bułki - 33426 przepisów (strona:1388/2229)

CHLEB ORKISZOWY PEŁNOZIARNISTY Z ZIARNAMI 211

żytniej (lubię jej dodatek w pieczywie), z dodatkiem ziaren. Oczywiście jak większość moich chlebów, jest to chleb na zakwasie. Bywa, że piekę coś na drożdżach, ale przeważnie są to bułki, chleby preferujemy jednak na zakwasie. Są zdrowsze, no i są zawsze świeże... Dla nas chleby na zakwasie nie starzeją się nigdy, one tylko każdego dnia inaczej smakują. Kto nie piekł

Smaczne Zdrowe
Babka piaskowa budyniowo biszkoptowa 423

najniższych obrotach, aż składniki się połączą. Wlewamy cienkim strumieniem olej, następnie ocet i ekstrakt waniliowy. Przekładamy do formy (można wyłożyć papierem do pieczenia lub wysmarować masłem i oprószyć bułką tartą, ale… nie tylko * ). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 ° C, grzanie góra – dół, bez włączonego termoobiegu i pieczemy ok. 45 minut (do suchego patyczka). Gotową babkę studzimy na kratce

mojewypiekiinietylko
Świąteczny mini murzynek 181

pieczenia i przyprawą do piernika. Dodajemy aromat. Miksujemy do połączenia się składników. Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy do masy.  Ciasto przelewamy do formy keksowej wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Pieczemy około 45 minut w 180 stopniach. Studzimy. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Polewamy wystudzone ciasto. Smacznego

Ciasta z tradycjami
Drozdzowka kardamonowa z makiem czyli Niedzielne Sniadanie odc.119 183

Niedziela to zazwyczaj dzień gdy nie muszę się spieszyć. Mogę pozwolić sobie na poranne działania w kuchni, leniwe gotowanie kakao, zagniatanie bułek, pieczenie chałki. To miły czas, wspólne jedzenie drugiego śniadanie i pogaduchy. Ta chałka to wspomnienie sprzed tygodnia, ale wspomnienie warte powtórzenia :)  Wilgotne lekko gliniaste ciasto, piękny zapach, w sam raz słodki smak. Cała chałka zniknęła

Dzieje kuchennej Wiewióry
Proste obiady na 7 dni # 7 - Odbierz bezpłatny PDF! 149

się wykorzystać produkty, które miałam w lodówce. Takie przepisy zazwyczaj wychodzą najpyszniejsze, prawda? Ta sałatka to fajny sposób na wykorzystanie czerstwego pieczywa. Na grzanki możecie zużyć zarówno biały chleb, bułki, jak i ciemne pieczywo. Pamiętajcie, aby nie wyrzucać łodygi brokuła (do sałatki idą same różyczki), ponieważ w czwartek zrobimy z niej pyszne placki! Składniki / na 2 porcje: różyczki

Chilli Czosnek i Oliwa
Placek owocowy 143

przestygnięcia. Wyciągamy jedną część ciasta, rozwałkowujemy na grubość ok. 5mm, nadajmy kształt blachy, ja robiłem w kwadratowej formie 24x24cm (najlepiej w formie do tarty), formę smarujemy margaryną i prószymy bułką tartą ,wykładamy ciasto, powinno nachodzić na boki, nakładamy przestudzony farsz, na farsz drugą część ciasta, również rozwałkowaną, brzegi powinny się stykać, łączymy je palcami, ciasto nakłuwamy z wierzchu nożykiem

KUCHNIA POLSKA
Okrągłe bułeczki z serem 121

Twaróg mielimy przez maszynkę do mięsa, łączymy z pozostałymi składnikami. Cisto drożdżowe rozwałkować na grubość ok 1cm. Szklanką wyciąć koła, mniejszą zrobić wgniecenia jej dna. Wgłębienia wypełnić nadzieniem twarogowym. Bułki przed upieczeniem smarujemy jajkiem. Pieczemy 20 minut w 180st C. Smacznego

Słodki Zakątek
Amerykańska szarlotka - Apple pie 158

wody Składniki na nadzienie: 1,5 kg jabłek (szara reneta, antonówka, koksa) 1 łyżka wody soik z 1/2 cytryny 3 łyżki cukru/ksylitolu dodatkowo: 2 łyżki płatków migdałowych, wiórków lub bułki tartej jajko cukier do posypania Wykonanie: mąkę rozetrzeć palcami z cukrem i kawałkami zimnego masła. Stopniowo dodać 2-3 łyżki lodowatej wody. Zagnieść, zwinąć w kulę, owinąć w folię

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Muffinki kokosowe z malinami 154

jogurt lub wodę) oraz olej (lub roztopione masło). Piekarnik nagrzewam do 180 C grzanie góra + dół. Formę na muffinki wykładam papierowymi papilotkami lub smaruję olejem i wysypuję mąką lub bułką tartą albo używam foremek silikonowych. Mieszam mokre i suche składniki trzepaczką kuchenną do połączenia. Układam ciasto do foremek, po 1 łyżce na to 3 maliny (bez rozmrażania) i przykrywam maliny

Zasmakuj Kuchni
Chleb bananowy (banana bread) 109

cukier, mieszam. Dodaję jajko, roztopione i ostudzone masło, przesianą mąkę z sodą oraz bakalie. Mieszam łyżką. Gotowe ciasto bananowe wkładam do keksówki wyłożonej papierem lub posmarowanej masłem i posypanej bułką. Wierzch ciasta delikatnie nacinam wzdłuż na środku. Ciasto z bananami wstawiam do nagrzanego piekarnika i piec ok. 55 minut lub do momentu suchego patyczka

Zasmakuj Kuchni
Szarlotka z kruszonką cini minis 284

Posiekać razem z zimnym masłem dodając jajko i zimne mleko. Szybko zagnieść. Do przygotowania ciasta można użyć malaksera. Formę o wymiarach 22 x 36 cm wysmarować masłem i obsypać bułką tartą. Ciasta rozwałkować i wylepić dno formy. Wyłożyć przygotowane jabłka, a na wierzch rozłożyć schłodzoną kruszonkę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190*C i piec przez ok 45 min. Smacznego

https:KKuchniaMniam
Dyniowe burgery (bezglutenowe) 166

upływie 20 minut przewróć je na druga stornę. Upieczone burgery możesz śmiało trzymac w lodówce minimum tydzień, a nawet zamrozić. Smacznego! ps. Mój burger jest z domowej roboty bułką, świezym szpinakiem i konfiturą z czerwonej cebuli (to to ciemno brązowe) na którą na dniach opublikuję przepis). Artykuł Dyniowe burgery (bezglutenowe) pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf

Proponowane wyszukiwania