chleb mieszany - 5331 przepisów (strona:301/356)

Żywność przetworzona, czyli drugie życie starego lub nieudanego ciasta :) 172

mówi w okresie poświątecznym na temat marnowania i wyrzucania żywności. W poniedziałek idę rano do pracy, mijam śmietniki na Placu Sebastiana, a tam na wierzchołku przepełnionych koszy - cały bochenek chleba. Pozostawiony pewnie, bo komuś po świętach został. Wystawił, bo może ktoś zabierze. Smutny to był widok.  Jestem zwolenniczką planowania posiłków i przeliczania ilości przygotowanego jedzenia na osoby. Ale wiadomo(...)czekoladę razem rozpuszczamy i dostawiamy do wystygnięcia.  Ciasto kruszymy za pomocą blendera.  Dodajemy przestudzone masło z czekoladą, kakao, alkohol i migdały.  Wszystko razem miksujemy lub mieszamy do całkowitego połączenia się składników.  Masę przekładamy do miski, przykrywamy folią i odstawiamy do lodówki na ok. 2 godziny.  Kiedy masa zastygnie, formujemy kulki wielkości rafaello lub wielkości mandarynki

bistro mama
miod arbuzowy --- miele di anguria 133

okrężnicy. Arbuzy znacznie poprawić proces trawienia. włókna pulpy arbuz jest doskonałym środkiem pobudzającym użytecznych mikroflory jelitowej. Arbuz jest produktem alkaliczna, neutralizuje negatywne skutki kwasów z jaj, mięsa, ryb, chleba. Arbuz zawiera dużo kwasu foliowego, który jest niezbędny dla normalnego życia każdej osoby, ponieważ bierze udział w tworzeniu krwi i syntezy aminokwasów. kwas foliowy jest stymulatorem metabolizmu tłuszczu, ma wyraźny wpływ(...)płatki owsiane na skórze. Czy to aż do zapalenia skóry na przełęczy.  Z przewlekłe zaparcia, nadciśnienie, obrzęki . Zmieszać równe części Senna liści i suchej kory arbuza, zupy do mieszania filiżankę przegotowanej wody, 20 minut, lub pić rano przed śniadaniem, wieczorem przed snem. Z biegunki. Wygładzić suche skórki arbuza na młynku do kawy, weź łyżeczkę co dwie godziny, mycie czystą

mojej kuchni
miod arbuzowy 158

okrężnicy. Arbuzy znacznie poprawić proces trawienia. włókna pulpy arbuz jest doskonałym środkiem pobudzającym użytecznych mikroflory jelitowej. Arbuz jest produktem alkaliczna, neutralizuje negatywne skutki kwasów z jaj, mięsa, ryb, chleba. Arbuz zawiera dużo kwasu foliowego, który jest niezbędny dla normalnego życia każdej osoby, ponieważ bierze udział w tworzeniu krwi i syntezy aminokwasów. kwas foliowy jest stymulatorem metabolizmu tłuszczu, ma wyraźny wpływ(...)płatki owsiane na skórze. Czy to aż do zapalenia skóry na przełęczy.  Z przewlekłe zaparcia, nadciśnienie, obrzęki . Zmieszać równe części Senna liści i suchej kory arbuza, zupy do mieszania filiżankę przegotowanej wody, 20 minut, lub pić rano przed śniadaniem, wieczorem przed snem. Z biegunki. Wygładzić suche skórki arbuza na młynku do kawy, weź łyżeczkę co dwie godziny, mycie czystą

w mojej kuchni
Piernik przekładany kremem i powidłami 371

Pierniki nigdy nie były moją mocną stroną. Swój pierwszy piernik upiekłam w Al-Khobar w maszynie do chleba, ponieważ mieszkania w naszym compoundzie nie były wyposażone w kuchenkę z piekarnikiem. Piernik tak zasmakował naszym znajomym, że przepis powędrował do ich żon w Indiach i Pakistanie. W czasie wakacji w Polsce musiałam go jednak przystosować do standardów piekarnikowych. Drugim problemem były(...)miękkiego masła lub margaryny pokrojonej w drobną kostkę opcjonalnie pokruszone orzechy lub płatki migdałów Przygotowanie polewy Wszystkie składniki umieścić w rondelku i nie doprowadzając do zagotowania, podgrzewać i mieszać do połączenia wszystkich składników. Przełożenie powidła śliwkowe albo gęste konfitury wiśniowe lub jagodowe Przygotowanie piernika Pierwszy z blatów piernika (u mnie zazwyczaj grubszy niż pozostałe) posmarować kremem budyniowym. Nałożyć środkowy blat

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Piernik przekładany powidłami i kremem 296

Pierniki nigdy nie były moją mocną stroną. Swój pierwszy piernik upiekłam w Al-Khobar w maszynie do chleba, ponieważ mieszkania w naszym compoundzie nie były wyposażone w kuchenkę z piekarnikiem. Piernik tak zasmakował naszym znajomym, że przepis powędrował do ich żon w Indiach i Pakistanie. W czasie wakacji w Polsce musiałam go jednak przystosować do standardów piekarnikowych. Drugim problemem były(...)miękkiego masła lub margaryny pokrojonej w drobną kostkę opcjonalnie pokruszone orzechy lub płatki migdałów Przygotowanie polewy Wszystkie składniki umieścić w rondelku i nie doprowadzając do zagotowania, podgrzewać i mieszać do połączenia wszystkich składników.    Przełożenie powidła śliwkowe albo gęste konfitury wiśniowe lub jagodowe Przygotowanie piernika Pierwszy z blatów piernika (u mnie zazwyczaj grubszy niż pozostałe) posmarować kremem budyniowym. Nałożyć

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Porzucona kromka chleba – piknik kulinarny Banku Żywności w Lublinie 91

studenci, uczniowie, politycy itp. Ideą zbiórki jest bezinteresowne przekazanie choćby paczki makaronu czy puszki konserwy dla ludzi potrzebujących. Piknik miał na celu promocję zbiórki oraz prezentację nieco dziennika ,,Kromka chleba" który redaguje cały ,,mózg" zbiórkowej operacji Pani Marzena Pieńkosz-Sapieha. Główna ,,atrakcją" spotkania był pokaz kulinarny Pana Jaśka Kuronia i jego żony Pani Anety Kuroń - są to ludzie przesympatyczni " class(...)wysmarowanej masłem blasze lub formie do zapiekanek. Posypujemy je bakaliami Jajka, żółtka i 1/3 szklanki cukru ubijamy aż powstanie puszysta, jasno żółta masa - dodajemy śmietanę, mleko i cynamon - dokładnie mieszamy. Powstałą masą zalewamy drożdżówki delikatnie je ugniatając. Po wierzchu posypujemy resztą cukru. Wkładamy do piekarnika temp 180 stopni na ok 30 minut - aż pudding się zarumieni i masa się zetnie

sierotka maRysia w kuchni
Kotlety mielone z szynki i wędzonego boczku 202

składnikach. W większości wypadków nie używa się mięsa z szynki, przynajmniej nie w czystej postaci, chociażby z obawy, że mięso będzie suche. Zamiast niego do mielonych trafiają różne mieszane rodzaje mięs, w tym nieraz wątpliwe jakościowo „tajemnicze mięso” o praktycznie niemożliwym do ustalenia składzie. Ale zwykle też nie używa się wędzonego boczku, który nie dość że sprawia(...)ciepło, np. z ziemniakami lub pieczywem z dodatkiem czegoś kwaśnego (kiszony ogórek, marynowane grzyby, patisony lub papryka). Można ich jednak użyć także na zimno np. w charakterze dodatku do chleba. Kotlety mielone z szynki i wędzonego boczku 2015-05-04 22:30:29 Tradycyjne kotlety mielone w bardziej wyrafinowanym wydaniu – z szynki wieprzowej i wędzonego boczku, z dodatkiem siekanej szalotki

Kulinarna Pokusa
Dietetyczny chlebek bananowy z 5 składników! Bez tłuszczu, bez cukru! 102

nocy nie mogłam spać. Minęła północ a ja wolałam skubać orzechy włoskie niż jeszcze się kłaść. W międzyczasie cały czas doglądając moją żytnią mieszankę, która miała stać się chlebem i która rosła i rosła.. i urosnąć nie mogła. Już spisałam ją na straty ale postanowiłam dać jej czas do rana. Potem minęła 1:00 a ja jeszcze czytałam, przepisy(...)jego zadaniem będzie zdobić wierzch ciasta. Pozostałe trzy blenduję z jajkami na gładką masę. Dodaję przesianą mąkę, cynamon i proszek do pieczenia oraz posiekaną niezbyt drobno czekoladę. Składniki dokładnie mieszam i przekładam do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki. Piekę ciasto w nagrzanym do 175 stopni piekarniku przez 50 minut. Sprawdzam stopień wypieczenia patyczkiem. Jeśli cały jest suchy uznaję ciasto

Mango Papaja
Najłatwiejszy ser na świecie. Ser z jogurtu greckiego - Labneh. 6016

Ser z jogurtu greckiego podbija ostatnimi czasy internet. Nie ma się co dziwić - ten banalnie prosty przepis jest rewelacyjny, zdrowy, i ma ogromne zastosowanie kuchenne, więc

Poezja Smaków - blog kulinarny
Siļķe Kažokā - łotewska sałatka śledziowa "śledź w mundurku" 172

Rzeczypospolitey Rajd Kulinarny czyli co się jada w Koronie, Litwie i wszej Rusi albo "życzy acan nieco egzotyki?" Wstęp do rajdu i przepis na estońską zupę-deser z chleba -------->  http://bialaglowka.blogspot.com/2014/07/leivasupp-estonska-zupa-deser-z.html W drugiej części kulinarnej podróżny po ziemiach dawnej Rzeczypospolitej odwiedzamy Inflanty Polskie, czyli Łatgalię leżącą na terenach obecnej Łotwy. Miejsce to specyficzne, jak całe ziemie łotewskie(...)obieramy je ze skórki; buraki i marchew ścieramy na tarce o grubszych oczkach, ziemniaki zaś kroimy w niedużą kostkę. Przygotowujemy duży, płaski talerz, jajko kroimy na twardo. W misce mieszamy razem ziemniaki, marchew i buraki, by połączyły się ze sobą. Na talerzu wykładamy równomiernie połowę warzyw. Następnie namoczone śledzie kroimy w małą kostkę i wykładamy wszystko na warstwie warzyw. Przykrywamy

Kuchenna Kontrrewolucya
Przykładowy jadłospis odchudzający 1500 kcal 152

Łyżka) Koper ogrodowy – 8 g (1 x Łyżka) Tuńczyk w kawałkach (w sosie własnym) – 60 g (2 x Łyżka) Awokado – 70 g (0.5 x Sztuka) Chleb żytni razowy – 30 g (1 x Kromka) Czas przygotowania: 10 minut   1. Zmiksuj blenderem tuńczyka, awokado i sok z cytryny (lub rozgnieć widelcem). Dopraw do smaku. 2. Pieczywo posmaruj(...)chia – nasionka zalej mlekiem (zostaw 3 łyżki mleka do warstwy z mango), dodaj ksylitol (1 łyżka) i wymieszaj. Odstaw do lodówki na 1,5h (co jakiś czas mieszaj). 2. Wszystkie składniki na warstwę z mango (mango, 3 łyżki mleka kokosowego, kurkuma, 1 łyżka ksylitolu, sok z cytryny) zblenduj. 3. Przygotuj foremki na lody. Napełnij je w 3/4 warstwą

Powiedz dietom nie
Ciabatta 139

Ciabatta to moje ulubione włoskie pieczywo. Jest pyszne – jak jest świeże – maczane tylko w ulubionej oliwie… Oczywiście można też przygotować kanapkę lub jeśli

UgotujmyTo.pl
Szybka pasta z awokado 198

Szybka pasta z awokado z całą pewnością może nam zastąpić masło na pieczywie. Awokado jest polecane przed dietetyków jako jeden ze składników każdej diety. Przygotowanie pasty

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Hi, I am Gavrilla! 258

mojej babci, która podobnie jak ja jest trochę "healthy-freakiem". Byłam u niej w odwiedzinach i powiedziała, że coś mi upiekła. W pierwszym momencie obstawiałam jej GENIALNY chleb albo szarlotkę, ale się pomyliłam bo weszła do kuchni z talerzem owsianych kwadracików. Moja pierwsza myśl: "Ok, fajnie, ale pewnie jak większość pseudo-fit ciastek owsianych, na które przepisy można łatwo namierzyć(...)normalnej postaci- wsypujemy do miski razem z wiórkami kokosowymi, migdałami i miksem nasion Orzechy włoskie, żurawinę, rodzynki, cynamon i imbir dodajemy według uznania Dodajemy miód/syrop, olej i mieszamy(najlepiej ręką) Na koniec dodajemy wodę- u mnie jest to najczęściej około 2 szklanek, ale wszystko zależy od ilości dodatków, więc dolewamy aż do uzyskania kleistej konsystencji Płaską blaszkę z piekarnika

peanutbuttermonster
Łopatka rozpływająca się w ustach 101

Ten przepis można zrobić na dwa sposoby. Rodzinka troszkę namieszała (pozytywnie oczywiście) i musieliśmy coś z tym zrobić ;) Więc zapiekliśmy, a później dusiliśmy na wolnym ogniu

R'n'G Kitchen

Proponowane wyszukiwania