salsa - 854 przepisów (strona:18/57)

Sztrass Burger recenzja nowego menu 138

oceny wszystkich sosów (oczywiście domowej roboty!) po spróbowanie ich już po skomponowaniu. Zestawiłem je poniżej w formie małego rankingu. ElPasoburger wołowina / nachosy / rukola / sos mole poblano / grillowane jalapeño / pikantna salsa z mango pomidorów, czerwonej cebuli, kolendry i mięty Moja ocena: 3+ Zdawałoby się, że połączenie idealne. Doskonały sos mole o fantastycznym głębokim czekoladowym aromacie z optymalnie dostosowanym stopniem ostrości(...)Również salsa mango była jak najbardziej cudowna, orzeźwiająca, lekko słodka i również pikantna w sam raz. Więc co mi tu nie gra? Połączenie tych dwóch sosów razem. Oba pyszne, jednak niekoniecznie tworzą dobry duet. Moim zdaniem w tym burgerze za dużo się dzieje. Również sos mole poblano trochę zabija smak reszty składników, zamiast je wzajemnie dopełniać (ale może to kwestia

Food Square
Opiekane kanapki z serem pleśniowym i jajkiem poszetowym 165

płynne. Ugotowane jajko wyjąć łyżką cedzakową, odsączyć z wody (najlepiej na ręczniku papierowym) i ułożyć na wyjętej z piekarnika grzance. Posypać solą i pieprzem. Moja kanapka została podana z salsą pomidorową. Składniki salsy: 1 większy pomidor 1/3 papryczki chili 2 ząbki czosnku szczypiorek natka pietruszki sól 1 łyżka oliwy z oliwek Wszystkie składniki posiekać bardzo drobno. Dodać oliwę i wymieszać

Codzienna kuchnia niecodzienna
Placki cukiniowe z salsą 216

Kolorowy, warzywny obiad Składniki 1/2 większej cukinii 1/2 czerwonej papryki 1 marchewka 1 jajko 4 łyżki mąki sól, pieprz   salsa: 1/2 awokado 1 większy pomidor 1 mała cebulka garść … Czytaj dalej Placki cukiniowe z salsą

czarrna od kuchni
Łosoś z salsą mango w aromatycznym sosie pomarańczowym 183

ŁOSOŚ Z SALSĄ Z MANGO, PAPRYKI I POMARAŃCZY  Jak już kiedyś wspominałam, uwielbiam ryby pod wszelką postacią, nie tylko te smażone tradycyjnie na głębokim tłuszczu J Łosoś to z pewnością jedna z moich ulubionych ryb (unikam raczej tych hodowlanych). Tutaj przedstawiam wam wersję na kolorowo i w słodkim klimacie, którego sprawcą jest mango i pomarańcza. Jeśli lubicie słodko-kwaśne(...)też od grubości ryby.  Na talerzach rozłożyć gorący ryż, następnie położyć filety z łososia skórką do góry, polać odrobiną soku z cytryny, doprawić jeszcze solą i pieprzem, rozłożyć salsę i posypać kolendrą, bądź natką pietruszki

Calzonella.com
Fajita z czarną fasolą i grzybami. 144

myśl, że mógłby ją zamówić Martin Gore w The Natural Caf e w Santa Barbara. Mógłby, prawda?;) Fajita z czarną fasolą i grzybami. Do tego pasta pomidorowo-paprykowa i salsa z avocado, kolendry i limonki. No i tortille. Składniki, smaki i aromaty z pewnością pochodzące z Meksyku, ale będę się upierał, że w wersji kalifornijskiej. A pamiętacie Zorro ? Akcja działa(...)smażyć około 15 minut na średnim ogniu. Pod koniec smażenia dodać odsączoną i przepłukaną fasolkę. Tortille podgrzać i układać na nich (na środku) warstwami: sos, roszponkę, boczniaki z fasolką, salsę z avocado. Zwinąć i podawać

zadanie-gotowanie
Smakowita Ella-recenzja książki 111

zakup książki. Spieszcie się gdyż , po pierwsze warto, a po drugie - PROMOCJA JEST AKTYWNA DO 31 MARCA 2016 ROKU Rabat  ZNAJDZIECIE W TYM MIEJSCU Z książki przygotowałam pikantną salsę według Elli Składniki na 1 miskę 4 pomidory 1 papryczka jalapeno garść świeżej kolendry sok wyciśnięty z 1 limonki 3 łyżki oliwy z oliwek szczypta suszonych płatków chili sól(...)nożyczkami. Wsyp pokrojone pomidory, jalapeno i kolendrę do miski, skrop sokiem z limonki, dodaj oliwę z oliwek,sól, płatki chilii pierz. Przed podaniem wymieszaj. Jeśli nie lubisz kawałków, potraktuj salsę blenderem! Jeśli wyda się Wam za gęsta, dolejcie po prostu wody. Znakomity dodatek do makaronu, wrapów, do wszystkiego, nawet z pierożkami

Z Kuchni Do Kuchni
Create Your Taste w McDonald's - Czy nadchodzi burgerowa rewolucja? 126

wyboru): pomidor malinowy, grillowane pieczarki, sałata lollo bionda, nachosy, papryczki jalapeño, burak marynowany, czerwona cebula, słodkie pikle,  Sos (3 porcje do wyboru): sos Big Mac, ketchup, pikantna salsa jalapeño, musztarda amerykańska, sos musztardowo-chrzanowy, sos majonezowy, pikantna salsa pomidorowo-paprykowa i sos majonezowo-cytrynowy. Później decydujemy się jeszcze czy chcemy to wszystko solo, czy w zestawie z frytkami

Food Square
Krem marchewkowo-pomidorowo-kokosowy z salsą z kukurydzy 103

oleju kokosowego lub oliwy 1 cebula 2 ząbki czosnku 6 marchewek 1 puszka pomidorów 1 łyżeczka kurkumy 1 puszka mleczka kokosowego (400 ml)* sól, pieprz ok. 1 szklanka wody Salsa: 1/2 puszki kukurydzy natka pietruszki 1 łyżka oliwy sól, pieprz sok z 1/2 limonki W garnku rozgrzać olej kokosowy, dodać posiekaną cebulę i czosnek. Dosypać kurkumę. Smażyć kilka minut. Dodać(...)pomidory z puszki. Doprawić solą i pieprzem, zmniejszyć ogień, przykryć garnek. Gotować około 20 minut, aż marchewka będzie miękka. Zupę zmiksować dodać mleczko kokosowe i wymieszać. Wszystkie składniki na salsę wymieszać w miseczce. Podawać z zupą. * mleczka kokosowego można dać mniej, gdyż zupa przy całej puszce zupa jest dosyć kokosowa

Moja Galeria Smaku
Pomidorowy filet z salsą 213

Lekki obiad na lato :) Składniki 1 filet z kurczaka 3 ząbki czosnku 3 suszone pomidory kilka kaparów sól, pieprz suszone pomidory w płatkach salsa: 1 pomidor 1 awokado kilka … Czytaj dalej Pomidorowy filet z salsą

czarrna od kuchni
Tortille z wołowiną i paprykowo-fasolową salsą 165

ilości oleju, wlać wrzątek i dusić mięso do miękkości (nawet 40 minut). Kiedy zmięknie, odparować płyn, posypać przyprawą do chili con carne i zrumienić. W czasie smażenia mięsa przygotować salsę. Pomidory, paprykę i cebulę pokroić w kostkę, dodać odcedzoną, przepłukaną fasolę, zmiażdżony czosnek,sos chili, ketchup, kolendrę i przyprawę chili con carne. Wymieszać. Na tortille nakładać sałatę, salsę i mięso

Czerwień i błękit
Frittata z jarmużem, chorizo, kozim serem i pomidorkami 105

gram jarmużu 1 cebulka 1 ząbek czosnku 50 gram chorizo 50 gram koziego sera 10-12 pomidorów koktajlowych żółtych, czerwonych i zielonych 5 jajek sól i pierz salsa pomidorowa do podania Na patelni smażymy pokrojone w cienkie plastry chorizo, do momentu aż wytopi się z niego większość tłuszczu. Następnie dodajemy posiekaną drobno cebulkę i czosnek. Smażymy 3-4 minuty(...)pokrojonymi na pół pomidorkami oraz pokruszonym kozim serem. Całość stawiamy do piekarnika nagrzanego do 175 stopni na 35-40 minut. Kroimy w paski lub trójkąty i podajemy np. z salsą z pomidorów lub pieczywem. Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Dorada pieczona z cytryną i koprem podana z salsą pomidorową z awokado 113

cytrynę i koper, które świetnie podkreślają smak ryby. Pieczona dorada smakowała niesamowicie, pewnie jeszcze nie raz będę ją przyrządzała. By nieco ożywić to danie postanowiłam podać rybę z prostą salsą z pomarańczowych pomidorów, awokado i natki pietruszki. By danie było bardziej treściwe można podać je z kaszą gryczaną paloną. Polecam jeść ryby, te bardziej i mniej popularne. Nie tylko(...)zarumieniła. W tym czasie awokado i pomidora kroję w kostkę, natkę pietruszki drobno siekam. Mieszam warzywa z natką i oliwą z oliwek, doprawiam solą i pieprzem. Rybę podaję z salsą. Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Pikantna zupa meksykańska 146

Pikantna zupa meksykańska podana w obowiązkowym towarzystwie chrupiących, domowych czipsów z tortilli i pomidorowej salsy Pico de Gallo wg. Gordona Ramsay’a. Pyszny, rozgrzewający obiad lub kolacja. Zupa meksykańska jest prosta i szybka do przygotowania. Swoją pikantność zawdzięcza papryczkom chipotle. Chipotle to poddana procesowi wędzenia papryka chilli z popularnej w Meksyku odmiany Jalapeno, która w wyniku wędzenia nabiera delikatnego(...)bardziej ostra od tradycyjnej papryki Jalapeno. Ja używam papryczek chipotle sprzedawanych w puszce ( takich ). Pikantność zupy meksykańskiej łagodzi dodatek awokado, sera Cheddar (w oryginale użyto ser Lancashire) oraz łyżka salsy ułożona na wierzchu zupy. Składniki zupy meksykańskiej: (4 porcje) 2 łyżki oliwy (używam olej rzepakowy) 1 duża czerwona cebula (dałam 2 małe) 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki ziaren kuminu (kminu

Moja Delicja
Domowe czipsy z tortilli 158

wędzoną papryką i solą morską, tniemy na trójkąty i pieczemy w piekarniku około 4 minut, aż czipsy będą złote i chrupiące. Świetny dodatek do Pikantnej zupy meksykańskiej i pomidorowej salsy Pico de Gallo. Składniki domowych czipsów z tortilli: (4 porcje) 6 dużych placków tortilli czerwona wędzona papryka sól morska 1 łyżka oliwy lub oleju rzepakowego   Przygotowanie domowych czipsów(...)nachodziły na siebie. Piec około 4 minut, aż będą złote i chrupiące. Pozostawić na ostudzenia. Podawać razem z „ Pikantną zupą meksykańską „ i „ Pomidorową salsą Pico de Gallo „. The post Domowe czipsy z tortilli appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne

Moja Delicja
Salsa meksykańska 118

oleju rzepakowym. 2. Do cebuli dodajemy drobno pokrojoną paprykę. 3. Całość dusimy ok. 5 min. 4. Do papryki dodajemy passatę pomidorową i dusimy kolejne 5 min. 5. Gotową salsę doprawiamy do smaku. Salsa jest bogata w: - witaminę C (pochodząca z papryki), która jest antyoksydantem, działa przeciwnowotworowo, - likopen (pochodzący z passaty), który przeciwdziała procesom starzenia się. Wartość odżywcza jednej porcji: Porcja

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach

Proponowane wyszukiwania