SUROWIEC -szynka 2 kg -łopatka 3 kg -karkówka 3 kg -podgardle 1 kg -pachwina 1 kg PRZYPRAWY -kminek mielony 1,5-2 g/kg -kminek cały 1
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.SUROWIEC -kaczka PRZYPRAWY I ZIOŁA ORAZ MATERIAŁY POMOCNICZE -sól nie jodowana 70-80 g/kg i na 1 liter wody Podczas parzenia dodajemy: -3 goździki -owoc jałowca
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.SUROWIEC -łopatka 2,5 kg słonina 0,5 kg -podgardle 1 kg -serce 1 kg -pół głowy 2 kg Surowiec po niżej kupujemy dwa dni później
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.SUROWIEC -słonina ze skórą najlepiej aby była gruba z wioskowego uboju smalona słomą jeśli takiej nie mamy to może być ze sklepu -jeśli słonina jest z
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.SKŁADNIKI -2 kg szynki -1 boczku bez skóry -1 kg karkówki -2 kg podgardla PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól 18 g/kg -pieprz czarny 2 g/kg -gałka
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.SUROWIEC -słonina z przyrostem mięsnym o grubości 5-8 cm ze skórą najlepiej aby była z wioskowego uboju smalona słomą jeśli takiej nie mamy to może
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.SUROWIEC -1,3 kg wątroby -0,700 kg serca (dwa serca) -1,5 kg boczku -2 kg podgardla -0,500 kg słoniny -dwie cebule większe -3
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.SUROWIEC - około 12 pałeczek podudzia to jest mniej więcej 1.5 kg PRZYPRAWY I WARZYWA ORAZ MATERIAŁY POMOCNICZE -sól nie jodowana do przygotowania solanki. Solankę robimy 10
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.SUROWIEC - 5 ćwiartek z kurczaka to około 2 kg PRZYPRAWY I WARZYWA ORAZ MATERIAŁY POMOCNICZE -sól nie jodowana do przygotowania solanki. Solankę robimy 10%,to znaczy
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.SUROWIEC -kurczak około 2 kg PRZYPRAWY I WARZYWA ORAZ MATERIAŁY POMOCNICZE -sól nie jodowana do przygotowania solanki. Solankę robimy 10%,to znaczy np.1000 g mięsa+400
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.Przepis Kupujemy serki "typu włoskiego". Moje są z Biedronki o nazwie Capreggio Moczymy je 24 godz. w solance 70 g soli warzonej zwykłej nie jodowanej na
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.SUROWIEC -boczek bez skóry w miarę chudy 5 kg -podgardle najlepiej z przyrostem mięsnym 1,5 kg PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól do boczku 19 g/kg
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.