Szybka i łatwa w wykonaniu potrawa na idealnie nadająca się na obiad bądź kolację. Składniki - 6 parówek ( ok. 250 g ) - 1 puszka kukurydzy - 1 puszka czerwonej fasoli - dwie małe cebule - koncentrat pomidorowy - chili w proszku - sól, pieprz ziołowy - olej do smażenia Drogi internauto - jeżeli przepisy zamieszczone na tej stronie uważasz za ciekawe i chciałbyś aby ten blog rozwijał się(...)strony kliknął na reklamę zamieszczoną poniżej. Dla Ciebie to będzie dosłownie chwila a dla mnie miły gest doceniający moją pracę i poświęcony czas. Z góry dziękuję. Wykonanie Cebulę drobno posiekać, parówki pokroić w kostkę. Wrzucić razem na rozgrzany olej, smażyć prze 5 minut. Dodać kukurydzę i fasolę wraz z zalewą i dusić pod przykryciem. Dodać koncentrat do uzyskania
Świat Smakurównież nie zabiera dużo czasu. Składniki - 7 udek - 2 szklanki ryżu - ½ kostki margaryny - 1 litr bulionu drobiowego - 5 ziaren ziela angielskiego - mały koncentrat pomidorowy - pieprz - przyprawa do kurczaka - duża cebula Drogi internauto - jeżeli przepisy zamieszczone na tej stronie uważasz za ciekawe i chciałbyś aby ten blog rozwijał się nadal to proszę abyś przed opuszczeniem tej strony kliknął na reklamę(...)będzie dosłownie chwila a dla mnie miły gest doceniający moją pracę i poświęcony czas. Z góry dziękuję. Wykonanie Udka oprószyć przyprawami. Odstawić. Margarynę rozpuścić na dużej patelni. Zeszklić cebulę pokrojoną w piórka. Wlać bulion, dodać ziele angielskie oraz koncentrat. Zagotować. Ryż wsypać do naczynia żaroodpornego. Włożyć udka i wlać gorącą zalewę.Przykryć i piec
Świat SmakuPołączenie piwa, musztardy i miodu nadaje mięsu niezwykły aromat i wspaniały smak, któremu trudno się oprzeć nie jednemu smakoszowi. Składniki - 1 kg udek kurczaka - 1 średnia cebula - szklanka jasnego piwa - 2 łyżki miodu - 2 łyżki ostrej musztardy - sól, pieprz - szczypta pieprzy cayenne - szczypta zmielonego kminku - olej do smażenia Drogi internauto - jeżeli przepisy zamieszczone na tej stronie uważasz za ciekawe(...)poświęcony czas. Z góry dziękuję. Wykonanie Udka umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. W głębokiej patelni rozgrzać olej i podsmażyć udka kurczaka z obu stron na brązowy kolor. Cebulę posiekać i dodać do udek pod koniec smażenia. W osobnym naczyniu przygotować sos – wymieszać ze sobą piwo, miód, musztardę, pieprz cayenne i kminek. Tak wymieszane składniki wlać do patelni
Świat SmakuSkładniki: 3 średniej wielkości papryki opakowanie kaszy kuskus puszka krojonych pomidorów 200 g pieczarek natka pietruszki 4 ząbki czosnku mała cebula oregano suszone 1 łyżeczka suszonego tymianku suszone pomidory z czosnkiem i bazylią oliwa z oliwek extra vergine 5 łyżek sól, pieprz do smaku sos: kubek naturalnego jogurtu 2 ząbki czosnku(...)łyżki czerwonej papryki w proszku Przygotowanie: Kaszę przygotowujemy wg. opisu na opakowaniu. Na 3 łyżkach oliwy z oliwek extra vergine podsmażamy 1/2 posiekanej cebuli oraz umyte i osuszone pieczarki pokrojone w kostkę i posypane tymiankiem, gdy woda odparuje są gotowe. Na koniec doprawiamy do smaku. Pieczarki przekładamy do gotowego kuskusu. Dodajemy do kaszy z pieczarkami posiekaną natkę
Moja smaczna kuchniaprzeginałam, bo cyckuję cały czas i nie chcę, aby Gizmo dziurę w pampersie wypierdział. A Stwórca i tak zawsze doprawia podług siebie. kukurydza (ok. 0,5kg) średniej wielkości cebula bulion warzywny (niecały litr) papryka słodka, chili, sól chili w płynie (do podania) zestaw TACOS DINNER KIT mięso mielone (ok. 300g) Pokrojoną cebulę ( nieważne jak, bo i tak na koniec wszystko
bastalenaSkładniki: 4 skrzydełka z kurczaka 350 g żółtej fasolki szparagowej 1 średniej wielkości cebula 3 marchewki 2 pietruszki 1/3 białej kapusty 4 łyżeczki suszonego majeranku 2 łyżeczki suszonego cząbru sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Obraną marchew, cebulę i pietruszkę kroimy w kostkę. Skrzydełka przekładamy razem z warzywami do garnka, zalewamy wodą i gotujemy przez kwadrans. Po tym czasie dodajemy umytą
Moja smaczna kuchniainne lub dodać coś więcej. Smacznego! Składniki: 3 gniazda makaronu wstążki kilka plastrów salami ok. 10 oliwek zielonych lub czarnych 1 mała cukinia 1 łyżka serka kanapkowego 1/2 cebuli sól, pieprz 1 łyżka oleju 1 pomidor Wykonanie: Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Na oleju podsmażyć pokrojoną w piórka cebulę, następnie dodać drobno pokrojone pomidory i pokrojoną w plastry
Pasja Smakuduże ząbki czosnku 1 łyżka hiszpańskiej mielonej wędzonej papryki (Pimonte) 4 gałązki rozmarynu (posiekany) sól morska świeżo mielony pieprz Sałatka: 2 garście pomidorków koktajlowych 3 garście rukoli 1/2 czerwonej cebuli 2 łyżeczki siemienia lnianego sok z 1/4 cytryny ewentualnie 3 łyżeczki oleju lnianego Sos jogurtowo-czosnkowy pół szklanki jogurtu naturalnego 2 duże ząbki czosnku listki świeżej mięty (posiekane) sól pieprz(...)temperaturze pokojowej umieszczamy w specjalnym woreczku do pieczenia bez użycia tłuszczu. Pieczemy mięso ok. 30 minut (bez termoobiegu). Sałatka: Pomidorki koktajlowe kroimy na połówki. Mieszamy je z rukolą, cebulą pokrojoną w cienkie plasterki, sokiem z cytryny i siemieniem lnianym. Sos jogurtowy: wszystkie składniki mieszamy i odstawiamy na 1-2 godziny (razem z przyprawionym mięsem) w chłodne miejsce. Pierś kroimy
OstryKęskotlety: - mięso mielone wołowe (500 gr to jest porcja na 4-5 BM) - 1 łyżeczka soli i pieprzu ( jeśli ktoś lubi pikantniejsze lub bardziej słone to można dodać więcej) - cebula średniej wielkości ( bardzo drobno posiekana, można zmielić ja w blenderze) Wszystkie składniki mieszamy w misce, z gotowego mięsa formujemy kulki i na torebce foliowej lub folii spożywczej rozwałkowujemy na bardzo(...)torebkach do zamrażalnika na 10-15 minut. sos do Big Maca: - 2 duże łyżki majonezu ( ja użyłam dekoracyjnego "Winiary") - 1 łyżeczka musztardy ( np: Sarepska) - 1 łyżeczka BARDZO drobno posiekanej cebuli - szczypta czosnku granulowanego lub suszonego - pół łyżeczki cukru - pół łyżeczki octu winnego - 1 ogórek konserwowy Wszystkie składniki mieszamy w miseczce. Ja zamiast ogórka konserwowego użyłam ogórków w plastrach
Zainspiruj się kuchniąwarzyw :) Tagin Tagin Śródziemnomorski SKŁADNIKI: - 2 piersi z kurczaka (podwójne) - 1-2 łodygi selera naciowego - 1 papryka - 8 ząbków czosnku - 7-8 pomidorów suszonych w zalewie - 1 duża cebula - pomidorki koktajlowe - oliwki czarne i zielone - pół opakowania sera feta - 1 łyżka kaparów - 8 listków świeżej bazylii - sól, pieprz oraz zioła prowansalskie SKŁADNIKI DO MARYNATY: (będziemy marynować(...)misce i włożyć do niej piersi z kurczaka, odstawiamy to na 20 min do lodówki. Następnie kroimy wszystkie warzywa. Na dno naszego naczynie układamy cebulę, paprykę i selera naciowego pokrojonego w grube paski, kilka pomidorków koktajlowych oraz 4 ząbki czosnku, posypujemy to sola i pieprzem. Na dno naczynia wlewamy pół szklanki wody. Następnie
Zainspiruj się kuchniąjeszcze lepiej bierz tabletki na pamieć!!! Kapusta się kończy, a ja nadal bez składników. Tak więc szybki rachunek w głowie, co mam w domu.... Kapusta jest! Marchewki są! Cebula też i koperek tez się znajdzie! Tak więc co nam pozostaje jak zrobienie zwykłej polskiej młodej kapusty? W sumie nic... Zatem zabierzmy się do roboty, bo kapusta dalej nie może czekać(...)Młoda kapusta... SKŁADNIKI: - 1 główka młodej kapusty - 2 młode marchewki - 2 cebule cukrowe - 1 pęczek koperku - 1 pęczek szczypiorku - 2 łyżki smalcu - sól, pieprz - szczypta cukru - 2 łyżki ziarenek smaku PRZYGOTOWANIE: Kapustę kroimy w paski, podlewamy 1.5 szklanki wody (nie więcej bo kapusta puści sok), gotujemy aż zmniejszy swoją objętość
Zainspiruj się kuchniąskładniki jakie nam smakują. fajne w tych tostach jest to, że możemy do nich dodawać wszystko co nam się tylko podoba! :) Grillowane panini... SKŁADNIKI: 3-4 ciabatty oliwki mozzarella cebula wędlina ser żółty masło papryczki pepperoni pieprz ziołowy zioła prowansalskie świeża bazylia PRZYGOTOWANIE: Ciabatty nacinamy do połowy. Warzywa kroimy. Następnie smarujemy masłem, kładziemy cebulę, pokrojony
Zainspiruj się kuchniądrogę... Wieprzowina smażona z tamaryndowcem SKŁADNIKI: - 800 gr wieprzowiny - 2-3 małe kapusty bok choy - garść kiełków fasoli mung - kawałek imbiru ( wielkości kciuka) - 1 mała cebula - 2 ząbki czosnku - 1 papryczka chilli - świeża kolendra ( parę listków) MARYNATA: - łyżka pasty z tamaryndowca - 1 łyżka soku z limonki - 2 łyżki cukru - 1 łyżka sosu sojowego - 1 łyżka(...)zamrażalniku). Mieszamy marynatę i wkładamy w nią pokrojone mięso. Odstawiamy na 30 -40 min. Następnie rozgrzewamy na woku olej ( około 2-3 łyżki). Wrzucamy czosnek, cebulę i imbir podsmażamy aż się delikatnie zeszklą ( UWAGA: wrzucamy warzywa na bardzo rozgrzany olej). Następnie dodajemy kapustę bok choy. Smażymy 5 minut i dodajemy kiełki fasoli i kolendrę. Jak wszytko się już
Zainspiruj się kuchniąZapiekana cukinia wypełniona wegetariańskim farszem z kaszki kuskus, warzyw i pietruszki. Pysznie smakuje np. z sosem czosnkowym. Składniki: 2 małe cukinie 1/2 szklanki kuskusu czerwona cebula kilka suszonych pomidorów pęczek natki pietruszki oliwa z oliwek sól, pieprz Cukinie przekroić wzdłuż, łyżeczką wydrążyć miąższ. Kuskus przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cebulę i pomidory pokroić w kostkę, natkę drobno posiekać
wyzwania kuchenneTrochę lżejsza wersja klasycznych placków ziemniaczanych czyli pieczone na teflonie i oczywiście z cukinią. Polecam zajadać je z gęstym jogurtem naturalnym. Składniki : * duża cukinia * jajko * pół cebuli * ząbek czosnku * ulubione przyprawy * 3 łyżki mąki owsianej razowej * łyżka oliwy z oliwek Przygotowanie : Cukinie zatrzeć na tarce, przyprawić solą i odstawić. Odcisnąć nadmiar soku. Dodać pozostałe przyprawy, mąkę oraz startą(...)tarce o małych oczkach cebulę i czosnek. Wymieszać, dodać oliwę z oliwek. Rozgrzać teflonową patelnie, smażyć po 2-3 minuty z każdej strony. Podawać na ciepło. Zapraszam Was na stronę firmy oraz do polubienia FB - będziecie na bieżąco informowani o nowościach w sklepie
Magiczne Życie Marty