Serki typu włoskiego wędzone

Serki typu włoskiego wędzone

Serki typu włoskiego wędzone

Przepis Kupujemy serki "typu włoskiego". Moje są z Biedronki o nazwie Capreggio Moczymy je 24 godz. w solance 70 g soli warzonej zwykłej nie jodowanej na 1 l wody. Następnie serki muszą odciekać .U mnie to trwało 8 godzin. Osuszanie w wędzarni bez dymu z szybkim ruchem powietrza w temperaturze 40 stopni.Czas 60 min. Wędzenie Układamy na półkach w wędzarni z siatkami. Wędzimy 4 godzin w temperaturze 50-55 C. Smacznego:) czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Autor

Jacek WiertelJacek Wiertel

Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb

Inne przepisy z Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.