kanapce (np. z jakimś serem - żółtym, czy feta, lub z jajkiem sadzonym) z greckim jogurtem, jako to się robi na Kos można go używać zamiast ketchupu, np. do frytek, burgerów jako dip do chipsów, nachosów jako salsa do mięs ciepłych i zimnych, np. do grillowanego kurczaka grzanka z dżemem i serem feta może być fajną przekąską na przyjęcie w fikuśnych
Chilli Czosnek i Oliwatego warzywa i w takiej formie są słodsze i delikatniejsze niż ugotowane . Można pokroić je w cienkie plasterki i przygotować pyszne chipsy z dodatkiem grubej soli morskiej, dodać do burgerów, lub zrobić sałatkę. Ja szczególnie lubię połączenie buraków z serem feta. Za'atar do bliskowschodnia mieszanka przypraw zawierająca zazwyczaj suszony tymianek, oregano, majeranek, prażony sezam oraz sól, ale może zawierać
Chilli Czosnek i Oliwakoktajl mango-brzoskwinia * kompot korzenno-śliwkowy * drożdżówki z czekoladą i cynamonem W najbliższych dniach na blogu będą pojawiać się przepisy na owe smakołyki. Pozostałe dziewczyny częstowały m.in. tartaletkami wytrawnymi, burgerami, różnego rodzaju muffinami, ciastami, ciastkami, lemoniadą, domowym chlebem i pastami do chleba ( była pasta z bobu, był różowy hummus ) i wieloma innymi pysznościami. Kto nie był, niech żałuje i przybędzie
kolorowotorcikoworaju - pierś z indyka nadziewana owocami suszonymi i szpinakiem, z dodatkiem skórki cytrynowej, ostrej papryki, pieprzu, miodu, balsamino, wina. Zdrowe burgery - mięso mielone z indyka, jajko, papryka czerwona, natka pietruszki, cebula czerwona, podane z sosem chili Winiary, majonezem, śmietanką i posiekaną pietruszką. Podane na sałacie i przełożone grillowanymi plastrami bakłażana
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięrostbefu, kupuję worek ok. 2,5 kg wołowiny na gulasz. Zawsze znajdą się w nim spore kawałki wołowiny, które nadają się na bitki. Część mięsa mielę na kotlety, czy burgery, z reszty robię gulasz. Udało mi się ostatnio kupić ładny kawałek mięsa na zrazy i postanowiłam zrobić z niego bitki. Bitki wołowe można podawać z kluskami śląskimi, kopytkami, ziemniakami
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięgrillowanym kotlecie układamy świeże listki szałwii. Taka ilość składników wystarczy na przygotowanie pikantnych kotletów wieprzowych grillowanych dla 2 osób. Polecam też przepisy na inne grillowane mięso: – meksykańskie mini burgery – domowe hamburgery z warzywami The post Pikantne kotlety wieprzowe grillowane appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięwłókna i w takiej postaci zjeść. Metoda ta pochodzi z południowo-wschodnich stanów USA i jest to kolejny przykład na genialność tego kraju. Najczęściej serwuje się je w kanapkach, burgerach z rożnymi sosami. Ja podałam z knedlami i ogórkami kiszonymi. Obiad był full wypas. I proszę się nie obawiać, włączenie na 10 godz. piekarnika nie pociąga za sobą
Bernika - moj kulinarny pamietnikbardzo aromatyczne. A polane sosem miodowo-musztardowym wynosiło me kubki smakowe na wyżyny ! Wszystkie steki są grillowane, doprawiane jedynie solą i pieprzem. w KUŹNI poza stekami zjecie jeszcze burgery, dania obiadowe, śniadania i dużo więcej. Ja tam na pewno wrócę i Wam także polecam skierować swe kroi w stronę ul. Północnej 30A w Lulinie. Kuźnia - solidna micha to miejsce
kolorowotorcikowoMięso upiec na grillu po około 3 minuty z każdej strony. Bułki przeciąć na pół i podpiec również na grillu. Na każdej bułce położyć po liściu sałaty, następnie usmażonego burgera, ketchup, pomidora i cebulę. Przykryć drugą połową bułki i podawać
wyzwania kuchennepistolety" ) Wciąż nie cichną echa ostatniego konkursu Eurowizji i wygranej kontrowersyjnej Conchity Wurst. Europa stanęła na głowie! Ja w geście zNIEsmaczenia postanowiłam przyrządzić dziś na obiad mojego autorskiego Wurst Burgera. I niech mi nikt nie mówi, że przemawia przeze mnie mowa nienawiści! Bo tolerancyjna jestem, ale do pewnego stopnia. Uważam, że we wszystkim należy zachować umiar i dobry smak
bastalenamuszę koniecznie go nabyć J Sosów na bazie whiskey Jack Daniels jest kilka, ja zdecydowałam się na smak „Full flavor Smokey”. Do tej pory wykorzystałam go w trzech potrawach: burgerach, żeberkach i jako marynatę do piersi z kurczaka. Sosu można używać zarówno jako glazurę, jak i jako dodatek do grillowanych mięs, w każdej roli spisuje się idealnie. Sos jest bardzo
Mania Gotowaniacebulą. Przekładamy do lodówki. Marynujemy mięso w przyprawach co najmniej 1 godzinę. Kapustę pekińską szatkujemy, pomidora kroimy w grubsze plastry, dumkę siekamy. Zamarynowane mięso formujemy w płaskie kotlety (ala burgery) i smażymy na patelni grillowej, około 5-6 minut z każdej strony. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Pity smarujemy delikatnie wodą i podpiekamy przez około 10 minut. Mają się otworzyć
Mania Gotowaniaczarnych oliwek. Hmmmm mniamii..... Łososia przygotowałam w marynacie tajskiej z dużą ilością chili i zestawiłam go z obłędnym sosem pomidorowym przygotowanym na czerwonym winie z dodatkiem świeżej pietruszki. Smak burgera uzupełniłam o chipsy z młodego buraczka i kapary! Kochani Szaleństwo się opłaca! NIEBO W GĘBIE! POLECAM!!! ZACZNIJMY OD POCZĄTKU: NA WŁOSKIE POMIDOROWE BUŁECZKI ZE ŚWIEŻYM ROZMARYNEM POTRZEBUJEMY
SMYKWKUCHNIGdy już w końcu udało mi się w piątkowy wieczór wyjść z pracy zrozumiałam, że jestem głodna. :) W związku z ogromnym zmęczeniem wsiadłam z M. w
Brzuszki Łakomczuszkimimo duchoty – sporo osób, gwar, rozmowy przy ławach, popijanie piwa, kosztowanie. W Soho każdy znajdzie coś co lubi. Stoiska oferują kuchnie z różnych stron świata – azjatycką, gruzińską; burgery, burrito, owoce morza, polskie kiełbasy, lemoniady i wiele więcej. Same warsztaty mogę opisać tak: krótko, szybko i na temat. Fajni ludzie, dobra atmosfera i smaki, które lubię – zielenina
OstryKęs