burrito - 368 przepisów (strona:18/25)

GUACAMOLE 166

wymieszać z sokiem z limonki, oliwą oraz solą i pieprzem do smaku. Opcjonalnie można także dodać drobno posiekaną szalotkę. Guacamole serwuję na zimno jako dodatek do ciepłych potraw typu burrito i quesadilla lub do chipsów z tortilli czy pokrojonych w słupki surowych warzyw. Warto pamiętać, że pozbawione pestki awokado szybko się utlenia i zmienia kolor z zielonego na brązowy

cool and minty
Pyszne Burrito 146

Bardzo szybki obiad, kolacja czy też lunch. Burrito powstało z połączenia kuchni meksykańskiej i południowej USA. Z czerwoną fasolą i kukurydzą jest bardzo sycące. Na tortille możecie położyć też ryż. Składniki: 4x tortilla pszenna z siemieniem lnianym 250 g mięsa mielonego z indyka 400 g pomidorów krojonych w puszce 200 g fasoli czerwonej w puszce 200 g kukurydzy w puszce

Dominacja smaku
Sos czosnkowy 96

Idealny do domowych przekąsek, grissini, grzanek, tostów, kotletów, burgerów, burrito, wszelkich tortilli i innych smacznych cudeniek, pieczonych, smażonych czy grillowanych Prosty w przygotowaniu sos czosnkowy, domowy – najlepszy! Przygotowuje go w kilku wersjach: na jogurcie naturalnym, na majonezie z serkiem naturalnym puszystym (sprawdza się Almette puszysty), na samym majonezie, zawsze i koniecznie z dużą ilością czosnku i ziół. Sos czosnkowy

Zasmakuj Kuchni
20 wytrawnych przekąsek na imprezę. Sylwester i Karnawał. 197

sałatek imprezowych , a obszerne zestawienie pomysłów na menu sylwestrowe jest tutaj . Guacamole - meksykańska salsa Moutabbal - pasta z bakłażana Grillowany bakłażan z sosem czosnkowym Chrupiące polędwiczki kurczaka z pieczonymi ziemniakami Burrito z wołowiną, fasolą i papryką Mini pizza w trzech smakach Mini tartinki z ciasta francuskiego Pa szteciki z pieczarkami Muffiny pizzowe Wrapsy z paluszkami krabowymi i avocado Paszteciki z brązową

Codziennik Kuchenny
Imprezowe Hity!!! 30 pomysłów na przekąski, dania, sałatki i przystawki na przyjęcie :)) 8729

bawimy się przez kilka godzin, umilając sobie czas procentowymi płynami, warto więc na podkładkę zaserwować jakiś gorący poczęstunek. *** Żeberka pieczone w kapuście ( Przepis TUTAJ ) *** *** Golonka po bawarsku ( Przepis TUTAJ ) *** *** Burrito ( Przepis TUTAJ ) *** *** Kurczak zapiekany z ryżem i warzywami ( Przepis TUTAJ ) *** *** Kurczak pieczony z warzywami ( Przepis TUTAJ ) *** *** Makaronowe gniazdka z klopsikami ( Przepis TUTAJ ) *** *** Kebabowa zapiekanka z kurczakiem i makaronem ( Przepis TUTAJ

Blog z Apetytem
Dzika carbonara na sezonowo 210

sycący posiłek. Wtedy świat może nas gryźć w tyłek, wiatr odrywać uszy, a my i tak wiemy, że kiedy zamkniemy za sobą drzwi domu, czeka na nas kojące burrito ciepłości. Mam dziś dla Was taki przepis- jak balsam na skołatane nerwy i zmarznięte kończyny. Niby zwykła, podrabiana carbonara, ale z jesiennym, grzybowym twistem. O przykrycie stóp i gorący napar musicie

les mirabelles
Tortille z burrito 145

pozowała. Uśmiech gościł na jej buźce prawie całe dwie godziny trwania sesji. :) Wyszło słodko! :) A dzisiaj mam dla Was w sumie szybki i pyszny obiad. Zapraszam na tortille z burrito.  Składniki: 1 pierś z kurczaka (podwójna) 1 puszka pomidorów w puszce (np. Develey ) 1 puszka czerwonej fasoli kilka plastrów ananasów z puszki pokrojone wg uznania puszka groszku zielonego

Trufelkowo
Tortille pszenne 129

Tortille kojarzą się z kuchnią meksykańska z burrito, taco czy quesadillas.  Zastosowanie zależy tylko od Waszej wyobraźni. Mogą być w daniu głównym z mięsem, fasolą i warzywami, lub jako ciekawa przekąska. Podgrzewane na grillu i zawijanie w nie chrupiące kiełbaski to już prawie klasyka w angielskim barbecue. Są niedrogie, praktycznie w każdym sklepie, ale idąc tropem Kasi

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
La Sirena – Tex czy Mex? 154

przekupić”. Po rozmowie z przemiłą Panią kelnerką wybraliśmy startery – Totopos z 3 salsami (chipotle, ananas i mango) oraz Mexican Fondue. Z dań głównych zdecydowaliśmy się na Burrito Short Ribs z żebrami wołowymi i Enchilada z duszoną bawetą wołową. Do picia lemoniady – pomarańczowa oraz cytrynowa z chia. Zaczynając od starterów, serowy sos z chorizo okazał się bardzo smaczny

Taste and Cook
Konfitura z czerwonej cebuli w kuchni Baccaro 154

pozbyliśmy się kij w ... :) a z każdym kieliszkiem wina, z każdym kęsem byliśmy jeszcze bardziej dumni ze swoich dań. Menu tych warsztatów było prawdziwą ucztą dla mięsożerców stworzyliśmy: 1. Burrito z wołowiną i guacamole - Guacamole od dziś moja ulubiona sałatka/dip 2. Kanapka ze stekiem, chrzanem i konfiturą z czerwonej cebuli - oj ten stek! 3. Pierożki wonton z kurczakiem - idealne

Wylizany Rondel
Hasło tygodnia - kuchnia Meksyku. 141

pikantność - pożar w ustach, którego źródłem są ostre papryczki niezliczonych odmian. Po drugie pewnie przyjdą nam na myśl placki zawijane (lub nie) na przeróżne sposoby. Te nazwy kuszące egzotyką: burrito, quesadilla, enchilada, fajita, taco... A wewnątrz kompozycje składników pochodzących z Ameryki, a bez których dzisiejszy kulinarny świat nie mógłby przecież istnieć. Podziękujmy Majom i Aztekom za pomidory, ziemniaki, paprykę, kukurydzę

zadanie-gotowanie
Tortilla śniadaniowa 232

jednej strony przygotowanym sosem. Na środku tortilli wzdłuż ułożyć pieczarki z cebulą. Dodać pokrojone w plastry jajko. Całość posypać serem i drobno posiekanym szczypiorkiem. Tortillę złożyć tak jak składamy burrito lub zwinąć jak naleśnik. Zapiec w opiekaczu lub na patelni grillowej

Bullio
Tortille pszenne + film 128

Tortille pszenne domowej roboty to pyszne placki, które są podstawą wielu pysznych przepisów – zawijanych tortilli, burrito, tacos czy kababa. Smakują znacznie lepiej niż te kupne i nie zawierają zbędnych chemicznych dodatków. Zachęcam zatem do zrobienia domowych tortilli gdyż proces ich powstawania jest bardzo prosty, a przy tym mamy gwarancje jakości i świeżości produktu.     składniki na 6 sztuk

Smakowite Dania
Domowa tortilla 478

Placki tortilli doczekały się w końcu oddzielnego wpisu Wykorzystuję je w wielu potrawach, a przepis na nie możecie znaleźć przy opisie burrito . Są elastyczne, łatwe do wykonania i dużo lepsze od tych sklepowych. Z przepisu wychodzi 6 placków o średnicy ok. 22 cm. 2 szklanki mąki pszennej szczypta soli 3 łyżki masła 2/3 szklanki gorącej wody Masło rozpuścić w gorącej

Bullio
Salsa meksykańska do chipsów i nachos'ów 133

rzadko ostatnio mam czas eksperymentować w kuchni. Salsa tak naprawdę po raz pierwszy na moim stole, ale musze przyznać, że efekty wyszły zadowalające! Idealna do chipsów, natchos'ów czy burrito, ale to już w kolejnym poście :) Składniki: 500g pomidorów bez skórki (można też użyć z puszki) 2-3 cebule 2 łyżeczka sproszkowanego czosnku 1 papryczka chili 3 łyżki cukru

FITBUuK