bułki - 33926 przepisów (strona:848/2262)

Filet z dorsza w koperkowej panierce 195

dodając koperek do panierki. Po usmażeniu skrapiamy ją cytryną, najlepiej smakuje z frytkami i surówką z kiszonej kapusty:).  2 rybne filety bez skóry, u mnie dorsz 1/2 szklanki bułki tatej 1/4 szklanki mąki kukurydzianej 1 pęczek koperku  1 jajko  sól, pieprz cytryna olej  1. Bułkę tartą mieszamy z mąką kukurydzianą i posiekanym drobno koperkiem. W drugiej

Szefowa kuchni
Kotlety z indyka z marchwią 138

cebula 2 rozgniecione ząbki czosnku około 0,5 szklanki gazowanej (lub nie) wody sól, świeżo zmielony pieprz do smaku majeranek suszony, papryka słodka suszona do smaku olej do smażenia + bułka tarta do panierki – około 5 łyżek Przygotowanie: W misce mieszam mięso z tartą marchewką (trę na małych, czasem dużych oczkach), dodaję jajko, wodę i czosnek, ugniatam ręką. Posiekaną drobno(...)oleju, lekko studzę, dodaję wraz z olejem (tu jest cały smak) do miski z mięsem, mieszam dokładnie, przyprawiam. Rozgrzewam olej (może być masło klarowane, smalec), formuję kotlety, panieruję w bułce, smażę na złoto z obu stron po kilka minut. Podaję, gotowe

Zasmakuj Kuchni
Kotlety ziemniaczane 166

Składniki 1 kg ziemniaków 2 ząbki czosnku 400 g pieczarek 2 cebule garść szpinaku świeżego  4 łyżki mąki jajko sól, pieprz bułka tarta do panierki Przygotowanie Ziemniaki ugotować ( z czosnkiem) w osolonej wodzie i szczyptą kminku, przestudzone przecisnąć przez praskę ( razem z nim) .  Pieczarki obrać, pokroić i podsmażyć z posiekaną cebulą, a na końcu podlać białym półwytrawnym winem(...)dusić jeszcze do  odparowania. Dodać do ziemniaków - nie zapomnieć szpinaku , jajku i mące - wymieszać, doprawić. Ukulane kotlety obtoczyć w bułce tartej i smażyć po kilka minut z każdej strony..podać z dowolnym sosem u mnie pieczarkowy  Smacznego

Gaździnka warzy
Burgery z brokuła i soczewicy 173

czerwonej soczewicy Targroch 150 g ugotowanej kaszy jaglanej 2 łyżki złotego siemienia lnianego Targroch 3 łyżki płatków drożdżowych Targroch 1 cebula 3 łyżki nierafinowanego oleju kokosowego Targroch sól, pieprz bułka tarta  Cebulę siekamy drobno i podsmażamy na oleju kokosowym. Wszystkie pozostałe składniki umieszczamy w misie malaksera, dodajemy również podsmażoną cebulkę i miksujemy. Staramy się, aby grudki poszczególnych składników były(...)widoczne, aby było czuć fakturę pojedynczych produktów.  Nabieramy łyżką odpowiednią ilość zmiksowanej masy i formujemy kotleciki, następnie obtaczamy je w bułce tartej. Smażymy na oleju roślinnym z obydwu stron. Wioleta Gargula

MamaOskarka
Kotlety z kaszy bulgur nadziewane szpinakiem i parmezanem 157

łatwiznę " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki: Kotlety: 200 g kaszy bulgur 200 g świeżego szpinaku parmezan 2 jajka 2 ząbki czosnku 4 łyżki bułki tartej 2 łyżki mąki pszennej 1 płaska łyżeczka czosnku granulowanego 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka masła kilka łyżek wody sól pieprz Sos: 1 koncentrat z przyprawami „Winiary(...)pomidorowa 100 g śmietany kremówki 30 % sól pieprz Przygotowanie: Kotlety: Kaszę bulgur ugotować według przepisu na opakowaniu. Odcedzić i ostudzić. Następnie dodać jajka, mąkę, bułkę tartą, sól, pieprz, czosnek granulowany i wodę. Dokładnie wymieszać. Gdyby masa była za sucha i się nie kleiła, dolać odrobinę wody więcej. W garnku lub na dużej patelni rozgrzać masło i dodać przeciśnięty przez praskę

Oryginalny smak
Zupa z porów, zupa porowa 174

dobra, o wyrazistym smaku. Zdecydowanie, gałka muszkatołowa robi tą zupę, nadając jej charakteru a nie mdłego smaku. Jeśli lubicie takie cebulowe smaki, to zróbcie zupę koniecznie. Zupę serwujemy z bułką lub grzankami. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":"http:\/\/mieszamwgarnku.pl\/wp-content\/uploads\/2017\/11\/porowa.jpg","recipeIngredient":["2 du\u017ce pory (bez ciemnozielonych li\u015bci)\r","2 du\u017ce cebule(...)pietruszka kawałek selera lub 1,5 l bulionu warzywnego lub mięsnego 2 łyżki masła 1/2 szklanki śmietany sól, pieprz, gałka muszkatołowa, 2 listki laurowe, 2 ziela angielskie grzanki lub bułka oraz natka do podania Sposób przygotowania Marchewkę, seler i pietruszkę ścieramy na tarce. Wrzucamy do 2 l wody wraz z zielem i listkami laurowymi i gotujemy wywar. Pory myjemy

Mieszam w Garnku
Pulpety z papryką w sosie pomidorowym 157

ząbki czosnku 1 jajko 1 kajzerka mąka pszenna do obtoczenia olej do smażenia bazylia oregano sól, pieprz Wykonanie: Cebulę umyć, obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. 2 ząbki czosnku drobno posiekać. Do miski włożyć mielone, dodać cebulę, namoczoną bułkę, jajko, czosnek, dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem

magiczna kuchnia Kasi
Krem z pieczonego buraka z ziemniaczanym uszkiem 170

niepełna łyżeczka pieprzu (najlepiej dozować i samemu stwierdzić czy farsz nie jest dla nas wystarczająco pikantny) Dodatkowo do pierożków: 2 jajka 2 łyżki mleka Mąka pszenna do panierowania Bułka tarta drobna do panierowania #OlejWielkopolski rzepakowy do smażenia Sposób przygotowania Krem z buraków: Buraki dokładnie myjemy. Każdego układamy na odrobinie folii aluminiowej (błyszcząca strona od wewnątrz, matowa na zewnątrz). Nacinamy(...)Polewamy olejem by się nie skleiły, a następnie układamy na talerzu obok siebie. Przestudzone panierujemy w mące, jajkach roztrzepanych z mlekiem i szczyptą soli i pieprzu, a następnie w bułce. Smażymy na głębokim oleju na złoty kolor z obu stron. Podajemy jako dodatek do kremu z buraków lub zwykłego czerwonego barszczu. Danie bez dodatku boczku w farszu, może stanowić jedną

Kuchnia w czekoladzie
Polędwiczki wieprzowe panierowane w ziołach i parmezanie 199

obiad :)  SKŁADNIKI (dla 4 osób -1 porcja 350 kcal) 400-450 g polędwiczki wieprzowej 50 g twardego sera dojrzewającego  startego na małych oczkach 1 jajko 75 g bułki tartej sól, pieprz świeże zioła: rozmaryn, szałwia mięta, natka pietruszki oliwa z oliwek PRZYGOTOWANIE Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Siekamy zioła i mieszamy z utartym serem, bułką tartą i kilkoma

Moje Kuchenne Rewelacje
Pulpeciki w sosie pomidorowo śmietanowym ze szczypiorkiem 163

aromatu. Polecam na pyszny obiad lub kolację! 500 g mięsa mielonego z szynki wieprzowej 1 cebula 3 łyżki świeżego szczypiorku 2 łyżki natki pietruszki 3 jajka 3 łyżki bułki tartej 1 ząbek czosnku Sól Pieprz 700 ml bulionu drobiowego 3 marchewki 0,5 łyżeczki liścia lubczyku Kilka ziaren ziela angielskiego 2 liście laurowe 100 g koncentratu pomidorowego 1 łyżka mąki(...)wolnym ogniu. Zamiast bulionu możemy wykorzystać pozostały z obiadu rosół. Mięso mielone dokładnie wyrabiamy z posiekaną w kosteczkę cebulą, szczypiorkiem, świeżą pietruszką, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, jajkami i bułką tartą. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Z masy formujemy małe, okrągłe pulpeciki. Mięso wrzucamy do wrzącego bulionu. Gotujemy przez 20-25 minut na wolnym ogniu. Po tym czasie odlewamy szklankę

VioletoweKucharzenie
Ser kozi w panierce. 203

naszej blogowej historii ;) Łatwiej jest poruszać się w określonych ramach, niż mieć do dyspozycji tyle przestrzeni. Ciekawe, czy Maciek myśli podobnie? Składniki: kozi ser w kążkach jajko mąka bułka tarta olej Wykonanie: Jajko roztrzepać widelcem. Plastry koziego sera (ok. 2 cm) obtaczać w mące, następnie w jajku, a na koniec w bułce tartej. Smażyć na patelni z obu stron

zadanie-gotowanie
Rumsztyk wołowy z cebulką 183

często, to mięso dla ludzi cierpliwych. Dziś chcę Ci pokazać przepis na rumsztyk wołowy z cebulką. Składniki: 400 g wołowiny, u mnie krzyżowej 1 łyżeczka ostrej musztardy 1 jajo bułka tarta 1 cebula Przygotowanie: mięso umyj i dosiekaj na malutkie kawałki przełóż je do miski dodaj musztardę, jajo i bułkę tartą ( tak by z mięsa można było uformować kotlety) wymieszaj

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Jajka w koszyczkach 161

płynnym żółtkiem, śniadanie proste, ale jakże pyszne i zdrowe.   JAJKA w CHRUPIĄCYCH KOSZYCZKACH Składniki: (na 5 szt) 5 jaj 80 g płatków kukurydzianych Lubella pełne ziarno 2 łyżki bułki tartej 50 g masła Przygotowanie: Masło rozpuszczamy w garnku. Płatki kukurydziane kruszymy na mniejsze kawałki i łączymy z bułka tartą, a następnie wsypujemy do roztopionego lekko przestudzonego masła.Całość szybko

Bon appetit mon amie
Tortowe kanapki z łososiem i awokado 231

zrób duży kleks na wierzchu kanapek. Udekoruj kanapki oliwkami i koprem. P.S. Resztki chleba rozdrobnij w malakserze, wyłóż na naczynie i odstaw do ususzenia. W zależności czy chcesz tartą bułkę czy panko rozdrobnij chleb według potrzeb. Panko można rozdrobnić na tartą bułkę po ususzeniu.   Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara

codojedzenia
Kruche tartaletki z paprykowo-pomidorowym twarożkiem 231

łyżka śmietany pół czerwonej papryki Dodatkowo: Ketchup Kotlin Łagodny na nos Rudolfa 10 łyżeczek kremowego serka naturalnego ziarna pieprzu na oczy Rudolfa precelki na rogi Rudolfa odrobina masła i bułki tartej do foremek Mąkę mieszamy z solą. Siekamy ją z masłem po czym rozcieramy palcami towrząc drobną kruszonkę. Dodajemy wodę, śmietanę i jajko i zagniatamy na gładkie ciasto. Jeśli trzeba(...)schładzamy je w lodówce. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Ciasto dzielimy na 10 części. Foremki na tartaletki smarujemy tłuszczem i wysypujemy bułką tartą. Wykładamy […] Artykuł Kruche tartaletki z paprykowo-pomidorowym twarożkiem pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog

Proponowane wyszukiwania