza dla osób które nie mają

Moje Małe Czarowanie

Proponowane wyszukiwania