bułki - 33426 przepisów (strona:74/2229)

Łopatka wieprzowa pieczona w marynacie z musztardą i sosem sojowym 83

Mięso w takiej marynacie jest bardzo delikatne, kruche i soczyste. Można ją z powodzeniem wykorzystać do marynowania mięsa na grilla Co potrzeba: 1,6 kg łopatki

Bułka z Chlebem
Ciasto ucierane z jabłkami, rabarbarem i orzechami 78

  Zaczął się kolejny sezon rabarbarowy, więc musiało pojawić się nowe ciasto z rabarbarem. Tym razem dodałam do niego również jabłka i orzechy włoskie. Ciasto jest

Bułka z Chlebem
Polędwiczki wieprzowe pieczone z pieczarkami i suszonym pomidorem 78

  Polędwiczki są jednym z moich ulubionych mięs. Delikatne i jak zawsze pyszne Co potrzeba: 1 kg polędwiczek wieprzowych, 500 g pieczarek, 200 g śmietanki 30

Bułka z Chlebem
Sos z pieczonej papryki i sera z niebieską pleśnią 81

  Doskonały sos na zimno do pieczonego i grillowanego mięsa, wędlin i serów. Po zblendowaniu sos jest dość rzadki, po schłodzeniu robi się średnio gęsty Co

Bułka z Chlebem
Pasztet z jajek – kuchnia podkarpacka 152

jaki sposób podać jajka na świąteczny stół, może spodoba Wam się pomysł pasztetu z jajek? Nie ma w nim wielu dodatków, poza jajkami to zaledwie zielony groszek, cebula i bułka, dlatego smak pasztetu jest lekki i łagodny, dzięki czemu dobrze komponuje się z mocniejszymi smakami. Pasztet z jajek można podać z sosem chrzanowym, chlebem, wędlinami lub pomidorami. Sprawdzi się zarówno(...)książeczce „Wielkanocne smaki”, wydanej przez LGD Liwocz. Pasztet z jajek – kuchnia podkarpacka Składniki na keksówkę długości około 25 cm: 10 jajek ugotowanych na twardo 3 jajka surowe 2 suche bułki zwykłe 2 cebule 3 łyżki masła 1 puszka groszku konserwowego sól, pieprz, gałka muszkatołowa mleko do namoczenia bułek Bułki moczymy w mleku aż zmiękną i bardzo dokładnie odciskamy. Cebulę obieramy

Trzeci talerz
Rolada biszkoptowa z jabłkami 96

  Niesamowicie delikatne ciasto, które rozpływa się w ustach. Przepis jest na blachę o wymiarach 36 x 28 cm Co potrzeba na ciasto: 120 g maki

Bułka z Chlebem
Przepyszne pulpeciki jagnięce z sosem śmietanowo-pomidorowym 82

innych składników; 1 puszka pomidorów krojonych; 1 duża cebula; 5 ząbków czosnku; 300ml śmietanki 30% – jeśli chcemy uzyskać bardziej wytrawne danie, śmietanka może zostać zastąpiona klasyczną, kwaśną śmietaną; bułka nasączona w mleku – tę część przygotowania potrawy najlepiej zorganizować dzień wcześniej, nasączając fragmenty bułki w mleku; przyprawy do mięsa – kmin rzymski, pieprz, sól, mięta, szczypta ostrej papryki; olej lub oliwa(...)kolejne kroki, które należy wykonać, by móc podać na swoim stole pyszne pulpety z jagnięciny w sosie pomidorowo-śmietanowym. Zaczynamy od zmieszania mielonego mięsa jagnięcego z przyprawami i bułką moczoną w mleku. Użycie tej ostatniej pozwoli nam na uzyskanie idealnej miękkości naszego mięsa. Zamiennie można użyć w tym celu także klasycznej bułki tartej, jednak to właśnie bułka wymoczona w mleku

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!