szkołą, gdyż do niej to właśnie najczęściej robiłam kanapki Obecnie dość rzadko przygotowuję kanapki w domu. Na śniadanie zazwyczaj zjadamy jajecznicę, pasty serowe, parówki, jakiś zestaw wędlin, słodkie bułki. Często także robię eksperymentalne dania śniadaniowe i nimi właśnie się zajadamy. Kiedy zatem mam szansę na pyszną kanapkę nie mówię nie. Kanapkę z przepisu poniżej zrobiłam na kolację. Tak też można
mecooksZwiększ moc palnika i odparuj cały alkohol wlej gorący bulion, dodaj sól, pieprz i tymianek. Gotuj zupę 20 minut w tym czasie przygotuj grzanki. Ułóż na patelni pokrojone kawałki bułki. Gdy się przypieką odwróć na drugą stronę, a pod koniec posyp startym serem, by zdążył się nadtopić zamiast zagęszczać zupę mąką część zupy krótko zblendowałam zupę rozlać do miseczek, ułożyć
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!pomysły na lunch do pracy , czyli najlepsze, niedrogie i wyjątkowe w smaku proste przepisy. Są tanie, dużo tańsze od gotowców, które dostępne są w sklepach. Zamiast drożdżówek, gotowych bułek śniadaniowych czy innych sklepowych i drogich "przysmaków", zróbcie sobie plan na cały tydzień i przygotowujcie pyszne posiłki do pracy z Moją smaczną kuchnią. Sama postanowiłam tak robić i widzę już
Moja smaczna kuchniamakowa, ale z dodatkiem marcepanu i migdałów. Przepis jest prosty, jednak trzeba poświęcić odrobinę czasu, żeby samemu przygotować mak. Nie jestem fanka tych gotowych, bo zawierają zamiast maku często bułkę tartą. Czego potrzebujemy? Ciasto: 550 g mąki pszennej tortowej 150 ml mleka 150 ml oleju 120 g masła 3 jajka 3 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku dopieczenia 25 g suchych
Cookery.plwcześniej przygotowanej masy z ziemniaków i sera. Całość mieszamy i przyprawiamy do smaku kminkiem, solą i pieprzem. Farszem smarujmy ciasto i formujemy krokiety. Całość obtaczamy w jajku, bułce tartej i smażymy na patelni. Czas przygotowania : 1 godz 30 min. Porcje: 13 sztuk W zależności od upodobania podawać z kwaśną śmietaną lub czerwonym barszczem. SMACZNEGO
Związek na patelnisię nie przypaliły. Dusić w rondlu pod przykryciem do miękkości(około 30-40 minut w szczelnie przykrytym rondlu) .:)) ps...pod koniec gotowania dodaje 2 kromki razowego chleba ,lub jedną bułkę małą razową i w ten sposób zagęszczam powstały sos ,nie używam mąki
mojej kuchniprodukty z miseczki. Ciągle miksując dodać mąkę ,cukier waniliowy i olej. Miksować jeszcze chwile 2-3 minuty do połączenia składników. Blaszkę u mnie 30x30 cm wysmarować masłem i posypać bułką tartą ,wlać ciasto i piec w nagrzanym piekarniku do 180 °C przez ok. 45 min tj. do suchego patyczka.:)) ps. proporcje można zmniejszyć o połowę
mojej kuchniładniki 500g mielonej wo łowiny lub wieprzowiny (lub mieszanina obu) \ ½ cebuli , drobno posiekanej 1 czosnek z ąbek, posiekany 2 łyżki natki pietruszka ,lub suszona 3-4 łyżki panko,lub bułki tartej 1jajko m ąka do obtaczania opcjonalnie-ja bez mąki smażę 2-3 łyżki oliwy z oliwek sos 2 marchewki pokrojone julienne ,czyli na zapałkę ½ cebuli , drobno posiekana 3 czosnku
mojej kuchniowoce miechunki. Gulasz posyp ać ś wie żą kolendra lub natk ą pietruszki ,oraz bazylii zamieszać .Pozostawić pod przykryciem do przegryzienia smaków.:))Smacznego ps można jeść z bułka ,lub sam gulasz,co nie ukrywam ,że taki mi smakuje . Miechunka jest bardzo oryginalna – jej owoce chowają się w charakterystycznych listkach w kształcie serca, które,gdy owoc dojrzewa, zaczynają przypominać papier
mojej kuchniziemniaków i zielonej sałatki. SKŁADNIKI: ✔4 ziemniaki ✔3 filety z rekina ✔sól ✔pieprz ✔2 ząbki czosnku ✔1 cebula ✔oregano ✔200 ml oliwy z oliwek ✔200 ml wody ✔1 łyżka bułki tartej ✔cytryna wykonanie
Rita creativeJako, że mamy dziś dzień szczególny, Środę Popielcową, proponuję Wam bezmięsne, ale naprawdę bardzo smaczne bułeczki z serem żółtym i cebulą. Podobne znajdziecie w znanym dyskoncie
Domowe ciastamieszamy. Z białek ubijamy pianę i delikatnie łączymy z ciastem. Dzielimy je na 2 równe części. Do jednej dodajemy kakao i mieszamy. Przygotowujemy 2 formy keksowe, natłuszczone i obsypane bułką tartą i wykładamy do nich ciasta. Pieczemy po 40 minut w temp. 175 stopni ( do suchego patyczka). Studzimy. Każde kroimy w kromki( jak chleb). Składniki na masę: 4 szklanki mleka
Domowe ciasta